ايجاد رشته "فقه مالکي" در دانشگاه مذاهب اسلامي
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به رویکرد دانشگاه در ایجاد کرسی های فقه مذاهب اسلامی گفت: به زودی کرسی "فقه مالکیه" در این دانشگاه افتتاح خواهد شد. چندی پیش کرسی "فقه اباضیه" نیز در این دانشگاه راه اندازی شده بود.
حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی خاطرنشان کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی در صدد است تا به جایگاهی مورد اعتماد برای جهان اسلام بدل گردد و با گشودن فضا روی عالمان اسلامی و آمد و شد آنها زمینه بیشترین تبادل علمی فراهم آید.
وی، جذب دانشجو از خارج کشور، بازسازی سرفصل های رشته های مختلف در دانشگاه، ایجاد کرسی های مذاهب اسلامی، دعوت از اساتید جهان اسلام و تدریس به زبان عربی در کنار زبان فارسی را از جمله سیاست های این دانشگاه در حوزه آموزشی ذکر کرد.
وی ادامه داد: دانشگاه مذاهب اسلامی در قسمت پژوهش نیز فعال سازی رویکرد تجمیع قابلیت های مذاهب به منظور تحرک و پویایی علوم اسلامی (به معنای عام آن) و تقویت جریان تولید معرفت متکی به داده ها و داشته های مذاهب در حل مشکلات امت "بما هو امت"، را مورد توجه قرار داده است.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با اشاره به جدی بودن دانشگاه در تعریف و ایجاد رشته های میان رشته ای ناظر به مسائل امت، گفت: در این زمینه گام های اولیه تاسیس مجلات علمی تخصصی مربوط به مطالعات میان رشته ای، اخذ مجوز این رشته ها و تدوین متون درسی برای این رشته ها انجام گرفته است.
وی گفت: این دانشگاه در طی چند سال آینده به جایگاهی نیرومند در زمینه تولید "گزاره های معرفتی دارای کارکرد علمی در جهت سالم سازی مناسبات همزیستانه امت" بدل خواهد شد.
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی ایجاد و فعال سازی جریان فراوری علوم اسلامی در زمینه "هم زیستی اجتماعی و تقویت مناسبات امت با یکدیگر" با تکیه بر قابلیتهای همه مذاهب، مشارکت بخشی به عالمان همه مذاهب در جریان تولید معرفت اسلامی ناظر به مسائل امت، بازتعریف مقارنه پردازی و تهیه سندی در این خصوص، احتراز از در پیش گرفتن تغلیب یک مذهب بر مذهب دیگر، فعال سازی، نهادینه سازی و دامنه بخشی به جریان تبادل علمی میان مذاهب را از سیاست های دانشگاه مذاهب اسلامی ذکر کرد.
وی با اشاره به سیاست های ناظر به وضعیت زیر ساختی دانشگاه گفت: جهت فعالیت های توسعه بخش به دانشگاه اولویت دادن به ایجاد امکانات زیربنایی سپس به فعالیت های روبنایی، تقویت سیاست رویکرد به بهره گیری از فارغ التحصیلان دانشگاه، نشست امکان سنجی و زمینه سنجی و بهره گیری از آنان و تشکیل کلاس های پودمانی و مهارت افزایی برای بهره گیری اقدامات جدی دراین دانشگاه در حال انجام است.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی جذب هیات علمی مجرب، بهره گیری از ظرفیتهای فکری و اجتماعی هیات امناء، ایجاد مکان مناسب و توسعه و افزایش امکانات مربوط به فضای دانشگاه و برقراری تعامل کارکردمند با دانشگاه های جهان اسلام و پرهیز از تشریفات اضافی را از دیگر برنامه های دانشگاه مذاهب اسلامی ذکر کرد.
|
منتظران مهدی آگاه باشید!
حسین را منتظرانش کشتند...
دوشنبه 21 بهمن 1392 1:53 PM
تشکرات از این پست