معرفی
گوشی دیگر سونی اریکسون متولد شد . این گوشی که می توان گفت بر گرفته از مدل های قبلی mini و کوچک شده می باشد با کار هایی که بر روی آن صورت گرفته است روح تازه ای پیدا کرده است و به بازار عرضه می شود تا با رقیبان خود رقابت کرده و جایگاه خود را بدست آورد . می توان تشبیه جالبی داشت که Ray در واقع در داخل arc زندگی می کرده است و حالا مانند دانه ای دل از خاک سر بیرون آورده است .
سونی اریکسون Ray با دیدگاهی تازه به بازار عرضه شده است و حرف هایی برای گفتن دارد . این گوشی با صفحه نمایش با موتور BRAVIA و دوربین قدرتمند 8 مگاپیکسلی خود و قابلیت فیلم برداری 720p با جسه ای باریک و زیبا عرضه شده است . نکته ای که باید در ساخت گوشی رعایت کرد و می توان گفت مهمترین عاملی است که باعث می شود که گوشی بسیار خوب به نظر برسد ، صفحه نمایش آن می باشد که در Ray به نحو احسن منظور شده است . با موتور صفحه نمایش BRAVIA و چگالی تصویر 300ppi می توان گفت در نگاه اول Sony Ericsson Ray دارای یکی از بهترین صفحه نمایش ها است . صفحه نمایش این گوشی تنها نکته ای نیست که به این گوشی ارزش می دهد . قدرت دوربین آن که در واقع یک دوربین 8 مگاپیکسلی می باشد و استفاده از سنسور Exmor R و قیلم برداری 720p با فوکوس مداوم از ویژگی هایی است که به این گوشی ارزش می دهد . البته ناگفته نماند که بر روی کاغذ قدرت دوربین Ray با Arc برابری می کند . قبل از آنکه داستان تولید و ساخت Ray را به صورت کامل شرح دهیم بهتر است نگاهی گذرا به برخی از ویژگی های کلیدی این مدل بیندازیم :
نکات کلیدی :
- پشتیبانی از 4 باند GSM /GPRS / EDGE - قابلیت 3G با سرعت 7.2 مگابیت بر ثانیه HSDPA و 5.76 مگابیت بر ثانیه HSUPA - صفحه نمایش 3.3 اینچی با قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ از نوع لمسی خازنی LED-Backlit LCD با رزولوشن WVGA ( 854×480 پیکسل ) با موتور نمایش BRAVIA - سیستم عامل آندروید 2.3 Gingerbread - پردازنده ی 1GHz Scorpion CPU و شتاب دهنده ی گرافیکی Adreno 205 وچیپست Qualcomm snapdragon MSM8255 - 512 مگابایت حافظه به صورت RAM - دوربین 8 مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک و فلاش LED و قابلیت برچسب گذاری جغرافیایی - قابلیت فیلم برداری با نرخ 30 فریم در ثانیه 720p با قابلیت فوکوس مداوم - دوربین دوم از نوع VGA با قابلیت تماس های تصویری - Wi-Fi b/g/n و DLNA - دارای GPS با A-GPS - دارای درگاه کارت حافظه ی خارجی از نوع MicroSD که همراه گوشی 4 گیگابایت عرضه می شود و قابلیت ارتقا تا 32 گیگابایت را دارا می باشد . - دارای سنسور های مجاورت و شتاب سنج - خروجی صدای استاندارد 3.5 میلی متری - دارای رادیو استریو موج FM با RDS - دارای پورت MicroUSB با قابلیت شارژ گوشی و بلوتوث استریو V2.1 - قابلیت شماره گیری صوتی - پشتیبانی از Adobe Flash 10.2 - طراحی با ضخامت کم 9.4 میلی متری - باتری خوب و ایده آل 1500 میلی آمپری از نوع Li-ion
نکات ضعف :
- زاویه ی دید از طرفین صفحه نمایش می توانست بهتر باشد - عدم پشتیبانی از شماره گیری هوشمند - عملکرد صدای بلندگوی گوشی زیر حد میانگین می باشد - عدم پشتیبانی از DivX/XviD - عدم قابلیت تعویض سریع مموری کارت - عدم تعبیه ی پورت HDMI سونی اریکسون Ray با پردازنده ی 1GHz با 512 مگابایت RAM و شتاب دهنده ی گرافیکی Adreno 205 مجهز شده است . اما خبری از پردازنده ی 2 هسته ای نبوده و امکان مقایسه نیز وجود نخواهد داشت . اما باید در نظر داشت که این گوشی با این قدرت سخت افزاری از لحاظ سرعت مشکلی نخواهد داشت .
همانطور که دیدی هم از لحاظ سخت افزار و هم از لحاظ نرم افزار شباهت هایی با دیگر مدل ها در این سری دارد و البته دارای عملکرد های متفاوتی می باشند و در نکاهی اول که به این گوشی می کنیم چهره ی زیبای آن کمی ما را جذب خود می کند .
محتویات داخل جعبه
این جعبه با یک شارژر فشرده و یک USB پورت عرضه می شود و در این کابل بلند بوده و MicroUSB آن در نهایت شبیه L می باشد . همچنین در داخل جعبه یک هدست 1 تکه نیز یافت می شود که بسیار خوب طراحی شده است و به آسانی در گوش شما قرار می گیرد . از دیگر وسایلی که در داخل جعبه می توان یافت به کارت حافظه ی خارجی 4 گیگابایتی و دفترچه های راهنما اشاره داشت .
نگاهی 360 درجه به Sony Ericsson Xperia Ray
سونی اریکسون Ray از بدنه ی تمام پلاستیکی ساخته شده است و دارای ابعاد 9.4 × 53 × 111 میلیمتر می باشد و این گوشی دارای 100 گرم وزن می باشد .
طراحی و ساخت
نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید آن است که Sony Ericsson Xperia Ray از گوشی های سری خود از لحاظ استایل و طراحی فاصله گرفته است و بیشتر از لحاظ طراحی به گوشی های Mini شباهت دارد . از نکات مثبت این طراحی می توان به دکمه ی بزرگ Home و کلید های خازنی Back و Menu اشاره داشت .
صفحه نمایش با موتور نمایش BRAVIA
خبر خوش آیند آن است که سونی اریکسون Xperia Ray از تکنولوژی Bravia استفاده می کند و می توان گفت یکی از بهترین صفحه نمایش ها را در نوع خود داراست . این صفحه نمایش3.3 اینچی FWVGA با رزولوشن 854×480 پیکسل می باشد . این صفحه نمایش با روزولوشن فشرده و چگالی تصویر 297 ppi می توان گفت یکی از بهترین تصاویر را به نمایش می گذارد . از طرف دیگر یک نکته ی منفی دیده می شود و آن در هنگامی است که از زوایا به صفحه نمایش می نگرید . در این موضوع با مثالی مسئله را برای شما روشن می سازیم . برای مثال رنگ آبی در نگاهی مستقیم بسیار زیبا به نظر می رسد ، اما وقتی از زوایا به صفحه نمایش می نگریم ، رنگ آبی کمی به رنگ سبز تبدیل می شود .
از طرف دیگر این صفحه نمایش از کنتراست تصویر بسیار عالی بهره می برد و رنگ مشکی در این صفحه نمایش بسیار عمیق است .
کنترل ها
در بالای صفحه نمایش یک لاینی از خروجی صدای مکالمات ، سنسور مجاورت و سنسور تنظیم نور صفحه نمایش ، دوربین دوم جهت مکالمات تصویری قرار دارد . در پایین صفحه نمایش کید سخت افزاری Home و Back و Menu به زیبایی جای داده شده اند و دکمه ی Home از بقیه دکمه ها مجزا بوده و دارای مرزی مشخص می باشد . در مورد عملکرد این دکمه ها که در بیشتر گوشی های آندرویدی آشنا به نظر می رسد می توان گفت که بسیار عالی است . همچنین قابلیت هشدار دادن در نور پس زمینه هم وجود دارد که بر اساس رویدادی به شما آلارم می دهد ، مثلا هنگام شارژ و یا داشتن تماس از دست رفته ( به رنگ سبز ) .
در سمت چپ سونی اریکسون Xperia Ray می توان پورت MicroUSB را مشاهده نمود که می توان از آن برای شارژ کردن گوشی نیز استفاده نمود و از طرف دیگر باید در نظر داشته باشید که با آندروید 2.3.4 این پورت مانند USB on-the-go عمل خواهد نمود . دکمه های تنظیم صدا در سمت راست سونی اریکسون Ray قرار داده شده است و به دلیل اینکه این دکمه بسیار نازک می باشد چندان کار کردن با آن راحت به نظر نمی رسد .
در کناره ی بالایی گوشی می توان دکمه ی روشن / خاموش / قفل گوشی که در مرکز قرار دارد ، به همراه خروجی استاندارد صدای 3.5 میلی متری را مشاهده نمود .
در کناره ی پایینی گوشی می توان میکروفون گوشی را مشاهده نمود و نیز فرو رفتگی جهت آسان خارج کردن کاور پشتی گوشی و دسترسی به باتری و ... دیده می شود .
حال به کناره ی پشتی گوشی رجوع می کنیم . در بالای این قسمت دوربین 8 مگاپیکسلی و فلاش LED قرار داده شده است ، ناگفته نماند که هیچ محافظی این دوربین ندارد و در مقابل گرد و خاک و خط و خش می توان گفت بی دفاع است و در نگه داری باید کمی بیشتر توجه نمود . خروجی صدای اسپیکر گوشی درست در زیر لوگوی سونی اریکسون قرار داده شده است و به خاطر اینکه برامدگی در لبه ی آن در نظر گرفته نشده است صدای آن زمانی که گوشی را به پشت در جایی قرار می دهید کمی خفه می شود .
با باز کردن کاور پشتی گوشی جایگاه سیم کارت و کارت حافظه ی خارجی نمایان می شود . جایگاه سیم کارت و مموری کارت به گونه ای طراحی شده اند که ابتدا باید باتری گوشی خارج شود و بعد شما می توانید برای تعویض سیم کارت و مموری کارت اقدام نمایید که برای سیم کارت امر مهمی نیست اما باید در نظر داشت که مموری کارت آن قابلیت تعویض سریع را دارا نمی باشد و بدین منظور باید گوشی را خاموش نموده و باتری را خارج کنیم و بعد اقدام به انجام این کار نماییم . خبر خوش ایند در این قسمت باتری سونی اریکسون Xperia Ray می باشد . این گوشی از یک باتری 1500 میلی امپری بهره می برد که طبق اعلام رسمی شرکت سازنده 18 روز در حالت آماده باش ( Stand By ) می تواند باقی بماند و در حدود 7 ساعت با آن مکالمه ی پیوسته داشت . همچنین با یک بار شارژ کردن می توان به مدت 36 ساعت مداوم موزیک گوشی داد . البته اگر این آمار های انتشار شده را باور داشته باشید .
رابط کاربری
سونی اریکسون Xperia Ray از لحاظ نرم افزاری هیچ تفاوتی نسبت به مدل های پیشین خود یعنی Arc و Neo نکرده است . این گوشی از آندروید 2.3.3 Gingerbread بهره برده و از پوسته های شخصی سازی شده و بسته نرم افزاری خوب بهره می برد . در سونی اریکسون Xperia Ray شما دارای 5 صفحه خانگی خواهید بود که متاسفانه امکان اضافه کردن صفحه ای جدید و یا حذف صفحه ای را نخواهید داشت . در پایین صفحه نمایش نیز 5 میانبر اصلی در اختیار شما می باشد که با استفاده از آن می توانید به نقاط مهم گوشی خود دست یابید . قابلیت Pinch Zooming نیز فعال می باشد و باعث می شود که همزمان 5 صفحه خانگی خود را در قالب یک صفحه مشاهده نمایید و به آسانی در صفحه های خود جابجا شوید .
به همراه این گوشی یک سری ویجت های شخصی سازی شده سونی اریکسون به همراه ویجت های معمول گوشی عرضه می شود که می توانید از آنها جهت امور خود بهره ببردی . app luncher دارای میانبری در گوشه ی صفحه می باشد و این امکان را به شما می دهد که آیکون های خود را دسته بندی نمایید و یا بر اساس زمان نصب و یا حروف الفبا طبقه بندی نمایید و یا اینکه این کار را به صورت دستی انجام دهید .
ساخت پوشه ( Folder ) به آسانی انجام می شود و می توان گفت در واقع همان طریقه ی ساختن فولدر در iOS می باشد . تنها کافی است که یک آیکونی را بر روی آیکون دیگر بکشید و با انجام این کار پنجره ی کوچکی باز می شود که از شما نام پوشه را می خواهد و با نوشتن نام پوشه ، برای شما ایجاد می شود .
قفل صفحه نمایش استاندارد Xperia بسیار ایده آل می باشد . این بدان معنا است که تمام اطلاعات و هشدار ها را از قبیل Facebook و ... را به شما نمایش می شود . همچنین این گوشی دارای Task Switcher می باشد که می توانید برای جابجایی در بین نرم افزار های خود از آن استفاده نمایید که در واقع می توان گفت یکی از ویژگی های مهم گوشی های امروزی به شما می رود .
چند وقتی است که از چیپست های Snapdragon در این سری از گوشی های استفاده شده است و تا حدودی از عملکرد این چیپست ها در این گوشی های خبر داریم . باید گفت که همانند Xperia Neo , Arc ، سونی اریکسون Xperia Ray نیز گوشی دیگری است که از این چیپست ها بهره می برد و در واقع می توان گفت در این گوشی نیز عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش گذاشته است . در پایین نیز بهتر است مقایسه ای از لحاظ Benchmark بین 2 گوشی هم خانواده یعنی سونی اریکسون Xperia Arc و Ray داشته باشیم که در ابتدا Benchmark گوشی Ray و بعد Arc را مشاهده می کنید .
دفترچه تلفن
دفترچه تلفن سونی اریکسون Xperia Ray به گونه ای بهینه سازی شده است که می تواند اطلاعات زیادی را در مورد مخاطب شما ، ذخیره سازی نماید . همچنین می توانید لیست را بر اساس نام و یا نام خانوادگی طبقه بندی نمایید .
در این دفترچه تلفن 2 نوع جستجو امکان پذیر است که یک نوه جستجو بر اساس نام کاربر است و نوع دوم جستجو بر اساس حروف الفبا می باشد که وقتی اسکرول را به پایین می کشید می توانید تعیین کنید که بر کدام دسته از با مخاطبین با شروع حرف خاصی برود. هریک از مخاطبین می توانند فیلد های متنوعی داشته باشند و یا حتی فیلد هایی با نام یکسان داشته باشند . با استفاده از نماد های ( + ) و ( X ) می توانید فیلد های مورد نظر خود را اضافه و یا حذف نمایید . فید ها همه اطلاعات نام ، شماره تماس ، آدرس و یا یاد داشت ها تا ... را در پوشش قرار می دهد . برای هر یک از مخاطبین خود می توانید زنگی خاص اختصاص دهید .
همچنین می توانید با اکانت های چندگانه همسان سازی داشته باشید و به مبادله ی اطلاعات بپردازید و یا می توامید در این کار مخاطب و یا مخاطبینی را برای اکانتی پنهان سازید و یا اینکه فقط مخاطبین دارای شماره تلفن را نمایش دهد . این دفتر چه تلفن دارای ویژگی های کلیدی نیز می باشد . به طور مثال می توانید برای هر یک از مخاطبین خود رینگتونی خاص اختصاص دهید و یا اینکه با اسنفاده از نماد ستاره که در کنار مخاطبین قرار داده شده است ، آن مخاطب را در لیست علاقه مندی های خود ذخیره نمایید .
قابلیت های تلفنی
همانند تمامی گوشی های Xperia این گوشی از آنتن دهی خوبی برخوردار است و در شرایط بد قطعی تماس نخواهیم داشت و در واقع مشکل سیگنال ندارد . صدای گوشی برای مکالمات به اندازه ی کافی بلند و خوب است و تعبیه ی میکروفون دوم به دلیل نویز گیری سبب شده است که صدای ورودی صاف و تمیزی حتی در محیط های شلوغ و پر سر و صدا داشته باشیم .
متاسفانه Xperia Ray از شماره گیری هوشمند پشتیبانی نمی کند ، البته این گوشی دارای شماره گیری صوتی می باشد که سریع ترین نوع شماره گیری به حساب می آید . استفاده از سنسور مجاورت در این گوشی سبب شده است که در هنگامی که با این گوشی در حال مکالمه هستید و گوشی را در کنار گوش خود قرار داده اید به صورت خودکار صفحه نمایش آن خاموش شود که این نکته ای بسیار خوب برای این گوشی به حساب می آید . مانند معمول ، دفترچه تلفن ، لیست تماس ها و شماره گیر ، همه ی آنها در یک نرم افزار قرار داده شده است . Call Log به شما تمام شماره های گرفته شده ، دریافتی و از دست رفته را در یک لیست به نمایش می گذارد . آزمایش و تست قدیمی و همیشگی Load speaker را بر روی Xperia Ray نیز انجام دادیم و با توجه به آماری که از آن به دست آمد ، زیر حد میانگین عمل کرده است و زنگ چندان بلند و عالی ندارد و شاید در بعضی مواقع تماسی را از دست بدهید .
تکنولوژی xLOUD استفاده شده دز این گوشی سبب می شود که صدای بلندتری داشته باشیم مخصوصا در زمانی که گوشی ما در حال زنگ خوردن باشد . این گوشی با xLOUD خاموش نمره ی نمره زیر حد میانگین کسب کرد و با XLOUD روشن نمره ای در حد میانگین کسب کرد . پس ما به شما پیشنهاد می کنیم در تمام شرایط این تنظیم را در حالت روشن قرار دهید .
پیام رسانی
یکی از نقاط با ارزش آندروید قسمت پیام رسانی آن است ، چرا که این قسمت علاوه بر طراحی ساده بسیار آسان است و SMS و MMS ها به صورت برجسته نمای داده می شود . با کلیک بر روی هر کدام از آنها به محیط چت با آن مخاطب وارد می شوید . این قسممت از قابلیت Forward ، Copy و Delete پشتیبانی می کند و حتی می توانید بعضی از پیام ها را قفل نمایید . در این قسمت امکان جستجو یک پیام در میان مکالمات نیز وجود دارد .
