پاسخ به:مبحث هشتاد و پنجم طرح صالحین: "اعتیاد؛ علل و راهکارها"
دوشنبه 13 بهمن 1393 3:53 PM
تبعات گرایش به اعتیاد
گرایش به سوی مواد مخدر و استعمال آن تبعات مختلف و جبران ناپذیری به دنبال دارد که میتواند به ترک تحصیل، گرایش به سمت دوستان ناباب، سرقت، نزاعهای خیابانی و خانوادگی و…. اشاره کرد.
دکتر شایان مهر در این رابطه معتقد است: از مهمترین تبعات پایین آمدن سن اعتیاد میتوان به امکان سرایت سریع آن به سایر افراد خانواده اشاره کرد. زیرا امروزه اعتیاد با سرعتی همه گیر میتواند یک خانواده را درگیر کند. برای نمونه یک جوان ۱۹۱۸ ساله معتاد در خانواده دارای پدر و مادر، خواهر و برادر است که پس از گرایش به اعتیاد بطور میانگین میتواند در مناطیق شهری ۷/۴ نفر را به سمت استعمال مواد مخدر سوق دهد. زیرا سن اعتیاد در گذشته مختا بالاترین سن در خانواده بود که خود آنها سایر افراد را از این کار باز میداشتند.
این در حالی است که با پایین آمدن سن اعتیاد، احتمال دسترسی به مواد مخدر ۵ برابر افزایش یافته است. مؤلف دایرة المعارف تطبیقی علوم اجتماعی در ادامه تصریح میکند: امروزه ضریب گرایش به اعتیاد در میان جوانان مقاطع تحصیلی راهنمایی و دبیرستان بیش از سایر گروههای سنی است که این کاهش سن، تبعات زیادی را به دنبال دارد که میتوان به سرقت، قتل، درگیری، روابط نامشروع برای تأمین هزینه خرید مواد مخدر اشاره کرد. پس از این موارد میتوان از انواع جرمهای اجتماعی نظیر سرقت کودکان و کشیدن چکهای بی محل که مرتبط با گرایش به اعتیاد است، نام برد.
به عبارت دیگر در نتیجه این موارد در جامعه شاهد نابسامانی در حوزه اقتدار و هویت اجتماعی هستیم.