پاسخ به:چه توفیق و کراماتی با خواندن نماز شب به ما میرسد ؟
یک شنبه 14 دی 1393 9:52 PM
ایمنی از آتش جهنم با نماز شب
امام رضا علیه السلام فرمودند:
«بر شما باد نماز شب! هیچ بنده ای نیست که در آخر شب از خواب بلند شود و هشت رکعت نماز شب و دو رکعت نماز شفع و یک رکعت نماز وتر بخواند و در قنوت نماز وتر هفتاد بار استغفار کند، مگر اینکه از عذاب قبر و عذاب آتش جهنم ایمن گردد و پناه داده شود».(81)
81 . عیون الاخبار، ج 1، ص 282.
کسب دنیا و آخرت با نماز شب
رسول خدا محمّد مصطفی صلی الله علیه و آله درباره آثار دنیوی، برزخی و اخروی نماز شب فرمودند:
آثار دنیوی و برزخی: «نماز شب، موجب رضایت پروردگار،
مهر و محبت ملائکه و فرشتگان، سنت و روش پیامبران، نور شناخت و معرفت، اصل و پایه و ریشه ایمان، راحتی بدن و جسم، بغض و ناراحتی شیطان، اسلحه مؤمن در برابر دشمنان، اجابت دعا، قبول اعمال، برکت رزق و روزی، شفیع بین نماز شب خوان و قابض الارواح و عزرائیل، نور و چراغ در قبر، فرش در زیر پای نماز شب خوان در قبر، جواب نکیر و منکر و انیس و مونس انسان، اثر نماز شب خوان در قبر تا قیامت می باشد».
آثار اخروی: «و هنگامی که قیامت بر پا شود، نماز شب به صورت سایه ای در بالای سر نماز شب خوان قرار می گیرد و تاج روی سر او و لباسی برای بدنش می باشد.
(در آنجا که همه لخت و عریان می باشند)، نوری است در پیش پای او، پرده و حایلی است بین او و آتش، حجت و دلیلی است برای مؤمن در پیشگاه خداوند، مایه سنگینی اعمال او در میزان اعمال است، سبب جواز عبور نماز شب خوان از پل صراط، کلیدی برای باز کردن درب بهشت و...».(82)
82 . ارشاد القلوب، ص 316.
بخشش خداوند با نماز شب
از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل شده که فرمودند:
«هنگامی که بنده از رختخواب گرم و نرم و خواب خوش و لذیذ با چُرت و خواب آلودگی بلند می شود تا با نمازِشبش خداوند عز وجل را راضی کند، خداوند با او به ملائکه اش مباهات و افتخار می کند و به ملائکه می گوید:
آیا این بنده مرا می بینید که از رختخواب خوش و لذیذ خودش بلند شده تا مشغول نمازی شود که من بر او واجب نکرده ام؟ شما شاهد و گواه باشید که من او را بخشیدم».(83)
83 . بحار، ج 84، ص 156.
پرواز با اسبان بالدار با نماز شب
امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرمایند:
«در بهشت درختی است که از بالای شاخ و برگ آن، زینت آلات و زیورآلات می روید و از پایین آن اسبان ابلق زین کرده و لجام دار، که دارای بال هستند و هیچ گاه ادرار و فضله نمی کنند، اولیای خدا سوار آن اسبان می شوند و در بهشت به هر جا که
بخواهند پرواز می کنند. کسانی که در بهشت مقامشان کمتر از آنان است می گویند: خدایا! این بندگانت به خاطر چه عملی به این کرامت نایل شده اند؟ خداوند می فرماید: آنان کسانی هستند که شب ها بلند می شدند و نمی خوابیدند (مشغول نماز شب می شدند) و در روزها روزه می گرفتند و نمی خوردند. و با دشمنان جهاد می کردند و نمی ترسیدند. و صدقه می دادند و بخل نمی ورزیدند».(84)
84 . امالی صدوق، ص 175.