0

گروه بندی گیاهان

 
shokoofeh
shokoofeh
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 952
محل سکونت : البرز

گروه بندی گیاهان

گروه بندی از نظر چرخه زندگی

الف) گیاهان یکساله : کاهو و اطلسی

ب) گیاهان دوساله: هویج، کرفس، پیاز، شب بو

ج) گیاهان چند ساله: ریواس، گل کوکب و درختان میوه

گروه بندی از نظر شرایط محیطی

گیاهان باغبانی را با توجه به نیازحرارتیشان در طول فصل رشد به دو دسته:

الف)محصولات فصل خنک: نخود فرنگی، کلم و کاهو

ب) محصولات فصل گرما: لوبیا، هندوانه، بامیه و خربزه

گروه بندی از روی عادت رشد و شکل و نوع ساقه هوایی

1) گیاهان علفی:

الف) علفی :شمعدانی     ب)خزنده : هندوانه ، کدو

2) گیاهان خشبی :

الف)درخت : سیب، گلابی   

ب) درختچه : شمشاد ، تمشک

پ)خزنده : مو

گروه بندی باغبانی

باغبانی خود بنابر محصولی که حاصل می شود به میوه، سبزی، زینتی و متفرقه تقسیم بندی می شود.

میوه: از نظر باغبانی، میوه عبارتست از قسمت گوشتی و خوراکی یک گیاه چندساله که در بوجود آمدنش قسمتهای مختلف گل تاثیر مستقیم دارند. میوه ها از نظر احتیاجات حرارتی، به دو دسته تقسیم می شوند:  میوه های مناطق معتدله و میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری

گروه بندی میوه های مناطق معتدله

1-میوه های درختی :

الف) میوه های دانه دار: سیب، گلابی،بِه

 ب) میوه های هسته دار: گیلاس، آلبالو، زردآلو، هلو، میوه های مرکب شاه توت و توت

پ)خشکبار : فندق، گردو

2-میوه های دانه ریز :

الف)آنهائی که میوه آنها سته یا حبه است مثل انگور.

ب) آنهائی که میوه مجتمع دارند مثل تمشک و توت فرنگی.

گروه بندی میوه های مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری

 میوه های این گروه همان طور که ذکر شد ممکن است خزاندار یا همیشه سبز باشند. از میوه های همیشه سبز می توان به مرکبات، خرما، نارگیل، زیتون، پاپایا، انبه و ... اشاره کرد و از میوه های خزاندار می توان انار، انجیر، پسته و ... را نام برد.

تقسیم بندی سبزیها براساس قسمتهای خوراکی

•سبزیهایی که از برگ آنها استفاده می شود: اسفناج، کاهو، چغندر برگی، کرفس، جعفری، شاهی.
•سبزیهایی که از گل آنها استفاده می شود: کلم گل، آرتیشو.
•سبزیهایی که از ساقه آنها استفاده می شود: مارچوبه، ریواس، کلم قمری.
•سبزیهایی که از ریشه یا قسمتهای زیرزمینی آنها استفاده می شود: هویج، تربچه، چغندر لبویی، سیر، پیاز، موسیر، پیازچه، سیب زمینی، سیب زمینی شیرین.
•سبزیهایی که از میوه یا دانه آنها استفاده می شود: ذرت شیرین، خیار، کدو، هندوانه، خربزه، لوبیا، نخود فرنگی، بادمجان، فلفل، گوجه فرنگی.

طبقه بندی گیاهان زینتی بر اساس چرخه زندگی

  1. گلهای یکساله: آهار، اطلسی و مروارید.
  2. گلهای دوساله: گل استکانی، گل انگشتانه و گل ختمی.
  3. گلهای دائمی: شمعدانی، اختر، میخک، زنبق برگ بیدی، چمن، کالادیوم، فیکوس.

گیاهان زینتی دائمی و خشبی:

شامل درختان، درختچه ها و خزنده ها .

از درختها می توان به افرا، سپیدار، کاج، سرو و ... و از درختچه ها می توان به یاس خوشه ای، خرزهره، شمشاد و از خزنده ها  می توان به پیچ اناری، عشقه و پیچ امین الدوله اشاره کرد.

طبقه بندی گلها از نظر مقاومت به سرما

1)یکساله :

الف)گلهای حساس به سرما: اطلسی، شاه پسند، آهار، جعفری و ...

ب) گلهای مقاوم به سرما:  که به گلهای پائیزه موسوم می باشند مانند گل بنفشه، شب بوی زرد، مینا چمنی و گل سیلن.

 2)دوساله:کلیه گیاهان دو ساله به سرما مقاوم می باشند 

3)دائمی:الف)مقاوم به سرما :تاج الملوک، انگشتانه و زبان پس قفا

ب)حساس به سرما مثل اختر و کوکب

گیاهان متفرقه 

از این گروه می توان به گیاهان داروئی مثل گل گاوزبان و گیاهان ادویه ای مثل دارچین، زردچوبه و هل اشاره کرد.

 

 

 بر اساس کتاب باغبانی عمومی

 تالیف دکتر روح انگیز نادری

 انتشارات پیام نور

 

قوم من ترنج را با پوست می خورند

 راستی! کسی زلیخا را ندیده است؟

سه شنبه 29 مهر 1393  12:14 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
دسترسی سریع به انجمن ها