0

سکوی جاوا، نسخه استاندارد

 
golami1223
golami1223
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 683
محل سکونت : بوشهر

سکوی جاوا، نسخه استاندارد

سکوی جاوا، نسخه استاندارد

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییر مسیر از جاوا نسخه استاندارد)
پرش به: ناوبری, جستجو

سکوی جاوا٬ نگارش استاندارد (به انگلیسی: Java Platform, Standard Edition) که به صورت اختصار Java SE نوشته می‌شود. تا نگارش ۵.۰ آن به عبارت نمایش دهنده‌ی آن Java 2 Platform, Standard Edition و با کوته نوشت J2SE بود تا به صورت امروزی آن درآمد. نکارش استاندارد٬ مجموعه‌ای از واسط‌های برنامه‌نویسی است. این نگارش به عنوان نگارش پایه‌ای برای نگارش سازمانی و نگارش ریزاست. نگارش کنونی جاوا٬ نکارش ۶ است. این نگارش در دسامبر ۲۰۰۶ (آذر ۱۳۸۵) منتشر شده و ۲۱ بار روزآوری شده که آخرین آن از جولای ۲۰۱۰(تیر ۱۳۸۹) توزیع شده‌است.

شنبه 27 آذر 1389  7:37 AM
تشکرات از این پست
golami1223
golami1223
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 683
محل سکونت : بوشهر

کلاس‌های پایه‌ای java.lang

کلاس‌های پایه‌ای java.lang

بسته‌های java.langو تمام زیر بسته‌های آن٬ کلاس‌های پایه‌ای زبان برنامه‌نویسی جاوا را فراهم می‌نماید. مکانیزم‌هایی که فراهم می‌آورد برای موارد زیر نگاشته شده‌اند:

  • کلاس اصلی و و پایه‌ای Object است٬ که از تمام کلاس‌ها و واسط‌ها مشتق‌شده‌ از آن هستند.
  • ابرکلاس٬ Class٬ پایه و اساس ساز و کار خود-بازتابی است.
  • لفافه‌بندی٬((به انگلیسی: Wrapper))٬ را برای بسته‌بندی کلاس‌های پایه‌ای : Boolean٬ Character oder Integer فراهم می‌آورد.
  • کلاس String ٬ برای کارهای مربوط به رشته‌.
  • کلاس System ٬ برای بازیابی متغیرهای محیطی که ویژگی‌های سیستمی نیز نامیده می‌شوند٬ استفاده می‌شود. ویژگی‌های سیستمی٬ ویژگی‌هایی هستند از قبیل شماره‌ی نگارشِ محیط زمان‌اجرایِ جاوا. می توان از این متغیرهای تعریف شده٬ برای اجرای خط فرمان جاوا٬ با معرفی JAVA_HOME به عنوان محل جی‌دی‌کا بر روی درایوی که نصب شده٬ استفاده کرد.

کوته‌نوشت "lang"٬ به جای عبارت کامل language٬ به معنای زبان در انگلیسی است. این بدان خاطر است که برای برنامه‌نویسی زبان٬ ابزاری پایه‌ای است.

شنبه 27 آذر 1389  7:38 AM
تشکرات از این پست
golami1223
golami1223
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 683
محل سکونت : بوشهر

کلاس‌های مربوط به ورودی و خروجی(java.io)

کلاس‌های مربوط به ورودی و خروجی(java.io)

بسته ی java.io شامل، کلاس هایی برای ورودی و خروجی استفاده می شود، که به صورت عمده از آن به صورت جریان (Stream)، یاد می شود،

  • کلاس انتزاعی، InputStream ، که پایه و اساس تمام جریان‌های ورودی است، که مثال‌های آن عبارتند از صفحه کلید و فایل.
  • کلاس انتزاعی OutputStream ، که پایه و اساس نمام جریان‌های خروجی است، که مثال‌های آن عبارتند از کاراکتر و صفحه نمایش.
  • جریان‌ها در نگارش‌های اولیه ی جاوا معرفی و برای پردازش بایت‌ها مورد استفاده قرار گرفت. بعدها کلاس‌های Writer ، Reader به عنوان جریان‌های ورودی و خروجی که قابلیت پشتیبانی از کاراکترهای بونیکد را به همراه داشتن معرفی شد.
شنبه 27 آذر 1389  7:40 AM
تشکرات از این پست
golami1223
golami1223
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 683
محل سکونت : بوشهر

نگارش‌های پیشین

نگارش‌های پیشین

نگارش کنونی جاوا سازمانی، به صورت 6.0 مشخص می گردد. نام فعلی این نگارش به صورت سکوی جاوا، نگارش سازمانی({انگلیسی|Java Platform, Enterprise Edition)و به صورت کوته نوشت Java EE که جایگزین عبارت قدیمی J2EE ({انگلیسی|Java Platform, Enterprise Edition})شده است.

نگارش نام کامل نگارش تاریخ انتشار وضعیت انتشار
1.0 سکوی جاوا، نگارش سازمانی, نگارش 1.0 دسامبر 1999(آذر 1378) نگارش نهایی
1.2 سکوی جاوا، نگارش سازمانی, نگارش 1.2 2000 (1379) نگارش نهایی
1.2.1 سکوی جاوا، نگارش سازمانی, نگارش 1.2.1 23 می 2000 (13 اردیبهشت 1379) نگارش نهایی
1.3 سکوی جاوا، نگارش سازمانی, نگارش 1.3 24 سپتامبر 2001 (1 مهر 1380) نگارش نهایی
1.4 سکوی جاوا، نگارش سازمانی, نگارش 1.4 24 نوامبر 2003 (3 آذر 1382) نگارش نهایی
5 سکو جاوا نگارش سازمانی, نگارش 5 11. می 2006 (3 خرداد 1385) نگارش نهایی
6 سکو جاوا نگارش سازمانی, نگارش 6 10دسامبر 2009 (19 آذر 1388) نگارش نهایی
شنبه 27 آذر 1389  7:41 AM
تشکرات از این پست
golami1223
golami1223
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 683
محل سکونت : بوشهر

پاسخ بکارسازهای متن‌باز

کارسازهای متن‌باز

  • آپاچی جرنیمو( آپاچی تامکت یا جتی) (نگارش ۵ سازمانی جاوا)
  • کارساز کاربردی جی‌باس (اختیاری آپاچی تامکت) (نگارش ۵ سازمانی جاوا)
  • جی‌اوان‌ای‌اس (نگارش ۱.۴ سازمانی جاوا)
  • گلس فیش (نگارش ۵ سازمانی جاوا)
شنبه 27 آذر 1389  7:42 AM
تشکرات از این پست
golami1223
golami1223
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 683
محل سکونت : بوشهر

دید کلی

دید کلی

یک ماشین مجازی جاوا٬ به علاوه‌ی جاوا٬ زبان‌های برنامه‌نویسی دیگری را نیز پشتیبانی می‌نماید. برای مثال دستورات زبان برنامه‌نویسی ادا توانایی ترجمه به بایت کد و نیز اجرا در این ماشین مجازی را دارا هستند. علاوه بر شرکت سان(که شرکت توسعه دهنده‌ی جاواست)٬ سایر شرکت‌ها نیز ماشین‌های مجازی جاوایی را منتشر نموده‌اند. که البته این کار تحت ویژگی‌های منتشر شده توسط سان٬ صورت می‌پذیرد. همچنانکه تمام حقوق تجاری آن تحت نام جاو و متعلق به سان است.
جاوا٬ متبادر کننده‌ی مفهومی خاص است : یکبار بنویس٬ همه‌جا اجرا کن. این مفهوم توسط جی‌وی‌ام٬ پیاده‌سازی شده است. جی‌وی‌ام٬ محیطی برای اجرای برنامه‌های جاواست. این ماشین مجازیُ نرم‌افزاری است که در لایه‌ی بالایی سخت‌افزار واقعی و سیتم‌عامل قرار می‌گیرد.
جی‌وی‌ام جزء حیاتی سکوی جاو است. جی‌وی‌ام٬ بر روی بسیاری از سخت‌افزارها و سکوهای نرم‌افزاری قابل نصب است. جاوا با استفاده‌ از بایت کد یکسان برای تمام سکوها٬ ويژگی‌ای را معرفی می نماید با نام : یک بار ترجمه کن٬ هرجایی اجرا کن که مخالف با مفایر با یکبار بنویس٬ همه‌جا اجرا کن است. چراکه یکبار بنویس ...٬ درباره‌ی زبان‌های ترجمه‌شونده‌ی چند سکویی است.

جی‌وی‌ام٬ به همراه مجموعه‌ای از کتابخانه‌های کلاسِ استاندارد توزیع می‌گردد. این کتابخانه‌ها رابط برنامه‌نویسی نرم‌افزار را پیاده‌سازی می‌نماید. یک رابط برنامه‌نویسی نرم‌افزار٬ توسط یک سامانه‌ی رایانه‌ای٬ کتابخانه٬ یا برنامه برای تبادل داده‌ بین آنها فراهم می‌گردد. این رابط‌های برنامه‌ای٬ به صورت متناسب و با هم٬ در محیط زمانِ‌اجرای جاوا (JRE) به صورت یک بسته وجود دارد.

شنبه 27 آذر 1389  7:44 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها