نگاه عوامانه به جامعه مهدوی مانعی برای زمینه سازی ظهور
یک شنبه 28 دی 1393 9:20 AM
خودسازی، و البته اصلاح نفس و پاکسازی درونی در صورتی به تکامل و اوج خود خواهد رسید که انسان در آرزوی پاکسازی جهان بوده و تنها به تهذیب خویش نپردازد، در واقع کسی منتظر ظهور است که علاوه بر اعتقاد، امید و انتظار، براساس انتظار و امید، عمل نماید.
حجت الاسلام علیرضا پناهیان در برنامه منتظران موعود که از رادیو معارف پخش می شود، به خصوصیات و ویژگی های جامعه مهدوی و راه های تحقق آن می پردازد.
"در خصوص جامعه مهدوی باید دقیقا بدانیم به سوی کجا حرکت می کنیم و نقطه موعود و مطلوب ما کجاست. اگر کسی نتواند این جامعه را در ذهن حود به تصویر بکشد، نمی تواند عاشقانه منتظر امام زمانش باشد، نمی تواند به خوبی مقدمه ساز ظهور حضرت باشد، نمی تواند مشکلات فردی و اجتماعی خود را با الگو گرفتن از جامعه مهدوی حل نماید.
اگر کسی به شفافی و روشن و با جزییات بیشتر جامعه مهدوی را بشناسد، بهتر به سوی آن حرکت می کند. حتی اگر نتوانست جامعه را حرکت دهد، جان خود او حرکت خواهد کرد و متصل به فرج مولا خواهد شد. باید جامعه مهدوی را دقیق تر مشاهده کرد. نباید به صورت کلی گفت که وقتی آقا بیاید خوب می شود، این بی معرفتی است که آدم این زیباترین لحظه های تاریخ حیات بشر که همه انبیاء منتظرش بودند را سطحی بگیرد.
وقتی شما کربلای حسینی را با این جزییات مورد بررسی قرار می دهید. با همین جزییات کربلای پیروز مهدی فاطمه را مورد بررسی قرار دهید. زیرا دل در گروی تفکر و بصیرت آدمی است و نمی شود سطحی عاشق امام زمان(ع) شد، اگر دقیق جامعه مهدوی را نگاه کنیم، بدی های جامعه و جان ما ذوب می شود. وظیفه ماست که بدانیم که چه در پیش رو داریم.
در جهان کنونی مردم عالم به یاس رسیده اند و راه حل جدیدی سر راهشان نیست، ما وظیفه داریم مردم جهان را بیدار کنیم. در این راه لازم است از جامعه مهدوی صحبت کنیم و این جامعه را مرور نماییم.
برای اینکه این انگیزه را محقق کنیم، باید موانع را برداریم. بنابراین یکی از موانع، عوامانه نگاه کردن به جامعه مهدوی است. لذا لازم است تا مختصات نگاه عوامانه به جامعه مهدوی را شناخت و بررسی کرد. اگر این نگاه را بر ندارید، انگیزه برای شناخت جامعه مهدوی کافی نیست، نگاه عوامانه به جامعه مهدوی نگاه آدم هایی است که چیزی از دین نمی فهمند و سطحی نگر هستند. محبت عوامانه هم به درد نمی خورد. از بین می رود و متلاشی می شود.
مختصات نگاه عوامانه به جامعه مهدوی چیست؟
خیلی ها فکر می کنند وقتی امام زمان(ع) ظهور کنند، با یک نور خاص و نفس قدسی همه چیز خوب می شود، این طور که نمی شود، پس زمان پیامبر(ص) همه چیز درست می شد. چون پیامبر(ص) نفس قدسی نیز داشتند، اگر شما بگویید همه مسائل با معجزه حل می شود، پس می توان گفت که دین شما از همان اول اجرایی نبود و خدا مجبور شد همه چیز را با معجزه درست کند. پس معلوم شد که دین شما اجرایی نیست.
پس آیا نفس و حضور و نگاه حضرت معجزه ندارد، دارد ولی بنا نیست با معجزه حل شود، قواعد طبیعی حیات بشر وجود دارد و اگر قواعد اجرا نشود، نفس حضرت اثر ندارد، بنا نیست آقایی با اسب سفیدی بیاید و همه را خوب کند بلکه روندی دارد.
نگاه اول این است که فکر می می کنند همه چیز معجزه وار درست می شود، نگاه دوم عوامانه این است که حضرت با 313 نفر یار بدون اینکه لازم باشد و شرایط آمادگی داشته باشد، به شیوه دیکتاتوری بر همه آدم های بد حکومت می کنند که اگر قواعد حکومت را بفهمیم، خواهیم دانست این نگاه اشتباه است.
نگاه سوم این است که حضرت مهدی(ع) اخلاق و رفتارشان با امام علی(ع) و پیامبر(ص) فرق می کند. آنها خیلی صبر می کردند و کوتاه می آمدند ولی آقای ما صبر را کنار می گذارد، همه را گردن می زنند و همه گناهکاران را می کشند.
در روایت داریم که امام عصر(ع) در زمان ظهور با دو گروه سخت گیرانه برخورد می کند. دشمنان بشریت و اسلام و دوستان خودشان. امام منافقان را از بین می برند. بنابراین اگر کسی که تظاهر به دین می کرد تا پست پیدا کند، پوستش را می کنند و دیگر کسی جرات نمی کند نفاق داشته باشد."