شستن مرغ موجب انتشار باکتری خطرناک کمپیلوباکتر می شود
پنج شنبه 18 دی 1393 10:29 PM
بیشتر افراد مرغ را قبل از پختن با آب می شویند اما سازمان استاندارد غذایی انگلیس اعلام کرد که این عادت اشتباه است زیرا سبب انتشار باکتری خطرناک کمپیلوباکتر (campylobacter) می شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، سازمان استاندارد غذایی انگلیس اعلام کرد:شستن مرغ باعث گسترش باکتری کمپیلوباکتر (campylobacter) می شود و در دراز مدت سلامتی انسان را به خطر می اندازد.
مپیلوباکتر (Campylobacter jejuni) باسیل گرم منفی، خمیده، متحرک، گرمادوست و میکروآئروفیل از خانواده کمپیلوباکتریاسه (Campylobacteriaceae) بوده و یکی از عاملین مهم انتریت به نام کمپیلوباکتریوز است.
منبع اصلی این باکتری مجرای گوارش حیوانات، به ویژه مرغ و بوقلمون میباشد. مصرف گوشت و مرغ نیمپز، شیر خام و آب غیر کلرینه علل عمده انتقال این باکتری به انسان و بروز کمپیلوباکتریوز میباشند.
۲ تا ۵ روز پس از مصرف غذای آلوده، علائم کمپیلوباکتریوز شامل تب، دل درد و اسهال ظاهر میشود که اسهال ممکن است به اسهال خونی ختم گردد. معمولاً در این عفونت غذایی استفراغ وجود ندارد.
برای کنترل این عفونت باید مواد غذایی گوشتی به طور کامل پخته شده و از مصرف شیر خام و آب غیر کلرینه نیز جلوگیری شود.
سازمان استاندارد غذایی انگلیس افزود:کمپیلوباکتر از طریق قطرات آبی که در هنگام شستن مرغ به دست و لباس فرد شوینده می پاشد به اطراف آشپزخانه منتقل می شود.
این باکتری می تواند باعث بروز تهوع، اسهال، سندرم روده تحریک پذیر و آرتریت، چشم درد و مشکلات عصبی شود.
در نظر سنجی اخیر سازمان استاندارد غذایی انگلیس ۴۴ درصد از افراد مورد مصاحبه اظهار داشتند که همیشه قبل از پختن مرغ را می شویند.
طبق این نظرسنجی، فقط ۲۸ درصد مصاحبه شوند از باکتری کمپیلوباکتر اطلاع داشتند و ۹۰ درصد از باکتری سالمونلا (salmonella) و ایی.کولی (E. coli) با خبر بودند.
کاترین براون مدیر اجرایی سازمان استاندارد غذایی انگلیس گفت: کمپیلوباکتر یک موضوع جدی است؛ این باکتری موجب ابتلا به بیماری های شدید می شود.