مهمترین محورهای فرهنگی و اجتماعی مرتبط با اقتصاد مقاومتی
سه شنبه 23 دی 1393 11:56 PM
۱. پیش از هر چیز باید توجه داشت که اقتصاد مقاومتی در پی آن است تا کل سیستم را در مقابل دشمن پایداری بخشد، رشد دهد و درعینحال عدالت را نیز تأمین کند، فضای بینالمللی و اختصاصی کشور را آرام و قابل پیشبینی (قابل مدیریت) نماید و قدرت سازگاری را تقویت کند. درعینحال میخواهد با انگیزههای جهادی و معنوی، توانایی مقاومت و انعطاف در برابر سیاستهای مختلف را افزایش دهد. زیرا فرض بر آن است که کارهای بزرگ با حرکات عادی و احیاناً خوابآلود به سرانجام نخواهند رسید و نیازمند فعالیت جدی و مجاهدانه است. به علاوه، چنین حرکتی باید از دو ویژگی دلسوزانه بودن و استمرار برخوردار باشد. استمرار بخشیدن به کارهای فرهنگی و اجتماعی در این حوزه از آنجایی بیشتر ضرورت خود را نشان میدهد که بدانیم یکی از نقاط ضعف جامعهی ایرانی نگاه کوتاهمدت آن نسبت به مسائل است.
۲. نامگذاری سال ۱۳۹۳ اهمیت فرهنگ را در کنار اقتصاد و حتی تقدم آن را بر اقتصاد نشان میدهد. همچنین تأکیدی بر عزم ملی و اهتمام عموم ملت به حماسهی فرهنگی و اقتصادی در کنار اعمال مدیریت جهادگونه توسط مدیران و مسئولان است. آگاهی، اعتقاد و خواست مردم مهمترین عامل توفیق سیاستهای اقتصاد مقاومتی در بلندمدت است. با تأکید بر سه عنصر ایمان، پرکاری و سادهزیستی بهعنوان اصل و مبنای شکلگیری این حماسه باید گفت که مقولهی فرهنگ مکمل و زمینهساز اقتصاد مقاومتی است. از این رو، دستگاههای سیاستگذار و اجرایی میبایست متوجه وظایف قانونی خود در این عرصه باشند.
۳. مجموعه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، در واقع الگویی بومی و علمی، برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی و متناسب با وضعیت امروز و فردای کشور است. از این جهت نقش مسائل فرهنگی و اجتماعی بهعنوان پیشزمینه، تسهیلکننده و بسترساز، بسیار مهم است و نباید به این مقوله بهعنوان موضوعی صوری و نمایشی نگاه کرد. متأسفانه، چنین دیدگاهی در سالیان اخیر کمابیش بهعنوان یک آفت در این حوزه وجود داشته است.
Android , iOS , Windowsphone , Symbian , Java, Mobile Review ,Learning