0

بورس.....

appleapple
appleapple
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 242

بورس.....

بورس یعنی قمار

اینو من نمیگم خود غربی ها میگن...

از شما خواهش میکنم بورس رو از تالار حذف کنید چون شما دارید راهکاری رو تبلیغ میکنید که جز نابودی چیزی در پی نخواهد داشت....

سه شنبه 13 اسفند 1392  6:01 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon siryahya
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5887

پاسخ به:بورس.....

سلام

شما مجددا سوالتونو تکرار کردید و بنده فرصت پاسخ سوالات تکراری را ندارم. جواب شما در تاپیک زیر داده شده:

http://rasekhoon.net/forum/thread/856712/page1/

با این حال اگر از مراجع تقلید پرسیدید و قمار بودنشون را تایید کردن، کل زیر تالار بورس را بنده به خاک و خون خواهم کشید.

موفق باشید.

چهارشنبه 14 اسفند 1392  1:19 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon siryahya
appleapple
appleapple
کاربر برنزی

این جواب شما من رو قانع نمیکنه دوست عزیز...خیلی مونده تا شما حق رو از باطل تشخیص بدید!

اولا که مرجع تقلید من در قید حیاط نیست....گویا شما خیلی درگیر این مسئله هستید که حتما از مرجع تقلید سوال کنم خوب شاید مرجع تقلیدی تا حالا جواب این سوال رو نداده باشه یا اطلاعی در این مورد نداره...

اقای  محترم بورس کارش اینه که پول رو از پول تولید میکنه بدون هیچ زحمتی و اون اقایونی که اونجا رو صندلی نشستن که کی سود بیشتری میده بگیرن نه کاری انجام میشه نه تولیدی انجام میشه عوض اینکه این پول رو ببرن صرف تولید بکنن یه کارخونه ای بسازن من جوون برم سر کار بیکار نمونم  میبرن رو بورس سرمایه گزاری میکنن....

هر روز تو تلویزیون اسلامی از شاخص بورس نفت کی گرونتره و هزار جور حرف مفت...به جای اینه بیان اینها رو اعلام بکنن بگن چقدر مردم ایمانشون قوی شده چقدر بی حجابی کم شده و قس علی هذا.....

من محکم سر حرفم هستم!

چهارشنبه 14 اسفند 1392  5:53 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88 siryahya
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1

نقل قول appleapple

این جواب شما من رو قانع نمیکنه دوست عزیز...خیلی مونده تا شما حق رو از باطل تشخیص بدید!

اولا که مرجع تقلید من در قید حیاط نیست....گویا شما خیلی درگیر این مسئله هستید که حتما از مرجع تقلید سوال کنم خوب شاید مرجع تقلیدی تا حالا جواب این سوال رو نداده باشه یا اطلاعی در این مورد نداره...

اقای  محترم بورس کارش اینه که پول رو از پول تولید میکنه بدون هیچ زحمتی و اون اقایونی که اونجا رو صندلی نشستن که کی سود بیشتری میده بگیرن نه کاری انجام میشه نه تولیدی انجام میشه عوض اینکه این پول رو ببرن صرف تولید بکنن یه کارخونه ای بسازن من جوون برم سر کار بیکار نمونم  میبرن رو بورس سرمایه گزاری میکنن....

هر روز تو تلویزیون اسلامی از شاخص بورس نفت کی گرونتره و هزار جور حرف مفت...به جای اینه بیان اینها رو اعلام بکنن بگن چقدر مردم ایمانشون قوی شده چقدر بی حجابی کم شده و قس علی هذا.....

من محکم سر حرفم هست

بردار دینی جواب سلام واجب است، یاد نگرفته اید؟

تا زمانی که شما برداشتتون اینه و اطلاعاتتون در همین حده بنده کاری نمی تونم انجام بدم. بورس قمار بانک ربا بیمه فلان...!!

بردار گرامی پس بفرمایید یه دفعه کافریم هممون!! غذایی که نوش جان می فرمایید از شرکتیه که سهامش توی بورسه و وام راه اندازی و توسعه شرکتش از بانک. پس شما هم ربا خوار و قمار بازید چه بخواهید چه نخواهید. لباسی که می پوشید، مسکنی که استفاده می کنید همه و همه به نوعی با این ابزار آلات قمار و ربا درگیرند، برای خوراک، پوشاک و مسکن چه چاره ایی می اندیشید که نه قمار باشد نه ربا.