همچنین شما می توانید محتویات مالتی مدیا از قبیل عکس ، ویدیو ، صدا و ... را اضافه نمایید و از طریق MMS ارسال نمایید . در قسمت ایمیل ، نرم افزار Gmail پشتیبانی از چند ایمیل کاربری را دارد و می توانید ایمیل ها را آرشیو و حذف نمایید . یک نرم افزار ایمیل کلی نیز وجود دارد که از هر ایمیل شما پشتیبانی می کنید و از POP و IMAP نیز پشتیبانی می کند .
در این بخش Google Talk نیز موجود است و با برخی دیگر از شبکه های معروف دیگر چون iChat ، Kopete ، Pidgin و Ovi Contact سازگار است.
وارد کردن متن
برای وارد کردم متن به طور پیش فرض Gingerbread یک صفحه کلید مجازی کامل QWERTY را در اختیار شما قرار می دهد که در هر 2 حالت افقی و عمودی در دسترس است .
برای انتخاب متن نیز کار آسان خواهد بود . برای انتخاب متن 2 فلش در یک طرف نوشته ظاهر می شود که شما می توانید با ضربه و کشیدن متن خود را انتخاب نمایید و یا اشارهگر را به نقطه ی دلخواه از نوشته ی خود هدایت کنید ، همچنین از آپشن های معروف از قبیل Copy ، Cut نیز می توانید در این قسمت بهره ببرید تا بتوانید از نوشته ی خود در قسمتی دیگر استفاده کنید .
گالری
گالری تصویر Xperia Ray از گالری همیشگی آندروید استفاده می کند که تغییرات چندانی نسبت به Gingerbread نکرده است .با توجه به عملکرد آن ، دارای جلوه های خوب 3 بعدی نیز می باشد و تنها مشکلی که دیده می شود آن است که عکس ها در نسخه ی کوچک شده و در حالت نمایش 3 بعدی ، نمایش داده می شود .گالری از ساختار لیست مانند منوی اصلی به همراه پیش نمایش ها استفاده می کند.
با استفاده از دکمه ی قرار داده شده در بالا سمت راست امکان طبقه بندی بر اساس تاریخ وجود دارد و نیز می توانید حالت نمایش عکس ها را نیز تغییر دهید . گالری از پیمایش عکس ها با انگشت و همینطور Panning پشتیبانی می کند و می توانید بدون بازگشت به حالت نمایش معمول در بین عکس ها حرمت کنید . برای این کار تنها کافیست که هنگامی که در حالت تمام صفحه هستید انگشتتان را بر روی صفحه به راست ویا چپ بکشید .
قابلیت Pinch Zooming در اینجا در دسترس است . تصاویر می توانند به صورت اتوماتیک در گالری چرخش کنند و به راحتی می توانید تصاویر را به صورت سریع در Picasa و یا نرم افزار های ایمیل قرار دهید . همچنین می توانید به راحتی در فیس بوک به اشتراک بگذارید و یا از طریق بلوتوث و یا MMS تصاویر را ارسال نمایید . تکنولوژی Bravia در این گوشی سبب شده است که کنتراستی عالی و رنگی عالی در اختیار ما قرار بگیرد و نویز های تصاویر تا حد امکان کاهش یابد ، که این ویژگی ها را می توان جهت استفاده از موتور نمایش Bravia دانست که بسیار در کیفیت نمایش تصاویر کمک کرده است .
پخش ویدیویی
پخش کننده ی ویدیویی اختصاصی برای این گوشی تعبیه نشده است و Xperia Ray از همان پلیر همیشگی آندروید استفاده می کند . نکته ی ناخوش آیند آن است که در این موزیک پلیر تنها از فرمت های MP4 و 3GP پشتیبانی می کند . Xperia Ray ویدیو های 720p با فرمت MP4 را به خوبی پخش می کند . با توجه به نوع صفحه نمایش 3.3 اینچی از نوع FWVGA آن می توانید از دیدن فیلم ها و کلیپ ها در آن لذت ببرید .
موزیک پلیر
موزیک پلیر Xperia Ray دارای 4 لبه می باشد که این لبه ها شامل All Artists ، All Tracks ، Playlists و Albums می باشد . اگر کلید منو را فشار دهید در داخل این محیط شما می توانید به تنظیمات برای ارسال و یا حذف دست یابید و در قسمت بالایی فیلد اختصاصی جستجو تعبیه شده است . در این بخش شما دسترسی به منوی جستجو و دیگر آپشن ها نیز خواهید داشت .
