پاسخ به:کلاس اموزش برنامه نویسی اندروید(دوره اول)
پنج شنبه 2 بهمن 1393 2:38 AM
مقدمه:
برنامه نویسی اندروید Android * با دو زبان برنامه نویسی ممکن است،
1- جاوا * ( که مد نظر ما در طول این آموزشهاست )
2- ++C ( یا همان NDK * ) که بطور خیلی خاص در برنامه های با پردازش بالا استفاده می شود و در این آموزشها به آن کاری نخواهیم داشت.
همانطور که Java به زبان میانی IL - Intermediate Language * * ( تبدیل می شود ) و توسط JVM - Java Virtual Machine * بر روی دستگاه مقصد اجرا می شود، برنامه های اندروید نیز توسط Dalvik Virtual Machine * بر روی دستگاه موبایل یا Tablet *مقصد اجرا می شوند. وظیفه Dalvik اتصال توابع خاص اندروید، Optimize * کردن برنامه برای بهینه نمودن آن مطابق با حافظه و منابع دستگاه مقصد و در نهایت انجام کامپایل نهایی مشابه عملی که JVM انجام می باشد.
نرم افزار های مورد نیاز برای توسعه نرم افزار مبتنی بر اندروید:
ویرایش: دوستان عزیز، لطفاً در صورتیکه بدون نصب نرم افزار های زیر، در آموزشهای بعدی با مشکل مواجه شدید، ابتدا به طریق گفته شده نرم افزارها را نصب و در صورت برطرف نشدن مشکل به طرح پرسش اقدام فرمائید.
مسلماً برای برنامه نویسی Java نیاز به JRE - Java Runtime Environment * و JDK - Java Development Kit * داریم. بسته به سیستم عامل انتخابی شما ( که در این آموزشها ویندوز خواهد بود ) ، چه برای ویندوزهای 32 بیت و چه 64 بیت از نسخه های 32 بیت استفاده کنید. به هیچ عنوان از ورژن 1.7 یا 7u1 جاوا استفاده نکنید چرا که در برخی موارد نظیر sign کردن نرم افزار دارای مشکلاتی است.
» لینک فایل 32 بیت JDK که JRE را هم در بر دارد ، با لینک مستقیم در زیر قرار گرفته است:
JDK:
http://31.7.56.44/fileshub/requireme...ndows-i586.exe
با نصب JRE و JDK پیش نیاز های ترجمه برنامه نوشته شده Java به Java IL نصب خواهد شد. اما برای نوشتن برنامه Java نیاز به یک IDE - Integrated Development Environment * مناسب با امکانات بالا داریم. چه بهتر که این IDE رایگان، مورد اعتماد Google و open-source * باشد. بنابراین از Eclipse * به عنوان IDE ( محیط برنامه نویسی ) جاوا استفاده خواهیم کرد.
» نسخه 32 بیتی این IDE در زیر ارائه شده است. نسخه classic این نرم افزار حدود 170 مگابایت * است و نسخه ای که برای دانلود قرار داده شده شامل plugin های لازم برای کار شماست از جمله ADT - Android Development Tools.
Eclipse :
» این نسخه بر روی ویندوز های 64 بیتی هم قابل اجرا خواهد بود. Eclipse نیاز به نصب ندارد، فقط کافیست آنرا در یک دایرکتوری باز کنید و فایل اجرایی آن را اجرا کنید. تنظیمات این IDE در قالب یک دایرکتوری به نام metadata ذخیره خواهد شد. با کپی این دایرکتوری و استفاده آن در کامپیوتر های دیگر قادر خواهید بود از تنظمیات خود مجدداً ( در کامپیوتر جدید تر ) استفاده کنید. برای راحتی کار، تنظیمات مورد نیاز eclipse و plugin های مربوطه شامل ( رنگ بندی های مناسب، کلیدهای shortcut مناسب، workspace مناسب و ... ) آماده شده که از مسیر زیر قابل دانلود است.
Metadata:
For Windows click here
For Mac click here
طریقه باز کردن Eclipse، metadata و ... در بخش بعدی بیان خواهد شد.
» همچنین نیاز به SDK * اندروید داریم. بدلیل ف ی ل ت ر شدن ip کشور ما در گوگل امکان دانلود آن در ایران وجود ندارد، با ف ی ل ت ر ش ک ن هم سرعت دانلود در حد 2 kbps است. برای راحتی کار، ورژنهای SDK مورد نیاز را دانلود کرده ام و بصورت لینک مستقیم در زیر قابل دانلود است. طریقه باز کردن آن در بخش بعدی توضیح داده خواهد شد.
مخصوص ویندوز
ویندوز 32 بیتی
برنامه اصلی - 356 مگابایت
برای نصب نرم افزار بایستی Java SE Runtime Environment بر روی سیستم شما نصب شده باشد،
نصب و راه اندازی:
» ابتدا با نصب JDK از شما سئوالی در مورد نصب JRE پرسیده می شود که تأیید کتید، بنابراین JRE و سپس JDK را نصب خواهید کرد.
» یک دایرکتوری در مسیر کوتاهی مانند c:\android یا d:\android بسازید. این مسیر از این پس در کل آموزش بنام DEV_ROOT شناخته خواهد شد. یعنی هر گاه داشتیم DEV_ROOT یعنی مسیر کوتاه انتخابی در این بخش. توجه کنید که نام دایرکتوری را تماما با حروف کوچک بنویسید و برای جدا کردن کلمات در نام دایرکتوری از _ استفاده کنید. بطور مثال c:\android_development . مسیر پیشنهادی c:\android خواهد بود.
» یک دایرکتوری بنام sdk در دایرکتوری DEV_ROOT بسیازید و فایل android.rar را در آن کپی کنید و آنرا با استفاده از Winrar با گزینه Extract Here باز کنید.
» یک دایرکتوری بنام workspace در دایرکتوری DEV_ROOT بسازید و metadata.rar را در آن کپی کنید و با استفاده از گزینه Extract Here نرم افزار Winrar آن را باز کنید
» فایل eclipse.rar را در دایرکتوری DEV_ROOT کپی کنید و با استفاده از Extract Here نرم افزار Winrar آنرا باز کنید.
در صورتیکه فرآیند Extract کردن را بدرستی رعایت کرده باشید باید ساختار دایرکتوری بشکل زیر داشته باشید:
» پس از باز شدن eclipse در دایرکتوری آن فایل eclipse.exe را اجرا کنید، پس از مدتی از شما مسیری می پرسد، در اینصورت مسیر DEV_ROOT\workspace را وارد کنید و تیک پایین پنجره را بزنید و OK کنید. توجه کنید که بجای DEV_ROOT مسیر اصلی مانند c:\android را جایگزین کنید. اگر این پنجره نیامد پس از باز شدن eclipse وارد منوی Window->Preferences شوید و از پنل چپ General->Startup and Shutdown->Workspaces را انتخاب کنید و تمام گزینه های داخل پنجره باز شده را Remove کنید. تیک اول را بزنید. Eclipse را ببندید و دوباره اجرا کنید. این بار حتما از شما مسیر را می پرسد.
» توجه : هیچ وقت بیشتر از یک eclipse باز نکنید. اگر چند eclipse باز شده دارید ابتدا همه را ببندید و دوباره یک eclipse باز کنید.
» پس از باز شدن eclipse وارد منوی Window->Preferences شوید و از پنل سمت چپ Android را انتخاب کنید. در قسمت SDK Location مسیر DEV_ROOT\sdk\android را انتخاب نمایید و OK بزنید.
» بهتر از یکبار ویندوز را restart کنید که مسیر JDK در Environment Variables ثبت شود.
» تمام، محیط برنامه نویسی شما آماده است.
Android , iOS , Windowsphone , Symbian , Java, Mobile Review ,Learning