0

تفاوت های «وایرلس» و «وای-فای» چیست؟

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

تفاوت های «وایرلس» و «وای-فای» چیست؟

امروزه هر دو واژه Wi-Fi و Wireless خیلی مورد استفاده قرار می گیرند و بسیاری از کاربران هنگام خرید موبایل و مودم ADSL با آنها مواجه می شوند. واقعیت آن است که هنوز بیشتر افراد نمی دانند که اینترنت بیسیم (Wireless Internet) چیست و چه تفاوتي با Wi-Fi دارد!

امروزه اتصال به اینترنت به دو صورت با سیم و بی سیم انجام می شود:

* انواع اتصال باسیم:

انواع اتصال با سیم، ADSL، کابل، و فیبر نوری می باشد. این نوع اتصال به اینترنت هم ارزان است و هم پرسرعت و غالبا در مکان هائي که امکان اتصال تجهیزات به وسیله  سیم به سرویس دهنده  اینترنت وجود دارد مانند خانه ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد.

* انواع اتصال بدون سیم:

در مکان های دور افتاده که امکان اتصال باسیم وجود ندارد می توان از اینترنت ماهواره ای استفاده کرد. این نوع اینترنت سرعت کمتر و محدودیت هایی نسبت به اتصال باسیم دارد ولی در جایی که امکان اتصال باسیم نیست ممکن است بهترین راه همین باشد.

اینترنت بی سیم از سیگنال های تلفن همراه برای اتصال به اینترنت استفاده می کند و در دستگاه های قابل حمل استفاده می شود. فناوری های مختلفی در این نوع اتصال استفاده می شود که با نام های 3G و 4G یا اینترنت نسل سوم و چهارم شناخته می شوند. این نوع اتصال به اینترنت از نوع با سیم، کندتر و گران تر است.

* وای-فای (Wi-Fi)

وای- فای، مخفف عبارت Wireless Fidelity است و کارکرد آن مانند Bluetooth است یا به عبارتی یکی از استانداردهای Bluetooth به شمار می آید. ارتباط Wi-Fi برای کاربران جذابیت بیشتری دارد چرا که بر پایه اینترنت بی سیم کار می کند و موجب می شود تا کاربران بتوانند در هر مکانی از طریق Laptop به اینترنت متصل شوند. به تعریفی دیگر Wi-Fi یک فناوری شبکه بیسیم است که برای اتصال رایانه ها و دستگاه های دیجیتالی از آن استفاده می کنند.

در قدیم تنها راه اتصال رایانه ها به یکدیگر استفاده از کابل شبکه بود که علاوه بر زحمات زیاد، محدودیت های فیزیکی زیادی برای کاربران ایجاد می کرد اما به وسیله  فناوری Wi-Fi می توان رایانه ها و دیگر دستگاه های دیجیتالی، مثل تلفن همراه، تبلت، دوربین دیجیتال، تلویزیون، چاپگر، و … را بدون سیم به یکدیگر متصل کرد و یا به عبارتی می توان یک شبکه بی سیم ایجاد کرد.

البته روش های دیگری هم برای ایجاد شبکه بیسیم وجود دارد مانند Bluetooth.

برای ایجاد یک شبکه Wi-Fi غالبا از دستگاهی به نام Router استفاده می شود. اگر Router به اینترنت متصل شود می تواند اتصال اینترنت را در شبکه ای که خود ایجاد کرده به اشتراک بگذارد و دیگر دستگاه ها را نیز به اینترنت متصل کند. نکته ای که در این قسمت قابل توجه است این است که مدیریت شبکه ای که توسط Router ایجاد می شود در دست صاحب دستگاه است و او می تواند برای اتصال به شبکه رمز تعیین کند و یا تنها به دستگاه های خاصی اجازه دسترسی به شبکه  را بدهد.

*Wireless

Wireless تکنولوژی ارتباطی است که در آن از امواج رادیویی، مادون قرمز، به جای سیم و کابل، برای انتقال سیگنال بین دو دستگاه استفاده می شود. از جمله این دستگاه ها می توان پیغامگیرها، تلفن های همراه، کامپیوتر های قابل حمل، شبکه های کامپیوتری، دستگاه های مکان یاب، سیستم های ماهواره ای و PDA ها را نام برد.

تکنولوژی Wireless به کاربر این امکان را می دهد تا با استفاده از دستگاه های متفاوت، بدون نیاز به سیم یا کابل و حتی در حال حرکت از امکانات مختلف استفاده کنید. شما می توانید ایمیل های خود را بررسی کنید، اجناس مورد نیاز را خریداری کنید و یا حتی برنامه تلویزیون مورد علاقه خود را تماشا کنید. حتی بسیاری از کارها از جمله مراقبت های پزشکی به تجهیزات Wireless نیاز دارند.

