0

مبحث 81 طرح صالحین: «میلاد با سعادت حضرت محمد(ص) و امام جعفر صادق(ع) و هفته وحدت»

shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

پاسخ به:مبحث هشتاد و یکم طرح صالحین: «میلاد با سعادت پیامبر رحمت حضرت محمد مصطفی(ص) و امام جعفر صاد
دوشنبه 15 دی 1393  12:26 AM

بنام خدا

چهل حدیث از پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی (ص):قسمت چهارم

31ـ پاداش مريض

اذا مـرض المسلـم كتب الله له كاحسـن ما كـان يعمل فـى صحته و تسـاقطت ذنـوبه كمايتساقط ورق الشجر.(33)
وقتى كه مسلمان, بيمار شـود, خـداوند هماننـد بهتريـن حسناتـى كه در حال سلامت انجام مى داده در نامه عملـش مى نـويسد و گناهانـش همچـون برگ درخت فرو مى ريزد.

32ـ مسئوليت مسلمانى

من اصبح لايهتـم بامور المسلمين فليـس منهم و مـن سمع رجلا ينادى يا للمسلميـن فلم يجبه فليس بمسلم .(34)
هر كه صبح كند و به امور مسلميـن همت نگمارد , از آنهانيست ;و هركـس بشنود كه شخصـى فرياد مـى زنـد: ( اى مسلمانها به فريادم برسيد) ولـى جـوابـش نگـويد, مسلمان نيست.

33ـ پيوستگى ايرانيان با اهل بيت عليهم السلام

قالت الرسول من الفرس لرسول الله (ص) الى من نحـن يا رسول الله؟ قال انتم منا و الينا اهل البيت.(35)
فرستادگان باذان, پادشاه يمـن, تحت الحمايه ايران كه اصالتا ايرانى بـودند به حضور پيامبر اكرم(ص) آمدند و گفتند: اى رسـول خدا: سرانجام ما فارسيان به نزد چه كسى خواهد بود؟
حضرت فرمـود: شما فارسيان از ما هستيـد و سرانجامتان به سـوى ما و خانـدان ما خواهد بود.
قال ابـن هشام: فبلغنى عن الزهرى انه قال: فمـن ثـم قال رسول الله: سلمان منا اهل البيت .
ابـن هشام از قول زهرى گويد: و از همين جا بود كه پيامبر فرمود: سلمان از اهل بيت ماست.

34ـ خيانت بزرگ

من تقدم على المسلمين و هو يرى ان فيهم مـن هو افضل منه فقد خان الله و رسوله و المسلمين .(36)
كسى كه بر مسلمانان پيشـى گيرد, در حالـى كه مى داند در ميان آنها كسـى افضل و بهتر از او وجـود دارد, چنيـن كسى به خدا و رسولـش و همه مسلمانان خيانت كرده است.

35ـ ارزش هدايت

لان يهدى الله بك رجلا واحـدا خيـر لك ممـا طلعت عليه الشمس .(37)
پيـامبـر اكـرم (ص) خطـاب به حضـرت علـى (ع) فـرمــود: هدايت نمـودن خداوند فردى را به وسيله تو از آنچه آفتاب بر آن بتابد براى تـو بهتر و ارزنده تر است.

36ـ مردمان آخرالزمان

ياتـى على الناس زمان تخبث فيه سرائرهـم و تحسـن فيه علانيتهم طمعا مـن الدنيا, لايريدون به ما عنـد ربهم, يكـون دينهم ريـاء لايخالطهم خـوف, يعمهم الله بعقاب فيـدعونه دعاء الغريق فلا يستجيب لهم .(38)
زمانى بر مردم فرا مـى رسد كه براى طمع در دنيا, باطنشان پليد و ظاهرشان زيبا باشـد, علاقه اى به آنچه نزد پروردگارشان است نشان ندهند, ديـن آنها ريا شـود و خـوفـى (از خـدا) در دلشان آميخته نشـود, خـداونـد همه آنها را به عذاب سختـى گـرفتار كند, پـس مانند دعاىشخص غريق دعا كنند, ولـى دعايشان را اجابت نكند.!

37ـ راستگو ترين صحابه

مـااظلت الخضـراء و لااقلت الغبـراء مـن ذى لهجه اصـدق مـن ابــى ذر.(39)
آسمان سايه نينداخته و زميـن در بر نگرفته , صاحب سخنى راستگوتر از ابوذر را.

38ـ پرسش از عالمان و همنشينى بافقيران

سـائلـوا العلمـاء و خـاطبـوا الحكماء و جـالسـوا الفقـراء.(40)
از دانشمنـدان بپـرسيـد و با فـرزانگان سخـن بگـوييـد و با فقيـران بنشينيـد.

39ـ دستبوسى نه

هذا تفعله الاعاجـم بملـوكها و لست بملك انمـا انـا رجل منكـم.(41)
مردى خواست تا بر دست رسـول خـدا (ص) بـوسه زنـد, پيامبر دست خـود را كشيـد و فرمود: ايـن كارى است كه عجمها با پادشاهان خـود مى كنند و من شاه نيستـم, مـن مردى از خودتان هستم .

40ـ مهربانى با همنوعان

ما آمن بـى مـن بات شبعان و جاره جائع و ما مـن اهل قـريه يبيت و فيهم جائع لا ينظر الله اليهم يوم القيمه.(42)
به مـن ايمان نياورده كسـى كه سير بخـوابـد و همسايه اش گرسنه باشـد, و اهل يك آبادى كه شب را بگذرانند و در ميان ايشان گرسنه اى باشد, خـداوند در روز قيامت به آنها نظر رحمت نيفكند.

پی نوشت ها
31ـ حليه الاولياء, ج 1, ص 86.
32ـ امالى شيخ طوسى, ج 1,ص 314.
33ـ مكارم الاخلاق, ص 195.
34ـ اصول كافى, ج 3, ص 293.
35ـ سيره ابن هشام, ج 1,ص 72.
36ـ الغدير, ج 8, ص 291.
37ـ شـرح نهج البلاغه ابـن ابـى احـديـد, ج 1,ص 342.
38ـ اصول كافى, ج 3,ص 404.
39ـ الغديـر, ج 8,ص 97, و شـرح نهج البلاغه ابـن ابـى الحـديد, ج 2,ص 354.
40ـ تحف العقول , ص 41.
41ـ خيانت در گزارش تاريخ, ج 3,ص 271.
42ـ اصول كافى, ج 4,ص 493.

برگرفته شده از كتاب سيره وسخنان پيشوايان - تاليف محمدعلى كوشا

تشکرات از این پست
ria1365
دسترسی سریع به انجمن ها