0

مبحث هشتم :چگونه دوست انتخاب کنیم؟

09303495228
09303495228
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 8721

مبحث هشتم :چگونه دوست انتخاب کنیم؟

بسم ا... الرحمن الرحیم

مبحث هشتم طرح صالحین: "چگونه دوست انتخاب کنیم؟"

فایل زیر را دانلود و پس از مطالعه مباحث آن:

-نکات برداشت شده از مطلب را بنویسید.
-سوالاتی را که در این مطالب نهفته است رو بیان  کنید.

مشخصات:

فایل فشرده با حجم 3.5 MB

رمز فایل فشرده: www.rasekhoon.net

تذکر:

1- در صورت ارائه نظرات سازنده، مفید، نقل قول نظرات سایر کاربران، تعامل و مباحثه و ارسال مطالب تالیفی و مشارکتی، به تشخیص مدیر تالار از 50 امتیاز مشارکت در مباحث برای هر پست بهرمند خواهند شد.

2-  پستهایی امتیاز کامل را می گیرند که دست نویس باشند(نظر شخصی خود کاربر باشد) به پستهایی که کپی پیست هستند یا امتیازی تعلق نمی گیرد یا اگر امتیاز بگیرد کم خواهد بود.

3- تکه تکه کردن بی مورد و بی دلیل مطالب ارسالی در قالب پست های جداگانه ممنوع است.

جمعه 31 خرداد 1392  2:13 PM
تشکرات از این پست
mina_k_h nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon mey212 tahmores rashon oranage57 catcat mehdi0014 lvlakan a_sadri hamedmoghaddam hoseinh1990 khodaeem1
mohammadhoseinshokri
mohammadhoseinshokri
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 561
شنبه 1 تیر 1392  9:47 AM
تشکرات از این پست
rashon tahmores nazaninfatemeh oranage57 Mohammad_78 09303495228 nimaf147 ehsan77
mey212
mey212
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 552

پاسخ به:مبحث هشتم :چگونه دوست انتخاب کنیم؟تاپیک با امتیاز ویژه

انتخاب دوست خوبم مثل انتخاب همسر یکی از مهمترین مراحل زندگی از آنجا که کمال همنشین می تونه اثر زیادی در رفتار و کردار ما بزاره پس چه بهتر که دوستی انتخاب کنیم که ذدر ما اثر خوب بزار ه .دوستی انتخاب نکنیم که به قول معروف تا پول داری رفیقتم عاشق بند کیفتم در موردش صدق کنه همیشه تو انتخاب دوست باید به دنبال یکی باشیم که از لحاظ خصایای اخلاقی حد اقل یک درجه از ما بالاتر باشه تا از دوستی با آن بتونیم حد اقل یک خصیصه خوب از اون یادبگیریم وباعث پیشرفت ما بشه نه باعث درجا زدن یا عقب ماندگی ما بشه.

به قول شاعرکه میگه 

دوست آن باشد که گیرد دست دوست

در پریشان حالی و درماندگی

شنبه 1 تیر 1392  10:22 AM
تشکرات از این پست
tahmores rashon nazaninfatemeh oranage57 yasbagheri mina_k_h 09303495228
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

چون انسان فطرتا موجودي اجتماعي است، داشتن روابط اجتماعي - به ويژه شكل دوستي آن - يك ضرورت بي ترديد و انكارناپذير است و عقل و انديشه هر انساني وي را به داشتن چنين ارتباطي رهنمون مي گردد و توصيه هاي ديني نيز ما را به اين عمل ترغيب مي كند. آنگونه كه علي بن ابيطالب ( عليه السلام ) مي فرمايند: «فقد الاحبه غربه ; انسان بي دوست غريب است» (نهج البلاغه فيض الاسلام , حكمت 26).

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

شنبه 1 تیر 1392  11:45 AM
تشکرات از این پست
rashon oranage57 mina_k_h 09303495228 as1369
far30sms
far30sms
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 181

انتخاب دوست متاسفانه دراین روزها خیلی سخت هست وباید وذکاوت وهوشمندانه انتخاب نمود.

شنبه 1 تیر 1392  11:50 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh rashon oranage57 yasbagheri 09303495228 a_sadri as1369
rashon
rashon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 1310

دوست مثل يك معلم خصوصي است كه لحظه به لحظه افكار خودش  را براي ما ديكته مي كند ! پس اول ببين چه مي خواهي ؟ و در چه

درسي ضعيف هستي ؟ آن موقع معلم خصوصي ات را در آن رشته انتخاب كن .

مطمئن باش ! انتخاب دوست يعني ، نيمي از راه زندگي را رفتن !

سعي كنيد همين حالا دوستتان را با « الك » صداقت ، پاكي ، تفكر و آگاهي جدا كنيم و اوقات با ارزش خود را با كساني بگذرانيم كه حداقل بتوانند بتوانند راهي درست نشانمان بدهند .

دوست يعني ، نيمه ي ديگر ما ! اكنون دوست داري نيمه ديگرت چگونه باشد ؟

فراموش نكن ! بعد از پدر و مادر ، دوست يگانه سازنده جان و دل و روح ماست به تعبيري ديگر ، دوست يعني پاسخ نيازهاي شما .

یاعلی

شنبه 1 تیر 1392  11:56 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh oranage57 mina_k_h 09303495228 a_sadri
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

معیارهای انتخاب دوست، حفظ آن و نوع روابط با او در روایاتی از امیرالمومنین علی علیه السلام از كتاب غررالحكم و نهج البلاغه:

*  از دوست خود ایمن مباش تا این كه او را بیازمایى و بسیار با احتیاط با دشمنت‏ برخورد كن. 

*  دوراندیش كسى است كه دوست نیك را برگزیند، زیرا كه فرد به دوستش سنجیده مي‌شود .

*  دوستت را گرامى دار و از دشمنت درگذر تا فضل و مردانگى براى تو مسلم گردد .

*  لغزش دوستت را ببخش تا دشمنت تو را پاك پندارد .

* هركس با مردم گذشت و جوانمردى داشته باشد از دوستى آنان برخوردار گردد .

*  دوستت را با نیكى و خوش رفتارى سرزنش كن و بدي‌‏ها و زشتي‌‏هاى او را با بخشش و هدیه دفع كن و ازخود دور ساز .

* هركس در راه رضاى خدا (با دیگرى) همنشینى كند ، همنشینى با او نیك و گرامى و دوستیش پایدار است .

*  برادرى و دوستى با نیكان مغتنم است و همچنین دورى گزیدن از همنشینى با بدان و بدكاران .

*  با خردمندان هم صحبت ‏باش، با دانشمندان همنشینى كن و برهواى نفس پیروز شو تا رفیق گروه برتر و بالاتر شوى .

*  همنشینى با دوست عاقل، روح را زنده مي‌‏كند .

*  هر كه دوستی او با تو در راه خدا نیست از او بترس، زیرا كه دوستی‌اش پست و همنشینى با وى زشت است .

*  دوستى دنیا زدگان به كمترین چیزى كه پیدا شود و پیش آید از بین مي‌‏رود .

*  آنان كه براى یارى خدا با هم برادرى مي‌‏كنند دوستى شان براى پایدارى سبب آن دوستى، پاینده و پایدار است .

* دوستى دین داران با یكدیگر دیرقطع مي‌‏شود و دوام و ثباتش دایمى است .

*  دوست هركس عقل اوست .

شایسته‌ترین فرد براى دوستى، كسى است كه سودش براى تو و زیانش براى دشمن تو باشد 

*  پیوند دوستى را با برادران دینى خود محكم سازید كه آنان ذخایر دنیا و آخرت هستند. مگر نشنیده‌‏اید كه خداوند در قرآن شریف به تاثر گمراهان در قیامت اشاره كرده كه مي‌‏گویند: (در روز سخت) نه شفیعى داریم، نه دوستى كه در كارمان همت گمارد .

*  با دوستان همراهى كردن، دوستى را پایدار مي‌دارد.

*  هركه را دوست مي‌‏دارید در راه خدا و براى او، دوست‏ بدارید و هركس را دشمن مي‌‏دارید در راه خدا و براى او، دشمن بدارید .

*  اگر با شمشیرم بر بینى (فرق - دماغ) مؤمن بزنم تا مرا دشمن بدارد، دشمن نخواهد شد و اگر همه دنیا را درگلوى منافق بریزم تا مرا دوست‏ بدارد، دوست نخواهد داشت و این حقیقتى است كه بر زبان پیامبر (ص) جاری شده كه فرمود: «اى على! هیچ مؤمنى تو را دشمن نمي‌‏دارد و هیچ منافقى تو را دوست نخواهد داشت .»

*  دو كس درمورد من هلاك خواهند شد: دوست غلو كننده و دشمن سرسخت .

*  سودمند‌ترین گنج ها، دوستى دل‌هاست .

*  دوستى با تلخی و جدال نشاید .

*  هركس دوستت دارد، (تو را از بدى) نهى كند و كسى كه دشمنت دارد، فریبت دهد .

*  دوستى مقام و ریاست، انسان را از دوستى به پروردگار باز دارد .

* كسى كه مرا دوست دارد در هنگام مرگ مرا به گونه‌‏اى مي‌یابد كه دوست مي‌‏دارد، و كسى كه مرا دشمن دارد در آن هنگام به گونه‏‌اى مرا خواهد یافت كه ناخوشایندش مي‌باشد.

