0

آموزش تحلیل روانشناسی بورس (برگرفته از سایت بعد سوم)

 
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 5887
محل سکونت : تمام ایران سرای من است

آموزش تحلیل روانشناسی بورس (برگرفته از سایت بعد سوم)

سلام راسخونی های ارجمند

 

با کسب اجازه از استاد بزرگ بورس، از امروز مطالب آموزشی و تحلیلی سایت بعد سوم که بیشتر به قلم جناب اشکبوس نگاشته  و زیر نظر ایشون مدیریت می شود را در اختیار راسخونی های عزیز قرار خواهم داد.

ابعاد آموزشی به سه قسمت آموزش تحلیل تکنیکالی بورس، آموزش تحلیل بنیادی بورس و آموزش تحلیل روانشناسی بورس دسته بندی شده است که برای فهم بهتر آن از اساتید این رشته دعوت بعمل آمده تا پاسخگوی سوالات راسخونی ها باشند و چراغ راه ما در این مسیر پر پیچ و خم گردند.

 

با آرزوی موفقیت برای شما و جناب اشکبوس 

یک شنبه 4 اسفند 1392  9:16 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 5887
محل سکونت : تمام ایران سرای من است

11 خطای رايج سرمايه گذاران مبتدي

11 خطای رايج سرمايه گذاران مبتدي

14:48:58        1392/10/06
 
11 خطای رايج سرمايه گذاران مبتدي

 

 

آگاهي از خطاهاي رايج سرمايه گذاران مبتدي مهمترين بخش از يك برنامه موفق سرمايه گذاري است. بررسي تكرار خطاهاي رايج نشان مي دهد كه بزرگترين دشمن اين دسته از سرمايه گذاران خود آنها هستند. در هر حال، رايج ترين خطاهاي سرمايه گذاران مبتدي را مي توان به شرح زير برشمرد:
 

1- نداشتن برنامه مشخص براي سرمايه گذاري


سرمايه گذار بايد از ابتداي كار برنامه مشخصي براي سرمايه گذاري خود در نظر بگيرد تا در آينده بتواند تصميم هاي خود را در قالب همين برنامه شكل دهد. براي طراحي برنامه سرمايه گذاري توجه به چند عامل اصلي از جمله افق زماني، ميزان ريسك پذيري، ميزان وجوه قابل سرمايه گذاري، و ميزان افزايش احتمالي سرمايه گذاري در آينده بسيار ضروري است . سرمايه گذار بايد به دقت بداند چه كار مي خواهد بكند و تا چه اندازه تحمل پذيرش نوسان هاي بازار را دارد.
 

2- سرمايه گذاري بر روي يك سهم خاص به جاي سبدي از انواع اوراق بهادار:


سرمايه گذاري بر روي يك سهم خاص نسبت به سرمايه گذاري در يك شركت سرمايه گذاري يا صندوق سرمايه گذاري مشترك، ريسك به مراتب بالاتري همراه خواهد داشت .

سرمايه گذاران بهتر است بر روي سبد متنوعي از انواع اوراق بهادار و شيوه هاي متفاوت سرمايه گذاري متمركز شوند . در غير اين صورت، در مقابل نوسان هاي يك نوع خاص از اوراق بهادار يا بخش خاصي از اقتصاد به شدت بي دفاع و آسيب پذير خواهند بود . البته نبايد مفهوم تنوع شركت ها يا صندوق هاي سرمايه گذاري را با تنوع سبد اوراق به ادار اشتباه گرفت . ممكن است شخصي در چند صندوق سرمايه گذاري مشترك سرمايه گذاري كرده باشد اما متوجه نباشد كه همة اين صندوق ها در چند صنعت مشابه و حتي بر روي چند گونه خاص از اوراق بهادار سرمايه گذاري كرده اند.

از سوي ديگر، بايد به خاطر داشت كه تنوع بيش از اندازه همم ممكن است باعث پرداخت كارمزد بيش از حد شود . در هر حال، بهترين شيوة ممكن ، حفظ تعادل در كار سرمايه گذاري است و شايد بهترين ابزار آن هم استفاده از راهنمايي هاي يك شخص آگاه يا يك مشاور خبره باشد.

3- سرمايه گذاري بر روي سهام به جاي سرمايه گذاري بر روي شركت


سرمايه گذاري قمار نيست و نبايد مانند يك بازي برد و باخت به آن نگاه كرد. سرمايه گذاري پذيرش ريسك معقول با هدف تأمين مالي يك بنگاه اقتصادي معين است . بنگاهي كه به نظر سرمايه گذار اين توانايي را دارد كه در بلندمدت به رشد مثبتي دست يابد.  براي رسيدن به اين هدف، بهتر است دست به كار تحليل ويژگي هاي بنيادي شركت يا صنعت مورد نظر شويد و نه بررسي تغييرات روزانه قيمت سهام شركت . خريد يك سهم خاص تنها براساس هجوم بازار يا علاقة شخصي شما نسبت به محصولات توليدي يا خدمات ارائه شده توسط شركت، بهترين راه براي دور ريختن پولتان است به علاوه، لازم است گوشه چشمي هم به چگونگي رعايت مسايل مربوط به راهبري شركتي در شركت مورد نظرتان داشته باشيد.

4- خريد در بالاترين قيمت / گران خريدن


نخستين اصل سرمايه گذاري خريد در پايين ترين قيمت و فروش در بالاترين قيمت ممكن است. پس چرا بعضي افراد به عكس عمل مي كنند؟ دليل اصلي اين است كه افراد به عملكرد گذشته سهم نگاه مي كنند. بسياري از افراد روي دسته يا گونه اي از دارايي ها كه طي يك يا دو سال گذشته عملكرد خوبي داشته اند سرمايه گذاري مي كنند و استدلال شان اين است كه چون عملكرد د ارايي مورد نظر در گذشته خوب بوده در آينده نيز خوب خواهد بود . اما اين فرض كاملاً اشتباه است . گران خريدن و ارزان فروختن شيوة افرادي است كه برنامة مشخصي در ذهن ندارند و فقط به تحركات بازار واكنش نشان مي دهند. سرمايه گذاري اين افراد به جاي اين كه راهبردي باشد تاكتيكي است.

عدة ديگري كه هميشه در معرض خطر گران خريدن هستند افرادي هستند كه موج خريداران بازار را دنبال مي كنند. برخي از انواع سهام موجود در بازار در يك دورة كوتاه مدت مد روز مي شوند و بسياري از سرمايه گذاران مبتدي را در اوج قيمت به سوي خود مي كشند. هميشه سعي كنيد به عملكرد آيندة سرمايه گذاري مورد نظر خود نگاه كنيد نه وضعيت آن در گذشته.

5- فروش در پايين ترين قيمت / ارزان فروختن


از سوي ديگر خطاي گران خريدن و ارزان فروختن هم براي سرمايه گذار گران تمام مي شود . بسياري از سرمايه گذاران تا زيان شان جبران نشود حاضر به فروش سهام خود نيستند . غرور اين افراد اجازه نمي دهد كه قبول كنند اشتباه كرده اند و سهامشان را به قيمت بالايي خريده اند. اما افراد باهوش واقعيت را مي پذيرند و به سرعت جلوي ضرر بيشتر را مي گيرند. به ياد داشته باشيد كه همه سرمايه گذاري ها هم به ارزش افزوده نمي رسند و حتی سرمايه گذاران حرفه اي هم هميشه در كار خود موفق نيستند . بهترين كار اين است كه هر چه زود تر جلوي ضرر بيشتر گرفته شود و منابع مورد نظر در سرمايه گذاري ديگري به جريان گذاشته شود.

6-  زير و روكردن سرمايه گذاري هاي انجام شده


هرچه كمتر سرمايه گذاري هاي انجام شده خود را جابه جا كنيد ، در نهايت عايدي بيشتري نصيب تان مي شود. مطالعه انجام شده توسط دو تن از استادان دانشگاه كاليفرنيا بر روي بيش، از 64 هزار نفر از سرمايه گذاران يك مؤسسة بزرگ كارگزاري، طي سال هاي 1991 تا 1996 ، نشان مي دهد كه اين افراد بدون در نظر گرفتن هزينة معاملات 17/7 درصد، سود سالانه حاصل از سرمايه گذاري داشته اند كه اين رقم به خودي خود 0/6درصد بالاتر از ميانگين بازار سهام بوده است. اما هنگامي كه هزينة معاملات محاسبه مي شود، سود حاصل از سرمايه گذاري آنها به رقم 15/3 درصد در سال یا 1/8درصد پایین تر از میانگین بازار نزول می کند. براي سرمايه گذاران مبتدي خريد و نگهداري سهم بهتر از خريد و فرو ش مكرر آن است.

7- كافي دانستن اخبار رسانه ها


يكي ديگر از خطاهاي رايج سرمايه گذاران مبتدي اين است كه به مطالعه و گوش كردن به اخبار رسانه هاي همگاني اكتفا مي كنند و هيچ ارتباط حرفه اي با مشاوران كاركشته سرمايه گذاري ندارند. حتي زماني كه فكر مي كنيد به خبر دست اولي دست پيدا كرده ايد و مي توانيد با استفاده از آن پرتفوي تان را رونق بدهيد، به ياد داشته باشيد كه هميشه با عده اي سرمايه گذار حرفه اي طرف هستيد كه هر كدام چندين نفر تحليل گر خبره را به استخدام خود درآورده اند. سرمايه گذاران حرفه اي اطلاعات خود را از چندين منبع مستقل گردآوري مي كنند و پيش از تصميم گيري راجع به سرمايه گذاري مورد نظر خود اطلاعات موجود را به دقت تجزيه و تحليل مي كنند.

اگر فكر مي كنيد اطلاعاتي كه به دست شما رسيده كاملاً دست اول است و شخص ديگري ازآن خبر ندارد به شدت اشتباه مي كنيد. فراموش نكنيد خبري كه به گوش شما رسيده ممكن است به گوش ديگران هم رسيده باشد، پس همين اطلاعات ممكن است تا اين لحظه تأثير خود را بر روي قيمت ها گذاشته باشد.

8- پرداخت بيش از اندازة هزينه و كارمزد


سرمايه گذاران بايد پيش از گشايش حساب نزد كارگزار متوجه هزينه هايي كه به عهده شان گذاشته مي شود مانند هزينه هاي مديريت پرتفوي و كارمزد معاملات باشند . به علاوه، ميزان عايدي سرمايه گذاري بايد با توجه به تمامي اين گونه هزينه ها برآورد شود.

9- انتظار نامعقول


هميشه در زمان وجود حباب قيمت ها در سطح بازار سرمايه گذاراني را مي بينيم كه صبر خو د را از دست مي دهند و ريسك بيش از اندازه اي را متح مل مي شوند . داشتن ديد بلندمدت نسبت به سرمايه گذاري انجام شده بسيار مهم است . سرمايه گذار نبايد به عوامل بيروني اجازه دهد تأثير نامطلوبي بر روي تصميم گيري او داشته باشند و باعث شوند او در زمان نامناسب استراتژي خود را تغيير دهد. هميشه مي توان با مقايسة عملكرد پرتفوي مورد نظر با شاخص هاي پايه به انتظاري معقول دست يافت.

10- سهل انگاري و بي توجهي


افراد به طور معمول به خاطر اين كه نمي دانند از كجا و چگونه سرمايه گذاري خود را شروع كنند، از آغاز كار طفره مي روند يا به دل يل زيان سرمايه گذاري هاي قبلي يا رشد منفي بازارهاي سهام، از سرمايه گذاري جديد سرباز مي زنند. سرمايه گذار بايد در هر وضعيتي به كار خود ادامه دهد و با توجه به شرايط بازار بر روي ابزارهاي مختلف سرمايه گذاري كند و مرتب پرتفوي خود را بررسي كند و از مطابقت آن با برنامه مورد نظر خود مطمئن شود.

11- ناآگاهي از قدرت واقعي تحمل ريسك


اولين نكته اي كه هرگز نبايد فراموش كرد اين است كه سرمايه گذاري بدون ريسك وجود ندارد. با اندازه گيري تأثير احتمالي مبلغ مشخصي از زيان مالي (براي مثال، 10,000 ريال ) بر وضعيت كلي پرتفوي و روح و روان شخص مي توان ميزان اشتياق او را به پذيرش ريسك تعيين كرد . به طور كلي ، مي توان گفت افرادي كه براي اهداف بلندمدت برنامه ريزي مي كنند و به انتظار درآمد بيشتري هستند ، بايد پذيراي ريسك بيشتري باشند . در هر حال، براي ارزيابي ميزان ريسك پذيري خود لازم نيست منتظر كاهش ناگهاني يا كوتاه مدت ارزش دارايي ها يتان باشيد . همين امروز دست به كار شويد و سقف واقعي تحمل ريسك خود را مشخص كنيد.

در پايان مطلب، گفتني است كه با وجود هشدارهاي داده شده، به هيچ وجه جاي نگراني وجود ندارد و فقط با كمي تلاش و جديت مي توانيد از اين گونه خطاها دوري كنيد و سرمايه گذاري مطمئني را به انجام برسانيد.
 
برگرفته از سایت بعد سوم

 

یک شنبه 4 اسفند 1392  9:19 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 5887
محل سکونت : تمام ایران سرای من است

بورس خاله بازی نیست

بورس خاله بازی نیست
02:07:45        1392/08/15
 
بورس خاله بازی نیست

 


دوستان عزیز
اگر تحمل 20-10 درصد عقب رفتن سرمایه اولیه تان در بازاز بورس را ندارید، بهتر است فکر شغل دیگری باشید یا اینکه پول خود را در بانک بخوابانید. در بازار بورس با ریسک بالا مواجهید و بالتبع با سود و ضرر بالا.
شما وقتی وارد بازار بورس می شوید، پذیرفته اید که ممکن است کل سرمایه تان در بورس دود شود و به هوا برود. پس بر احساسات خود مسلط شوید و با کوچکترین اخباری، آتش به سهام بنیادی خود نزنید.
بارها گفته ام که اگر دیدگاه خود را در سهام بنیادی بلند مدتی و میان مدتی به کوتاه مدت تغییر دهید، قطعاً ضرر خواهید کرد.
شما تا زمانی که احساساتی نشده اید و سهام بنیادی تان که از رشد میان مدت آنها مطمئنید و اکنون در آنها در ضرر هستید، به فروش نرسانده اید ضرر نکرده اید اما به محض فروش آنها ضرر نموده اید.

بنیادی تحلیل کنید.
در سهام با بنیاد، تکنیکالی خرید کنید.
در سهام خریداری شده حد ضرر بگذارید.
بر زفتارهایتان مسلط  و به استراتژی هایتان پایبند باشید و نگذارید احساسات بر شما غلبه کند.
فراموش نکنید که باقی قضایا به پشیزی نمی ارزند.

برگرفته از سایت بعد سوم

یک شنبه 4 اسفند 1392  9:22 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 5887
محل سکونت : تمام ایران سرای من است

اشتباهی بزرگ

اشتباهی بزرگ
06:05:03        1392/08/23
 
اشتباهی بزرگ

 

 

فراموش نکنید که یکي از بزرگترين اشتباهات بورسی آن است که در سرمايه گذاري بلند مدت و میان مدت خود، ديد کوتاه مدت ایجاد نمایید؛ زیرا عده ای فرصت طلب با سرمایه های هنگفت هستند که با روان دیگران معامله می کنند و با ایجاد ترس و استرس و احساساتی نمودن شما، سهام بنیادی تان را از چنگتان خارج می کنند.
 

برگرفته از سایت بعد سوم

یک شنبه 4 اسفند 1392  9:23 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 5887
محل سکونت : تمام ایران سرای من است

واجب تر از نان شب

واجب تر از نان شب
06:15:07        1392/08/23
 
واجب تر از نان شب

 

 

برخی از دوستان سوالی را مطرح نموده اند مبنی بر اینکه "وقتی نمادی رشد شارپی را به خود دید یا بعد از تعدیل با درصد بالایی مثبت بازگشایی شد، حد ضرر میان مدتی را باید در نظر گرفت یا حد ضرر کوتاه مدتی؟"

در پاسخ این عزیزان باید بگویم که در چنین حالتی، اگر سهم با قیمت خوبی بازگشایی شود، چون خریداران در سود هستند،ممکن است سهم با افت قیمتی مواجه گردد( بازگشایی رویایی پسهند و افت پس از آن را به خاطر بیاورید).

اگر هم که سهم با قیمت پایینی بازگشایی شود، قطعاً باید به قیمت بازگشایی توجه گردد تا برخی از سودجویان سهم را از دست شما در نیاورند (بازگشایی شاوان در 1500 و در جو منفی ناشی از اخبار سوریه و رشد رویایی پس از آن را به خاطر بیاورید و قیمت امروز آن را ملاحظه کنید که چه رکبی به فروشندگان زده اند).

راهکار مناسب در چنین حالت هایی، داشتن حد ضرر کوتاه مدتی 6/5 درصد است تا از پایان بازی مطمئن شوید. فراموش نکنید که تفکر شما میان مدتی بوده است اما پس از این رشد شارپ باید آن را کوتاه مدتی کنید چون هر لحظه ممکن است دوستان عزیزی که علاقه ی زیادی به حفظ سود دارند، فروشنده شوند و شما در سهم گیر کنید؛ تنها در یک صورت حد ضرر را مجدداً میان مدتی بگذارید که تعدیل های بعدی سهم را بالا بدانید. 
همچنین هر تصمیمی دارید، روز قبل روی کاغذ بنویسید و روز بعد آن را اجرا کنید.

برگرفته از سایت بعد سوم

یک شنبه 4 اسفند 1392  9:24 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 5887
محل سکونت : تمام ایران سرای من است

حضور همیشگی در بازار؟!

حضور همیشگی در بازار؟!
01:36:28        1392/08/15
 
حضور همیشگی در بازار؟!

 

 

    برخی از دوستان، متاسفانه به معامله کردن عادت نموده اند و نمی خواهند بپذیرند که باید با تکرار و تمرین، خود را در شرایطی قرار دهند که بتوانند برای مدتی از بازار سرمایه به دور باشند و پس از آنکه شرایط و موقعیت خوبی پیش بیاید به بازار برگردند. فراموش نکنید که ما قرار نیست همواره، سهامدار باشیم و بهتر است برخی مواقع مدتی را نقد بوده و از گود معاملات بیرون بایستیم و نظاره گر باشیم تا موقعیت های خوبی به سراغ ما بیایند. اگر در طول سال، فقط چند موقعیت مطلوب را شناسایی و برای خودمان فرصت بهره برداری ایجاد کنیم بهتر از آن نیست که سودهای کسب شده در طول چند ماه را در دو هفته به باد دهیم؟
 
برگرفته از سایت بعد سوم

 

 

یک شنبه 4 اسفند 1392  9:25 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 5887
محل سکونت : تمام ایران سرای من است

از اشتباهات بازار استفاده کنید

از اشتباهات بازار استفاده کنید
06:59:31        1392/11/15
 
از اشتباهات بازار استفاده کنید

 

 

هرگز فراموش نکنید که عده ای باید اشتباه کنند تا عده ای سود نمایند. تحلیل عده ای از معامله گران بازار بورس اگر اشتباه نبود که در 390 تومان کرمانشاه را دودستی به شما تقدیم نمی کردند، واتی را در 250 به شما اهدا نمی نمودند، کهمدا را در 220 چوب حراج نمی زدند، فاراک را در 110 بذل و بخشش نمی کردند، غبشهر را در 915 آتش نمی زدند، شپاکسا را در 350 دور نمی ریختند، شپارس را در 160 صف فروش نمی کردند و ...
وقتی همین چند وقت پیش از کفرای 4000 تومنی حرف می زدیم بسیاری از تحلیل گران خندیدند. فراموش نکنید که زمان همه چیز را ثابت خواهد نمود...

لطفاً از اشتباهات بازار کمال استفاده را نمایید و همرنگ بازار نشوید. از گروه های بازار بهترین گروه و از هر گروهی بهترین را انتخاب و خریداری نمایید و مطمئن باشید با پیشه کردن اندکی صبر، در میان مدت بهترین بازدهی را نصیب خود خواهید نمود.

برگرفته از سایت بعد سوم

یک شنبه 4 اسفند 1392  9:31 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 5887
محل سکونت : تمام ایران سرای من است

چرا باید برای سهام خود حد ضرر قائل شویم؟

چرا باید برای سهام خود حد ضرر قائل شویم؟
07:01:43        1392/11/15
 
چرا باید برای سهام خود حد ضرر قائل شویم؟

 

 

حد ضرر، هرگز به امید برگشت قیمت با سهم نباید ماند. چون ممکن است بعد از مدت اندکی شاهد ضرر حتی 50 درصدی و بیشتر باشیم. 
خوب شاید برخی از دوستان بگویند که ممکن است ما با شکست حد ضرر از سهم خارج شویم و سهم برگردد؛ خدمت این دوستان باید عرض کنم که اولاً مگر قحطی نماد است که از یک نماد جا بمانید؟ ثانیاً اگر حد ضرر شکست و نماد نزولی شد و شما فروخته بودید، حداقل یک پاسخ برای آرامش روح خود دارید و آن هم اینکه بنده به استراتژی معاملاتی خودم پایبند بوده ام. اما اگر با شکست حد ضرر خارج نشدید و قیمت هر روز 4 درصد نزول کرد، چه پاسخی برای خود دارید.
ضمن اینکه اصلاً نترسید؛ در صورت برگشت سهم به روند صعود، عزیزان نوسان گیر که به سود 4 درصدی هم راضی هستند با فروش هایشان در بیشتر موارد برای شما فرصت ورود ایجاد خواهند کرد.

برگرفته از سایت بعد سوم

یک شنبه 4 اسفند 1392  9:33 PM
تشکرات از این پست
greensig
greensig
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مهر 1394 
تعداد پست ها : 3

پاسخ به:آموزش تحلیل روانشناسی بورس (برگرفته از سایت بعد سوم)

چگونه در بازار ضرر نکنیم عنوان مقاله ایست در سایت سیگنال سبز که خواندن آن خالی از لطف نیست

چگونه در بازار ضرر نکنیم

 

Not in stock losses

Not in stock losses

“اغلب مردم در بورس نمی‌دانند باید سهام خود را چه زمانی بفروشند تا ارزش خود را از دست ندهد.”

این حقیقت وجود دارد که بیشتر افراد در چنین شرایطی توانایی تصمیم‌گیری را ندارند و از خود می‌پرسند «آیا باید دارایی خود را نگه دارم و یا باید از همین جا جلوی ضرر را بگیرم؟».

این حالت بی‌تصمیمی، آن قدر ادامه پیدا می‌کند که فرد به خودش می‌گوید «دیگر برای فروش خیلی دیر شده است».

یکی از دوستان به خاطر این که به خود می‌گفت «برای فروش خیلی دیر شده» تمام سرمایه خود را از دست داد. او با توجه به راهنمایی های دوستش وارد بورس شد و مبلغ هنگفتی سهام خرید. در زمان اندکی ارزش این سهم‌ها نصف شد و اما باز همان دوست که با بازار آشنایی داشت توصیه کرد که همچنان باید از همان سهم خرید. دوست من هم همین کار را کرد.

“او خیلی دیر خرید این سهام را متوقف کرد و تمام پولش را از دست داد.”

شاید چنین اتفاقی برای شما هم بوجود آمده باشد. بعد از این که مقاله امروز را خواندید، اگر توصیه من را در نظر بگیرید از حالت بی‌تصمیمی‌ خارج می‌شوید. در این صورت دیگر وقتی سر به بالین می‌گذارید، نگران این نیستید که فردا بازار منفی است یا مثبت؛ بر خلاف دیگر سرمایه‌گذاران در بورس ، طبق برنامه می‌دانید که چه زمانی باید از بازار خارج شوید و چه زمانی باید منتظر سود‌های احتمالی بمانید.

خرید سهام آسان است. هزاران روش برای این که چه زمانی و چرا باید سهم را خرید وجود دارد؛ اما زمانی که بحث سودآوری می‌شود، خرید تنها بخشی ‌از مسائل را حل می‌کند.

“هیچ کس در مورد قسمت سخت کار یعنی زمان مناسب فروش چیزی نمی‌داند.”

می‌خواهم به شما بگویم برای موفقیت در سرمایه‌گذاری، باید همان‌طور که برای ورود به بازار تحقیق می‌کنید، برای خروج از بازار نیز روشی مناسب را تعیین کنید.

چگونه به ارزیابی کسب و کارها بپردازیم؟

در کسب و کارها و سهام های مختلف، باید یک برنامه و روشی مناسب برای خروج داشته باشید. با این استراژی شما می‌دانید که چه زمانی باید به بازار بورس ورود کنید و چه زمانی از بازار خارج شوید. استراتژی‌ای که می‌خواهم به شما نشان دهم این اجازه را می‌دهد که تا زمانی که در بازار هستید سود کرده و ضررهای خود را حداقل کنید، اما قبل از آنکه استراتژی خاصی را پیش بگیرید به مثال زیر توجه کنید:

” بیایید فکر کنیم که شما در آمریکا دارای یک فروشگاه لباس‌های اسپرت می باشید. شما پول زیادی از این راه به دست آورده‌اید و حالا می‌خواهید در باهاماس شانس خود را امتحان کنید. شما اندازه بازار را در نظر می‌گیرید و متوجه می‌شوید که می‌توانید در دو بازار لباس گلف و لباس شنا به منفعت برسید. واضح است که این دو محصول دو بازار متفاوت را هدف می‌گیرند.

شما در هر کدام از این بازارها 100000 دلار سرمایه‌گذاری می‌کنید. در انتهای سال اول، لباس‌های گلف 20000 دلار سود داده‌اند. اما لباس‌های شنا 20000 دلار ضرر داده‌اند. شما دقیقا نمی‌دانید که چرا چنین وضعیتی ایجاد شده برای همین در طرح‌ها و بازاریابی کالای خود تغییراتی ایجاد کرده و یک سال دیگر را هم به همین نحو ادامه می‌دهید.

در سال بعد همین اتفاق تکرار می‌شود. شما یک 20000 دلار دیگر روی لباس‌های گلف به دست می‌آورید و 20000 دلار هم در بازار لباس شنا ضرر می‌دهید. پس از دو سال می‌توان با اطمینان گفت که کسب و کار فروش لباس گلف جواب داده و کسب و کار فروش لباس شنا شکست خورده است.

حال بیایید فرض کنیم که شما آماده اید که در یکی از این کسب و کارها 100000 دلار دیگر سرمایه‌گذاری کنید. واضح است که کدام بازار را انتخاب می‌کنید. شما به عنوان صاحب کسب و کار تصمیم می‌گیرید که در صنعت موفق بیشتر سرمایه‌گذاری کنید؛ اما همان‌طور که خواهید دید این دقیقا کاری است که 99 درصد سرمایه‌گذاران آمریکایی انجام نمی‌دهند. ”

 

چگونگی ارزیابی سهام خود؟

Stock assessment

Stock assessment

شما در ابتدا باید این سوال را جواب بدهید «مالک سهام» بودن دقیقا به چه معنایی است؟ این سوال هیچ نکته انحرافی ای ندارد. مالکیت سهام به این معنی است که شما مالک جزیی از شرکتی هستید که سهام آن را خریداری نموده اید. این مالکیت را می‌توان با مالکیت یک شرکت فروش لباس اسپرت مقایسه کرد.

با این که مالکیت یک شرکت با مالک سهام یک بنگاه بودن تفاوت بنیادی ندارد، رفتار اغلب افراد در قبال این دو مالکیت متضاد است.

حال فرض کنیم شما سهام شرکت‌های فروش لباس‌های ورزشی را خریداری کرده‌اید. سهام هر کدام از این شرکت‌ها 10 دلار فروخته می‌شود. در انتهای سال اول، ارزش سهام شرکت لباس گلف که سودده است به 12 دلار می‌رسد و ارزش سهام شرکت لباس شنا به 8 دلار افت می‌کند. در انتهای سال دوم نیز سهام شرکت فروش لباس گلف به 14 دلار می‌رسد و ارزش سهام شرکت فروش لباس شنا به 6 دلار کاهش پیدا می‌کند.

ترجیح می‌دهید که کدام سهم را داشته باشید؟

با وجودی که می‌دانید باید بر اساس مثال مربوط به کسب و کار سهام برنده را بخرید، اغلب سرمایه‌گذاران در بورس طور دیگری رفتار می‌کنند. آنها پول ارزشمند خود را صرف خرید سهام بد می‌کنند به این امید که اوضاع برگردد. آنها سهام بازنده را خریداری می‌کنند.

روش توقف ضرر در بورس

من معتقدم که در بازار سهام و در کسب و کارها هر کسی باید یک استراتژی خروج داشته باشد تا بتواند جلوی ضررهای بیشتر را بگیرد. اگر شما این قانون را در دستور کار قرار دهید، شانس خوبی برای موفقیت خواهید داشت. در غیر این صورت، شکست خواهید خورد.

استراتژی خروجی مورد نظر من بسیار ساده است. من زمانی که ببینم سهمم سقوط می‌کند از استراتژی خروجم استفاده می‌کنم تا از خودم حفاظت کنم. مهمترین عنصر در این استراتژی قانون 25 درصد است. من زمانی که ارزش یک سهم 25 درصد نسبت به ارزش ماکزیمم اش کاهش پیدا کند سهام خود را می‌فروشم. برای مثال، اگر من یک سهام را در قیمت 50 دلار بخرم و این سهم تا 100 دلار افزایش ارزش پیدا کند، زمانی آن را می‌فروشم که از 75 دلار ارزان‌تر شود.

 

جلوگیری از تبدیل ضررها به ضررهای بزرگتر در بورس

با استراتژی خروج می‌توان فهمید که من چه زمانی از بازار لباس‌های ورزشی خارج می‌شوم. به یاد آورید که سهم این شرکت بلافاصله بعد از آن که آن را به قیمت 10 دلار خریدم کاهش ارزش پیدا کرد. من صبر نمی‌کنم تا قیمت این سهم به 6 دلار کاهش پیدا کند بلکه آن را زمانی که به 7.50 دلار برسد می‌فروشم.

در واقع اگر قیمت سهام به 8 دلار کاهش یابد شما فقط به 25 درصد افزایش ارزش نیاز دارید که به همان جایی برگردید که بودید، اما اگر بگذارید که سهمتان به 5 دلار کاهش پیدا کند باید منتظر باشید ارزش آن 100 درصد افزایش پیدا کند تا ضررتان جبران شود. احتمال این امر بسیار کم است.

اما چه چیزی در مورد رقم 25 درصد این قدر جادویی است؟ در واقع هیچ چیز. مهم نظم است. بسیاری از معامله‌گران حرفه‌ای از معیارهای سفت و سخت‌تری استفاده می‌کنند.

خلاصه آنکه من می‌خواهم بگویم شما هرگز نمی‌خواهید در موقعیتی قرار بگیرید که سهامتان 50 درصد ارزش خریدش را از دست بدهد، چون در این صورت ارزش سهامتان باید 100 درصد یا بیشتر افزایش یابد تا به جایی که بودید برگردید. بله با استفاده از استراتژی خروج می‌توانید از چنین وضعیتی در بورس اجتناب کنید.

نویسنده : استیو جاگراد

مترجم ها: پریسا آقاکثیری، مصطفی جعفری

دوشنبه 20 مهر 1394  4:09 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها