پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*
یک شنبه 19 بهمن 1393 6:19 PM
هفته ی نوزدهم بارداری گیاهان داروئی، قرصهای مکمل و دم نوشهای گیاهی:
حافظه تان دچار مشکل شدهاست؟ به خواب آرام و عمیق نیاز دارید؟ میخواهید سرحال تر باشید؟ میخواهدی در مقابل بیماری هایی چون سرماخوردگی مقاوم تر شوید؟ اینها همگی شعارهایی هستند که در رابطه با درمانهای گیاهی و سنتی به آنها بر میخوریم. وقتی که رژیم بارداری شما را از خوردن اکثر قرصهای دارویی منع میکند ضرری دارد که چند قرص گیاهی مصرف کنید تا حافظه تان تقویت شود؟ هر چه باشد شما این قرص ها را با نام کاملا طبیعی و از مغازه و عطاریهای پر رفت و آمد و سالم تهیه میکنید(!!!)
در واقع اینگونه مواد میتوانند مضر باشند، مخصوصا حالا که باردار هستید و غیر از شما کودکتان هم آن قرص خوابآور را دریافت میکند! مواد کاملا طبیعی همیشه به معنی کاملا امن نیست، حتی اگر در فروشگاه اینگونه نوشته شده باشد. اینگونه درمانهای سنتی و گیاهی توسط سازمان بهداشت تایید نشده اند و برای تشخیص مضر و یا مفید بودنشان باید آزمایشات فراوانی روی آن ها انجام شود. حتی داروهایی که در دورانی از بارداری میتوان استفاده کرد در دورهای دیگر از بارداری میتواند مضر باشد و برای مثال میتواند به زایمان زودرس منجر شود. بعضی از این داروهای گیاهی هم همواره مضر هستند؛ مثل عرق شاه اسپرم، عرق میخک، سرو کوهی (پیرو)، داروش و... پس همیشه قبل از انجام خود درمانی و استفاده از این قبیل مواد حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. مخصوصا حالا که باردار هم هستید. اگر میخواهید از روشها و درمان های طبیعی برای مقابله با تاثیرات دوران بارداری مقابله کنید به جای مصرف مواد ناشناخته از ورزشهایی چون یوگا، مدیتیشن، ماساژ های مختلف بهره ببرید.
اما میرسیم به بحث چای ها و دمنوش های مختلف. حتما تا حالا شنیدهاید که بعضی از چایی ها حالت تهوع را کاهش میدهند و یا خواب آور هستند. سازمان بهداشت آمریکا استفاده از برخی از چای ها را در هنگام بارداری و شیر دهی ممنوع کرده است. برای مثال چایی تمشک قرمز که میتواند منجر به سقط جنین هم بشود. پس قبل از دم کردن مواد ناشناخته حتما توضیحات مندرج بر روی بسته بندی آن ها را به دقت بخوانید تا مواد مضرری مصرف نکنید. حتی بهتر است همان چایی معمولی و یا طعم دار سابق را دم کنید و دست به ریسکهای احتمالی نزنید. میتوانید چایی و یا سایر دم نوش های معمولی را با آب میوه هایی مثل لیمو مخلوط کرده و تنوع را بیشتر کنید. چای سبز هم مقدار بیشتری کافئین دارد. (بیشتر از چای معمولی و کمتر از قهوه) پس آن را هم به مقدار کم مصرف کنید. از هر گیاهی که بدست میآورید دم نکنید حتی اگر در حیاط پشت خانهتان سبز شده باشد و همیشه مطمئن باشید که ضرری برایتان نداشته باشد.
پس اگر میخواهید همواره پرانرژی باشید و زود سرما نخورید. رژیم غذائی سالم و همچنین تحرک کافی داشته باشید. شاید سخت تر باشد اما بهترین راه ممکن است و از میانبرهای پر خطر به مراتب مطمئن تر.