0

آموختن قرآن در برزخ

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

آموختن قرآن در برزخ

آموختن قرآن در برزخ
آموختن قرآن و کلام وحی الهی از اهداف بزرگ رسالت پیامبر اعظم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم می‏باشد، یتلوا علیهم آیاته و یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمة. [1] «آیات خدا را بر آنان تلاوت می کند و آنان را پاک گردانده و کتاب و حکمت می‏آموزد.» قرآن دریای کوثر معارف، ماوراءالطبیعه و متافیزیک است، که در فکر و دسترس انسان ها قرار گرفته است. قرآن کتاب بی‏بدیلی است که بر همه کتاب‏های پیشین آسمانی مشرف و مهیمن می‏باشد، و أنزلنا الیک الکتاب بالحق مصدقا لما بین یده من الکتاب و مهیمنا علیه، [2] «کتابی بر تو نازل نمودیم که کتاب آسمانی پیشین را تصدیق و تأیید نمود و بر آن اشراف و احاطه دارد.» قرآن دریایی است که ژرفای آن پایان ندارد، و باطنه عمیق. [3] . 
حال که قرآن این گونه منبعی است، آموختن آن نیز مرحله بالای از اهمیت خواهد داشت. به همین خاطر محروم بودن از آن، محرومیت از بزرگترین فیض الهی است. به لحاظ اهمیت یاد گرفتن و یاد دادن قرآن این مقدار اهتمام به آموزش قرآن داده شده است که معلم قرآن برترین انسان‏ها است، خیرکم من تعلم القرآن و علمه؛ [4] «برترین شما کسی است که قرآن بیاموزد و به دیگران یاد بدهد». خدای سبحان که رحمت خاصه‏اش هماره شامل بندگان خاص می‏باشد، در آموزش قرآن و بهره گیری از این فیض بی‏پایان، نیز بندگان خاص خویش را مورد عنایت ویژه قرار داده است. پیروان اهل بیت علیهم‏السلام از شایستگی بیشتر برای فیض و رحمت الهی برخوردار می‏باشند. بدین سبب مورد لطف ویژه الهی قرار می‏گیرند. 
انسان مؤمن و پیرو اهل بیت علیهم‏السلام باید تلاش کند تا در دنیا قرآن بیاموزد و همچنین قرآن را به دیگران بیاموزد. یاد گرفتن و یاد دادن قرآن از بزرگ ترین مسؤولیت‏های هر مسلمان به خصوص پیروان اهل بیت علیهم‏السلام می باشد. منظور از یاد گرفتن و یاد دادن قرآن تنها روخوانی آن نیست، بلکه افزون بر آن مفاهیم و درک قرآن نیز می‏باشد. 
اینک سخن در بخش دیگر از اهتمام این موضوع می‏باشد که اگر کسی از محبان و پیروان اهل بیت علیهم‏السلام در دنیا موفق به آموختن قرآن نشد و عمر وی پایان یافت، چنین شخصی را در عالم برزخ قرآن یاد می‏دهند. این یکی از امتیازهای پیرو اهل بیت علیهم‏السلام بودن است. این حقیقت والا بر زبان گویا و زیبای موسی بن جعفر علیه‏السلام جاری شده است که می‏فرماید: من مات من اولیائنا و شیعتنا و لم یحسن القرآن علم فی قبره لیرفع الله به من درجته فان درجات الجنة علی قدر آیات القرآن یقال له اقرأ و ارق. [5] «هر کس از شیعیان ما که قرآن را نیکو یاد نگرفته است، (در دنیا) در قبر به وی می‏آموزند تا درجات وی بالا رود زیرا درجات بهشت به مقدار آیات قرآن است. به قاری قرآن گفته می‏شود بخوان‏ و بالا برو.» این روایت آموزه‏های عرشی فراوانی در بردارد که بر زبان باب الحقایق موسی بن جعفر علیه‏السلام جاری شده است. 
1 - در عالم برزخ هنوز راه تکامل انسان هموار است. بدین خاطر برای این که از فیض الهی بهره مند شود به محبان و شیعیان اهل بیت علیهم‏السلام که قرآن را نیکو نیاموخته‏اند، قرآن می‏آموزند، تا با آموختن و قرائت و درک قرآن درجات آنان ارتقا پیدا کند. 
2 - خدای مهربان شیعیان اهل بیت علیهم‏السلام را مورد عنایت خاص قرار می‏دهد. به برکت پیروی از اهل بیت علیهم‏السلام آنان را مشمول رحمت خاص قرار داده و در برزخ به آنان قرآن می‏آموزد، تا از فیض بی‏پایان آن بهره‏مند شوند. دیگران از این فیض محرومند! 
3 - قرآن یک حقیقت و باطن دارد که مراحل درجات تکاملی انسان در آن جلوه گر است. هر مقدار شخص با قرآن بیشتر انس داشته باشد و قرآن در دنیا و برزخ بیشتر بخواند به مراحل و درجات بالاتر راه پیدا می‏کند. قرآن وسیله تکامل و تصاعد انسان در زندگی دنیا و نیز در آخرت و در عالم برزخ می‏باشد. 
4 - آیا این شیرین ترین سخن و این زیباترین سخن و این آرامش بخش روح و تن در بهشت قرائت نخواهد شد؟ در بهشت نیز راه تکامل هموار است. به قاری قرآن گفته می‏شود با خواندن قرآن به درجات برتر دست می‏یابی. بخوان و بالا برو، اقرأ و ارق، یعنی راه تکامل پایان ندارد. 

پی نوشت ها:
[1] جمعه، 2. 
[2] مائده، 48. 
[3] نهج‏البلاغة، خ 18، ص 20. 
[4] مستدرک الوسائل، ج 4، ص 235. 
[5] اصول کافی، باب فضل حامل القرآن، حدیث 10؛ المحجة البیضا، ج 2، ص 217.

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
شنبه 3 خرداد 1393  10:26 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها