0

مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

 
liasam
liasam
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1143
محل سکونت : مرکزی

مسئولیت 14 دستگاه در زمینه جلوگیری از مصرف الکل
چهارشنبه 15 بهمن 1393  1:51 PM

در تاریخ 22دی 93 دبیر کمیته ملی پیشگیری و مبارزه با مشروبات الکلی از ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی مبارزه با قاچاق، تولید، توزیع و نگهداری مشروبات الکلی از سوی وزارت کشور خبر داد.

امیر هوشنگ عندلیبیان عنوان می‌کند این شیوه‌نامه وظایف 14 دستگاه و سازمان که نقش اساسی و اصلی را در مبارزه با مصرف مشروبات الکلی در کشور دارند مشخص می‌کند. بر اساس آخرین آمار در ایران سوءمصرف 3/0درصدی الکل و وابستگی 7/0 درصدی به مشروبات وجود دارد. کارشناسان معتقدند برای کنترل و کاهش آسیب‌های ناشی از مصرف مشروبات الکلی باید اقدامات حمایتی در این زمینه انجام شود. دبیر کمیته ملی پیشگیری و مبارزه با مشروبات الکلی از ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی مقابله با قاچاق، تولید، توزیع، نگه داری و مصرف مشروبات الکلی از سوی وزیر کشور خبرداد و گفت: این شیوه‌نامه وظایف 14 دستگاه و سازمان که نقش اساسی و اصلی را در مقابله با مصرف مشروبات الکلی در کشور دارند، مشخص می‌کند.

 

این شیوه‌نامه اجرایی در کمیته ملی پیشگیری و مبارزه با مشروبات الکلی تهیه و تلاش شده حداکثر مشارکت دستگاه‌ها و سازمان‌های مسئول در سطوح ملی جلب شود.

امیرهوشنگ عندلیبیان  اضافه کرد: این شیوه‌نامه در کمیته ملی به مسئولیت نیروی انتظامی تهیه شده و وظایف 14 دستگاه :

 

ازجمله نیروی انتظامی،

قوه قضائیه،

سازمان بسیج،

سپاه،

وزارت صنعت و معدن و تجارت،

وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی،

وزارت امورخارجه،

گمرک،

وزارت کشور،

وزارت دفاع،

وزارت اطلاعات،

وزارت آموزش و پرورش،

سازمان پزشکی‌قانونی

و سازمان صداوسیما

را مشخص کرده است. عندلیبیان همچنین از تصویب سند ملی پیشگیری، مقابله، درمان، کاهش آسیب و بازتوانی مشروبات الکلی که در خردادماه 92 در59 نشست شورای اجتماعی کشور در همین کمیته تهیه شده بود خبر داد و گفت: این مصوبه از سوی وزیر کشور برای اجرا به تمامی ذی نفعان ابلاغ شد.

دبیر کمیته ملی پیشگیری و مبارزه با مشروبات الکلی اهداف راهبردی این سند را کاهش بار مصرف الکل، نهادینه‌سازی سهم و نقش سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد در کاهش بار مصرف الکل، آگاه‌سازی جامعه از علل ریشه‌ای و عوامل گرایش و پیامدهای مصرف الکل، ارتقای بهره‌مندی از خدمات درمان و کاهش آسیب و بازتوانی مصرف الکل و مهار و کنترل مصرف و همچنین کاهش دسترسی به الکل و افزایش هزینه جرائم مرتبط با الکل برشمرد.

 فعالیت نخستین مرکز ترک سوءمصرف الکل 
بر اساس آماری که سال 2012 سازمان بهداشت جهانی منتشر کرد کشور ایران در رده‌بندی جهانی میزان مصرف الکل در رده 166 قرار دارد.
 
طبق آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مصرف الکل در کشور به 7/1 دهم درصد رسیده است. هفت‌دهم درصد کشور وابستگی به الکل و سه دهم درصد نیز سوءمصرف دارند و نسبت مصرف الکل مرد به زن در کشور 9 به یک است.
 
ماه گذشته رئیس اداره پیشگیری و درمان سوءمصرف مواد وزارت بهداشت، از فعالیت نخستین مرکز ترک سوءمصرف الکل به‌صورت پایلوت در تهران خبر داده بود. علیرضا نوروزی گفت: مراکز اقامتی برای ترک مصرف‌کنندگان الکل با مدیریت طبی را در دستور کار داریم و یک مرکز درحال حاضر به‌عنوان پایلوت در تهران مشغول فعالیت است.
 
او در ادامه عنوان کرد: در ایران ورود الکل و همچنین مشروبات الکلی تقلبی از مرزهای کشور دلایل بسیاری از بیماری‌ها و مرگ‌ومیرها را به خود اختصاص داده است.
 
 
مبارزه با الکل متولی واحدی ندارد
 
رئیس کمیته سلامت و رئیس پیشین بهزیستی شورای شهر تهران دراین مورد می‌گوید: مهم‌ترین مشکل درمان آسیب‌های اجتماعی نبودن متولی واحد ومجزا برای هر حوزه است.
 
غلامرضا انصاری می‌افزاید: وزارت رفاه که در دولت اصلاحات تشکیل شد در دو وزارتخانه تعاون و کار ادغام شد درحالی که این حوزه‌ها هیچ سنخیتی با هم ندارند و در واقع مسائل حوزه رفاه قربانی حوزه کار وکارگری شده است.
 
او ادامه می‌دهد: عملا دستگاه‌هایی که در کشور در حوزه آسیب‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند هنوز نگاه سنتی سابق را دارند.
در مبارزه و درمان اعتیاد به الکل دستگاه‌های متعدد اعم از دولتی و شبه‌دولتی به این قضیه وارد شده‌اند و چون متولی واحدی ندارد به نتیجه نمی‌رسد. هر دستگاهی بخشی از این موضوع را در دستور کار دارد و پراکنده و جزیره‌ای به این موضوع می‌پردازد.
 
انصاری می‌افزاید: باید در درجه اول بر ابزار‌های فرهنگی و نقش رسانه‌ها و نهاد‌های آموزشی توجه داشت و در درجه دوم ساختار‌های مناسب برای پیشگیری از این موضوع از طریق ایجاد تولیت واحد ایجاد شود تا در پایان بتوان افراد معتاد را توانبخشی و درمان کرد.
 

http://titreno.ir/

ارمان

**بسم الله القاصم الجبارین**

تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368
دسترسی سریع به انجمن ها