موزاکا یا موساکا یک نوع گراتن هست که از غذاهای محلی یونانی و با نان سرو می شود ، تو مزه ش شک نکنید اما باید بگویم خیلی پرکالریه اگه رژیم دارید سراغ این غذا نروید چون رژیمی موساکا اصلا معنی ندارد ! ممکنه یک غذای خوشمزه از آب در بیاید ولی دیگه موساکا نیست.
مواد لازم :
بادمجان قلمی حلقه شده |
۴ عدد |
گوشت چرخ کرده |
۲۰۰ گرم |
پیاز ریز شده |
یک عدد |
سیر خرد شده |
سه حبه |
قارچ ورقه شده |
۲۰۰ گرم |
فلفل دلمه ای خرد شده |
یک عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی |
یک قاشق غذاخوری |
پنیر پیتزا |
۲۰۰ گرم |
آویشن |
یک قاشق مربا خوری |
مواد لازم برای سس سفید :
شیر |
یک پیمانه |
آرد |
یک قاشق غذاخوری |
کره |
۲۰ گرم |
خامه |
یک قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل |
مقداری |
طرز تهیه :
پیاز را تفت بدهید بعد سیر را اضافه کنید تفت داده و سپس گوشت را به آن اضافه کنید خوب تفت بدهید بعد رب و فلفل دلمه ای و نمک و فلفل را اضافه کنید و یک مایه ماکارونی خوشرنگ درست کنید، در انتها آویشن را افزوده از روی گاز بردارید.
بادمجان ها را دو ساعت درآب نمک خوابانده بعد خشک کرده و سرخ کنید. می توانید این کارر در فر انجام بدهید.
برای تهیه سس سفید ، شیرو آرد را خوب مخلوط کنید بزارید روی حرارت و هم بزنید تا جوشیده و غلیظ بشود ، کره و نمک و فلفل را بزنید مخلوط کنید از روی گاز بردارید و بعد خامه را به آن اضافه کنید .
ته ظرف پیرکس را چرب کنید به ترتیب لایه لایه بادمجان ، مایه گوشت ، سس سفید و قارچ و پنیر را بریزید تا مواد تمام بشود .
لایه آخر باید پنیر پیتزا باشد .
بعد حدود سه ربع بگذارید در حرارت ملائم فر تا بپزد یکی دو دقیقه گریل را روشن کنید تا روی آن هم طلائی شود .
نکته اول: می توانید قارچ را با مایه گوشتی قاطی کنید و به همراه گوشت تفت بدهید.
نکته دوم: می توانید یک پیمانه ماست را با یک عدد تخم مرغ به اضافه نمک مخلوط کنید و در انتها بریزید روی این غذا و بعد در فر بگذارید .
همچنین می توانید این مخلوط ماستی را به مایه گوشتی اضافه کنید و لایه لایه بریزید.
نکته سوم: می توانید از یک لایه سیب زمینی ورقه ای سرخ شده ته ظرف به عنوان پایه غذا استفاده کنید.
نوش جونتون واقعا خوشمزه است.