نه تنها بنده بلکه خیلی ها از مراجعشون پرسیدند و نتیجه گرفتن. اگر مرجع تقلید شما مرحوم شده که قرا  نیست تا آخر عمرتون بدون مرجع بمونید اینو که من نباید بگم و باید بدونید. البته با این تفکراتتون ظاهرا مراجع را از لحاظ ملاک های لازم ، شایسته ندونستید که هنوز انتخاب نکردید. بنده در حد سواد و آگاهیم و تواناییم هم از مراجع پرسیدم و هم خودم تحقیق کردم و قویا روی حرفم هستم مگر اینکه با ادله محکم برایم اثبات شود. 

لطفا با دلیل قانع کننده و دلیل و منطق و مشورت با اهل فن برگردید و دلایل منطقی (حداقل نظر چند مرجع تقلید) بیاورید تا مجاب شوم.

راه های ارتباط مجازی با مراجع وجود دارد و زحمت زیادی لازم نیست پس کمی وقتتون را صرف کنید تا بجواب برسید.

موفق باشید.

چهارشنبه 14 اسفند 1392  6:57 PM
تشکرات از این پست
siryahya
abbas88
abbas88
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 329

با سلام به appleapple

خوب اولا که "حیات" درسته نه "حیاط". در ثانی همه ما برای انجام فرایض دینی و کلا زندگی دینی سه راه بیشتر نداریم:

1) خودمو ن به درجه اجتهاد برسیم و بر اساس استنباط خودمون عمل کنیم.

2) عمل به احتیاط داشته باشیم. یعنی خودمون مجتهد نیستیم و از کسی هم تقلید نمیکنیم. در این شرایط عمل به احتیاط میکنیم و 

3) تقلید از یک مرجع دینی

خوب برادر یا خواهر عزیز اگه واقعا از مرجع تقلید شما  در زمان حیاتشون در مورد فعالیت سرمایه گذاری در بورس استفتا شده و ایشون فرمودن مشکل داره خوب این یه حرفیه و شما مجاز به این کار نیستید. ولی شما میفرمایید مرجع تقلیدم فوت شده و از صحبت هاتون معلومه اون مرحوم در این زمینه چیزی نفرمودند و شما هم همت نکردید در زمان حیاتشون استفتا کنید.

الان و در این شرایط که ایشون فوت شدند و چیزی هم در مورد بورس نفرمودند یا باید احتیاط کرده وارد این کار نشید یا از مرجع تقلید دیگری در این مورد استفتا بفرمایید. راه سوم هم اینه برید در علوم دینی مطالعه کنید و به درجه اجتهاد برسید تا خودتون شایستگیه استنباط پیدا کنید. تا اونجایی هم که بنده در این زمینه مطالعه کردم مراجع و بزرگان حال حاضر چیزی در خصوص حرمت فعالیت بورس نفرمودند. 

بنده فیلم و کلیپ هایی دیدم در اینترنت که برخی محققان و اساتید مطالبی در این زمینه فرمودند ولی حداقل بنده از اونا تقلید نمیکنم. مرجع تقلید شما باید بزرگانی باشند که ریششون رو در راه علوم دینی سفید کرده باشند نه جوانانی که اصلا در این زمینه تخصص ندارند.

پس نیاز به اینهمه بحث و جدل نیست. واقعا اگه استفتایی در این زمینه دیدید ما رو هم مطلع کنید چون بنده به محض مشاهده استفتایی مبنی بر حرمت فعالیت در بورس از این کار خودداری میکنم.

موفق باشید دوست عزیز

چهارشنبه 14 اسفند 1392  7:26 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88
ashkbous
ashkbous
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 9

بورس(استفتا از آیت ا... مکارم شیرازی)

1- خرید و فروش سهام و استفاده از سود آن

سؤال: آیا خرید و فروش سهام (با شرایطی که فعلا در ایران دارد ) و همچنین استفاده از سود حاصله صحیح است یا خیر .سوال دوم بنده این است که اگر برای جبران تورم بالایی که ایران دارد تمام سرمایه خود را به سکه (مثلا بهار آزادی )تبدیل و بعدا آنها را بفروشیم چه حکمی دارد ؟

پاسخ: در صورتی که مقدار سهام و ارزش آن معلوم باشد اشکالی ندارد و در این صورت استفاده از سود حاصله بی مانع است. 2- مانعی ندارد.

2- سرمایه گذاری در بورس

سؤال: سرما یه گذاری در بورس از نظر شرعی مانعی دارد؟

پاسخ: بورس هرگاه مربوط به سهام کارخانه ها باشد، سرمایه گداری در آن مانعی ندارد.

3- خرید و فروش سهام

سؤال: آیا خرید و فروش سهام در بورس اوراق بهادار از لحاظ شرعی اشکال دارد ؟ اگر اشکالی ندارد آیا برای خرید سهام شرکتی باید از کار آن شرکت مطلع باشیم یا صرف آنکه آن شرکت در بورس اوراق بهادار است وقصد اینجانب هم بدست آوردن سود ناشی از خرید فروش سهام و همچنین مشارکت در اقتصاد کشور است خرید و فروش سهام آن شرکت بلامانع است؟

پاسخ: اطلاع اجمالی کافی است و خرید و فروش سهام اشکالی ندارد.

4- سرمایه گذاری در شرکت های خارج از کشور

سؤال: 1-میخواستم بدونم سرمایه گزاری درشرکتهای بورس خارج از کشوراشکال دارد؟2-واگر شرکت بر خلاف تعهداتش سرمایه گذاری دیگری انجام داد(حرام )وما متوجه آن نشدیم سود حاصله چه حکمی دارد؟

پاسخ: در صورتی که سرمایه گذاری در جای مشروعی باشد و آن کس که سرمایه گذاری کرده رضایت به نوع جدید بدهد مانعی ندارد.

5- دریافت و پرداخت ارزش افزوده تضمین شده

سؤال: مؤسّسان شرکتى در زمان تأسیس شرکت، و براى ترغیب و تشویق مردم به خرید سهام آن، امتیاز خاصّى به شرح زیر براى خریداران سهام در نظر مى گیرند. «در صورتى که سهامدارى مایل به فروش سهم خود باشد، مؤسّسان خرید سهام وى را پس از 6 ماه از تشکیل شرکت تضمین نموده، و علاوه بر پرداخت ارزش اسمى سهم سالانه، مبلغى معادل 20% قیمت سهام به عنوان ارزش افزوده به وى پرداخت خواهند کرد.»

برخى از سهامداران به علّت وجود چنین امتیازى، اقدام به خرید سهام شرکت مورد نظر مى نمایند. با توجّه به وجود شبهه شرعى براى برخى از مؤسّسان (تضمین کنندگان 20% ارزش افزوده) و خریداران سهام، خواهشمند است نظر مبارکتان را در خصوص پرسش ذیل اعلام فرمایید:

حکم شرعى پرداخت یا دریافت ارزش افزوده تضمین شده، بدون این که مبتنى بر معامله خاصّى بوده و سود واقعى آن معامله محسوب شود، چیست؟

پاسخ: هرگاه تعهّد کرده اند آن سهام را به این قیمت خریدارى کنند، باید به این تعهّد عمل شود.

6- فروش سهام شرکت ها توسط بانک

سؤال: آیا بانکها مى توانند به نمایندگى از شرکتها، سهام آنها را بفروشند و در قبال آن وجهى دریافت کنند؟

پاسخ: اشکالى ندارد.

7- سود سهام شرکت ها

سؤال: با توجه به اینکه در سیستم حسابداری شرکت ها سود ناشی از تجدید ارزیابی اموال در آخر سال محاسبه نمی شود و به سرمایه گذاران (سهام داران) پرداخت نمی شود آیا این مسئله اشکال شرعی ندارد؟

پاسخ: سهام سهامداران هر گونه سودی داشته باشد، یا ترقی قیمت پیدا کند متعلق به سهامداران خواهد بود مگر اینکه قبلا با آنها شرط خاصی شود.

8- فعالیت در بورس های بین المللی

سؤال: من چند وقت پیش از شما در مورد سرمایه گذاری در بازار بورس فارکس پرسیدم و شما فرمودید جایز نیست.حال میخواستم بدانم این حکم شامل سایر بورسهای بین المللی از قبیل بورس اوراق بهادار یا بورس فلزات گرانبها و نفت یا بورس ایران نیز میشود؟

پاسخ: در صورتیکه عملکرد آنها مشابه فارکس باشد آنها را نیز شامل می شود.

9- خرید سهام با شرط بازگشت عین و درصدی از سود

سؤال: شخصی که ریسک پذیر نیست مقداری پول به من داده است تا با آن سهام خریداری کنم و بعد از یک سال عین پول برگردانده شود (چه قیمت سهام بالا یا پایین باشد) همچنین درصدی از سودی که به آن سهام تعلق گرفته نیز پرداخت شود.

آیا این معامله دارای اشکال است؟

پاسخ: خالی از اشکال نیست.

10- خرید و فروش سهام شرکت بیمه

سؤال: در صورتیکه سهام شرکت بیمه در بورس اوراق بهادار عرضه شود، آیا خرید و فروش سهام آن شرکت مجاز می باشد؟

پاسخ: چنانچه مقدار سهم و قیمت آن کاملاً مشخص باشد اشکالی ندارد.

11- معاملات آتی سهام در بورس

سؤال: با توجه به اینکه در بورس اوراق بهادار معاملات آتی سهام هم انجام می شود و این به شکل قانون هم درآمده است ولی نظر آیت الله مکارم شیرازی حرمت آن است و با توجه به اینکه قانون در کشور اسلامی لازم الاجراست و تخطی از آن فعل حرام است در مورد معامله آتی سهام یا سکه که در بورس مدت هاست در جریان است چه نظری می فرمایید ؟

پاسخ: همانگونه که قبلا بیان شد این نوع معاملات یعنی خرید و فروش آتی که نه جنس موجود است و نه قیمت پرداخت می شود باطل است.

12- سرمایه گذاری برای فرزند نابالغ در قالب سهام

سؤال: پدر من در سن کودکی برای سرمایه گذاری در قالب سهام کرده است و آن را به عنوان هدیه به من داده است و حالا که من به سن بلوغ شرعی رسیده ام دو سوال برای من به وجود آمده است. آیا به مبالغی که به من در سنین کودکی هدیه داده شده خمس تعلق می گیرد یا نه؟ و نیز آیا به سود این سهام ها که هم اکنون در این سن که به بلوغ شرعی رسیده ام به من می رسد خمس تعلق می گیرد یا نه؟ در ضمن اینکه من وجه نقد نیز تاکنون از این بابت دریافت نکرده ام و سودم تبدیل به سهام شده است.

پاسخ: شما باید خمس اصل سهام (بنابر احتیاط واجب) و خمس سودی که تاکنون به دست آورده اید را بپردازید؛ و سودی که از این به بعد به شما می رسد چنانچه تا سال خمسی مصرف نشود نیز خمس دارد.

خوش دارم هیچ کس مرا نشناسد،
هیچ کس از غم ها و دردهایم آگاهی نداشته باشد،
هیچ کس به من محبت نکند،
هیچ کس به من توجه ننماید،
جز خدا کسی را نداشته باشم،
جز خدا به کسی پناه نبرم.

"شهید چمران"

پنج شنبه 15 اسفند 1392  12:42 AM
تشکرات از این پست
nikbakht88
ashkbous
ashkbous
کاربر تازه وارد

كمیته فقهی بورس اوراق بهادار
كمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار با استناد به بند (۱۳) ماده (۷) قانون جدید بازار اوراق بهادار تشكیل و ماموریت یافت تا ابزارها، بازارها و نهادهای مالی مختلف را در كشور از نظر مسائل شرعی مورد بررسی قرار دهد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۵۹
کد مطلب: 44740
كمیته فقهی بورس اوراق بهادار
به گزارش خبرگزاری تقریب (تنا)؛كمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار با استناد به بند (۱۳) ماده (۷) قانون جدید بازار اوراق بهادار و مصوبه هشتم آذرماه سال ۸۵ هیات وزیران تشكیل و ماموریت یافت تا ابزارها، بازارها و نهادهای مالی مختلف را در كشور از نظر مسائل شرعی مورد بررسی قرار دهد و پیشنهادات اصلاحی خود را ارائه دهد. با توجه به مباحث خصوصی سازی در كشور باید ابزارهای مالی متنوع مبنی بر عقود اسلامی طراحی شود؛ بنابراین كمیته فقهی در سازمان بورس آغاز به كار كرده كه بر اساس آن ابزارهایی كه طراحی می شود ابتدا باید در این كمیته به تصویب برسد.

اعضای این كمیته عبارتند از:

۱- ‌آیت‌‌الله محمدعلی تسخیری؛ عضو كمیته فقهی
۲- ‌آیت‌‌الله‌ مهدی هادوی تهرانی؛ عضو كمیته فقهی
۳- حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم؛رئیس كمیته فقهی
۴- حجت‌الاسلام والمسلمین حسن آقانظری؛ عضو كمیته فقهی
۵- حجت‌الاسلام سید عباس موسویان؛ دبیر كمیته فقهی
همچنین جناب آقای فهیمی به عنوان متخصص حقوقی، دكتر سیدحسین میرجلیلی به عنوان متخصص اقتصادی و دكتر علی‌صالح‌آبادی، ‌دكتر علی سعیدی، ‌و سایر اساتید حسب موضوع مطرح شده در این كمیته حضور دارند.

از مهم ترین وظایف كمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادارمی توان به موارد زیر اشاره كرد:

۱- ارزیابی ابزارهای مالی جدید پیشنهادی برای استفاده در بورس ها و بازارهای خارج از بورس از دیدگاه فقهی؛
۲- بررسی شبهات فقهی در مورد ابزارهای مالی و ارائه راه حل های مناسب؛
۳- طراحی ابزارهای مالی اسلامی برای بازار سرمایه و پیشنهاد آن به هیات مدیره سازمان بورس.

تصمیمات كمیته فقهی سازمان بورس به سه صورت اتخاذ می‌شود: نخست در برخی موارد، یك ابزار مالی ازنظر فقهی قابل قبول نبوده و نمی‌توان از آن استفاده كرد. برای مثال در مورد فروش استقراضی سهام یا فیوچرز شاخص سهام، كمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار به این نتیجه رسید كه استفاده از این ابزار مطابق فقه شیعه قابل‌قبول نبوده و نمی‌توان از این ابزار استفاده كرد.

در گروه دوم، دربرخی موارد پس از تحلیل‌ها و بررسی‌های متفاوت، مشخص می شود كه ابزار مالی مورد نظر، مطابق فقه بوده و می‌توان از این ابزار در بازارسرمایه كشور بهره برد مانند اوراق اجاره و اوراق سفارش ساخت (استصناع).

گروه سوم ابزارها مواردی هستند كه در آنها، كمیته به این جمع‌بندی می‌رسد كه ابزار مورد نظر به شكل موجود قابل استفاده نبوده و از لحاظ فقه شیعه با اشكال مواجه است. اما با لحاظ برخی تغییرات و قید برخی شرط‌ها، می‌توان از این ابزار استفاده كرد كه «معاملات آتی» و «اختیار معامله» از این گروه هستند.

زمانی كه كمیته فقهی ابزاری را مورد تایید قرار داد،‌ مصوبه كمیته فقهی از طریق سایت مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی به عنوان دبیرخانه كمیته منتشر می‌شود. این در حالی است كه مشروح مذاكرات كمیته فقهی نیز با وقفه‌ای كه ناشی از تبدیل حالت گفتاری به نوشتاری است،‌ بر روی سایت قرار می‌گیرد.

دستورالعمل تشكیل و فعالیت كمیته فقهی

به استناد بند (۱۳) ماده (۷) قانون بازار اوراق بهادار و همچنین تشكیلات مصوب ۸/۹/۸۵ هیئت محترم وزیران در خصوص تشكیل كمیته های تخصصی هیات مدیره، دستورالعمل تشكیل و فعالیت كمیته تخصصی فقهی به شرح زیر به تصویب رسید.

الف - تعاریف

ماده ۱) اصطلاحات به كار رفته در این دستورالعمل دارای معانی زیر است:
۱. سازمان بورس و اوراق بهادار: سازمانی كه به موجب ماده (۵) قانون بازار اوراق بهادار تشكیل شده است و بعد از این 'سازمان' نامیده می‌شود.

۲. كمیته تخصصی فقهی: كمیته‌ای است كه به‌موجب تشكیلات مصوب سازمان و براساس ماده ۴ این دستورالعمل تشكیل می‌گردد و در این دستورالعمل كمیته نامیده می‌شود.

ب – موضوع فعالیت

ماده ۲) مأموریت كمیته عبارت است از بررسی و ارائه نظر شرعی راجع به ابزارها، بازارها و نهادهای مالی در بازارهای مالی كشور و ارائه پیشنهادات اصلاحی لازم؛

ج - تشكیلات

ماده۳) كمیته زیرنظر سازمان فعالیت می‌كند و دبیرخانه آن در مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان تشكیل می‌شود.
تبصره: دبیر كمیته كه مسئولیت دبیرخانه را برعهده دارد زیرنظر رئیس كمیته فعالیت می‌كند و دبیرخانه مسئول پیگیری مصوبات كمیته می‌باشد.

ماده ۴) اعضای كمیته هفت عضو می‌باشد كه به‌شرح زیر انتخاب می‌شوند:

۱- پنج نفر فقیه (مجتهد متجزی) صاحبنظر در مسائل بازار سرمایه به تصویب هیات مدیره
۲- یك نفر متخصص مالی با تعیین رئیس سازمان
۳- یك نفر حقوقدان آشنا با بازار سرمایه با تعیین رئیس سازمان
۴- یك نفر اقتصاددان آشنا با بازار سرمایه با تعیین رئیس سازمان
تبصره ۱: تصمیم‌گیری در مسائل فقهی با افراد مذكور در بند (۱) این ماده خواهد بود. صورتجلسات كمیته به امضاء كلیه‌ اعضای حاضر كمیته می‌رسد.
تبصره ۲: رئیس سازمان می‌تواند حسب صلاحدید در جلسات كمیته حضور پیدا كند.

ماده ۵) برای رسمیت جلسه حضور حداقل سه نفر از اعضای بند (۱) و حداقل ۲ نفر از سایر اعضای موضوع ماده (۴) ضروری است. در جلساتی كه منتهی به اتخاذ تصمیم می‌شود حضور حداقل (۳) نفر از اعضای بند (۱) ماده (۴) ضروری بوده و در هرحال برای اتخاذ تصمیم در جلسات موافقت حداقل (۳) نفر از اشخاص موضوع بند (۱) ماده (۴) الزامی است.

ماده ۶) رئیس كمیته به انتخاب هیات مدیره و یكی از پنج فقیه مذكور در ماده (۴) خواهد بود. ماده ۷) مدت مأموریت هر یك از اعضای كمیته سه سال می‌باشد. تعویض و جایگزینی اعضاء و یا انتخاب مجدد آنها پس از پایان دوره مأموریت بلامانع است.

ماده ۸) سازمان موظف است در صورت احراز عدم صلاحیت یا فوت و یا استعفای هر یك از اعضای كمیته جانشین وی را ظرف پانزده روز معرفی نماید. جانشین وی برای مدت باقیمانده به همان ترتیب مقرر در ماده (۴) منصوب خواهد شد.

ماده ۹) حق‌الزحمه اعضای كمیته توسط رئیس سازمان تعیین می‌شود.

د – وظایف و اختیارات

ماده ۱۰) وظایف و اختیارات كمیته به شرح زیر است:

۱. ارزیابی ابزارهای مالی جدید پیشنهادی برای استفاده در بورس‌ها و بازارهای خارج از بورس از دیدگاه فقهی
۲. بررسی شبهات فقهی در مورد ابزارهای مالی و ارائه راه‌حلهای مناسب
۳. ارزیابی ابزارهای مالی در مقام عمل به‌منظور اطمینان از حسن اجرای آنها
۴. طراحی ابزارهای مالی اسلامی برای بازار سرمایه كشور و پیشنهاد آن به هیئت‌مدیره سازمان
۵. همكاری با كمیته‌ها و شوراهای مشابه در سایر سازمان‌های داخلی و خارجی
۶. همكاری در توسعه و گسترش برنامه‌های آموزشی و انتشارات علمی در زمینه مالی اسلامی ۷. همكاری در برگزاری نشست‌های علمی در زمینه مالی اسلامی
۸. بررسی ابعاد فقهی مسائل بازار سرمایه
۹. انجام سایر موارد ارجاعی سازمان در راستای مأموریت كمیته
ماده ۱۱) این دستورالعمل در ۱۱ ماده و ۳ تبصره در جلسه پنجاه‌و سه هیئت‌مدیره سازمان مورخ ۲۳/۲/۱۳۸۶ به تصویب رسید و در تاریخ ۲۸/۰۹/۸۸ در یكصدوشصت‌وسومین جلسه هیئت مدیره اصلاح شد.

http://www.taghribnews.com/vdciuya5.t1a552bcct.html

هیچ کس به من محبت نکند،
جز خدا به کسی پناه نبرم.

"شهید چمران"

پنج شنبه 15 اسفند 1392  12:47 AM
تشکرات از این پست
nikbakht88
ashkbous
ashkbous
کاربر تازه وارد

دیدار رییس سازمان بورس و اعضای کمیته فقهی سازمان با مراجع عظام تقلید

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، رئیس و اعضای کمیته فقهی سازمان بورس و کارگروه فرعی این کمیته در قم و نیز جمعی از معاونین و مدیران سازمان بورس در سفری دو روزه به قم، با مراجع عظام تقلید دیدار کردند.

بگزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، دیدار با حضرات آیات عظام مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، وحید خراسانی، موسوی اردبیلی، سبحانی و علوی گرگانی، ازجمله برنامه های سفر مسئـولان ارشد سازمان بورس و اوراق بهادار به قم بود.

دکتر صالح آبادی در این دیدارها، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت بازار سرمایه ایران، عملکرد 7 ساله کمیته فقهی سازمان بورس و اقدامات این کمیته در راستای نظارت بر مبانی فقهی ابزارهای جدید مالی را تشریح کرد.

وی با بیان اینکه امروز بازار سرمایه ایران با بیش از 7 میلیون سهامدار، یکی از فراگیرترین بازارها در کشور به شمار می رود، افزود: جامعه سهامداری در کشور در حالی به حدود 7 میلیون نفر رسیده است که با اجرای برنامه جدید دولت مبنی بر آزادسازی سهام عدالت، جمعیت سهامداران کشور به بیش از 50 میلیون نفر خواهد رسید و از این رو، ضروری است سؤالات و دغدغه های شرعی مردم پیرامون ابعاد مختلف فعالیت در ایـن بازار، مورد توجه ویژه قرار گیـرد.

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار تقریبا از اوایل تأُسیس سازمان بورس و با حضور اساتید برجسته حوزه تشکیل شد، افزود: طی این مدت، دغدغه سازمان همواره این بوده است که هرگونه طراحی و ابزارسازی جدید در این بازار، منطبق بر مبانی شرع مقدس اسلام باشد و از این رو، شورای عالی بورس نیز تصویب کرد که تمامی ابزارهای جدید مالی که برای تصویب به شورا ارائه می شوند، باید مصوبه کمیته فقهی را داشته باشند.

وی از آمادگی کامل سازمان بورس و اوراق بهادار برای توسعه تعاملات با حوزه های علمیه خبر داد و گفت: مسئولان بازار سرمایه همواره رهنمودها و ارشادات مراجع عظام تقلید را سرلوحه فعالیت های خود در راستای ایجاد بازار سرمایه اسلامی و مبتنی بر مبانی شرع مقدس اسلام، قرار داده و به این موضوع اعتقاد دارنـد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مصباحی مقدم، رئیس کمیته فقهی سازمان بورس نیز در این دیدارها، گزارشی از عملکرد 7 ساله کمیته فقهی ارائه کرد. وی گفت: کمیته فقهی که با ایده دکتر صالح آبادی پس از تصدی مسئولیت ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار تأسیس شد، از بدو تأسیس تاکنون، بیش از 80 جلسه داشته و همه موارد ارجاعی به کمیته درخصوص ابزارهای جدید مالی و سایر موارد را با دقت لازم و بصورت تفصیلی، از حیث انطباق با موازین فقهی مورد بررسی قرار داده است.

وی افزود: علاوه بر کمیته فقهی که در تهران مستقر است و بصورت منظم، تشکیل جلسه می دهد، کارگروه فرعی کمیته فقهی در قم نیز که از نخبگان حوزوی مسلط به مباحث مالی و اقتصادی تشکیل شده است، وظیفه ارتباط مستمر و منظم با دفاتر مراجع عظام تقلید به منظور طرح مسائل و دغدغه ها و استفتائات پیرامون مسائل روز بازار سرمایه را برعهـده دارد.

مصباحی مقدم به اقدام سازمان بورس و اوراق بهادار در برگزاری دوره بین المللی بازار سرمایه اسلامی (ICM) اشاره کرد و گفت از 5 سال گذشته تاکنون، این دوره بصورت مستمر توسط سازمان بورس برگزار و دستاوردهای کمیته فقهی در زمینه توسعه ابزارهای مالی جدید، به نخبگان مالی از سایر کشورها ارائه شده که به اذعان شرکت کنندگان، مباحث طرح شده در این دوره جزو جامع ترین و غنی ترین مباحث در حوزه مالی اسلامی است.

همچنین آیت الله تسخیری، عضو کمیته فقهی سازمان بورس نیز که نماینده مقام معظم رهبری در کمیته فقهی جده (وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی) و نیز عضو هیئت خدمات مالی اسلامی (IFSB) و سازمان حسابداری و حسابرسی نهادهای مالی اسلامی (AAOIFI) است، در این دیدارها به تأکید ویژه مسئولان بازار سرمایه بر درنظر گرفتن جوانب فقهی در ابزارسازی در بازار سرمایه اشاره و خاطرنشان کرد خوشبختانه در جلسات کمیته فقهی، اعضای کمیته با دقت و وسواس زیاد، هرگونه طرح و یا پیشنهاد درخصوص معرفی ابزارهای جدید مالی را مورد بررسی قرار داده و تا زمانی که از انطباق آن با موازین فقهی اطمینان حاصل نکنند، مجوز ورود این ابزارها به بازار سرمایه را صادر نمی کنند.

وی تأکید کرد اهتمام سازمان بورس و کمیته فقهی سازمان این است تا در تعامل گسترده و مؤثر با مجامع ذیربط بین المللی، دستاوردهای بازار سرمایه ایران در زمینه مباحث فقهی را به این مجامع ارائه نماید.

حجت الاسلام و المسلمین موسویان، دبیر کمیته فقهی سازمان بورس نیز ضمن ارائه توضیحاتی درخصوص فعالیت کمیته فقهی سازمـان بورس، ورود جدی حوزه ها به مباحث مالی، به ویژه مباحث مرتبط با بازار سرمایه را لازمه توسعه این بازار دانست و افزود: امروز، با توسعه بازار سرمایه و تحولات جدید و مستمر در این بازار که به ایجاد ابزارها و نهادهای جدید مالی، به شکل بسیار گسترده و متنوع در جهان و ایران منجر شده و طیف وسیعی از مردم را مخاطب قرار داده است، ضروری است نخبگان حوزه نیز بصورت جدی به این عرصـه ورود پیـدا کرده و این تحولات را از منظر فقهی مورد مداقه قرار دهند.

در این دیدارها، مراجع عظام تقلید، حضرات آیات عظام مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، وحید خراسانی، موسوی اردبیلی، سبحانی و علوی گرگانی نیز تأسیس و فعالیت کمیته فقهی در بازار سرمایه را اقدامی مثبت و مؤثر دانسته و رهنمودهایی را به مسئولان این بازار ارائه کردند.

رییس و اعضای کمیته فقهی سازمان بورس همچنین در جریان سفر دو روزه به قم، با اعضای کارگروه فرعی کمیته فقهی سازمان بورس نیز نشست داشتند. در این جلسه، اعضای کارگروه فرعی کمیته فقهی پیشنهادات خود را به منظور گسترش فعالیت های این کارگروه ارائه کردند.

دکتر صالح آبادی نیز با بیان اینکه تعامل مستمر و گسترده با حوزه های علمیه به منظور دریافت دیدگاهها و نقطه نظرات نخبگان حوزوی در مسیر توسعه بازار، در اولویت برنامه های سازمان قرار دارد، بر لزوم تدوین نقشه راه مشخص به منظور تحقق این هدف تأکید کرد.

http://www.boursenews.ir/fa/pages/?cid=118603

هیچ کس به من محبت نکند،
جز خدا به کسی پناه نبرم.

"شهید چمران"

پنج شنبه 15 اسفند 1392  12:52 AM
تشکرات از این پست
nikbakht88
ashkbous
ashkbous
کاربر تازه وارد

نقل قول appleapple

بورس یعنی قمار

اینو من نمیگم خود غربی ها میگن...

از شما خواهش میکنم بورس رو از تالار حذف کنید چون شما دارید راهکاری رو تبلیغ میکنید که جز نابودی چیزی در پی نخواهد داشت....

با سلام. بورس کمیته ی فقهی دارد. برای خود فتوا صادر نکنید. 

هیچ کس به من محبت نکند،
جز خدا به کسی پناه نبرم.

"شهید چمران"

پنج شنبه 15 اسفند 1392  12:59 AM
تشکرات از این پست
nikbakht88
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1

سلام استاد اشکبوس

خیلی تشکر می کنم که جواب ارسال فرمودید. ممکنه راسخونی ها سطح سواد شما را ندانند اما بنده می دانم و از اینکه مفتخر فرمودید و وقتتون را صرف پاسخگویی نمودید بی نهایت سپاسگزارم.

موفق و سربلند باشید.

پنج شنبه 15 اسفند 1392  9:40 AM
تشکرات از این پست
siryahya
appleapple
appleapple
کاربر برنزی

آقایان اقتصاد شما که میگید شورای فقهی بانک و بورس تشکیل دادین مدل بورس اسلامی! رو بدید غرب که در به در دنبالش هستند که از هم نپاشه!!!!

جمعه 16 اسفند 1392  12:01 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88 siryahya
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1

نقل قول appleapple

آقایان اقتصاد شما که میگید شورای فقهی بانک و بورس تشکیل دادین مدل بورس اسلامی! رو بدید غرب که در به در دنبالش هستند که از هم نپاشه!!!!

مدل بانکداری اسلامی را از ما کپی کردن، تحقیق کنید تا مطمئن شوید. کم کم بورس ما ابزار های جدیدی ابداع می کند بعد همین غربی ها از ما کپی خواهند کرد. شما آسوده خاطر باشید و کار را به کاردان بسپارید و سخنان دکتر عباسی را از برکنید و چه چه بزنید.

جمعه 16 اسفند 1392  6:53 PM
تشکرات از این پست
siryahya
دسترسی سریع به انجمن ها