پاسخ به:تغذیه هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه اول بارداری*
یک شنبه 19 بهمن 1393 5:13 PM
هفته ی پنجم بارداری بیزاری از غذاها در دوران بارداری:
آیا غذاهایی که هر روز با اشتها میل میکردید، یکباره غیر قابل تحمل شده اند؟
اینکه زنان باردار بعضی از غذاها را می طلبند بسیار مورد توجه هست. اما رابطه یک زن باردار با غذا محدود به غذاهایی که میخواهد نیست، بعضی اوقات زنان باردار تحمل بوی بعضی از غذاها را ندارند، چه برسد به اینکه آنها را میل کنند. تحقیقات نشان میدهند که 85% زنان باردار دچار بیزاری یا دلزدگی از غذاها میشوند. عامل این مساله میتواند ریشه هورمونی داشته باشد. یعنی زنان باردار به طور طبیعی از مصرف غذاهای مضر و صنعتی پرهیز میکنند و طاقت مصرفشان را ندارند.
اگر شما خوش شانس باشید این بیزاری شما را از غذاهای مضر دور میکند. مواردی مانند نوشابه ها، کنسروهای ماهی، پنیرهایی که به وسیله کفک رسیده شده باشند و... . و اگر زیاد خوش شانس نباشید، که در اکثر موارد هم این اتفاق میافتد(!) شما بیشتر از غذاهایی دلزده میشوید که برای خود و فرزندتان بسیار مفید هستند. راه حل این مشکل بسیار آسان است و آن هم یاد گرفتن هنر جایگزینی مواد غذائی است. اما نگران نباشید، ما در کنارتان هستیم تا این موارد را به شما آموزش دهیم.
بسیاری از خانومها در همان روزهای اولیه بارداری از غذاهای پروتئینی و به طور دقیقتر، پروتئین های گوشتی گریزان میشوند. خوشبختانه منابع دیگری برای تامین پروتئین، به جز منابع حیوانی و گوشتی وجود دارد. حبوباتی چون لوبیا و مواد گیاهی چون سویا از جمله این موارد هستند. در عین حال بهتر است خوراکی هایی را که تحمل دیدنشان را ندارید در غذاهای دلخواهتان مخفی کنید و با این روش آنها را میل کنید. مثلا گوشت مرغ یا جوجه را با ماکارونیتان میل کنید و یا تخم مرغ را در کیکهای خانگی مصرف کنید.
با نوشیدن شیر مشکل دارید و باعث حالت تهوعتان میشود؟ میتوانید از سایر فرآورده های لبنی جایگزین استفاده کنید. برای مثال پنیر و یا ماست. مخلوط سوپ با شیر را امتحان کنید. ولی اگر میخواهید به طور کامل دور فرآورده های لبنی خط بکشید میتوانید کلسیم با ارزش این خوراکی ها را از منابع متفاوت دیگری مثل؛ آبمیوههای غنی شده با کلسیم، سویا، کنجد، ماهی آزاد که با استخوان چرخ شده باشند. حتی کلم بروکلی پخته شده و برخی از آجیل های خشک شده میتوانند کلسیم بدنتان را تامین کنند.
اگر از سالاد و مشتقاتش گریزان هستید و کلا با خوراکی های سبز رنگ مشکل دارید، حتما از جایگزینهای رنگانگشان کمک بگیرید. هویج و سیب زمینی هندی (سیب زمینی شیرین) میتوانند بهترین جایگزین ها باشند و سرشار از کربوهیدرات های لازم برای بدنتان هستند. حتی میتوانید از آنها در غذاهایتان هم استفاده کنید. اما اگر بعد از بارداری رابطهتان با خانواده سبزیجات به هم خورده میتوانید از انواع میوه ها لذت ببرید. انبه، زرد آلو، طالبی همگی بسیار مفید و سرشار از ویتامین C هستند.
احتمالا بعد از گذراندن سه ماهه اول بارداری اشتهای شما به حالت عادی تان نزدیک تر خواهد شد. اما تا آن موقع از هنر جایگزینی استفاده کنید و نگران فرستادن همسرتان در میانه شب برای تامین خواسته هایتان نباشید.