کوفته ازمیری
شنبه 13 دی 1393 7:48 AM
مواد لازم
سس کوفته:
طرز تهیه
ابتدا نان تست را با کمی شیر خیس کنید سپس در دست بفشارید تا شیر اضافه آن خارج گردد نان به صورت پوره له شده درآید. پیاز رنده شده و سیر پوره شده و نان پوره شده فوق و ادویه ها، جعفری خرد شده، تخم مرغ، نمک، فلفل را با هم مخلوط نمایید سپس گوشت چرخ کرده را اضافه تا مایه طوری بگیرید تا انسجام لازم را داشته باشد سپس سس کوفته را به شرح ذیل آماده نمایید.
روغن را به میزان لازم در ظرف مورد نظر بریزید پس از گرم شدن گوجه فرنگی و در صورت کمی رب گوجه فرنگی را اضافه و هم بزنید. سپس فلفل دلمه ای را اضافه با هم تفت دهید سپس پیاز تفت داده شده، زردچوبه و ادویه مورد نظر، شکر،نمک، فلفل و آب به میزان لازم را افزوده و اجازه دهید تا بجوش آید سپس به اندازه یک قاشق سوپخوری از مایه را برداشته در دست فرم داده و در آرد سفید بغلتانید و همه کوفته ها را به این طریق آماده کنید. سپس سه قاشق سوپخوری روغن مایع و سه قاشق سوپخوری آب را در تابه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید. پس از گرم شدن، کوفته های فوق را داخل آب و روغن قرار دهیدتا با این روش کمی تفت داده شوند. سپس کوفته های کمی تفت داده شده را داخل سس جوشان قرار دهید و با در بسته روی حرارت کم بگذارید تا بپزد. سس کوفته ازمیری غلیظ است و این کوفته با کته یا در صورت دلخواه چلو سرو می شود.
کته قالبی پرتقالی: ابتدا برنج را بشویید سپس با ۲/۱و۴ پیمانه آب سرد برای ۳۰ دقیقه خیس کنید سپس آب پرتقال و رنده پوست پرتقال و کره یا روغن و نمک و محلول زعفران را اضافه و ۵۵ دقیقه زمان بدهید تا کته آماده شود. سپس کته قالبی پرتقالی را در ظرف مورد نظر برگردانده و با کوفته های فوق سرو نمایید و در صورت دلخواه سطح روی کته را با دنده پوست پرتقال و فندق خرد شده تزیین نمایید.
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست