مواد لازم
برنج دو کاسه ماستخوری
شبت چهار کاسه ماستخوری
باقلا دو کاسه ماستخوری
تخممرغ دو عدد
زعفران یک چهارم قاشق مرباخوری
ماست دو قاشق غذاخوری
روغن یک و نیم فنجان
با این مقدار مواد لازم به اندازه یک دیس متوسط از «شبت باقلاپلو با ته چین» خواهیم داشت.
مواد لازم
یک و نیم فنجان روغن معادل 150 گرم. یک چهارم قاشق مرباخوری زعفران
دو کاسه ماستخوری برنج تقریباً معادل 500 گرم. دو کاسه ماستخوری باقلا خردکرده تقریباً معادل 300 گرم
چهار کاسه ماستخوری شبت خردکرده؛ تقریباً معادل 250 گرم شبت خردکرده. حدود 500 الی 600 گرم شبت پاک نکرده نیاز میباشد. دو قاشق غذاخوری ماست معادل 40 گرم.
دو عدد تخممرغ.
طرز تهیه شبت باقلاپلو با ته چین
دو کاسه ماستخوری برنج را یکی دو ساعت با چهار قاشق غذاخوری نمک خیس میکنیم. دو کاسه ماستخوری باقلا را چند دقیقه در آب جوش ریخته تا پخته شود. سپس برنج را به آن اضافه کرده، آبکش میکنیم. در نهایت شبت را با برنج و باقلا مخلوط میکنیم.
دو قاشق غذاخوری ماست را هم زده، دو عدد تخممرغ، زعفران آب کرده و کمی نمک به آن اضافه کرده، هم میزنیم. سپس دو کاسه ماستخوری شبت باقلاپلو آبکش شده را با آن مخلوط میکنیم تا مایه ته چین آماده شود.
نصف فنجان روغن ته یک قابلمه متوسط ریخته، آن را داغ میکنیم و مایه ته چین را در آن میریزیم. در قابلمه را میگذاریم تا ته چین کمی بسته شود سپس آن را به هشت تکه برش میزنیم و دوباره در قابلمه را میگذاریم. بعد از آنکه ته چین کمی سرخ شد، روی محل برش قبلی را برش میزنیم و بعد آن را بر میگردانیم. در آخر بقیه برنج آبکش شده را روی آن ریخته و یک فنجان روغن روی آن میدهیم و برنج را دم میکنیم.
پلو دم کشیده را در ظرف کشیده و ته چینهای ته قابلمه را دور برنج میچینیم تا آماده پذیرایی شود.
نوش جان