0

آشنائی با اسلحه انفرادی

 
abedina
abedina
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 71
محل سکونت : گلستان

پاسخ به:آشنائی با ماسک نظامی
دوشنبه 15 دی 1393  10:02 PM

 

 

 

ماسک

تعریف ماسک: وسیله ای انفرادی که صورت چشمها و مجاری تنفس را در مقابل عوامل شیمیایی میکروبی و گرد و خاک ناشی از سلاح هسته ای محافظت می نماید.

مراحل ماسک گذاری: 1) حبس نفس 2) ماسک گذاری (پاک کردن و آزمایش ماسک) 3) اعلام خطر 4) ادامه مأموریت 5) برداشتن ماسک بنابه دستور فرمانده یا ارشدترین نفر.

روشهای حمل ماسک:

حمل به پهلو: در راهپیمایی و آموزشهای روزانه کاربرد دارد.

حمل به جلو: در سینه خیز به پشت کاربرد دارد.

حمل به پشت: در سینه خیز کاربرد دارد.

حمل به کمر و ران: اگر سرباز تجهیزات انفرادی زیاد به همراه داشته باشد و سه راه قبلی برایش مقدور نباشد کاربرد دارد.

اقلام همراه ماسک:

قوطی امداد: اقلام دارویی و پدافند ش.م.ه جهت درمان اولیه و حفاظت نسبی داخل آن است و شامل جلد برزنتی: قوطی پلاستیک داخل آن قرار گرفته و به فانسقه وصل می شود.

قوطی پلاستیکی: جهت نگهداری اقلام درمانی و پدافندی پیش بینی شده است.

دو عدد آمپول آترومپل: جهت درمان عوامل اعصاب.

4 عدد آمپول امیل نیتریت: جهت درمان عوامل خون (نیترومیل) 8-10 دقیقه

یک بسته پودر دکورم: جهت برداشتن و رفع آلودگی لباس و تجهیزات کاربرد دارد پودر دکورم در داخل کیسه پارچه ای که دارای روزنه و قابلیت پاشیدن دارد تهیه شده است و عوامل شیمیایی مایع را در روی لباس و تجهیزات که قرار دارد رفع آلودگی می کند.

یک بسته پودر دکومیل: جهت رفع آلودگی لباس و تجهیزات سرباز به کار می رود و داخل کیسه پارچه ای که دارای روزنه و قابلیت پاشیدن دارد تهیه می شود و عوامل شیمیایی مایع را روی لباس و تجهیزات رفع آلودگی کرد. این پودر علاوه بر رفع آلودگی آشکارسازی را انجام می دهد و در تماس با عوامل مایع تغییر رنگ می دهد.

داخل کیف آمپول آگزومیل هم قرار دارد و 3 ثانیه بعد از مصرف آمپول دوم آترومیل از آن استفاده می شود.

قسمتهای اصلی ماسک:

1)کیف حمل: جهت نگهداری و حمل ماسک کاربرد دارد و شامل بندها، بدنه، جیبهای کیف حمل (جیب بالایی محل قرار دادن 3 عدد آمپول آتروپین جیب میانی قوطی امداد در آن جای می گیرد. جیب تحتانی محل قرار گرفتن درب قمقمه و جیب داخلی جهت قرار گرفتن و نگهداری کیسه ضد آب می باشد.

2)قطعه صورتی

 3)فیلتر.

نکات مورد توجه در هنگام ماسک گذاری: اندازه سر هر نفر باشد/ بالشتک هنگام ماسک گذاری در پشت سر و وسط قرار گیرد/ بند میانی و پایینی هنگام ماسک گذاری شل و سفت شوند./ با انگشتان دست و از قسمت چانه ماسک گذاری نمایید./ قطعه صورتی روی صورت و مناسب قرار گیرد/ بالشتک ثابت و سپس بندها را از دو طرف به یک اندازه کشیده و میزان نمایید/ کف دست روی فیلترها و بامکش باید صورتی به صورت بچسبد/ و سپس کف دست روی سیستم خروجی ماسک قرار گرفته و حبس نفس شده و ماسک خالی شود/ هنگام باز کردن ماسک با اشاره انگشتان روی سگک بندها آن را شل نموده و قطعه صورتی را به پایین کشیده و جلو و ماسک را بنابه دستور در می آوریم.جهت نگهداری ماسک به چه نکاتی توجه می کنیم:

هنگام تحویل به سالم بودن و کامل بودن اجزاء و متناسب بودن ماسک با صورت نفر دقت شود/ از قرار دادن اشیاء متفرقه در ماسک و اقلام متعلقه در داخل آن خودداری شود/ از نشستن یا تکیه دادن روی کیف حمل خودداری کنید چون باعث شکستن لنزها می شود/ جهت نظافت لنزهای چشمی از دست و پارچه زبر استفاده نکنید/ کیف حمل فقط داخل آن ماسک قرار گیرد/ هنگام عبور از رودخانه از کیسه ضد آب استفاده شود و از رسیدن رطوبت به فیلتر جلوگیری شود/ هنگام ماسک گذاری از کشیدن بیش از حد بندهای ماسک خودداری نمایید/ از قرار دادن ماسک در بین سایر تجهیزات و داخل کوله پشتی خودداری کنید/ از مجاورت ماسک با مواد شیمیایی مثل حلالها- اسیدها- مواد روغنی خودداری کنید/ جهت نظافت از آب ولرم و پودر صابون استفاده نمایید و در مجاورت هوا و پارچه تمیز خشک کنید (صابون رنده شود و با آب مخلوط و کف نماید:پودر صابون)

روشهای پدافند ش.م.ه بدون اقلام حفاظتی: رفتن به ارتفاعات/ جلوگیری از نفوذ عوامل به بدن/ استفاده از دستمال تمیز و مرطوب در جلوی سیستم تنفسی/ روشن نمودن آتش در صورت امکان/ استفاده از البسه نایلونی و پلاستیکی مثل بادگیر یا پانچو.

 

مواردی که به هنگام استفاده از فیلتر باید رعایت کرد: در هنگام تحویل به تاریخ

انقضای آن توجه شود./ دریچه ورودی و خروجی فیلتر قبل از نصب بر روی ماسک باید دارای درپوش باشد/ جهت بستن فیلتر روی ماسک ابتدا درپوش ته فیلتر و درب ورودی فیلتر را باز و فیلتر را روی سیستم ورودی ماسک ببندید/ از پرتاب نمودن و فشار بر روی فیلتر خودداری کرده / پس از ماسک گذاری با قرار دادن کف دست روی درب ورودی هوای فیلتر را دم کرده و سپس با دست فیلتر را گرفته و تاش کرده تا از سالم بودن ماسک اطمینان یابید/ از مجاورت فیلتر با رطوبت و اجسام مرطوب خودداری نمایید/ در هنگام عملیات از فیلترهایی که دارای فرو رفتگی بیش از 6 میلیمتر استفاده نکنید/ فیلترها در مقابل عوامل خون یک بار معرفند.

 

 

 

تشکرات از این پست
Lovermohamad
دسترسی سریع به انجمن ها