مواد لازم: (برای تهیه 4 عدد نان)
آب ولرم .......................................... نصف لیوان
خمیر مایه فوری ............................... نصف ق چ
شکر .............................................. 1 ق غ سرخالی
نمک .............................................. یک چهارم ق چ
آرد سفید ........................................ یک الی یک و یک چهارم لیوان
طرز تهیه:
همه مواد رو با هم مخلوط کنید. (با یک لیوان آرد شروع کنید و بعد بقیه آرد رو اگه نیاز بود اضافه کنید.) شروع کنید به ورز دادن.
(اگه خمیر مایه تون از نوع فوری نیس، با آب و شکری که توی مواد لازم نوشتم مخلوط کنید و بذارید عمل بیاد و بعد به بقیه مواد اضافه کنید.)
اوایل ممکنه به نظر بیاد خمیر چسبناکه ولی هر چه بیشتر ورز بدید از چسبندگیش کم میشه.
بسته به نوع آرد ممکنه مقدار آردی که مورد نیازتون هست متغیر باشه ولی بیشتر از یک و ربع لیوان آرد نریزید چون خمیر سنگین میشه و نونتون خمیری از آب در میاد!
وقتی پس از ورز دادن به مرحله ای رسیدید که دیگه خمیر به دست نمی چسبید روی اون رو بپوشونید و به مدت یک ربع استراحت بدید. (این خمیر هم از اون دسته خمیرهای آسونه و خیلی سریع جمع میشه و دیگه به دست نمی چسبه)
پس از یه ربع استراحت، خمیر رو به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید و چونه ها رو روی سطحی که با کمی آرد پوشونده شده بچینید و روی اونها رو با یه پارچه نمدار بپوشونید.
این بار به مدت نیم ساعت استراحت بدید به خمیرتون.
فر رو با بیشترین درجه روشن کنید تا حسابی گرم شه.
سطح کار رو آردپاشی کنید و چونه ها رو یکی یکی باز کنید. ضخامت نون بستگی به خودتون داره ولی نه اونقدری کلفت کنید که نون سنگین و خمیری بشه و نه اونقدر نازک که نون خشک بشه. ضخامت خمیر حدود 2-3 میلیمتر باشه خوبه.
اولی رو که باز کردید، بذارید لای دو تا دستمال آشپزخونه.
دومی رو هم بذارید روی اولی و روش رو با دستمال آشپزخونه بپوشونید و بعد سومی و چهارمی رو هم به همین ترتیب...
دقت کنید که حتماً بین هر لایه یه دستمال آشپزخونه باشه که یه وقت اینا به هم نچسبن.
روی آخرین لایه خمیر رو هم با دستمال بپوشونید که خشک نشه.
اگه تعداد نون ها بیشتر از ایناس همه رو روی هم نچینید. سه تا سه تا روی هم بچینید. یعنی وقتی سه تا رو روی هم گذاشتید، چهارمین چونه رو که باز کردید دیگه روی اینا نذارید بلکه سری دوم رو هم مث سری اول بچینید.
فقط ترتیب باز کردنشون یادتون بمونه. چون اونی که اول باز شده بیشتر تخمیر شده و باید سریعتر بره تو فر. پس به همون ترتیب که باز کردید بفرستیدشون تو فر.
حالا برای پخت، سری اول رو با دو دست بگیرید و بر گردونید تا اونی که زیر بود بیاد رو. دستمال رو از روش بردارید و توی سینی فر بذارید. اگه سینی بزرگه همزمان می تونید چند تا نون رو با هم بپزید. (من با توجه به سایز فر و سینی فرم، 2 تا 2 تا می پختم)
از کنار فر تکون نخورید و از دیدن صحنه پختن نون ها و پف کردنشون لذت ببرید.
حواستون باشه نسوزن. حداکثر 3-4 دقیقه طول می کشه. به محض این که دیدید به اندازه کافی پف کرد برگردونید تا اون طرفش هم طلایی بشه. (اگه میتونید همزمان شعله بالا و پایین فر رو روشن کنید دیگه احتیاجی به برگردندون نون ها نیس) نون رو بیارید بیرون و با پارچه تمیزی خوب بپوشونید تا خشک نشه.
برای سری های بعدی هم دقیقاً همین طور عمل کنید تا همه نون ها پخته بشن.
نون ها پس از بیرون اومدن پفشون میخوابه ولی همین پف باعث میشه نون حالت دو لایه داشته باشه.
اگه احیاناً یکی دو تا از نوناتون خراب شد مشکلی نیس. دور نندازید. با قیچی ببرید و تو روغن داغ سرخ کنید و برای سالاد فتوش استفاده کنید.
حالا که این نون رو یاد گرفتید میتونید باهاش انواع غذاهای لبنانی مث ساندویچ شاورما، ساندویچ فلافل، عرایس، فته، فتوش و ... رو درست کنید و لذت ببرید و یا در کنار غذاهایی مث حمص و متبل و باباغنوج بخورید. واقعاً خوشمزه است!
ضمناً نون لبنانی رو میشه توی کیسه پلاستیکی و در درون فریزر برای مدت نسبتاً طولانی (3-4 هفته) نگهداری کرد! فقط کافیه موقع استفاده بیارید بیرون و اجازه بدید توی دمای محیط کم کم یخش باز شه یا اگه عجله دارید یه کوچولو روی شعله گاز نگه دارید تا گرم شه.