*  اموالتان را متوجه كسى سازید كه دلهایتان او را دوست دارد .

*  كسى كه ازخدا بترسد، مردم او را دوست دارند .

*  برحذر باش از دوستى با دشمنان خدا و خالص نمودن دوستى براى غیردوستان خدا، چرا كه هر گروهى را دوست داشته باشید، با آنان محشور خواهید شد .

*  زبان، بیان كننده مراتب دوستى است، اما ظاهر حال، حاكى از محبت دل است .

*  شایسته‌ترین فرد براى دوستى، كسى است كه سودش براى تو و زیانش براى دشمن تو  باشد .

* در دوست داشتن، زیاده روى مكن .

*  محبت قلبى ، با دوستى محكم گردد .

*  سه چیز موجب محبت دل‌هاست: دین دارى، فروتنى و بخشندگى .

*  سه چیز محبت آور است: خوش خلقى، رفاقت نیكو و تواضع .

*  چشم دوست، ازدیدن عیب‌هاى دوست نابینا و گوشش از شنیدن بدی‌هایش ناشنواست .

*  از دست دادن دوستان، غربت و تنهایى است .

شنبه 1 تیر 1392  12:13 PM
تشکرات از این پست
yasbagheri catcat 09303495228 a_sadri hoseinh1990
yasbagheri
yasbagheri
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6297

انتخاب دوست شاید بتونم بگم یکی از مهمترین و درعین حال در اولویترین انتخاب های زندگی هر فرد هست

دوست خوب ما رو شاید به جایگاهی بالاتر و والاتر برسونه

و نقطه مقابل ان دوست بد ...

انتخاب دوست خیلی مهمه و متاسفانه چون خیلی از ما در ابتدای دوران کودکی و نوجوانی درک درستی از واژه دوست نداریم پس امکان داره که انتخاب نادرست در این راه انجام بدیم

و دست به انتخاب یک دوست بزنیم که شاید سالهای سال با پشیمانی همراه باشه

خدایا صدای پیامبرت یونس را در دل ماهی شنیدی اجابت کردی
صدای من را هم بشنو و اجابت کن
او هم بنده تو بود
و من هم بنده توامEmbarrased

شنبه 1 تیر 1392  12:24 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh mina_k_h 09303495228 a_sadri
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

معیار انتخاب دوست خوب

دوستی ما با دیگری این گونه نیست که اول ملاک هایش را بشناسیم . بعد دوست شویم . بلکه با کسی دوستی مان تحقق پیدا کند که شباهت با خودمان داشته باشد.

بنابر این‌‌، اگر بخواهیم بگوییم دوست خوب کیست اول باید از خود برسیم من خوب کی هستم؟ من هرچه خوب باشم . دوستانم همانطور خواهند شد. البته خوب است انسان معیار های دوست خوب را بشناسد و بشمارد ولی باید بدانیم که در عمل با این معیار ها دوست انتخاب نمی کنیم . در حقیقت انسان با توجه به شخصیت خودش دوست انتخب می کند همان طور که گفته اند کبوتر با کبوتر باز با باز . یا مثل دیگری که می گوید: بگو دوستت کیست تا بگویم کیستی.

این که با کدام دوست رابطه دانش آموزی ام را ادامه دهم و با کدام رابطه ام را قطع کنم سوال بهتری است.انتخاب دوست یک فرایند و استمرار دوستی فرایند دیگری دارد. ما باید ببینیم یک سری چیز ها در وجود فرد مورد نظر است یا نه اگر بود دوستی مان را استمرار دهیم . اگر نبود قطع کنیم.

برای مثال، در حدیثی آمده است که اگر یک نفر سه بار از دستت عصبانی شد و تو را تحمل کرد و به تو چیزی نگفت، این شخص دوست خوبی است.

شنبه 1 تیر 1392  12:34 PM
تشکرات از این پست
yasbagheri 09303495228 a_sadri
catcat
catcat
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6699

بهترین انتخاب  دوست نباید کینه بگیرد از دوستش تا آخر عمرش  و انتقام جو نباشد  و باید حرفای منطق را بپذیرد مخصوصاً کار های ضروری   و... باید راستگو باشد اهل تکبر نباشد  ، مومن باشد ، اخلاق خوب و غیره

با آرزوی موفقیت

شنبه 1 تیر 1392  12:39 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh 09303495228 a_sadri
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

در آیات و روایات بسیار آمده که اگر قصد شناخت کسی رو دارید ، اگر از خودش تحقیق نمی کنید ، ببینید که دوستانش چه افرادی هستند چون انسان هم طراز با دوستانش می شود .

هیچ زمان فرزند خودش را در مقابل پدر ومادر ظاهر نمی کند اما تمام درونش را برای دوستش بیان می کند . چون رفیق هم افق انسان است . اولین مسئله ای که در رفاقت مهم است و باید با یک دید حساس نگریست اینکه از دوستان منحرف سریعاً کناره گیری کنید همانطوریکه از مار گزنده فرار می کنید .

یکی از راه های شناخت و تشخیص رفیق خوب از بد اینکه ببینید شما را به گناه دعوت می کند ؟ آیت الله بهاء الدینی در شرح حال خود آورده اند ؛ من یک هم دوره ای منحرف و ناجور داشتم که سیگار آماده می کرد و به من می داد و این باعث شد که من تا آخر عمر سیگار بکشم

شنبه 1 تیر 1392  1:02 PM
تشکرات از این پست
catcat lvlakan 09303495228 a_sadri
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 12298

انتخاب دوست در زندگی هر کس حائز اهمیتی بسزایی می باشد. انسان باید در زندگی برای خود الگویی داشته باشد و چه خوب است که کسی را به عنوان دوست خود انتخاب کردم باشد تا بتواند نقاط ضعف و منفی را به کمک او از خود دور کند و نقاط مثبت را پرورش دهد. همه ما میدانیم که 2 دوست تاثیر زیادی در زندگی هم دارند از همین جا اهیمت این انتخاب پیداست.
انسان در تمامی مراحل زندگی خود از همان کودکی تا پیری نیاز به رفاقت و دوستی با دیگران دارد. دوستی با افراد با تقوا و با ایمان سبب رشد شخصیت فردی و اجتماعی انسان می شود. انتخاب دوستی که از نظر اخلاقی شایسته می باشد می تواند تاثیر مثبت زیادی در آینده شخص به همراه داشته باشد.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

شنبه 1 تیر 1392  2:30 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

دوست خوب معجزه میکند و دوست بد انسان را به بیراهه می کشاند .

تاتوانی می گریز از یار بد یار بد بدتر بود از مار بد

مار بد تنها تو را بر جان زند یار بد بر جان و هم ایمان زند

حضرت رسول در پاسخ به این سؤال فرمودند :{ یک دوست خدائی بیابید و بخاطر خدا با او دوست باشید } دوست واقعی آن کسی است که از فرش شما را به عرش بکشاند . عشق در زمین معقوله ی بدی نیست فقط ضرر می کنید از این جهت که با دوست زمینی روی زمین بمانید .

شنبه 1 تیر 1392  3:39 PM
تشکرات از این پست
09303495228 a_sadri
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

دوست ورفيق در شکل گيري شخصيت افراد نقش بسيار مهمي دارن؛ زيرا حالات و افعال انسان به سرعت تحت تاثير همنشين قرار مي گيرد. فراوانند کساني که بخاطر داشتن دوستان نا اهل و کم خرد دچار خسارتهاي جبران ناپذير شده اند و بالعکس, چه انسانهايي که در اثر همنشيني با دوستان پاک و صادق و دانا از انحراف و فساد نجات يافته اند.
دوست خوب مي تواند هم در دنيا و هم در آخرت يار و مددکار انسان باشد؛ چنانکه اهل جهنم از نبود آن در قيامت رنج مي برند و مي گويند : فما لنا من شافعين و لا صديق حميم ( سوره شعراء / 100 و 101 ) امام صادق ( علي السلام ) مي فرمايند : منزلت دوست چندان والاست که حتي دوزخيان نيز پيش از خويشاوند دلسوز و مهربان, از او کمک مي طلبند و او را صدا مي زنند. خداوند از زبان دوزخيان مي گويد : فما لنا من شافعين و لا صديق حميم ( ما را شفيعاني نيست و نه دوستي مهربان )
پس به خاطر نقش مهمي که يک دوست در سرنوشت انسان دارد و موجبات سعادت يا شقاوت انسان را فراهم مي کند بايد در انتخاب آن کمال دقت نظر را به خرج داد.
پيامبر اکرم ( صلي الله عليه واله ) در اهميت گزينش دوست خوب مي فرمايند : الرجل علي دين خليله , فلينظر احدکم من يخالل انسان به دين دوستش است ؛ پس هر يک از شما بنگرد که با چه کسي دوستي مي کند. ( دوستي در قرآن و حديث , محمد ري شهري , ص 163 )

شنبه 1 تیر 1392  3:46 PM
تشکرات از این پست
09303495228 a_sadri
rskhon
rskhon
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 120

با سلام!

از آنجا که گفته اند باید انسان را از روی دوستش شناخت پس شخص دیگر نیز باید از روی دوستان یک نفر او را بشناسد و در صورت مناسب بودن وی را دوست خود بگیرد.

شنبه 1 تیر 1392  4:25 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها