پاسخ به: مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاوتی؛ چرا و چگونه؟"
چهارشنبه 24 دی 1393 10:31 PM
بنام خدا
تفاوت های اقتصاد مقاومتی و اقتصاد ریاضتی:
1- ریاضت اقتصادی یک برنامه کوتاهمدت، تصادفی با آزمون و خطا ولی اقتصاد مقاومتی یک الگو از جنس بازسازی تدریجی است.
2- ریاضت اقتصادی یک واکنش اضطراری و تاکتیکی ولی اقتصاد مقاومتی یک حرکت پیشرفت راهبردی است.
3- ریاضت اقتصادی یک برنامه انقباضی هزینه با رویکرد کاهش هزینههای عمومی دولت و بخش عمومی است ولی اقتصاد مقاومتی یک الگوی منسجم همهجانبه، در برگیرنده همه ابعاد جامعه برای شکوفایی استعدادهای درونی سامانه اقتصاد در جهت انبساط نظام تولید و فعالیتهای اقتصادی حقیقی است.
4- ریاضت اقتصادی یک برنامه جبرانی بدون هدف در جهت تبدیل فشارها و بازگشت به تعادل موقت در الگوی موجود نظام سرمایهداری است ولی اقتصاد مقاومتی یک الگوی جایگزین با هدف تغییر همهجانبه شرایط و بناگذاری یک سامانه جدید است.
5- در شرایط کنونی برنامه ریاضت اقتصادی اروپا یک واکنش به دنبال عمل افراطگونه هزینه کردن بیش از توان بودجه که با مالیات از مردم تأمین میشد و یک برنامه تحمیلی تأمین مجدد هزینه از مردم و بر دوش مردم و از جیب مردم و علیه مردم و برای مواجه با واکنش منفی مردم است ولی اقتصاد مقاومتی یک الگوی در جهت شکوفایی نقش مردم است.
6- نسخه ریاضت اقتصادی با رویکرد برونگرایی و تزریق پول بیپشتوانه اجرا میشود ولی اقتصاد مقاومتی یک الگوی درونگرا با راهبرد اصلاح الگوی مصرف و تقویت تولید داخلی است.
7- ریاضت اقتصادی یک واکنش مجدد ناعادلانه منبعث از یک الگوی عدالتگریز است ولی اقتصاد مقاومتی در صدد طراحی یک الگوی جدید عدالتمحور است.
8- ریاضت اقتصادی در جامعه اروپایی حاصل یک اجماع فکری بیرونی و برنامه تحمیلی اتحادیه اروپا، صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی است ولی اقتصاد مقاومتی یک الگوی بومی است.
9- ریاضت اقتصادی یک عقبگرد راهبردی از الگوی سرمایهداری است ولی اقتصاد مقاومتی در جهت اثبات پدیده قدیم وحیانی نظری و عملی جدید و یک الگوی جدید بر مبنای الگوی موفق عملی اسلامی است.
10- ریاضت اقتصادی انسجام یک برنامه را ندارد ولی اقتصاد مقاومتی یک الگوی مبتنی بر برنامه خواهد بود.
برگرفته از پایگاه راسخون.