در صفحه Now playing چیزی جز کنترل های استاندارد پخش کننده موسیقی ، میانبری به مجموعه آهنگ ها و یک کلید Infinite که امکان جستجوی سریع آهنگ را در یوتیوب فراهم می کند ، به چشم می خورند. تنها Visualization در نظر گرفته شده همان Album Art است .
همچنین شما می توانید آهنگ های مورد علاقه ی خود و همچنین خواننده های محبوب خود را به صورت مستقیم در Face book مورد پسند کنید.
رادیو موج FM
XPERIA Ray به یک رادیو اف ام نیز مجهز است که از رابط بسیار ساده و مرتبی استفاده می کند. این نرم افزار به صورت خودکار به جستجوی ایستگاه ها پرداخته و آن ها را برای حرکت آسان تر در مرتبه بعدی نشانگذاری می کند. می توانید چند ایستگاه را هم به لیست علاقمندی های تان اضافه کنید تا دسترسی اسان تری به آن ها داشته باشید.
قابلیت TrackID امکان شناسایی آهنگ ها را به شما می دهد و با نرم افزار رادیو هم کار می کند.
کیفیت صدای خروجی
اگر بخواهیم نگاهی کوتاه به صدای خروجی سونی اریکسون Xperia Ray کنیم می توان گفت که این گوشی دارای بدترین صدا در بین گوشی های هوشمند سونی اریکسون است . در طرف دیگر وقتی که این گوشی را به یک تقویت کننده ی صدای خارجی متصل می کنید مشاهده خواهید کرد که از صدای خوبی برخوردار خواهیم بود . وقتی این گوشی را به هدفون متصل می کنیم ، صدای ها و نویز های اضافی صدا کمی افزایش پیدا می کند اما باز هم در مجموع می توان نمره ای بالاتر از حد میانگین به آن اختصاص دارد . در جدول زیر می توانید نتایج آزمایشات ما را مشاهده نمایید :
دوربین 8 مگاپیکسلی با عملکرد خوب
XPERIA Ray به یک دوربین هشت مگاپیکسلی که یک فلاش LED منفرد را یدک می کشد ، مجهز است.سونی اریکسون Xperia Ray از سنسور Exmor R استفاده می کند که از نظر تئوری آن را برای ثبت عکس در فضاهای کم نور توانمندتر می سازد. در عمل هم گوشی به خوبی از مزایای این فناوری جدید بهره می گیرد.
رابط کاربری Xperia Ray دوست داشتنی به نظر می رسد و در سمت راست ، ستونی از 5 میانبر معروف و پرکاربرد تشکلیل شده است و در قسمت پایین دکمه ای جهت سوئیچ بین حالت فیلم برداری و عکس برداری وجود داردی و نیز می توانید این منو ها را پنهان سازید . 5 میانبر پر کاربرد به شما این امکان را می دهد که حالت عکس برداری را تغییر دهید و یا اینکه رزولوشن عکس برداری را تنظیم نمایید ، برای عکس برداری خود صحنه ای را اختصاص دهید و یا روشن و یا خاموش بودن فلاش را تنظیم نمایید و یا اینکه به دوربین دوم دست یابید ، تعبیه شده است . کیفیت عکس ها خوب است . میزان جزئیات عکس های ثبت شده توسط دوربین بسیار خوب است و رندر رنگ ها هم به خوبی صورت می پذیرد. اشباع رنگی چندان عالی نیست ، و در مجموع بخواهیم این قسمت را جمع بندی کنیم می توان گفت که دوربین Xperia Ray کاربران را ناراضی نخواهد ساخت .
فیلم برداری
سونی اریکسون Xperia Ray قابلیت فیلم برداری 720p با نرخ 30 فریم در ثانیه را دارا می باشد ، همچنین دوربین این گوشی قابلیت فوکوس مداوم را پشنیبانی می کند . تمام ویدیو های ضبط شده توسط این دوربین فیلم برداری تحت فرمت MP4 ذخیره می شود .
قابلیت های ارتباطی
سونی اریکسون xperia Ray با آپشن های خوب ارتباطی همراه است . این مدل از 4 باند از GMS / EDGE / GPRS و 3 باند از HSPA با سرعت دانلود 7.2 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود 5.76 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند . همچنین این گوشی دارای Wi-Fi b/g/n با پشتیبانی از DLNA ، USB نسخه 2 و بلوتوث استریو نسخه ی 2.1 می باشد . با استفاده از پورت Micro USB نسخه 2 این گوشی می توان فایل ها را انتقال داد و نیز جهت شارژ کردن نیز از آن استفاده نمود و با ارتقا سیستم عامل گوشی به 2.3.4 آندروید می توان از USB on-the-go نیز بهره برد . نرم افزار جدید سونی اریکسون که Live Ware نام دارد به صورت پیش فرض بر روی سونی اریکسون Xperia Ray نصب شده است و این برنامه به شما این امکان را می دهد که بر اساس رویداد خاص ، گوشی شما کار خاصی را انجام دهد . مثلا با اتصال هدفون به گوشی به طور خودکار موزیک پلیر شروع به خواندن کند. در این گوشی شما دارای 300 مگابایت حافظه ی داخلی می باشید که در دسترس شما قرار می گیرد و نیز می توانید کارت حافظه ی 4 گیگابایتی خارجی خود را تا 32 گیگابایت ارتقا دهید پس از لحاظ مقدار حافظه در شرایط ایده آل مشکلی نخواهید داشت . در آخر سونی اریکسون Xperia Ray دارای خروجی استاندارد صدای 3.5 میلی متری بوده که می توان هدفون های زیادی و ... را به آن متصل نمود . متاسفانه بر روی این گوشی نیز پورت HDMI تعبیه نشده است .
مرورگر وب
رابط کاربری در اولین نگاه بسیار خوب به نظر می رسد . زمانی که اقدام به Load یک صفحه می کنید تنها آدرس بار در بالا و دکمه ی Bookmark دیده می شود . شاید صفحه نمایش 3 اینچی چندان برای مرور وب جالب نباید اما با این وجود Xperia Ray با پشتیبانی از زوم 2 ضربه ای و pinch zooming کار را تا حدودی راحت تر از همیشه نموده است . با وجود صفحه نمایش 3.3 اینچی باز هم می توان گفت که نوشته ها کوچک هستند و باید برای خوانایی بزرگنمایی انجام داد .
نکته ی خوبی که می توان اشاره داشت آن است که این مرورگر از flash پشتیبانی می کند و شما می توانید به راحتی فایل های ویدیویی 360p را مشاهده نمایید . البته فایل های 480p هم قابل مشاهده هستند در بعضی مواقع ؛ اما چندان روان و خوش آیند به نظر نمی رسند . در این محیط با فشردن دکمه منو ، 6 تنظیم جدید به صورت pop up به شما نمایش داده می شود که در این تنظیمات شامل new Tab ، Switch Tabs ، forward ، refresh و Bookmarks می باشد و کلید آخر آپشن های دیگری مانند کپی ، کستجو کردن در میان نوشته ها و ... را به نمایش می گذارد .
سازمان دهنده ی خوب
سونی اریکسون Xperia Ray با مجموعه ای از امکانات خوب در این زمینه عرضه شده است . نرم افزار Office Suite این قابلیت را به شما می دهد تا بتوانید فایل های Word ، Excel ، Powerpoint ، PDF و یا فایل های آفیس 2007 را مشاهده نمایید ، ولی متاسفانه برای ویرایش کردن باید نسخه ی کامل نرم افزار را خرید.
خواندن محتوا در این ویرایشگر ها با توجه به صفحه نمایش 3.3 اینچی و رزولوشن صفحه نمایش بسیار خوب و لذت بخش خواهد بود و حالت تمام صفحه نیز فعال می باشد که با استفاده از آن نیز می توانید به انجام کار خود بپردازید و در خوانایی هرچه بیشتر به شما کمک می کند .
تقویم از 3 حالت نمایش به صورت روزانه ، هفتگی ، ماهانه بهره می برد . اضافه کردن یک رویداد آسان و سریع است و می توانید هشداری را به عنوان یادآور به آن اختصاص دهید . حالت نمایش صورت جلسه ای به شما این امکان را می دهد که رویداد ها و قرار ملاقات های چند روز آینده ی خود را چک و ساماندهی نمایید .
سونی اریکسون Xperia Ray از یک ماشین حساب لمسی بهره می برد که رابط آن بزرگ بوده و کار با آن راحت است .
نرم افزار Alarm این گوشی ساعت را به صورت بزرگ نمایش می دهد و می توانید هشدار های زیاد با زمان شروع و الگو تکرار اختصاصی را تنظیم نمایید . متاسفانه این گوشی فاقد کرنومتر ، تایمر ، ساعت جهانی و ضبط صدا می باشد . اما جای نگرانی نیست ، چرا که این نرم افزار های تعبیه نشده را می توانید به رایگان از Android market کمتر از چند دقیقه دریافت نمایید .
