پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*
سه شنبه 21 بهمن 1393 10:43 AM
هفته ی بیست وچهارم بارداری مصرف مواد ارگانیک در دوران حاملگی:
این محصولات امروزه در همه جا دیده می شوند و روز به روز استفاده از آنها گسترش می یابد. نه تنها در فروشگاه های سلامتی که سالیان سال است آن ها را می فروشند، بلکه امروزه در بقیه مکان ها هم به چشم می خورند. همان طور که شاید شنیده باشید این گونه محصولات نسبت به محصولات فرآورده شده و صنعتی طبیعی تر و سالم تر هستند. و همان طور که حتما دیده اید نسبت به سایر محصولات گران تر هستند. پس وظیفه یک مادر در چنین شرایطی چیست؟ باید هزینه بالای خرید این محصولات را ارگانیک را بر عهده بگیرد و یا با صرفه جویی پول خود را برای خرید پوشاک و سه چرخه نگه دارد؟
برای درک بهتر لازم است با معنی ارگانیک بهتر آشنا بشویم مخصوصا حالا که شرایط فرق کرده است. سازمان کشاورزی آمریکا استاندارهای معینی برای نامگذاری محصولی به عنوان ارگانیک وضع کرده است. چه محصول داخلی باشد و چه از خارج وارد شده باشد. این استانداردها می گویند در هیچ یک از مراحل کاشت، نگه داری و برداشت نباید از کود های شیمیایی، سموم برای دفع آفات و علف های هرز، تزریق هورمون و یا آنتی باکتری ها استفاده شود. اما موردی که این سازمان به آن نمی پردازد این موضوع مهم است که آیا این قبیل محصولات نسبت به مشابه های شبیه شان سالم تر و یا بهتر هستند یا نه.
طبق دستور العملها محصولات ارگانیک بایستی 100% از مواد ارگانیک خام و یا فرآوری شده با روش های ارگانیک تهیه شده باشند. همچنین این محصولات باید از چاشنی های ارگانیک هم استفاده کنند برای مثال نمک و یا آب ارگانیک. محصولاتی که 70%شان از چاشنی های ارگانیک استفاده میکنند می توانند بر چسب "تهیه شده از چاشنی های ارگانیک را دریافت کنند" اما محصولاتی که کمتر از 50% چاشنی و افزودنی ارگانیک دارند موفق به کسب این بر چسب نمی شوند. و فقط میتوانند لیست چاشنی هایشان را روی محصول نمایش دهند.
این همه اعداد و ارقام ممکن است که باعث سرگیجه تان شوند اما سوال اساسی تر این است که آیا این محصولات ارزش این همه سر درگمی و هزینه را دارند یا خیر؟ شاید بهترین مزیت این گونه محصولات نبود سموم آفت کش است. چون هر سمی که شما وارد بدنتان میکنید یکراست به جنین تان هم جذب میشود. و حتی از سمت شیر هم به خورد فرزندتان میرسد. اما ماندگاری این نوع محصولات هم بسیار کمتر از انواع صنعتی شان هستند چون افزودنی های لازم برای ماندگاری بیشتر را ندارند. پس میتوان گقت چون زمان تهیه تا مصرف کمتر است پس مواد مغذی اش هم کمتر از دست میروند اما تمامی اینها باید به تایید برسد و از آزمایشات بسیار عبور کنند تا مطمئن شد. پس در موقعیت هایی که امکانش را دارید از این محصولات استفاده کنید اما دقت کنید که کلید اصلی تغذیه استفاده از محصولات متنوع از میوه ها وسبزیجات از هر نوع و رنگ است. زمانی که نمیتوانید میوه های ارگانیک پیدا کنید همان معمولی ها را با آب شسته و از شر سموم آن راحت شوید و یا اول آنها را پوست کنده و سپس مصرف کنید.
همیشه گول کلمه ی ارگانیک را نخورید، خوراکی با ارزش غذائی کم ولی ارگانیک همان غذا با ارزش غذائی کم است و هیچ تغییری در مواد مغذی اش ایجاد نمی شود. پس به مواد مغذی هر یک توجه کنید نه نوع محصول. و در آخر اینگونه فکر نکنید که ارگانیک همیشه به معنی سالم است. حتی محصولات گوشتی ارگانیک هم میتوانند حاوی باکتری باشند. پس حتما گوشت مرغ یا گوشت قرمز و یا ماهی ارگانیک تان را به طور کامل بپزید و سپس مصرف کنید.