امکانات Wireless به شما کمک می کند تا تمامی کارهای خود را در حال حرکت به سادگی به روز رسانی کنید. تکنولوژیWireless هر روزه در حال گسترش است تا بتواند علاوه بر کاهش هزینه ها، به شما امکان کار راحت تر در هنگام حرکت را نیز بدهد.

در مقایسه با شبکه های سیمی، هزینه نگهداری شبکه های Wireless کمتر است. شما می توانید از شبکه های Wireless برای انتقال اطلاعات از روی دریاها، کوه ها و... استفاده کنید و این در حالی است که برای انجام کار مشابه توسط شبکه های سیمی، کاری مشکلی خواهد بود. امروزه بیشتر اسمارت فون ها قابلیتی دارند که علاوه بر اینکه به اینترنت بی سیم از طریق شبکه موبایل متصل می شوند، تبدیل به Router شوند و اینترنت را توسط شبکه Wi-Fi با دستگاه های دیگر به اشتراک می گذارند. این قابلیت را می توانید با نام های Wi-Fi Tethering یا Wi-Fi Hotspot در تلفن همراه خود تنظیم کنید.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

چهارشنبه 4 اردیبهشت 1392  7:56 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h salma57 sadeghfafi AliFanoodi fatemeh_fnp_1997 nazaninfatemeh roohifadak a_sadri rasekhoonzm sr1313 reza5687 kordi57 moazzami mansfa ebmilad imanir valyollah SEYEDALI11 ialimohammadi afsoon77 Max_maxi65 akram_h hamedmoghaddam hoseingh855 tahmores ali_kamali
AliFanoodi
AliFanoodi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 17248
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:تفاوت های «وایرلس» و «وای-فای» چیست؟

واي فاي خيلي باحاله.ديگه نمي خواد بري جاي کامپيوتر.من که الان با واي فاي موبايل اومدم.
هی گنه کرديم و گفتيم خدا مي بخشد...
عذر آورديم و گفتيم خدا مي بخشد...
آخر اين بخشش و اين عفو و کرامت تا کي...!!!
او رحيم است ولي ننگ و خيانت تا کی...!!!
بخششي هست ولي قهر و عذابي هم هست...
آي مردم به خدا روز حسابي هم هست...
زندگي در گذر است...
آدمي رهگذر است....
زندگي يک سفر است....
آدمي همسفر است...
آنچه مي ماند از او راه و رسم سفر است...
 
"رهگذر ميگذرد"
پنج شنبه 5 اردیبهشت 1392  11:15 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh a_sadri mansfa imanir khodaeem1 mina_k_h ali_kamali
fatemeh_fnp_1997
fatemeh_fnp_1997
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 550
محل سکونت : قم

پاسخ به:تفاوت های «وایرلس» و «وای-فای» چیست؟

من خودم یه چیزایی می دونستم اما در موردکاربرد دقیقشون  خیلی آگاهی نداشتم.

ممنون!!!

!!!!از دیروز پند بگیر برای امروز زندگی کن و به فردا امیدوار باش

پنج شنبه 5 اردیبهشت 1392  12:57 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh a_sadri alirezanabi2006 AliFanoodi mansfa khodaeem1 mina_k_h ali_kamali
alirezanabi2006
alirezanabi2006
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 258
محل سکونت : مرکزی

پاسخ به:تفاوت های «وایرلس» و «وای-فای» چیست؟

salam matlab jalebi bod mamnon etelaatam kameltar shod

alireza yadollahnabi

 

پنج شنبه 5 اردیبهشت 1392  5:02 PM
تشکرات از این پست
AliFanoodi khodaeem1 mina_k_h ali_kamali
reza5687
reza5687
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 297
محل سکونت : فارس

پاسخ به:تفاوت های «وایرلس» و «وای-فای» چیست؟

خیلی ها این دو مقوله رو یکی به حساب میارن

پنج شنبه 5 اردیبهشت 1392  6:38 PM
تشکرات از این پست
AliFanoodi khodaeem1 mina_k_h ali_kamali
KAVOSH
KAVOSH
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1391 
تعداد پست ها : 166
محل سکونت : قم

پاسخ به:تفاوت های «وایرلس» و «وای-فای» چیست؟

خیلی خوب بود . تا حالا در مورد تفاوت این دو چیزی نمیدونستم !

پنج شنبه 5 اردیبهشت 1392  9:40 PM
تشکرات از این پست
khodaeem1 mina_k_h ali_kamali
ialimohammadi
ialimohammadi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 107
محل سکونت : گلستان
جمعه 6 اردیبهشت 1392  9:21 PM
تشکرات از این پست
khodaeem1 mina_k_h ali_kamali
دسترسی سریع به انجمن ها