0

جزیره شتور (شیدور)

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

جزیره شتور (شیدور)
شنبه 20 دی 1393  9:01 AM

shidvar-island(1)

 این جزیره در موقعیت جغرافیایی N264726 E532606 قرار گرفته است.

جزیره شتور در فاصلۀ حدود۵/۱کیلومتری جنوب شرقی جزیرۀ لاوان قرار دارد. طول جزیره ۷/۱کیلومتر و عرض آن ۸۰۰متر است.

جزیرۀ،شتور غیر مسکونی است و هیچ گونه فعالیتی درآن دیده نمی‌شود . این جزیره از با ارزش ترین پناه‌گاه‌های حیات وحش(پرندگان، لاک‌پشت های دریایی، ماهی‌ها و دلفین‌ها )در خلیج‌فارس است و جزءِ مناطق حفاظظت شدۀ کشور می‌باشد .

shidvar-island(4)

جزیرهٔ شیدور یا شتور یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. جزیره شتور یا شیدور به تعداد زیاد مار سمی سیاهرنگ و کوچک معروف است که معمولا زیر شن مخفی میشوند. به این جزیره “جزیره ماران” نیز گفته میشود. شاید غیر مسکونی بودن این جزیره به دلیل حضور این مارها باشد.

shidvar-island(5)

شتور در فاصله حدود یکونیم کیلومتری جنوب شرقی جزیره لاوان قرار گرفته و از پناهگاههای مهم حیات وحش و منطقه طبیعی حفاظت شدهاست که از سال ۱۳۶۶ تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفتهاست.

shidvar-island(3)

پرندگان

پرندگان موجود آن شامل چهار گونه پرستوی دیایی است که در جزیره تولید مثل میکنند . در این جزیرهرتعداد زیادی مار سمی ساه رنگ و کوچک که معمولاً‌زیر شن مخفی می شوند مشاها-ده شده ا ست و به همین جهت به جزیره ماران نیز معروف است .

shidvar-island(2)

همچنین لاک پشتهای دریایی در سواحل آن تخم گذاری میکنند . صیادان و بومیان جزایر اطراف در هنگام طوفانی بودن دریا و همچنینی برای جمع آوری لاک پشت ها و تخم پرندگان دریایی به این جزیره مسافرت میکنند . شتور با این که مساحت بسیار کمی دارد از مهمترین و بارزش ترین زیستگاههای پرندگان و لاک پشت های دریایی در خلیج فارس و دریای عمان است .

تحقیقات و پژوهشهای علمی در خصوص حیات وحش جزیره ،‌جانوارن مختلفی از جمله پرستوی دریایی پشت دودی ،‌پرستوی درییایی تیره ،‌پرستوی دریایی کاکلی کوچک ، بالان گلوسیاه ،‌اگرت ساحلی ،‌چکاوک کاکلی ، عقاب ماهیگیر ،‌سلیم شنی ،‌حواصیل ساحلی ،‌جوتصیل ارغوانی ،‌لاک پشتهای دیایی ،‌لاک پشت سرخ و سبز و عقابی و چرمی را مورد بررسی و شناسائی قرارداده است .

shidvar-island

موقعیت جغرافیایی

این اثر با ۲۹۶۵۲۰۴ تا ۲۹۶۶۱۶۷ عرض جغرافیایی و ۷۳۸۸۴۸ تا ۷۴۰۶۳۸ طول جغرافیایی در زون۳۹ در شرق جزیره لاوان و درغرب استان هرمزگان واقع گردیده است.یکی از جزایر ایرانی در خلیج فارس است.این جزیره غیرمسکونی است و از توابع شهرستان ابوموسی استان هرمزگان به شمار می‌آید.

این جزیره از با ارزش ترین و مهم ترین پناهگاه‌های حیات وحش پرندگان، لاک‌پشت‌های دریایی، ماهی‌ها و دلفین‌ها در خلیج فارس است و جزء مناطق حفاظت شده کشور می‌باشد.

shidvar-island(6)

ویژگیهای منطقه

این منطقه که جزو رامسر سایتها میباشد منطقه ای است جزیره ای با سواحلی مرجانی. . از گونه های مهم گیاهی میتوان از اسفناج کوهی؛ ریش بز؛ کام تیغ؛ و سیاه شور و از گونه های مهم جانوری میتوان از انواع کاکایی؛ پرستو؛ حواصیل؛ چکاوک و انواع لاکپشت نام برد.

جنس این جزیره از آبسنگهای مرجانی است و این جزیره تنها آبسنگ مرجانی حفاظت شده کشور به شمار می‌رود که در فهرست مهمترین آبسنگهای « iucn » نیز به ثبت رسیده است، که در عمق ۲ تا ۳ متری و گاهی تا فاصله چندین متر از ساحل جزیره مرجانها قابل رویت هستند.

shidvar-island(8)

پوشش گیاهی

پوشش گیاهی جزیره از نظر تنوع فقیر ولی از نظر تراکم غنی است. پوشش گیاهی سواحل کم‌پشت و تنک بوده و در مناطق مرکزی متراکم‌تر است بیشتر گونه‌های منطقه از انواع شورپسند و شن‌دوست می‌باشند این گونه‌ها عمدتاً از جنس‌های زیر هستند:

salvadora , atriplex , sueda , ephedra , aeluropus , sensio , cyperus , heliotropium , erodium , cistanche

shidvar-island(7)

جوامع گیاهی جزیره در بخش گودالی وسط جزیره بسیار متراکم می باشدکه بیشتر از جنس sueda و atriplex بوده که ارتفاع جامعه گیاهی جزیره حداکثر به ۶۰ سانتی متر می رسد و در برخی نقاط جزیره تراکم پوشش گیاهی به ۱۰۰% نیز می رسد .

 

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

تشکرات از این پست
nazaninfatemeh borkhar alirezaHmzezadh papeli
دسترسی سریع به انجمن ها