0

مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

 
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"
پنج شنبه 16 بهمن 1393  8:33 PM


نقل قول ria1365










 

"سوال ویژه 2"

 

شما دوستان اگر مشاور یا درمانگر اعتیاد بودید چه پیشنهادهایی را به خانواده ها در مورد پیشگیری از اعتیاد فرزندانشان میدادید؟

 

**منتظر نظرات شما هستیم**

 

بنام خدا

در مورد سوال ویژه شما 2 باید گفت معمولا خیلی سخت است که کسی که کاری را تجربه نکرده است بخواهد نظر درست و قطعی بدهد و بر اساس ضرب المثلی که می گوید«از دور دستی بر آتش گرفتن» و یا «بیرون گود نشستن و گفتن لنگش کن» لذا گاهی باید برای اینکه بتوانیم نظر خوبی بدهیم در شرایط قرار بگیریم و یا آنگونه خودمان را در حس و حال مورد نظر قرار بدهیم که بتوانیم احساساتش را درک کنیم.

اگر چه همه ما ایرانی ها همه کاره هستیم و برای هر موردی که اصلا اطلاعی هم از آن نداریم نظر میدهیم و خودمان را متخصص همه فن حریف میدانیم ولی بعضی کارها واقعا تخصص میخواهد و ضروریست که در مورد آن هم متخصصین نظر بدهند.اما میتوان همانگونه که شما خواسته اید نظرات افراد را پرسید و از بین آنها بهترین را انتخاب و به مرحله اجرا گذاشت.

بنده با توجه به اینکه در بین دوستان و کسانی که آشنای  نزدیکم بودند ، افراد معتاد به مواد مخدر هم بوده اند  پیشنهادم را به خانواده ها اینگونه خواهم گفت:
 مرحله اول باید سعی کنند که اگر فرد معتادی (که بهر دلیل معتاد شده ) در خانواده دارند ، او یا آنها را درک کنند و با آنها بیشتر از قبل رفیق بشوند تا بتوانند کمکی برای پاک شدن آنها بکنند. متاسفانه مشاهده شده اکثر خانواده ها با برخورد بد خودشان با اینگونه افراد و یا ترد نمودن آنها باعث تشدید اعتیادشان شده اند. اگر شما نتوانید با فرد معتاد رفیق شوید متاسفانه هستند افراد پست و مغرض و سوء استفاده کننده که در قالب دوست و رفیق به اینگونه افراد نزدیک می شوند و معتاد هم که با دیدن برخورد بد خانواده احساس کمبود محبت کرده و از خانه و خانواده فراری شده اند به آغوش این از خدا بی خبران پناه خواهند برد.

مرحله بعد تلاش برای شناساندن مشکلات و مضراتیست که متوجه فرد معتاد چه از نظر شخصیتی و چه از نظر اجتماعی  خواهد شد ، می باشد.موارد زیادی مشاهده شده که فرد معتاد با دلایل  و برخورد خوب و منطقی که از اطرافیان بخصوص خانواده می بینند به اشتباه و اشکال خود پی برده و برای بهبودی خودش کمک می کند. باید بدانیم که در مراحل اولیه اعتیاد فرد معتاد به هیچ عنوان نمی پذیرد که معتاد شده و اگر برخورد درستی با او نشود شروع به قسم خوردن و دروغ گفتن کرده و در نهایت با فحاشی و تند خوئی تلاش می کند که خود را پاک و سالم نشان دهد.

مرحله بعد کمک گرفتن از افراد متخصص در زمینه ترک اعتیاد و ایجاد شرایط مناسب برای فرد معتاد است تا بتواند به مرور و با مشغول شدن به کارهای دیگر فکر مشغول شدن به مواد و  استفاده از مواد را از خود دور کند.در این مورد باید مواظب رفت و آمدهای فرد معتاد و ارتباط او با دیگران بود که هم خود او نتواند با منابغ تغذیه اعتیاد ارتباط مجدد برقرار کند و هم  شیطانهای انسان نما و دوست نما نتوانند در قالب دوست دلسوز برای او مواد تهیه نمایند و او را به مجدد آلوده نمایند.و.........

 

                  

تشکرات از این پست
ria1365 nargesza omiddeymi1368 liasam
دسترسی سریع به انجمن ها