0

طب سنتي

 
skyskymehrdad
skyskymehrdad
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 26
محل سکونت : اصفهان

آیا می دانید که وایتکس،عامل سفیدی پیش از موعد موهاست

آیا می دانید که علت اصلی سفید شدن موها در سنین جوانی و پیش از موعد مقرر استفاده بیش از حد از وایتکس می باشد! شاید شما ندانید اما هر فرد روزانه حجم بسیار بالایی از وایتکس را به بدن خود وارد می کند،آیا می دانید که از چه طریقی وایتکس به بدن شما وارد می شود.جواب بسیار واضح است:از طریق آب لوله کشی. یکی از توطئه هایی که استعمار پیر برای کاهش عمر مردم در دوران مستر همفر جاسوس انگلیس در کشورهای اسلامی طرح ریزی کرد،

متمرکز ساختن آب شرب مردم در یک نقطه بود تا از این طریق بتوانند هر چه می خواند سموم مختلف را از طریق آلوده کردن منبع اصلی به مردم بدهند و چه بسیار موفق بودند به طوری که امروزه با وجود برقراری حکومت اسلامی در کشور و دلسوزی مسولین هم چنان وایتکس که امروزه از استعمال اسم آن ابا دارند و نام علمی آن که کلر است را به جای وایتکس به کار می برند را در منابع آبی کشور استفاده می کنند و آن هم به نام ضد عفونی کردن آب و بهداشت.آیا زمان آن فرا نرسیده که مسولین به خود بیایند؟

جالب است بدانید اگر همین آب لوله کشی که سرشار از وایتکس است را به مردم روستایی که تا کنون از آب چاه و قنات استفاده کرده اند بدهیم ،خواهید دید که بیماری ها به سرعت در میان آنها گسترش خواهد یافت و شاهد مرگ و میر  آنها خواهیم بود.به کجا می رویم؟

منبع:

www.ravazadeh.com

مهرداد

جمعه 14 تیر 1392  12:30 PM
تشکرات از این پست
rashon
skyskymehrdad
skyskymehrdad
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 26
محل سکونت : اصفهان

آیا می دانید که در زمان قدیم قلیان و چپق کاربرد درمانی داشتند!

آیا می دانید که در دوران گذشته قلیان و چپق کاربرد درمانی داشتند! یکی از روش های درمانی که کاربرد زیادی در طب جامع ایران داشته است، هدایت دارو به موضعی است که درد و بیماری در آنجا ریشه دوانده است.این شیوه درمانی تا چندی پیش در کشور ما مرسوم بوده است و حکما برای بیماران تجویز می کردند.از جمله وسایلی که می توان از طریق آن چنین شیوه درمانی را پیاده سازی کرد، قلیان و چپق بوده است که استعمار پیر(انگلیس) با شناسایی آنها و استفاده از ترفند همیشگی و کاری خود،

