با به چه می کنند.......
سه شنبه 23 دی 1393 8:37 PM
مربای«به» ایرانی
چی لازم دارم؟
با «به» چه کارها که نمی توان کرد! به,سیب,میوه به,خورش,خوراک,آشپزی,سفره ایرانی,غذا با به,بهترین غذا با کرفس,تهیه غذا با به,غذا با میوه به,دستور غذا با به,طرز تهیه غذا با به,چند نوع غذا با به,بهترین غذا با مرغ,بهترین غذا با تن ماهی,بهترین غذا با میگو,غذاهای گیاهی ، غذای سالم ، غذای گیاهی
چطور بپزم؟«به» را پوست کنده و چهار قاچ کنید، سپس دانههای داخل آن را درآورده و هر تکه را به تکههای ریزتری تقسیم کنید. «به» خردشده را در قابلمهای بزرگ ریخته و پنج پیمانه آب روی آن بریزید. در قابلمه را بسته و آن را روی شعله ملایم بگذارید و حدود ۴۰ دقیقه بپزید تا نرم شود، اما مراقب باشید که له نشود سپس شکر و هل را اضافه کرده و دمکنی را روی قابلمه بگذارید. مربا را روی شعله پخش کن و با حرارت خیلی کم چند ساعتی بپزید تا رنگ آن قرمز شده و شربت آن غلیظ شود. درنهایت کمی آب لیمو اضافه کنید وآن را از روی شعله بردارید. فوت کوزهگریبرای قرمز شدن مربا حتما از قابلمه رویی استفاده کنید و البته به خاطر داشته باشید که در قابلمه در کل مدت پخت باید بسته باشد، همچنین میتوانید به جای هل از یک قاشق چایخوری وانیل استفاده کنید. برای امتحان قوام مربا، شربت آن را در قاشق بریزید، اگر پس از سرد شدن از قاشق نریخت، مربا قوام آمده است. اگر مربا بیش از اندازه بجوشد، شکرک میزند. در این صورت باید یکچهارم پیمانه آب جوش و سه قاشق آبلیمو به آن اضافه کنید و اجازه دهید کمی بجوشد. یادتان باشد که اگر مربای شما کپک زد، سه دلیل دارد؛ یا موادش کاملا نپخته یا شکرش کم است یا شربتش قوام نیامده است. خورش «به» قورمهچی لازم دارم؟
چطور بپزم؟لپهها را از چند ساعت قبل در مقداری آب خیس کنید و در این مدت دوبار آب آن را تعویض کنید. گوشت گوسفند را خرد کنید و با پیاز خردشده داخل قابلمه بریزید. کمی روغن به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس چهار لیوان آب، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید. اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد، پس از اینکه آب گوشت نصف شد و گوشت پخت باید لپههای خیس خورده، «به» خردشده، زعفران و شکر را اضافه کنید سپس در قابلمه را بگذارید و با حرارت کم اجازه دهید خورش خوب جا بیفتد. در این مدت اگر آب خورش کم شد مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. 10 دقیقه پیش از آماده شدن خورش، آبلیمو را به آن اضافه کنید. در آخر نیز خورش را همراه برنج سرو کنید. فوت کوزهگریبه جای گوشت از مرغ هم میتوانید استفاده کنید. به جای آبلیمو نیز میتوانید از آب نارنج استفاده کنید. زعفران را هم میتوانید با یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی جایگزین کنید. خوراک گوشت و «به» چی لازم دارم؟
چطور بپزم؟پیاز را خلالی خرد کنید و داخل روغن تفت دهید، پس از آن گوشت را خرد کرده و پیاز تفت داده شده ، زردچوبه، نمک، فلفل، سیر و رب گوجهفرنگی را بهآن اضافه کنید. پس از اینکه مواد کمی با هم تفت داده شدند، مقداری آب به آن اضافه کنید تا گوشت روی حرارت کم بپزد. . بعد از 15 دقیقه «به» را داخل خوراک بریزید و اجازه دهید خورش 15 دقیقه دیگر هم بپزد. فوت کوزهگریاین خورش را با چلو، سالاد شیرازی یا ماست و سبزی خوردن سرو کنید. دسر کوکوی «به» چی لازم دارم؟
چطور بپزم؟تخممرغها را با همزن برقی در یک کاسه بزنید تا یکدست شوند، سپس «به» رندهشده را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. آرد، شکر و دارچین را داخل مایع کوکو ریخته و هم بزنید تا یکدست شود. شیرینی مایع را بچشید و اندازه کنید. کمی روغن در تابه روی شعله متوسط داغ کنید. از مایع کوکو به اندازه یک قاشق غذاخوری برداشته، در تابه ریخته، دور آن را جمع کرده و شکل دهید. هر طرف کوکو را سه تا چهار دقیقه سرخ کرده و روغن آن را با حوله کاغذی بگیرید. در آخر نیز با مارمالاد، سس شکلات یا عسل آن را تزئین کنید. فوت کوزهگریاین کوکو را در قالب مافین هم میتوانید تهیه کنید. برای این کار آرد را یک قاشق غذاخوری بیشتر کنید. قالبهای مافین را هم از قبل چرب کنید و کمی آرد روی آن بپاشید. کیک «به» با سس کاراملچی لازم دارم؟
چطور بپزم؟فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید. روغن مایع را همراه شکر و تخممرغها با همزنبرقی حدود پنج دقیقه بزنید تا به صورت کرم درآید. مواد خشک (آرد، بیکینگ پودر و نمک) را با هم مخلوط کرده روی مواد تخممرغی الک کنید و با لیسک هم بزنید، سپس «به» رنده شده و گردوی خردشده را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. قالبی ۲۵ سانتی را چرب کرده و مایع کیک را داخل آن بریزید. قالب را مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. بعد از اتمام پخت اجازه دهید کیک خنک شود. در این میان برای تهیه سس کارامل، شکر را در قابلمه لعابی یا استیل ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید تا طلایی شود. آب جوش را درون شکر حلشده بریزید و وقتی جوش آمد و شربت صاف شد، خلال بادام و کره را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. بهوسیله سیخ چوبی چند جای کیک خنک شده را سوراخ کنید، سپس آن را روی شبکه توری قرار داده، شربت را روی کیک بریزید و دوباره به مدت چند دقیقه زیر حرارت قرار دهید تا بادامها برشته شوند. فوت کوزهگریبرای تهیه کارامل از قاشق استفاده نکنید فقط با چرخاندن ظرف، شکر را جابهجا کنید. حرارت نیز حتما باید متوسط باشد؛ اگر کم باشد کارامل سفت میشود و اگر زیاد باشد زود میسوزد. به یاد داشته باشید که وقتی آب جوش را اضافه میکنید شکر کارامل سفت میشود که با قرار گرفتن روی حرارت متوسط و چرخاندن ظرف دوباره شکر حل خواهد شد. میتوانید به جای خلال بادام از پرک بادام یا گردوی خرد شده نیز استفاده کنید. خورش «به» آلو اصفهانیچی لازم دارم؟
چطور بپزم؟آلوها را از دو ساعت قبل در آب خیس کنید. پیاز را در روغن تفت دهید و بعد از طلایی شدن، تکههای گوشت، ادویه و مقداری آب جوشیده به آن اضافه کنید و بگذارید یک ساعت بپزند. در تابهای دیگر «به» را تفت دهید تا نرم شود. در مراحل پایانی پخت گوشت، آلوهای خیس خورده، شکر و زعفران را به آن اضافه کنید و پس از چند دقیقه جوش خوردن، رب و «به» را هم داخل خورش بریزید. بعد از ۳۰ دقیقه خورش آماده خواهد بود. فوت کوزهگری«به» زود پخته میشود و ممکن است له شود به همین دلیل در نیم ساعت آخر طبخ غذا آن را اضافه میکنیم.