این کتاب، کهن ترین حماسه منظوم دینی به زبان فارسی است که حدود نیم قرن بعد از سرایش شاهنامه سروده شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: انتشار کتاب "علی نامه" اتفاق مهم در حوزه میراث مکتوب است و می تواند به عنوان یکی از درس های دانشگاهی برای دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی انتخاب شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر؛ سید محمد حسینی در همایش امام علی(ع) و میراث افزود: به انتشارات "سمت" پیشنهاد می کنم بخش هایی از این کتاب را که به تازگی منتشر شده و در حال حاضر کهن ترین کتاب در زمینه تاریخ ادبیات دینی است، برای تدریس دانشجویان آماده کند.
وی در خصوص جایگاه والای کتاب علی نامه گفت:در بین آثار باقی مانده تشیع، هیچ کدام از نظر قدمت و حجم به پای علی نامه نمی رسد.
حسینی افزود: کتاب "علی نامه" از نظر لغت و اصطلاحات کهن اهمیت خاصی دارد که در هیچ کتابی قبلا نبوده است.
وی در خصوص شباهت این کتاب به شاهنامه فردوسی گفت: ربیع (مولف علی نامه) و فردوسی هر دو یک هدف را پی گیری می کردند، به طوری که فردوسی درپی هویت ملی و ربیع درپی هویتی دینی بوده اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: کسانی که در زمینه میراث مکتوب تلاش می کنند سعی دارند این کار را به شکل زیبایی انجام دهند تا این سندهای بزرگ را که تاریخ علم و کتابت ما را نشان می دهد به خوبی در اختیار همگان قرار دهند.
کتاب علی نامه که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد گنجاندن آن به عنوان یکی از متون دانشگاهی را مطرح کرد، اثر شاعری است با تخلص ربیع که این منظومه را، در62سالگی سروده است.
این کتاب، کهن ترین حماسه منظوم دینی به زبان فارسی است که حدود نیم قرن بعد از سرایش شاهنامه سروده شده است.
محمد رضا شفیعی کدکنی این کتاب را برای نخستین بار از روی میکروفیلم های موجود در کتابخانه های ترکیه کشف کرد و مقاله ای در هفتاد صفحه درباره آن نوشت.
مرکز پژوهشی میراث مکتوب "علی نامه" را به تازگی منتشر کرده است.