یعنی تغییر در ماهیت عناصر به جای رد موضوع، مورد مصرف این دو را عوض کرد و  تنباکو را که به عنوان سم استفاده می شد، جایگزین ماده اصلی و جوهره قلیان و چپق کرد.
سوال اینجاست که ماده ای که فلسفه و قوام وجودی قلیان و علت پیدایشش به آن بسته است،چه ماده ای است؟چرا ما کوچکترین اطلاعی در این باره نداریم؟ در جواب باید گفت دانشمندان و حکمای ایران زمین برای عفونت ریه چاره اندیشی کردند و دریافتند که می توان از طریق مکش دارو هایی که در رفع عفونت ریه موثر است، دارو رابه آن قسمت سوق داده و عفونت را ریشه کن کنند.بدین منظور و با توجه به طبع فرد و این که ریه اش گرم و خشک یا سرد و تر باشد از یکی از این وسایل(قلیان و چپق) استفاده می کردند.
چپق با توجه به خشک بودنش، طبیعت ریه را گرم و خشک می کند، اما قلیان طبیعتش را سرد و تر یا گرمایی که بیشتر به سردی متمایل است، می کند حکما با استفاده از این دو وسیله، داروها را به موضع مورد نظر در ریه می رساندند، به عنوان مثال جهت از بین بردن عفونت که می بایستی مرزنجوش به آن ناحیه برسد، مرزنجوش را به شکل تنباکو خیس کرده، فردی که طبیعت ریه اش به گرمی و خشکی می زد، مرزنجوش را با قلیان می کشید، اما اگر طبیعتش به سردی می زد، آن را با چپق می کشیده است. این ها تنها نمونه ای کوچک از هزاران مورد درمان از طریق ارسال دارو به موضع درد بوده است که در گذشته های نه چندان دور توسط حکمای ما به بیماران تجویز می شده است که متأسفانه استعمار پیر با تغییر ماهیت آن و جایگزینی آن توانست یکی از مهلک ترین سم ها را به بدن انسان وارد نماید.
جای بسی شگفت است در حالی که قرن ها پیش بزرگان و حکمای ما این شیوه درمانی را به کار می بردند، امروزه سردمداران تکنولوژی غرب با افتخار اعلام می کند که علم و دانش بشری به این نتیجه رسیده است که باید یک سری از بیماری ها را  از طریق همان موضع درد و بیماری درمان نماید.مدعیان علم ودانش به کجا می روند؟!
توصیه:برای تقویت ریه توصیه می شود عرق نعناع را به تنهایی درون قلیان بریزید و با مکیدن لوله هوای عرق نعناع را به ریه منتقل کنید. این کار هم یک ورزش سالم برای ریه شماست و هم یک روش درمانی موثر.شما بدون آن که نیاز داشته باشید مسافت زیادی را بدوید و دچار خستگی مفرط و مضرات دوندگی و پیاده روی های سنگین شوید، می توانید در محیط خانه با کشیدن قلیان به طریق مذکور، با یک تیر چند نشان بزنید. بدین منظور می توانید از عرق مرزنجوش به عنوان جایگزین عرق نعناع استفاده کنید.
منبع:
www.ravazadeh.com

 

مهرداد

جمعه 14 تیر 1392  12:34 PM
تشکرات از این پست
rashon mehrad90
skyskymehrdad
skyskymehrdad
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 26
محل سکونت : اصفهان

سکنجبین (سرکه انگبین)

سکنجبین:
سکنجبین در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین در هم می آمیختند و از مخلوط آن شربتی خوش گوار و معطر و فرح بخش به وجود می‌آوردند.
پس در پاسخ سوالات در سایت هر جا از سکنجبین نام برده شده است، منظور سکنجبینی است که با سرکه طبیعی، عسل زنبوری و عرق یا خود نعناع در ظرف مسی با آب سالم بدون کلر تهیه شده باشد. نه سکنجبینی که با سرکه غیر طبیعی، شکر صنعتی و آب ناسالم درست شده است.
طرز تهیه سکنجبین ساده :
سرکه 2 واحد، عسل 5 واحد، آب 4 واحد، یا آنقدر که لازم باشدبا توجه به غلظتی که مورد نظر است.
ابتدا هر سه جزء را مخلوط کرده بجوشانید و کف آن را بگیرید تا به یک چهارم برسد و به قوام آید و عده ای معتقدند آنقدر بجوشد تا یک پنجم مخلوط باقی بماند.

خواص:
برای تسکین عطش، باز کردن انسداد عروق، رفع سر درد، گرم، برای تقویت معده و کبد مفید است.
اگر سرکه و عسل برابر باشد بری بیمارهای بلغمی، باز کردن انسداد عروق، تقویت کبد و معده و تب های مزمن نافع است ولی اگر از سرکه و شکر سرخ برابر استفاده شود، مزه آن ترش خواهد بود و نوشابه مایل به سردی است و برای رفع صفرا، تب، باز کردن انسداد عروق، رفع تشنگی، ناراحتی های طحال، کبد و معده مسرف می شود.
نکته:
در تهیه سکنجبین می توان عرق نعناع یا خود نعناع را نیز استفاده کرد تا از عطر و خواص آن بهره مند شد.

منبع:

www.ravazadeh.com

مهرداد

چهارشنبه 19 تیر 1392  7:12 PM
تشکرات از این پست
mehrad90
skyskymehrdad
skyskymehrdad
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 26
محل سکونت : اصفهان

صابونهای طبیعی (صابون قهوه ای – صابون زیتون)

برای شستن موی سر و بدن هیچ صابونی به درد نمی خورد مگر آنکه طبیعی و قابل خوردن باشد (کلاغ، مورچه و سوسک ها به آن علاقه دارند و آن را می خورند). در حال حاضر در عطاری های مورد تایید، دو نوع از این صابون ها به نام صابون قهوه اي و صابون زیتونی موجود است.
صابون قهوه ای با صابون زیتونی کارایی متفاوتی دارند. صابون قهوه ای برای کسانی که ریزش مو دارند و یا دارای موهای چرب هستند و صابون زیتون برای موهای خشک بهتر است.
لازم به ذکر است صابونهایی که به اسم صابون طبیعی در بازار موجود هستند، اکثراً مورد تایید نمی باشند. ضمنا هیچ گونه شامپو مورد تایید نمی باشد و هیچ مصرفی ندارد و برای شستن سر باید از صابون استفاده کرد و آن را مستقیماً به سر زد و برای بدن نیز صابون را غیر مستقیم استفاده کنید (به لیف بمالید نه به بدن) و باید به صورت نشسته سرتان را بشویید یا شانه بزنید.

منبع:

www.ravazadeh.com

مهرداد

چهارشنبه 19 تیر 1392  7:36 PM
تشکرات از این پست
mehrad90
ebrahimibasabi
ebrahimibasabi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : خرداد 1392 
تعداد پست ها : 52
محل سکونت : تهران

پایه های طب سنتی

عناصر خلقت از دیدگاه طب سنتی

*برخی از موجودات مانند ابلیس وجن از عنصر گرمی خلق شده اند"خلقتنی من نار"

*برخی از حیوانات نیز عنصر غالب خلقت آنها از یک مزاج نشات میگیرد مانند زنبور که از جنس صفراست

*یا مورچه که از جنس سوداست و عنصر خاکی در آن غلبه دارد.

*شیرکه از خون غالب آفریده شده است وعنصر غالبش هواست.

*سگ از سودا آفریده شده وعنصر خاکی در آن غلبه دارد.

*گرگ از عنصر صفرا آفریده شده وعنصری آتش مزاج دارد

در گیاهان وجود عناصر چهرگانه به وضوح دیده میشود که تظاهرات بالینی آن هنگام تناول کاملا قابل مشاهده است.

*گیاهانی را که خوردن آنها باعث بروز گرمی در بدن می شوند را گرم و تر .

*گیاهانی که خوردن و حتی لمس کردن آنها موجب گرمی شدید وتشنگی فوری میشود را گرم وخشک .

*گیاهانی موجب دفع حرارت بدن شده وتشنگی را فرو می نشانند وتکرار مصرف آنها باعث کاهش انرژی میگردد را سرد و تر .