Google Maps
سونی اریکسون Xperia Ray مجهز به گیرنده ی GPS می باشد که در حالت A-GPS غیر فهال حدود 3-4 دقیقه به طول می انجامد تا بر روی ماهواره ها قفل نماید . Google Map یکی از اساسی ترین و مهمترین برنامه ها است و البته حالت street View آن یکی از عالی ترین قسمت های آن به حساب می آید که البته راهنمای صوتی آن هنوز فعال نیست . در حالت Street View می توانید از حالت نمایش 360 درجه ی منطقه لذت ببرید .
نمونه ای از گوشی که در اختیار ما قرار داشت با نسخه 5.1 این نرم افزار عرضه می شود که قابلیت های خاصی در اختیار کاربران می گذارد. یکی از این قابلیت ها امکان مسیریابی آفلاین است ، Maps بدون نیاز به اتصال اینترنتی ، مسیر را در جایی که پیش از این از آن عبور کرده اید ، محاسبه خواهد نمود. گرچه امکان تغییر مقصد بدون اتصال به اینترنت وجود ندارد . این نسخه از سازه های سه بعدی ، چرخش تصویر با استفاده از دو انگشت و ... را هم در اختیار شما قرار می دهد. در این برنامه از Pinch zooming و بزرگنمایی با ضربات 2 گانه پشتیبانی می شود و با روشن کردن قطب نمای دیجیتالی می توانید تور مجازی به اطراف داشته باشید.
Android Market
ساختار Android Market مثل همیشه ساده است و نرم افزار های محبوب در بالا قرار گرفته اند و در قسمت بالا 3 میانبر به Application ، Games و My apps وجود دارد . همچنین در این قسمت میانبری برای آغاز جستجو وجود دارد که فرایند یافتن برنامه ای خاص را کاهش می دهد .
قسمت Applications و Games به زیر موضوعاتی تقسیم شده اند و شما می توانید بر اساس آنها فیلترینگ انجام دهد که با این کار روند یافتن نرم افزار یا بازی دلخواه کوتاهتر می شود . هرگونه نرم افزاری در Android Market یافت می شود ، حتی مهمترین های نیز پوشش داده شده اند . ( از قبیل : File manager ، Navigations ، مشاهده ی اسناد و ... ).
سخن پایانی
در واقع می توان ارتقا سونی اریکسون Xperia Arc به Xperia Ray یک قدم بسیار بزرگ از طرف شرکت سونی اریکسون بوده است . با این وجود هم یک سری نکات که در ارتقا ها باید در نظر گرفته میشد باز هم در نظر گرفته شدن آن غفلت شده است . یکی از این موارد می توان به پورت HDMI اشاره داشت . بخواهیم به طور خلاصه نگاهی به سونی اریکسون Ray بیاندازیم و جمع بندی داشته باشیم می توان در اولین نکته به صفحه نمایش بسیار خوب و ایده آل آن اشاره داشت که از موتور نمایش Bravia استفاده می کند و دارای 3.3 اینچ می باشد . از نقاط قوت دیگر می توان به باتری 1500 میلی آمپری بسیار خوب آن اشاره داشت . دوربین 8 مگاپیکسلی آن نیز در حد خود خوب عمل کرده است . حال اگر بخواهیم در این تعداد گوشی های زیاد در بازار دنبال یک رقیب ایده آل برای این گوشی بگردیم می توان به محصولات جدید نوکیا سیمبین اشاره داشت و می توان در این بین به نوکیا 700 اشاره داشت ، که از لحاظ کارایی شباهت هایی به این مدل دارد . نوکیا 700 دارای 3.2 اینچ صفحه نمایش ClearBlack AMOLED با پردازنده ی 1GHz می باشد . همچنین قابلیت فیلم برداری 720p را داراست . اما دوربین آن 5 مگاپیکسل بیشتر نیست !
رقیب دیگر آن که البته کمی این مقایسه غیر عادلانه است می توان به نوکیا 701 اشاره داشت که نسبت به نوکیا 700 دارای صفحه نمایش بزرگتر و دوربین بهتری می باشد .
از دیگر مدل ها و برند ها می توان به Samsung S8500 با سیستم عامل Bada و صفحه نمایش WVGA Super AMOLED 3.3 اینچی اشاره داشت . از طرف دیگر Samsung Galaxy Ace S5830 , Iphone 4 نیز می توانند رقیبان خوبی برای این گوشی باشد . البته باید در نظر داشته باشید با ثابت شدن قیمت جدید آیفون جدید و کاهش قیمت Iphone 4 این مقایسه عادلانه خواهد بود در غیر این صورت همچین مقایسه ای چندان عادلانه نخواهد بود !