0

مبحث 82 طرح صالحین: "اقتصاد مقاومتی؛ چرا و چگونه؟"

 
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

مهمترین محورهای ... 2
سه شنبه 23 دی 1393  11:56 PM

۴. اقتصاد مقاومتی مبتنی بر مکتب اقتصاد اسلامی و آرمان‌های آن است. معنویت، امنیت، پیشرفت، عدالت و ایجاد نظم نوین بین‌المللی جزء این اهداف است. معنویت باعث می‌شود که انگیزه‌ی جهاد و مقاومت افزایش پیدا کند. امنیت باعث می‌شود تا نظم لازم برای حرکت نظام اقتصادی فراهم شود. پیشرفت هم باعث می‌شود که امکان عقب‌ماندگی (در شرایط تحریم) کاهش پیدا کند. همچنین امکان تضعیف در برابر دشمن هم به‌شدت کاهش پیدا می‌کند. عدالت باعث می‌شود که تعهد مردم به نظام و همچنین مقاومت مردم در یک نظام عادلانه افزایش یابد. پنجمین هدف اقتصاد مقاومتی، که با اقتصاد اسلامی هماهنگ است، امن کردن محیط نظام اقتصادی است؛ یعنی محیط اطراف اقتصاد کشور را باید با روش‌های مختلفی که در سیاست‌های ابلاغی هم مطرح شده است، امن کرد. به این ترتیب، ارائه‌ی تصویری روشن، صحیح و واقع‌بینانه از اقتصاد مقاومتی به روش‌های مناسب یکی از پیش‌نیازهای هر برنامه و اقدام عملی است.

۵. تقویت فرهنگ جهادی و جهت‌گیری عزم ملی در راستای ایجاد ارزش افزوده، تولید ثروت، افزایش بهره‌وری، کارآفرینی، سرمایه‌گذاری و اشتغال مولد و اعطای نشان یا تندیس اقتصاد مقاومتی به اشخاص دارای خدمات برجسته در این حوزه‌ها از جمله راهکارهای فرهنگی و اجتماعی تغییر نگاه جامعه است. بدیهی است که پشتیبانی نظام اسلامی از افراد کارآفرین و نوآور که به واسطه‌ی ابتکار، سرمایه‌گذاری صحیح و دقیق و کارآفرینی به انباشت و گردش مفید ثروت در جامعه کمک می‌کنند، بسیار حائز اهمیت است و به موازات قطع دست مفسدان اقتصادی حتماً باید به حمایت از سرمایه‌گذاران خدوم توجه خاصی صورت گیرد تا روح کارآفرینی سالم و کسب ثروت صحیح در جامعه زنده بماند. در این زمینه، می‌توان به جشنواره‌های کارآفرینان برتر، که همه‌ساله زیر نظر دستگاه‌های اجرایی برگزار می‌گردد، اشاره نمود یا تبلیغات مناسب و برگزاری مراسم مختلف به مناسبت روز جهانی کارگر و نظایر آن برای تکریم مقام کارگران و کارآفرینان در جامعه که در حال حاضر نیز مراسمی در این زمینه به صورت منظم و سالیانه برگزار می‌گردد. این موضوع از آنجا حائز اهمیت است که کارگران به‌عنوان یکی از خطوط مقدم جبهه‌ی اقتصادی در کشور عمل می‌کنند و از این جهت، وزنه‌ای قابل توجه به‌شمار می‌روند.

اقتصاد مقاومتی به معنای تشخیص حوزه‌های فشار و در نهایت تلاش برای کنترل و خنثی کردن آن‌ها و در نهایت تبدیل چنین فشارهایی به فرصت است. برای نیل به اقتصاد مقاومتی، باید وابستگی‌های خارجی کاهش یابد و بر تولید داخلی کشور و تلاش برای خوداتکایی تأکید گردد.

۶. گسترش و نهادینه ساختن فرهنگ فسادستیزی و تأکید بر قبح آن از دوران کودکی و با محوریت مدرسه، دانشگاه، خانواده و سایر مراکز تولید محصولات فرهنگی. بدون تردید، رسانه‌های گروهی و مسئولان مراکز فرهنگی در این زمینه نقش شایان توجهی دارند. ضمناً باید تا حد ممکن از برخوردهای شعاری و سیاسی با این مقوله پرهیز شود؛ چرا که نتایج عملی و ملموس برخورد با فساد و پیشگیری از رشد آن بسیار اثرگذارتر و عمیق‌تر و ماندگارتر از شعارها و اقدامات مقطعی و بدون نتیجه است.

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ehsan007060 shirdel2 tachberdee
دسترسی سریع به انجمن ها