*وگیاهانی را که رافع گرمای بدن هستند ولی تشنگی را فرو نمی نشانند بلکه مصرف آنها موجب خشکی بدن میگردد را سرد و خشک می نامند

** علاوه برگیاهان حیوانات خزندگان پرندگان حشرات اشیائ و مواد مواد معدنی نیز دارای چنین ویژگیهایی هستند خاک و سنگ و چوب و آهن وطلا ومس نیز شامل این مدعا هستند

**مثلا گچ جنس سرد و تر دارد

** طلا عنصری گرم وخشک است وبرای مرد که مزاجی گرم دارد غیر مفید وبرعکس برای زن که مزاجی سرد وتر دارد مفید است

رفتارها ناشی از پندار انسانند معمولا انسان گرم مزاج دارای پنداری  مثبت  وروحی ثابت قدم وبالعکس افراد دارای پندارهای منفی وروحیه ای ضعیف از سردی مزاج رنج می برند

کبر حسد حرص آز کینه بخل  جلوه هایی از پندار سرد وتواضع ومهربانی بخشش سخاوت وهمنوع دوستی جلوه های پندار گرم تعریف میشوند.

ازتاثیر ارکان چهارگانه مزاجها بر هم به ترتیب زیر مزاجهای مختلفی پدید می آیند

گرم وخشک (آتش) + گرم وتر(هوا)         =        گرم

گرم وخشک (آتش) + سرد وتر(آب)         =         معتدل

گرم وتر(هوا) + سرد وتر(آب)                =         تر

گرم وتر (هوا) + سرد وخشک (خاک)       =         معتدل

سرد وتر (آب) + سرد وخشک                =         سرد

گرم وخشک (آتش) + سرد وخشک (خاک )=          خشک

 

 

 

عناصر

طبایع

آتش

گرم وخشک

هوا

گرم وتر

آب

سرد وتر

خاک

سرد وخشک

 

 

 

 

 

 

 

گرمی وسردی ورطوبت وخشکی در انسانها نشانه هایی دارد که درزیر به آنها می پردازیم:

پوست:

گرمی وسردی در هنگام لمس کردن نشانه مزاج گرم ومزاج سرد می باشد.نرمی پوست نشانه رطوبت وزبری نشانه خشکی مزاج است .

چاقی ولاغری:

لاغری نشانه خشکی وچاقی نشانه رطوبت است . درشتی اندام در انسانهای دموی (گرم وتر )دیده می شود وچربی در بدن نشانه سردی وتری است .لاغرها صفراوی وسوداوی هستند.

مو:

زیادی مو ورشد سریع آن نشانه گرمی وکمی مو ورنگ روشن آن نشانه سردی است .مجعد بودن مونشانه خشکی وموی صاف نشانه رطوبت است .

 

رنگ بدن :

سفیدی بدن نشانه سردی .گندم گونی دلیل برگرمیست .زردی نشان گرمی تیره بی روح نشان سردی وخشکیست . رنگ گچی وسربی نشان سردی مزاج است .

اعضا بدن:

فراخی سینه عروق برجسته ونبض قوی ودرشتی مفاصل شانه گرمی مزاج وغیر ان سردیست .

زیادی خواب نشانه سردی وکمی ان نشانه گرمی است. قوت و سرعت وکثرت افعال وپرحرفی نیز نشان گرم مزاجی است

 

شنبه 26 مرداد 1392  10:45 AM
تشکرات از این پست
mehrad90
ebrahimibasabi
ebrahimibasabi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : خرداد 1392 
تعداد پست ها : 52
محل سکونت : تهران

اخلاط اربعه

صفرا " دم" بلغم " سودا" اخلاطی هستند که بعد از خوردن غذا وهضم جهت جذب واستفاده در اعضای مختلف بدن تولید میشوند که در زیر توضیحاتی در مورد انها داده میشود.

غذایی که ما میخوریم پس از هضم در معده و روده کوچک از طریق عروق بسیار ریز به کبد منتقل میشود وپس از پردازش در کبد به چهار بخشعمده تقسیم میشود:صفرا  دم  بلغم  سودا .

به هریک از این ها خلط گفته میشود ومنظور از اخلاط اربعه همین چار خلط میباشد البته بلغم عمدتا در معده وروده ایجاد میشود ومقدار کمتری از ان در کبد تولید میگردد این بخش از طریق عروق لنفاتیک روده جذب میشود وبرخلاف بقیه غذاها وارد کبد نمیشود.

برای نزدیکی به ذهن اینگونه در نظر بگیرید که اگر مقداری خون را در لوله ازمایش بریزیم چهار بخش در ان دیده میشود .

الف- بخش فوقانی ان که در واقع کف خون است وبه زردی میزند صفرا نام دارد.

ب- بخش زیرین ان که به رنگ قرمز است دم می باشد.

ج- زیر دم بلغم جای دارد.

د- در ته لوله یک لایه رسوب تیره رنگ داریم که سودا نامیده می شود.

بنابراین وجود هر چهار خلط در بدن ضروری است اما هریک به اندازه ای خاص ومعین و انچه موجب بیماری است به هم خوردن تعادل میان این اخلاط وتغییر در مقدار یا کیفیت اخلاط میباشد.

جمعه 1 شهریور 1392  1:40 PM
تشکرات از این پست
mehrad90
ebrahimibasabi
ebrahimibasabi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : خرداد 1392 
تعداد پست ها : 52
محل سکونت : تهران

علایم غلبه اخلاط

غلبه اخلاط بریکدیگر نشانه هایی دارد که در زیر به آنها می پردازم

الف - غلبه خون(دم) :

پری رگ ها ونبض سردرد وسنگینی سر سرخی چشمها وصورت وبدن زیاد شدن خواب واحساس کسالت وخمیازه ایجاد دمل وبثورات پوستی و خارش شیرینی دهان  خونریزی لثه وبینی خارش محل حجامت وفصد قبلی.

ب - غلبه بلغم :

سفیدی رنگ نرمی وسردی پوست  کندی حواس و زیاد شدن خواب فراموشی وکند فهمی  ترشحات پشت حلق بلغمی و سرفه زیاد ضعف هضم واروغ ترش زدن  زیاد شدن اب دهان  عدم تشنگی ادرار سفید وسنگینی بدن .

ج - غلبه صفرا :

زردی رنگ چشم وپوست تلخی دهان خشکی دهان وبینی وعطش زیاد  کاهش تمایل به به غذا تهوع احساس گزگز و سوزن سوزن شدن بدن  نبض سریع .

د - غلبه سودا :

لاغری وخشکی وسفتی پوست پرمویی پوست موی درشت وسیاه همراه با دو نیم شدنشان سیاه شدن رنگ پوست بخصوص زیر چشم فکر وخیال زیاد خواب سبک وکم وپریدن مکرر از خواب سوزش سر دل واشتهای کاذب با وجود گرسنگی شدید (باخوردن چند لغمه به سرعت سیر می شود)

 

جمعه 1 شهریور 1392  10:07 PM
تشکرات از این پست
mehrad90
ebrahimibasabi
ebrahimibasabi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : خرداد 1392 
تعداد پست ها : 52
محل سکونت : تهران

اصطلاحات تغذیه در طب سنتی ایران

حکما با انجام ازمایشات مختلف و کسب تجربیات فراوان طی قرنهای متمادی غذاها را به هجده بخش تقسیم طبقه بندی نموده اند

برای درک بیشتربه شرح پاره ای از اصطلاحات تغذیه می پردازیم:

لطیف: غذایی است که مواد زاید ان کم بوده وقتی بدن روی ان تاثیر میگذارد به سرعت هضم شده ومورد استفاده اندامها قرار گرفته وقوه مدبره بدن به سرعت ان را اماده مصرف میکند. این غذاها برای افرادی که به تازگی از بیماری بهبود یافته اند یا افراد متفکر مناسب می باشد.

کثیف: از ریشه تکاثف و به معنی درهم فشرده بودن است و قوه مدبره برای استفاده از این غذاها باید زحمت زیادی بکشد تا ان را مورد مصرف در اندامها نماید و مواد زاید ان ها هم زیاد استاین دسته از غذاها برای افرادی که زحمت زیادی در زندگی روزمره میکشند ویا کارهای سنگین بدنی دارند مثل کشاورزان و ورزشکاران مناسب است چون  اگرغذای لطیف بخورند سریع تحلیل می رود ومجبورند از انرژیهای درونی بدن استفاده کنند.

معتدل: برای افرادی با مزاج معتدل وفعالیت متوسط مناسب است واز نظر هضم وجذب نسبت به لطیف و کثیف حالت بینابینی دارد

صالح الکیموس: در اثرهضم این دسته از غذاها خون طبیعی صافی به وجود می اید و اخلاط دیگر به قدر احتیاج تولید می شوند این دسته از مواد غذایی کیموس خوب تولید میکنند مانند ابگوشت

فاسدالکیموس یا ردی الکیموس:غذاهایی که اخلاط غیر معتدل از انها حاصل میشود ودرصورتی که با مقادیر زیاد و مکرر از انها استفاده شود باعث ایجاد بیماری میشوند.

کثیرالغذا: غذایی که مقدار زیادی خلط ایجاد میکند ودر صورت هضم انرژی زیادی تولید میکند و بدن مدت قابل توجهی از مصرف غذای مجدد بی نیاز میشود.

قلیل الغذا: غذایی که انرژی کمتری دارد وفقط شکم را پر میکند

متوسط الغذا: مابین کثیرالغذا وقلیل الغذا میباشد

 

 

 

ردیف نوع غذا مثال
1 لطیف   صالح الکیموس  کثیرالغذا زرده تخم مرغ نیم برشته- گوشت پرندگان- گوشت کبک
2 لطیف  صالح الکیموس  قلیل الغذا انار-سیب-کاهو
3 لطیف  صالح الکیموس  متوسط الغذا نان گندم خوب (جید)
4 کثیف  صالح الکیموس  کثیر الغذا تخم مرغ نیم رو-گوشت بره وگوسفند
5 کثیف  صالح اکیموس  قلیل الغذا پنیر تازه
6 کثیف  صالح الکیموس  متوسط الغذا گوشت گوساله
7 معتدل  صالح الکیموس کثیر الغذا گوشت بره یکساله
8 معتدل  صالح الکیموس  قلیل اغذا شلغم
9 معتدل  صاح الکیموس  متوسط الغذا گوشت بچه شتر
10 لطیف  فاسد الکیموس  کثیر الغذا جگر سفید- بچه کبوت
11 لطیف  فاسد الکیموس  قلیل الغذا ترب -پیاز-وهر چیز تند وتیز
12 لطیف  فاسد الکیموس  متوسط الغذا نان تخمیر نشده وبد پخته شده(فطیر)
13 کثیف  فاسد الکیموس  کثیر الغذا گوشت گاو- سوسیس- کالباس
14 کثیف  فاسد الکیموس  قلیل الغذا گوشت مانده (قدید)-بادمجان
15 کثیف  فاسد الکیموس  متوسط الغذا اقسام کلم بستانی
16 معتدل  فاسد الکیموس کثیر الغذا کلم رومی(قمری)
17 معتدل  فاسد الکیموس  قلیل الغذا زردک (هویج ایرانی)
18 معتدل  فاسد الکیموس  متوسط الغذا ماهی خشک کرده ودودی

 

جمعه 8 شهریور 1392  6:18 PM
تشکرات از این پست
mehrad90
ebrahimibasabi
ebrahimibasabi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : خرداد 1392 
تعداد پست ها : 52
محل سکونت : تهران

پاسخ به:طب سنتي نکاتی مهم در مورد جدولهای ارایه شده در پست قبلی

توضیحات جدول گروههای هجده گانه غذایی

*زرده تخم مرغ نیم برشت (اب پز عسلی) به عنوان غذای کمکی ومکمل برای بچه ها مناسب است

*کسی که فعالیت جسمی زیادی ندارد وبه اصطلاح پشت میز نشین است نباید مواد کثیرالغذا را به مقدار زیاد مصرف کند.

* نان گندم جید یعنی نانی که از گندم خوب وصالح وپرورده تهیه شده است برای پخت باید به خمیر فرصت داد که با مخمرهای طبیعی تخمیر وحجم ان اضافه شود وکمی مزه شیرینی پیدا کند. در نان باتخمیر طبیعی ذرات بزرگ نشاسته شکسته شده نضج وهضم اولیه پیدا کرده ولطیف تر میشوند.

*پنیر هرچه کهنه تر شود فاسد الکیموس تر می شود

* بهترین گوشت برای انسان گوشت بره وبزغاله یکساله است وگوشت سردست وگردن بهتر از گوشت ران است گوشت شتر حرارت دارد وافرادی که مزاج گرم دارندبهتر است کمتر از این گوشت استفاده کنند.

*شلغمبرای کاهش وزن مناسب است زیرا شکم را پر میکند واختلال اخلاط ایجاد نمی کند

*پیاز غذای خوبی است ولی خاصیت دارویی ان غلبه دارد ونباید در مصرف ان مداومت یا زیاده روی کرد همچنین رقیق کننده خون وضد باکتری است ولی مصرف زیاد ان باعث اختلال حافظه میشود.

*گوشت گاو و فراورده های ان مانند سوسیس وکالباس باعث اختلالات خواب ضایعات پوستی وعدم تمرکز میشود

*گوشت قدید به گوشت کهنه فریز شده وکنسرو شده گفته می شود

*مصرف مداوم بادنجان با عث تولید سودا وگرفتگی مجاری میشود

*کلم داروی خوبی برای بعضی دردهای مفصلی است کلم رومی از کلم معمولی بهتر است زیرا معتدل وکثیرالغذاست  در حالیکه کلم معمولی کثیف ومتوسط الغذاست

*زردک (جزر) همان هویج ایرانی با رنگ زرد متمایل به نارنجی وداروی خوبی است (غذا نیست) بخصوص تخم ان در بعضی بیماریهای زنان مثل خونریزیهای غیر طبیعی رحم مورد استفاده قرار میگیرد.

علاقه مندان گرامی برای اطلاعات بیشتر به وبلاگ http://tebsonati.rasekhoonblog.com/ مراجعه فرمایید

یک شنبه 24 شهریور 1392  8:41 PM
تشکرات از این پست
mehrad90
ebrahimibasabi
ebrahimibasabi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : خرداد 1392 
تعداد پست ها : 52
محل سکونت : تهران

تطبیق اطلاعات غذاها از دیدگاه طب سنتی وعلم تغذیه

میزان کالری در هر 100 گرم ماده ذکر شده در جدول زیر امده است

قلیل الغذا میزان کالری متوسط الغذا میزان کالری کثیرالغذا میزان کالری
انار 68/18 نان گندم 260 کبک 188/2
پیاز 38 ماهی خشک 176/47 زرده تخم مرغ 343/5
پنیر تازه 264/1 کلم رومی 23/23 شش حیوان 112/9
ترب 17 گوشت گوساله 203 کلم قمری 22/58
زردک 80/77 گوشت شتر 86 گوشت اسب 175
سیب 48/23     گوشت گاو 349/4
شلغم 39/01     بره 238
کاهو 18     کباب 321/2
گوشت قدید 692/86     گوشت مرغابی 201/4
بادمجان 30/04     کبوتر بچه 230
معدل کالری 129/16 معدل کالری 149/76 معدل کالری 217/56

 

دوشنبه 15 مهر 1392  4:13 PM
تشکرات از این پست
mehrad90
ebrahimibasabi
ebrahimibasabi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : خرداد 1392 
تعداد پست ها : 52
محل سکونت : تهران

