دانشنامه رشد: یکى از مواردى که در میزان علاقه مندى دانش آموزان به انجام تکالیف درسى نقش دارد، نوع چیدمان اتاق آنها است. بارها دیده شده که کودکان به رغم داشتن اتاق مجزا ، کتاب و دفترشان را جلوى تلویزیون و در اتاق پذیرایى مىگذارند و تکالیفشان را در آنجا انجام مىدهند.
ضرورت رسیدن به اتاق کودک
توجه به نیاز و سلیقه دانش آموزان بویژه دبستانى ها نقش مهمى در مطلوب نمودن وضعیت اتاق دارد. متاسفانه، برخى والدین، اتاق فرزندانشان را مطابق با سلیقه خود مىچینند و بعضاً با این تفکر که در زمان درس و مشق کودک نیازى به تفریح ندارد، تمامى وسایل بازى و عروسک ها را جمع و در جایى که هیچگونه دسترسى به آن وجود ندارد، مىریزند. در صورتى که اتاق خواب ، خانه کوچک آنها است و باید بگونهاى آماده شود که کودک در آن احساس راحتى نماید و با آرامش به امور درسى خود رسیدگى کند.
قسمتهای مهم اتاق کودک
بطور کلى ، اتاق کودک از سه قسمت تشکیل مىشود؛ محل قرار گرفتن تختخواب ، میز تحریر ، کتابخانه و کمد لباس ها و اسباب بازیها. اندازه میز و صندلى ، تختخواب و ارتفاع قفسهها باید بگونهاى باشد که کودک بتواند به راحتى از آنها استفاده نماید و بعد آنها را در جاى خود قرار دهد. خرید کمدهایى با قفسههاى زیاد ، تختخوابى که بتوان از فضاى زیر آن به عنوان کمد لباس ، کتاب و اسباب بازى استفاده نمود، در ایجاد فضاى مفید در اتاق خواب نقش مهمى ایفا مىکند.
رنگ اتاق
رنگ نیز عنصر مهمى در اتاق کودک به شمار مىرود. رنگهاى شاد بویژه صورتى ، آبى ، نارنجى ، گل بهى روحیه آنها را شاد و پرجنب و جوش تر مىسازد. بهتر است به جاى اعمال سلیقه خودتان ، از طریق آویزان نمودن پردهها ، روتختى ، ملحفه و گذاشتن قاب عکس و گلدانهاى رنگى اتاق خواب کودکتان را به فضایى آکنده از آرامش و شادى بدل سازید. تنها از یاد نبرید که وسایل مورد نیاز او بایستى با رشد و شخصیتش سازگار باشد و در شکل گیرى شناخت و تفکر وى تاثیر مثبت بگذارد.