گروه تحقیقات تاکنون توانستهاند 64 کشتی به همراه تعداد زیادی سکههای طلا، جامهای آب خوری برنزی، 16 مجسمه بزرگ و صدها تندیس کوچک الهههای مختلف مصر باستان که در گل و لای کف دریا مدفون شده بودند را از آب بیرون بیاورند.
به گفته پلیس او در حال حاضر بحران را گذرانده ، و در شرایط خوبی به سر می برد.
شهر باستانی «ایراکلیو» که از 1200 سال پیش زیر آبهای دریای مدیترانه مفقود بود، توسط یک باستانشناس فرانسوی کشف شد.
این شهر که «Thoniss» نیز نامیده میشود، از حدود 1200 سال پیش تاکنون زیر آبهای دریای مدیترانه پنهان بوده است و عملیات اکتشاف آن از ابتدای دههی اخیر در شهر اسکندریه آغاز شده است.
قرنها گمان میشد این شهر افسانهای با ثروتی باورنکردنی هرگز وجود نداشته است.
به گزارش پایگاه خبری «الجریده کویت»، پس از آغاز کاوشهای باستانشناسان دانشگاه اکسفورد و کشف آثار ارزشمند تاریخی از این شهر، اعلام شد: این شهر در عصر فراعنه مصر از رونق بسیاری برخوردار بوده است.
با آغاز تحقیقات باستانشناسی مشخص شد این شهر در دورهی باستان مرکز تجاری جهان بوده است و کالاهای تجاری از یونان و سایر شهرها از طریق دریای مدیترانه به مصر وارد میشد.
گروه تحقیقات تاکنون توانستهاند 64 کشتی به همراه تعداد زیادی سکههای طلا، جامهای آب خوری برنزی، 16 مجسمه بزرگ و صدها تندیس کوچک الهههای مختلف مصر باستان که در گل و لای کف دریا مدفون شده بودند را از آب بیرون بیاورند. همچنین چندین کتیبه به زبانهای یونان و مصر باستان به بیرون آورده شدهاند.
به گزارش پایگاه خبری Telegraph انگلیس، دکتر دامین روبنسون، مدیر مرکز باستان شناسی دریایی دانشگاه آکسفورد و یکی از ناظران اجرایی این پروژه در این زمینه گفت: «ایراکلیو» شهر بزرگی است که در موقعیت جغرافیایی عجیبی قرار گرفته است و ما اکنون در حال بررسی پیشینهی زندگی در این شهر هستیم.
پژوهشگران با همکاری مستندسازان تلویزیون آلمان در تلاش هستند یک عکس سهبعدی از این شهر را تهیه کنند.
در مرکز این شهر تاریخی یک معبد بزرگ برای عبادت آمون - الهه بزرگ مصر باستان - وجود دارد.
ماه گذشته باستانشناسان از تمام نقاط جهان در دانشگاه اکسفورد جمع شدند تا دربارهی اکتشافات اخیر شهر تاریخی «ایراکلیو» بحث و گفتگو کنند.
دکتر روبنسون در ادامه گفت: این شهر در عصر فراعنه یک بندر تجاری بزرگ و بینالمللی بوده است و کالاهای زیادی به دلیل وجود معبد اصلی این شهر به این منطقه وارد و از آنجا به دیگر نقاط جهان فرستاده میشد.
این شهر در فاصله 150 فوتی آب دریا در خلیج ابوقیر قرار گرفته است. دانشمندان هنوز در مورد علت زیر آب رفتن این شهر از حدود 1000 سال پیش به اتفاق نظر نرسیدهاند ولی بیشتر آنان بالا آمدن تدریجی سطح آب را علت این مساله میدانند.
«فرانک ژودیو»، باستانشناس دریایی فرانسه برای اولین بار زمانی که در مورد کشتی جنگی فرانسه که در قرن 18 در آبهای این منطقه غرق شد، تحقیق میکرد از وجود این شهر مطلع شد.
باستانشناسان امیدوارند به زودی تابوتهای ویژه دفن مومیاییها را در مناطق دور افتاده این شهر غرق شده بیابند.
دکتر ژودیو که مسؤولیت حفاریها را بر عهده دارد، گفت: ما این پروژه را تازه آغاز کردهایم و برای اتمام این عملیات به 200 سال زمان احتیاج داریم تا بتوانیم تمام آثار موجود را بیرون کشیده و مورد برررسی قرار دهیم.