حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسگر لحظاتی پیش پس از بازگشت از مناسک حج با حضور در جمع خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد دستاوردهای حج امسال را تشریح کرد.
نماینده ولی فقیه در حج و زیارت گفت: خدا را شاکر و سپاسگزاریم که به ما این توفیق را عنایت کرد تا حج آرامی را برگزار کنیم.
وی ادامه داد: شعاری که برای امسال انتخاب شده بود حج، معنویت، هماندیشی و اتحاد اسلامی بود که برای تحقق این شعار تلاش خود را انجام دادیم.
حجتالاسلام قاضی عسگر خاطرنشان کرد: در حیطه معنویت امسال زائران ویژگی خاصی داشتند و آن این بود که در مراسم هایی که برگزار میشد حضور حداکثری خود را نشان دادند به عنوان مثال از دعای عرفه، مراسمهای انس با قرآن و فرصتهایی که در کاروانها فراهم شده بود تا بتوانند از ظرفیتهای معنوی حج استفاده کنند به طور گستردهای استقبال کردند.
وی اظهار داشت: بخش دوم فعالیتها در کاروانها مربوط به قرآن کریم بود که جزء خوانی قرآن، توجه به تفسیر و حفظ آیات در کاروانها شدیدا مورد توجه بود.
سرپرست حجاج ایرانی ادامه داد: در حج امسال شاهد بودیم که مسئله هماندیشی بسیار موفقتر از سال گذشته بود و با همایشهایی که برگزار کردیم توانستیم رویکرد داخلی و بینالمللی کشور را به سایر کشورها انعکاس دهیم.
حجتاسلام قاضی عسگر تصریح کرد: در برگزاری همایشها با رویکرد داخلی تقریب مذاهب اسلامی را در دستور کار قرار دادیم که خوشبختانه با حضور جمع کثیری از فرهیختگان این همایش برگزار شد.
وی ادامه داد: همچنین همایشهای مربوط به اهل بیت، جایگاه زن در اسلام و همایش قدس از دیگر همایشهایی بود که مورد استقبال بینظیر میهمانان خارجی قرار گرفت.
نماینده ولی فقیه در امور حج و یارت اظهار داشت: در ایام حج توانستیم با حدود 34 کشور دیگر ارتباط برقراری کنیم و با وزرای حج و یا رئیس بعثه آن کشورها دیدار داشته باشیم و در این دیدارها تمام وزرا و رؤسای بعثههای کشورهای اسلامی عنوان میکردند که ایران به عنوان موفقترین گروه حجگزار در موسم حج است.
حجتالاسلام قاضی عسگر ادامه داد: گسترش همکاریهای بینالمللی و مسئله تنفر از تندرویها و حرکاتهای تکفیریها از جمله موضوعاتی بود که در دیدارهای ما مورد توجه قرار می گرفت و خوشبختانه تمام کشورها موضع ایران را در مورد شیعههراسی میپذیرفتند و اذعان داشتند که این مسئله توطئه اجانب و بیگانگان است.
وی اظهار داشت: این کشورها معتقد بودند جبهه جدیدی به نام اعتدال باید شکل بگیرد تا جلوی تندرویها و حرکتهای تکفیریها گرفته شود.
وی با اشاره به پیام مقام معظم رهبری در موسم حج امسال گفت: فرازی که ایشان اهانت به مذاهب اسلامی را محکوم کرده بودند مورد توجه بیشتر کشورها قرار گرفت در این ارتباطات مسائل زیادی برای ما روشن شد از جمله اینکه ما متوجه شدیم تکیهگاه امت اسلامی ایران اسلامی است و همه کشورها علاقهمند هستند تا ایران به عنوان الگویی در سطح بینالمللی عمل کند.
سرپرست حجاج ایرانی ادامه داد: در این سفر همراه با رئیس سازمان حج و زیارت به طور سرزده از هتلها بازدید داشتیم و زائرانی که مشکلی داشتند میتوانستند به صورت رو در رو آنها را با ما در میان بگذارند.
حجتالاسلام قاضی عسگر افزود: در این ارتباطات مردمی علاقهمندی حجاج به مسئله حج و زیارت کاملا مشخص بود و میتوان گفت: میزان رضایتمندی حجاج نسبت به سال قبل بسیار بیشتر بود.
وی خاطرنشان کرد: اکثر حجاج ایرانی از بازگشت دو میلیون تومان به حسابشان خوشحال بودند و در بخشهای اجرایی نیز موفقیتهای خوبی در حج امسال وجود داشت و امیدواریم شاهد ارتقای کیفیت در موسم حج سالهای آتی باشیم.
سرپرست حجاج ایرانی تصریح کرد: در حج امسال تصمیم گرفتیم تا ظرفیت عمره را افزایش دهیم و در زمینه صرفهجوییها گامهای اساسی برداشته شد.
حجتالاسلام قاضی عسگر افزود: ارزشیابی که به طور جدی در حج امسال انجام شد تا ببینیم آیا اهداف ما محقق شده است یا خیر و همچنین آسیبشناسی دقیقی از معضلات حج صورت گرفت تا در حج آینده شاهد برخی از مشکلات و مسائل نباشیم.
وی با اشاره به پروازهای انجام گرفته گفت: خوشبختانه هماکنون پروازها با کمترین تأخیر انجام میشود و این موضوع نیز در رضایت زائران نقش بسزایی داشته است.
حجتالاسلام قاضی عسگر ضمن تشکر از کشور میزان در برگزار دعای کمیل و سایر مراسم حجاج ایرانی گفت: بحثی که همیشه از سوی کشور ما مطرح میشد این است که دیپلماسی حج دیپلماسی مستقلی است و میتواند به دیپلماسی کشور کمک کند که امسال به عینه شاهد این موضوع بودیم و میتوان گفت که برنامه ریزیهای امسال میتواند گام بلندی برای موسم حج سال آینده باشد.