درجات قوای ادویه

اگر ماده ای وارد بدن یک فرد معتدل شود با تکرار مصرف و افزایش مقدار ان روی مزاج اصلی فرد اثر نگذارد ارواح و قوا واخلاط وی را تغییر ندهد دوای معتدل است اما ادویه غیر معتدل چند نوع است که در زیر به انه می پردازم:

الف درجه اول :

مقدار کم داروباعث غلبه بر کیفیت بدن نمی شود اما استفاده مکرر و مقدار زیاد ان باعث تغییر کیفیت بدن میشود هرچند نمی تواند افعال بدن را ناقص یا مختل کند .این دسته از داروها اگر با مقادیر معمولی و روز مره استفاده شوند مزاج انسان را تغییر خیلی جزئی می دهند که قابل اندازه گیری نیست ولی اگر به مقدار زیاد یا مکرر استفاده شوند تغییرات جزئی در مزاج حاصل می شودکه می توان انرا در نبض وادرار ورنگ چهره دید پس داروی درجه اول برای شروع کار داروی خوبی است مانند انجیر وبنفشه که رطوبت بخش خوبی هستند.

ب درجه دو :

مقدار کم هم باعث غلبه برکیفیت بدن می شود اما استفاده مکرر ومقدار زیاد ان باعث ضرر و فساد بدن نخواهد شد در اینجا بر عکس درجه اول مقدار کمی از دارو هم علامت می دهد و میتوان تاثیرات ان را روی مزاج دید و اگر بیش از اندازه خورده شود علایم قابل توجه و تغییرات حاصل میشود منتهی این تغییرات موجب فساد عضو نخواهد شد مانند زرشک که سردی ان در درجه دو است ویک قاشق هم که استفاده شود عملکردش دیده می شود یا انزروت که در درجه دوم گرمی است

ج درجه سه :

مقدار زیاد ان باعث اسیب و اختلال در بدن خواهد شد ولی مهلک وکشنده نیست یعنی افعال را دچار اختلال واضح می کند ولی مرگ افرین نیست که کل ارواح وقوا را فانی کند این داروها بسیار قوی هستند واستفاده از اینها باید با دقت زیاد همراه باشد این دارو ها می توانند یک فعل را مختل کنند مثلا حرکت عضلانی را مختل کرده یا حرکت دستگاه گوارش را خیلی زیاد یا کم کنند ولی موجب مرگ ومیر نمی شوند مگر اینکه با مقادیر خیلی زیاد مصرف شوند مانند زنجبیل و زنیان .

د درجه چهار :

ضرر بسیار به بدن رسانده وباعث هلاکت می شود داروهای این دسته اگر درست مصرف نشوند می توانند باعث مرگ شوند واگر درست استفاده شوند داروهای بسیار قوی هستند داروها ی درجه سه وچهار به تنهایی مصرف نمی شوند ونیاز به مصلحات دارند تا اثر سوئی روی یک عضو نگذارند .

مصلح یا اصلاح کننده به داروهایی گفته میشود که رفع ضرر یا کمک در عملکرد ان کند یا کاری کند قوای دارو باطل نشود تا به عضو برسد ویا تند وتیزی وقدرت ان مقداری بشکند ویا دارو را همراهی کند تا بتواند به جاهایی که نمی تواند به تنهایی برود برسد .

چهارشنبه 1 آبان 1392  10:50 PM
تشکرات از این پست
mehrad90
mehrad90
mehrad90
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 3997
محل سکونت : 'گلستان

پاسخ به: آیا می دانید که وایتکس،عامل سفیدی پیش از موعد موهاست


نقل قول skyskymehrdad
 
 
با سلام وعرض ادب
کاربر گرامی لازم به ذکر می باشد که طب سنتی خود دارای زیر تالار در تالار اصلی پزشکی و سلامت می باشد. بنابراین ضمن رعایت قوانین سایت مطالب خود را در زیر تالارهای مربوطه قرار دهید.
 
 
جمعه 3 آبان 1392  11:33 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها