کوفته برنج یک غذای ایرانی است. آخر هفته آن را بپزید و با خانواده از آن لذت ببرید.
مواد لازم برای کوفته برنج:
آرد برنج یک قاشق غذاخوری
سبزی کوفته خرد شده نصف کاسه ماست خوری
گوشت چرخ کرده یک کاسه ماست خوری
رب گوجه یک قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه به میزان لازم
روغن نصف فنجان
آلو بخارا ده عدد
تخم مرغ یک عدد
برنج یک فنجان
پیاز یک عدد
با این مقدار مواد لازم به اندازه یک ماهیتابه متوسط یا معادل 9 عدد از " کوفته برنج" خواهیم داشت.
نصف فنجان روغن(معادل 50 گرم)، یک عدد تخم مرغ
یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (تقریباً معادل 40 گرم)، نمک و زردچوبه به میزان لازم
یک قاشق غذاخوری آرد برنج (تقریباً معادل 15 گرم)، یک کاسه ماست خوری سر پر گوشت چرخ کرده (تقریباً معادل 300 گرم)
ده عدد آلو بخارا (تقریباً معادل 50 گرم)،یک فنجان برنج (تقریباً معادل 130 گرم)
150 گرم سبزی کوفته پاک نکرده که حدود 50 گرم سبزی پاک کرده و خرد کرده خواهد داد. معادل نصف کاسه ماست خوری سبزی کوفته خرد شده شامل: شبت (شوید)، تر خان، تره، جعفری، نعناع، مرزه، یک عدد پیاز متوسط (معادل 100 گرم)
طرز تهیه کوفته برنج:
یک فنجان سرپر برنج را با یک قاشق غذاخوری نمک یکی دو ساعت خیس میکنیم. سپس آن را به صورت بکش میپزیم.
یک کاسه ماست خوری سر پر گوشت چرخ کرده، نصف کاسه ماست خوری سبزی کوفته خرد کرده، برنج آبکش شده، یک قاشق آرد برنج، یک عدد تخم مرغ و کمی نمک را با هم مخلوط کرده و کاملاً ورز میدهیم تا مایه کوفته برنج آماده شود.
یک عدد پیاز را با نصف فنجان روغن در یک ماهیتابه متوسط سرخ کرده، کمی زردچوبه و یک قاشق رب گوجه فرنگی به آن اضافه کرده، تفت میدهیم. سپس دو لیوان آب اضافه کرده، میگذاریم تا جوش آید. به اندازه یک نارنگی کوفته های قلقلی درست میکنیم و وسط هر کوفته یک آلو قرار میدهیم و آنها را در آب در حال جوش میاندازیم. بقیه آلوها را به آب کوفته اضافه میکنیم. در ظرف را گذاشته، تا کوفتهها یکی دو ساعت با شعله کم بپزد و روغن بیندازد.
کوفتهها را در ظرف کشیده تا آماده پذیرایی شود.
نوش جان