0

مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"

 
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1392 
تعداد پست ها : 3243
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"
دوشنبه 13 بهمن 1393  3:56 PM

● انواع مخدّرات

▪ تریاک: تریاک ماده ای است که از شیره ی گیاهی به نام «خشخاش» که در مناطق معتدل می روید و دارای گل های زیبایی به رنگ قرمز تیره می باشد، به دست می آید. این ماده را از گرز خشخاش که به صورت کپسولی است با تیغ زدن به دست می آورند. در ابتدای خروج به صورت شیره ای سفید رنگ است ولی در مجاورت هوا تغییر رنگ داده و کم کم قهوه ای و سفت می شود. تریاک معمولاً دارای رنگ قهوه ای سیر و خمیری شکل می باشد که بوی آن شباهت زیادی به ادرار یا آمونیاک دارد. روش های مصرف: تدفین، بلعیدن، نوشیدن همراه با چای یا قهوه.

▪ هروئین: هروئین یکی از قوی ترین مواد مخدّر اعتیاد آور است که نام هایی چون شیطان سفید و گرد مرگ و ... را به خود اختصاص داده است. هروئین با سرعت تمام در الکل ذوب می شود و از گران قیمت ترین انواع مواد مخدّر و خطرناک ترین آنها برای صحت و تندرستی عمومی به شمار می آید. هروئین، پودر کریستالی سفید رنگی است که با روش تقطیر از مرفین استخراج می شود.

▪ مرفین: مرفین پودری است کریستالی که یا به رنگ قهوه ای روشن است و یا سفید و از مشهور ترین فرآورده های افیون (تریاک) است. روش های مصرف: بلعیدن همراه با چای و قهوه، تدفین، تزریق.

▪ کوکائین: کوکائین از بوته ی کوکا به دست می آید که ماده سفید رنگ و بلوری شکل است. بوته ی کوکا در آمریکای جنوبی یافت می شود. اما اخیراً در سیلان و جاماییکا کشت شده است. روش های مصرف: استنشاق، تدفین، تزریق.

▪ حشیش: حشیش ماده ای است قهوه ای رنگ که از گل و ساقه ی گیاهی به نام”شاهدانه هندی” یا” کانابیس” در مناطق گرمسیر و حارّه به دست می آید. دارای بوته های بزرگ است که گاه تا دو متر می رسد. دانه های فندقی شکل دارد و از برگ های آن ماده سمّی” حشیش” گرفته می شود. به حشیش نام های دیگری همچون: بنگ، چرس، قنب هندی، معجون، بنگ آب، شارا، شارنگ، قانجا و ... اطلاق می شود.

▪ روش های مصرف: تدفین، خوردن یا جویدن.

▪ ماری جوانا: ماری جوانا پودری است شبیه توتون سبز رنگ که از مخلوط برگ های مثمر یا گلدار بوته ی کنف بدست می آید.

▪ روش های مصرف: تدفین، استنشاق.

▪ قات: قات گیاهی است داری درختچه های کوچک و در هر نوع خاک و آب و هوایی رشد می کند و چندان نیازی به توجه و پرورش خاصی ندارد. هیچ گونه آفتی بر آن عارض نمی گردد و حشرات نیز به آن آسیبی نمی رسانند.

▪ روش های مصرف: جویدن، تدفین

▪ مراحل اعتیاد: به طور کلی مراحل اعتیاد را می توان در سه مرحله مطرح کرد:

▪ آشنایی و شروع: در این مرحله فرد بر اساس کنجکاوی، تقلید از دیگران و یا کوشش برای تسکین آلام با مواد مخدّر آشنا شده و شروع به مصرف می کند.

▪ تردید و دودلی: پس از آغاز مصرف مواد مخدّر علیرغم آثار تخدیر کننده ی آن مواد، احساس گناه به فرد مصرف کننده دست می دهد و حسی توأم با دودلی و تردید برای مصرف کننده ایجاد می کند.

▪ اعتیاد: در مرحله سوم بر اثر تکرار مصرف، عملاً وابستگی جسمی و روانی به ماده ی اعتیادآور ایجاد می شود و فرد معتاد می گردد.

تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368
دسترسی سریع به انجمن ها