0

عوامل دستیابی به آرزوها

 
iran313
iran313
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 1561
محل سکونت : اصفهان

عوامل دستیابی به آرزوها

عوامل دستیابی به آرزوها

 

 1 - حسن نیّت

امام علی(ع) می فرماید:

جَمیلُ النِّیَّةِ سَبَبٌ لِبُلوغِ الْاُمْنِیَّةِ؛

حسن نیّت، موجب رسیدن به آرزوست.

اگر انسانی، خالصانه و از سر نیکی، در پی چیزی روان باشد، بدان می رسد؛ زیرا قصد و نیّت زیبا، انسان را به زیبایی می رساند و عزم نیکو، انسان را با هستی و خلقت زیبا و نیکو، هماهنگ می سازد و این هماهنگی، با خواست الهی که در خلقت و طبیعت به امانت نهاده شده، موانع و ناهمواری های راه را برمی کند و به کنار می نهد. هستی بر نیکی استوار است و انسان، بر آن گام می نهد. سازواره هماهنگ هستی، نیکی می نوازد و هر آوایی جز نیکی، محکوم به انفراد و تنهایی و ناهمگونی می گردد و تنها خود را افشا می کند. پس بیایید ساز نیکی را کوک کنیم و نیک بنوازیم و نیک بنگریم و نیک بخواهیم.

 

 2 - کار نیکو

امام علی(ع):

إنَّکُم إنِ اغْتَنَمْتُمْ صالِحَ الأعْمالِ نِلْتُمْ مِنَ الآخِرَةِ نِهایَةَ الآمالِ؛

اگر کارهای نیکو را غنیمت شمرید، به نهایت آرزوهای اخروی می رسید.

همه آنچه که در همین چند سطر پیشین گذشت، ما را به حقیقت این گفته زیبا نزدیک می کند. منظومه هماهنگ خلقت بر مدار حق و درستی و نیکی می چرخد و هرچه جز این باشد را به خارج از گردونه پرتاب می کند. نیّت شر و کار زشت و راه باطل، نه به مقصد که به بن بست می رساند و امید انسان را کور می کند. امید بستن به کارهای ناشایست برای رسیدن به اهداف شایسته، امیدواری به شب، برای دیدن تاریکی است و نه انتظار کشیدن برای دمیدن سپیده.

 

 3 - نیکویی کار

افزون بر نیکو بودن کار و عمل، شیوه به انجام رساندن آن نیز باید نیکو باشد. احادیث متعددی به اتقان و محکم و زیبایی و درست انجام دادن کار سفارش کرده اند. رعایت مرزهای شرعی و عرف اجتماعی و هنجارهای عمومی، همه در موفقیت و به انجام رسیدن کار، دخالت کامل دارند و باطل است که بپنداریم با «کار باطل»، «شیوه باطل» و «راه باطل» به حق برسیم. آیا می توان از کژراهه به مقصد رسید؟ و آیا می توان با درستْ کار نکردن و کار درست نکردن به هدف دست یافت؟

چنین است که امام علی(ع) می فرمایند:

مَنْ أحْسَنَ عَمَلَهُ، بَلَغَ أمَلَهُ؛

هر کس کارش را نیک انجام دهد، به آرزویش می رسد.

و یا:

مَنْ حَسُنَ عَمَلُهُ بَلَغَ فِی الآخِرَةِ أمَلَهُ؛

یعنی هر کس که عملش نیکو شود، در آخرت، به آرزویش دست می یابد.

 

 4 - شکیبایی

انسان، عجول است و این در سرشت او نهاده شده. او همین که دید، می خواهد و همین که به چیزی امید بست، به انتظار می نشیند. تصوّر فاصله میان آغاز تا پایان و دل بستن، تا رسیدن دشوار است و تحمّلش دشوارتر؛ امّا همین چشم مالیدن و نقطه دور پایان را جوییدن، شور و سوز حیات را در ما می افزاید و پای طلب و جستجو را به حرکت وامی دارد و در این میان، آنچه مهم است تحمّل تپش های پراضطراب انتظار است و از یاد نبردن طلوع خورشید، هرچند شب، تیره باشد و طولانی و هرچه انتظار، به درازا کشد. آری صبر، تنها مرکب رهروی این میدان است که امام علی(ع) می فرماید:

مَنْ صَبَرَ نالَ الْمُنی ؛

هر کس شکیبایی ورزید، به آرزویش رسید.

وگرچه ممکن است دیر برسد؛ اما حتماً می رسد:

یَوُوال أمْرُ الصَّبُورِ إلی دَرْکِ غایَتِهِ و بُلوغِ أمَلِهِ؛

سرانجام کار انسان شکیبا، دستیابی به هدف و رسیدن به آرزوست.

و چنین است که عیسی(ع) به یاران خود می فرماید: از سر راستی به شما می گویم که به خواسته های خود نمی رسید، جز با ترک آنچه میل دارید و به آرزوهای خویش دست نمی یابید، جز با شکیبایی بر آنچه ناپسند می شمارید.

 

 5 - یاری جستن از خداوند

ما هرچه داریم از خداست و هرچه می خواهیم باید از همو بخواهیم. دعاهای رسیده به ما از سوی پیشوایان دین، محدود به درخواست های معمول و همیشگی نیست. در این دعاها، نهان ترین نیازهای انسان، عرضه شده و ناب ترین معارف توحیدی قرار داده شده است. در بخشی از مناجات شعبانیه می خوانیم:

إلهی جُودُکَ بَسَطَ أمَلی و عَفْوُکَ أفضَلُ مِن عَمَلی؛

خدای من! بخشندگی و سخاوت تو، آرزویم را گسترده و بخشایشت، از عمل من برتر است.

و در سایه کرم و جود خدا، چرا ناامید باشیم؟ او که پیش از وجود ما بر ما منت نهاده و به ما هستی بخشیده، چرا از ادامه فیض و بخشش او ناامید باشیم؟

اگر اندکی به پشت سر خود بنگریم، می یابیم که آرزوهایمان یکی یکی و به تدریج، محقق گشته و امیدهایمان هر روز، پررنگ تر گشته اند. به مدرسه راه یافته ایم، نکته هایی متعدد آموخته ایم، دوستان خوبی گرفته ایم و هدف های زیبایی برای خود ترسیم کرده ایم و به راه درست، درآمده ایم. که این همه، جز از فضل و کرم خدا نبوده است. چه به فرمایش امام علی(ع) در دعای صباح: «خدایا، اگر رحمت تو از آغاز، مرا با حسن توفیق، دست نمی گرفت، چه کسی مرا در راه روشن به سوی تو ره می برد و اگر مدارای تو زمام امور مرا به دست آرزوها و تمنّاها می سپرد، چه کسی مرا از لغزش های هوس باز می گرداند؟!»

تنها خداست که می تواند ما را به راه بیاورد و در راه، نگه دارد و از آرزوهای خیالی دور بدارد. او دست ما را با همه نقص هایمان و سرپیچی هایمان، رها نمی کند و از این انسان، هیچ گاه ناامید نمی شود. امام علی(ع) با اشاره به همین نکته می فرماید: «خدایا! اگر عملم در کنار طاعتت اندک است، آرزویم در کنار امید

به تو بسیار است».

آری، آرزوها به کرم خدا گره خورده است و ناخشنودی او، این رشته را می گسلد.

إلهی کَسْری لایَجْبُرُهُ إلّا لُطْفُکَ و حَنانُکَ... و اُمْنِیَّتی لا یُبَلِّغُنیها إلّا فَضْلُکَ؛

خدای من! جز لطف و بخشایشت، شکستم را جبران نمی کند و جز فضل و کرمت، مرا به آرزویم نمی رساند.

 

 6 - اخلاص

اگر از خدا یاری می جوییم و به کمک او چشم امید داریم و اگر به عنایت الهی دل بسته ایم، باید آنچه را که می خواهیم، برای او بخواهیم و در راه او تلاش کنیم و از غیر و جز او ببُریم. خدا تنها هستی واقعی است و برای غیر او کارکردن، نیستی کار و حاصل، و پوچ شدن رنج و تلاش را در پی دارد و برای او دویدن به معنای رسیدن است و نصیب بردن. رنج در راه او گنج می شود و سختی، هستی. باید بدانیم که خدا غیور است و بسیار بخشنده. اگر کس دیگری را با او شریک کردیم و ریاکارانه، کار کردیم، خدا همه اش را به شریک خیالی وامی نهد. آیا آن شریک، وجود دارد که حاصل تلاش خود را از او طلب کنیم؟ پس هم آوا با علی(ع)بگوییم:

مَنْ أخلَصَ بَلَغَ الآمالَ؛

هر کس اخلاص ورزد به آرزوهایش می رسد.

 

حدیث زندگی > خرداد و تیر 1381، شماره 5
 

امیدوارم لبخند امام زمان روزی شما باشد. باتشکر/

 

یک شنبه 12 آذر 1391  8:42 AM
تشکرات از این پست
abdo_61 mohammad_43 yasbagheri aligh1372 elahekhatami mahmood_panahi iman_karbala ravabet_rasekhoon saeid_189 sr1313 hamedmoghaddam fahim1384
aziz1352
aziz1352
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 769
محل سکونت : آ.ش

پاسخ به:عوامل دستیابی به آرزوها

انواع آرزو وامید:

انسان دونوع آرزو می کند یا آرزوی او مفید وکوتاه است که برخاسته ازواقعیت وتواناییهای او می باشد كه دراینصورت اگر به آرزوی خود نرسد به پاداش آن دعا  خواهد رسید اما هیچگاه آرزو را ازدست نخواهد داد . به عقیده جوزف کندی « آدمی وقتی پیر می شود که آرزوهای خود را ازدست داده باشد ودیگر چیزی نداشته باشد که چونان آرزو بدان بیندیشد.»

 

 

 

آنچه که مهم می باشد آرزوی خوب زیستن است نه عمر طولانی .

 

 

 

اگر عمر انسان سراسر همراه با آرزوهای واهی وتوخالی باشد نه تنها سعادت واقعی نصیب او نخواهد شد بلکه به شکست نیز خواهد انجامید . چنانکه امام علی علیه السلام می فرمایند : آرزوهای توخالی تورا می فریبند وبه هنگام برخورد با واقعیات تورا تنها می گذارند .1 درروایات اسلامی نیز انسانها به کوتاه کردن آرزو ازدنیا تشویق شده اند.

 

 

 

امام باقر علیه السلام می فرمایند : « با کوتاه کردن آرزو ازدنیا (برای آخرتت ) توشه برگیر.» 2

 

 

 

ازعوامل ایجاد آرزوهای مفید می توان گرایش به معنویت ، توجه به واقعیات ، دوری ازگناه وزشتی را نام برد .

 

 

 

تنها آرزوی مثبت وموثر درانسان ایجاد انگیزه برای عمل وتلاش است این آرزوهای برگرفته از حقایق وواقعیات زندگی می باشند نه ازروی خیالبافی . انسان با داشتن آرزو برطبق واقعیت می تواند به سعادت دست یابد زیرا امید، کلید کامیابی است .

 

 

 

« من احسن عمله ابلغ امله »

 

هرکس که عملش را نیکوکند آرزویش زیبا می شود.3

 

 

 

پس دوری ازگناه وخلوص نیت باعث ایجاد آرزوهای زیبا ونیکو می گردد . آرزوهایی که نه تنها به نفع او بلکه به نفع اطرافیان اونیزمی باشد.

 

 

 

اکثر انسانها به عمر طولانی وجاودانگی علاقمند می باشند به زبان دیگر انسان فطرتا خواستار ابدی شدن می باشد اما آنچه مهم می باشد زیاد زیستن نیست بلکه خوب زیستن است که آرمان یک عده معدود است .

 

 

 

دراین میان انسان باید بداند که به تمام خواستهایش نخواهد رسید چنانکه حضرت علی علیه السلام می فرمایند :

 

اعلم یقینا انک لم تبلغ املک ولن تعدوا اجلک وانک فی سبیل من کان قبلک

 

یقین بدان که به تمام آرزوهایت نخواهی رسید برمرگ خویش پیشی نتوانی جست چرا که تو رهرو راه نسلهای گذشته ی خویشی.

 

 

 

اما اگر انسان توانایی تمیز دادن آرزوهای پوچ ومحال را ازآرزوهای واقع گرا داشته باشد موفقیتی بزرگ به دست آورده است .

 

 

 

 

 

آثار مفید آرزوی کوتاه :

 

1-  شکوفایی خرد

 

2-  توشه آخرت

 

3-  بصیرت وهدایت

 

4-  زیبایی دین

 

5-  نشانه ایمان

 

6-  ازارکان پارسایی

 

7-  بی نیازی

 

8-  ایمنی وسلامت4

 

 

 

آرزویی که با قواعد دوعالم متناسب باشد برطبق استعداد وظرفیت فرد باشد یا به نتیجه می رسد یا اینکه فرد به ثواب وپاداش آن خواهد رسید .

 

 

 

معصوم علیه السلام می فرمایند : هرکه یکایک اعمالش جهان جاودان (آخرت ) را هدف قرار دهد به آرزوهای خویش می رسد. 5

 

 

 

 

 

آرزوهای دراز وپست وآثار آن:

 

ازدست دادن امیدی پوچ وآرزویی محال خود موفقیتی بزرگ است. «ویلیام شکسپیر»

 

 

 

این آرزوی کشنده همان است که آیات وروایات زیادی برروی آن تکیه وتاکید نموده اند وآن را مایه بی خبری ازخدا وحق وحقیقت می شمارند. این آرزوها وامیدهای دور ودراز چنان  انسان را به خود مشغول می دارد وغرق درعالمی از تخیل می سازد که اززندگی وهدف نهائی اش به کلی بیگانه می شود .

 

 

 

حدیث معروفی ازحضرت علی علیه السلام درنهج البلاغه این واقعیت را بخوبی بیان می کند:

 

ایها الناس ان اخوف ما اخاف علیکم اثنان : اتباع الهوی وطول الامل اما اتباع الهوی .... عن الحق واما طول الامل ینسی الاخرة

 

ای مردم مخوفترین چیزی که برشما ازآن می ترسم دوچیز است : پیروی ازهوا وهوسها وآرزوهای دراز چرا که پیروی ازهوسها شما را ازحق باز می دارد وآرزوی دراز آخرت را به دست فراموشی می سپارد .

 

 

 

شیطان رانده شده ازدرگاه الهی نیز همواره گناهان را درپیش چشم انسان زیبا جلوه می دهد ودنیا را با زرق وبرق فراوان روبروی انسان قرار می دهد وچنان انسان شهوت پرست را غرق درزیور آلات دنیوی می کند که او خود نیز ازغرق شدن درانواع آرزوها وخیالات دست نیافتنی غافل می ماند وهرچه بیشتر فرو می رود دستش کوتاه تر می گردد مگر اینکه به خود آید یا اینکه مرگش فرارسد که دراین حال خسر الدنیا والاخرة است . زیرا نه به آرزوی خود رسیده ونه برای آخرت توشه ای برداشته است بلکه یکسره به خواب غفلت بسر برده است .

 

 

 

آنکه آرزوهای واهی دردل می پروراند همچون کودکی است که آرزونماید انسان نامرئی باشد این آرزوهای واهی ناشی ازتخیلات وخواسته های غیرواقعی است قبل ازوصول شخص به آن، تبدیل به افسانه های غم انگیز می شود. درروایات وآیات اسلامی تاکید شده است که آرزوهای دورودراز دامی است که انسان را به سوی تیره بختی می برد .

 

 

 

براستی چه افراد با استعداد وشایسته ولایقی که براثر گرفتاری دردام آرزوی دراز ودست نیافتنی به موجودات ضعیف ومسخ شده ای مبدل گشتند که نه تنها به حال جامعه شان مفید نیفتادند بلکه منافع شخصی خود را نیز پایمال کردند وازهرگونه تکامل نیز بازماندند آنچنانکه دردعای کمیل می خوانیم « وحبسنی عن نفعی بعد املی »

 

 

 

آرزوی دراز مرا ازمنافع واقعی ام محروم ساخت . اصولا آرزو که ازحد گذشت دائما انسان را دررنج وتعب وامی دارد. شب وروز باید تلاش کند به گمان خود دنبال سعادت ورفاه می رود درحالیکه چیزی جز بدبختی وشقاوت برای او فراهم نمی شود واینگونه افراد غالبا درهمین حال جان می دهند وزندگی دردناک وغم انگیزشان مایه عبرت است برای آنها که چشم وگوش بینا وشنوا دارند .

 

 

 

آرزوی دراز زمینه عمل را گسترده نمی کند بلکه اورا به سوی تنبلی وسستی می برد . آنچه درنهایت نصیب می شود خسارت های جبران ناپذیر وسختی عذاب الهی وازهمه مهمتر ازدست دادن این عمر گرانقدر است که هیچ لحظه آن دوباره تکرار نخواهد شد.

 

 

 

امام حسین علیه السلام می فرمایند :

 

لقد خشیت علیکم ایها المتمنون علی الله ان تحل بکم نقمة من نقماته

 

من ازآن می ترسم که شما که تکیه برآرزو داده اید وعمل ناکرده ازخدا توقع دارید به عذاب وانتقام خدا گرفتارشوید .

 

 

 

علاوه براینها انسانی که به دنبال آرزوهای خام به آنها نمی رسد دچار بدبینی نسبت به جهان وحتی خالق هستی، خداوند بخشنده خواهد شد زیرا توقعات او برآورده نشده است . چرا که بهشت را به بها دهند وبه بهانه ندهند. 6

 

 

 

ازآثاردیگر آرزوهای خام، قساوت قلب می باشد زیرا که آرزوهای درازیاد خدا را ازدل شخص می برد واورا مشغول به هوا وهوس می نماید. ذکر ویاد خدا که رفت دل خانه غیر خدا می گردد وغافل می شود ازآنچه سزاوار اندیشیدن است . وحی شد به موسی علیه السلام که :

 

یا موسی لا تطول فی الدنیا املک فیقسو قلبک والقاسی  القلب من بعید

 

ای موسی آرزوهایت را دردنیا درازمکن که قلبت سخت وانعطاف ناپذیر می شود وسنگدلان ازمن دورند. 7

 

 

 

دربسیاری ازموارد خداوند براساس یکسری ازمصالحی آرزوهای افراد را برآورده نمی سازد یا به تاخیر می افتد. چه بسا افرادی به سبب دعا وتضرع فراوان به حاجت خود رسیده اند درحالیکه به نفع آنها نبوده است ودچار خسران گردیده اند بطوریکه هرگز فکرشان به آنها نمی رسید ولی خداوند به صلاح وفساد افراد آگاه تراست .

 

 

 

علی علیه السلام می فرمایند :

 

من اطال الامل اساء العمل

 

گرفتار آرزوهای دراز کارش بد می شود.8

 

 

 

ازدیگر آثار اینکه پس ازعدم وصول فرد به آرزویش او به رویا پناه می برد ودرتخیل به آنچه می خواسته می رسد وبرای خود دنیایی پراز موفقیت وشادکامی ترسیم می نماید به دنبالش نیروی کاروتلاش دراوزایل می گردد وبه درون خود فرومی رود ولی درعالم واقع قدمی برای رسیدن به آن دنیای خیالی خود برنمی دارد.

 

 

 

 

 

عوامل وصول به آرزو:

 

درابتدا بهتر است توجهی به عوامل عدم دست یابی به آرزو داشته باشیم که تعدادی ازآنها عبارتند از :

 

 کسالت

 

 سرگرمیهای بیهوده

 

 گناه

 

 بی توجهی به عوامل دستیابی به آرزو

 

 ترس.

 

 

 

ترس عاملی برای شکست است ویکی ازعوامل عدم وصول به آرزو می باشد. ترس دربرابر دیگران منجر به سکوت می شود وحتی موجب ظلم پذیری می گردد وبسیاری دیگر ازعوامل که هرکدام نقش زیادی درعدم وصول به آرزو داشته اند. گاهی این آرزو ها محال ودست نیافتنی اند وهرچه فرد کوشش کند وآنرا بخواهد به دلیل اینکه درظرف خلقت این جهان جای نمی گیرد قابل تحمل نیست مانند جا دادن جهان دریک تخم مرغ می باشد که محال است .

 

 

 

ازعوامل دست یابی به آرزو :

 

 حسن نیت

 

 کارنیکو

 

 نیکویی کار

 

 شکیبایی

 

 صبر وتلاش .

 

 

 

یگانه تسکین دهنده آرزوهای طولانی دوچیز است: صبر وامید (الکساندر دوما)

 

 

 

تنها مسلمان بودن برای غلبه برمشکلات کافی نیست علاوه برآن شکیبایی وصبر نیاز دارد وخداوند درقران می فرماید : ثبات وتقوا سبب قوه اراده درکارهاست.9

 

 

 

مرحوم فلسفی (ره) می فرماید: حقیقت این است که تعالیم روانی بدون پشتوانه ایمانی ومعنوی درپاره ای ازموارد با توجه به تفاوت روحیه افراد کم وبیش اثر مثبت دارد.

 

 

 

تشویش واضطراب را کاهش می دهد ومایه آرامش نسبی می گردد ولی درزمینه حوادث سهمگین ودردناک نمی تواند نیاز درونی را برطرف کند وافکار پریشان وآشفته را آرام نماید چه اغلب اشخاص دراین موقع ازشدت نگرانی قدرت تمرکز فکر را ازدست می دهند وقادرنیستند حالت روحی خود را به درستی تجزیه وتحلیل نمایند وبه فرض اگرهم بتوانند غالبا به نتیجه مطلوب نمی رسند. 10

 

 

 

امام صادق علیه السلام می فرمایند:

 

فی لا یعد الصبر لنوائب الدهر یعجز

 

کسی که صبررا برای مصیبت های روزگار آماده نکند ناتوان گردد.11

 

 

 

امام علی علیه السلام می فرماید:

 

المصیبه واحده و ان جزعت صارت اثنین.

 

مصیبت یكی است و با جزع و بی صبری دوچندان می شود.12

 

 

 

نکته دیگر درتحصیل صبر وشکیبایی نگرش واقعی به حوادث ومصائب است . اگرچه سرنوشت آرزوها برپایه درازی وکثرت است اما انسان با واقع بینی می تواند آنها را محدود وکوتاه نماید. به هرحال انسان نمی تواند انتظار رسیدن به تمام آمال وآرزوهای خود را داشته باشد. قران کریم می فرماید :

 

ام للانسان ما تمنی فلله الاخرة والاولی

 

آیا آنچه انسان تمنا دارد به آن می رسد درحالیکه آخرت ودنیاازآن خداست.13

 

 

 

 

 

نتیجه :

 

عمر آدمی اگرچه کوتاه وزود گذراست اما حاصل آن زندگی ابدی واخروی مارا رقم خواهد زد. ازاینرو اهمیت بسیاردارد همواره به یاد داشته باشیم که این جهان مخلوق خالقی است که به تمام ابعاد وجودی ونیازمندیهای بشرواقف است لذا هرچه آفریده خوبی است ورفع کننده حوائج بشراست حتی درخلقت شرور نیز فلسفه می باشد.

 

 

 

محدوده آرزوهای ما به میزان توانایی شخصی وظرفیت این جهان می باشد. برای دوری ازآرزوی دراز و واهی، نگاه واقع بینانه به جهان ومحیط اطرافمان داشته باشیم. پس سعادت انسان درگرو تصمیمات خود فرد وواقع بینی اوست تا ازطریق واقع نگری ازآرزوهای دراز وپوچ رها شود وبواسطه آرزوهای سالم به کمال خود دست یابد.

 

 

 

این جمله را همواره به یاد داشته باشیم که شکست پلی است برای پیروزی وازپس هرشکستی پیروزیی متولد خواهدشد، تجربه ای تازه کسب خواهد گردید ازبروزیک مشکل درزندگی نباید ناامید گشت وازتجربه ها حداکثر استفاده را برای مصون ماندن ازتکرار خطاهای گذشته نمود.

 

 

 

چشمهای خودرا بشوئیم دنیارا سبزترازهمیشه خواهیم دید.

 

 

 

آسمان آبی ترمی نمایاند خواهیم فهمید که خدای دوعالم دنیا را شایسته آرزومندی وامیدواری برای آخرتی نورانی آفریده است.

 

 

 

درپایان این فراز ازدعای افتتاح را ذكر می كنیم که :

 

الحمد لله الذی لا یخیب امله

 

شکر خدایی را که ناامید نگردد آرزومندش. 14

 

 

دوشنبه 13 آذر 1391  11:48 AM
تشکرات از این پست
iran313 abdo_61 aligh1372 yasbagheri iman_karbala ravabet_rasekhoon saeid_189 hamedmoghaddam farshad42
saeid_189
saeid_189
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 11
محل سکونت : قم

پاسخ به:عوامل دستیابی به آرزوها

نشانه‏هاى رحمت الهى

بدان، خدايى كه گنج‏هاى آسمان و زمين در دست اوست، به تو اجازه درخواست داده، و اجابت آن را به عهده گرفته است. تو را فرمان داده كه از او بخواهى تا عطا كند، درخواست رحمت كنى تا ببخشايد، و خداوند بين تو و خودش كسى را قرار نداده تا حجاب و فاصله ايجاد كند، و تو را مجبور نساخته كه به شفيع و واسطه‏اى پناه ببرى، و در صورت ارتكاب گناه در توبه را مسدود نكرده است، در كيفر تو شتاب نداشته، و در توبه و بازگشت، بر تو عيب نگرفته است، در آنجا كه رسوايى سزاوار توست، رسوا نساخته، و براى بازگشت به خويش شرائط سنگينى مطرح نكرده است، در گناهان تو را به محاكمه نكشيده، و از رحمت خويش نا اميدت نكرده، بلكه بازگشت تو را از گناهان نيكى شمرده است. هر گناه تو را يكى، و هر نيكى تو را ده به حساب آورده، و راه بازگشت و توبه را به روى تو گشوده است. هر گاه او را بخوانى، ندايت را مى‏شنود، و چون با او راز دل گويى راز تو را مى‏داند، پس حاجت خود را با او بگوى، و آنچه در دل دارى نزد او باز گوى، غم و اندوه خود را در پيشگاه او مطرح كن، تا غم‏هاى تو را بر طرف كند و در مشكلات تو را يارى رساند.

شرائط اجابت دعا

و از گنجينه‏هاى رحمت او چيزهايى را درخواست كن كه جز او كسى نمى‏تواند عطا كند، مانند: عمر بيشتر، تندرستى بدن، و گشايش در روزى. سپس خداوند كليدهاى گنجينه‏هاى خود را در دست تو قرار داده كه به تو اجازه دعا كردن داد، پس هر گاه اراده كردى مى‏توانى با دعا، درهاى نعمت خدا را بگشايى، تا باران رحمت الهى بر تو ببارد. هرگز از تأخير اجابت دعا نا اميد مباش، زيرا بخشش الهى باندازه نيّت است، گاه، در اجابت دعا تأخير مى‏شود تا پاداش درخواست كننده بيشتر و جزاى آرزومند كامل‏تر شود، گاهى درخواست مى‏كنى امّا پاسخ داده نمى‏شود، زيرا بهتر از آنچه خواستى به زودى يا در وقت مشخّص، به تو خواهد بخشيد، يا به جهت اعطاء بهتر از آنچه خواستى، دعا به اجابت نمى‏رسد، زيرا چه بسا خواسته‏هايى دارى كه اگر داده شود مايه هلاكت دين تو خواهد بود، پس خواسته‏هاى تو به گونه‏اى باشد كه جمال و زيبايى تو را تأمين، و رنج و سختى را از تو دور كند، پس نه مال دنيا براى تو پايدار، و نه تو براى مال دنيا باقى خواهى ماند.

نهج البلاغه-نامه31

اميدوارم در رسيدن به ارزوها كمي صبور باشيم و در صورت نرسيدن ناشكري نكنيم

سه شنبه 14 آذر 1391  9:05 AM
تشکرات از این پست
iran313 yasbagheri farshad42 abdo_61
yasbagheri
yasbagheri
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1390 
تعداد پست ها : 6297
محل سکونت : تهران

پاسخ به:عوامل دستیابی به آرزوها

قانون جذب کائنات برای رسیدن به آرزوها

تا به حال متوجه شده ای که گاهی آنچه را بدان نياز داری ، ناگهان از جايی که انتظارش را نداری سر می رسد ؛ مانند تلفنی نامنتظر ؟ يا يکدفعه اتفاقی، کسی را در خيابان می بينی که در فکرش بوده ای ؟

       آيا تا به حال در مورد افرادی شنيده ای که به طور مکرر درگير مناسباتی بد می شوند و هميشه هم گله دارند که دائم همين نوع مناسبات نصيبشان می شود ؟ قانون جذب برای اين دسته از آدمها هم کار می کند .

       اين کتاب به تو می گويد چرا اين رويدادها پيش می آيد . از همه مهمتر ياد می گيری چطور می توانی با درايتی بيشتر از قانون جذب استفاده کنی؛ در نتيجه  قادر خواهی شد تمامی آنچه را نياز داری بدانی، انجام دهی و داشته باشی ؛ به خود جذب کنی .

       در زندگی همان چيزهايی را به سوی خود جذب می کنم که انرژی و حواس و توجهم را به آن معطوف می کنم ؛ چه آن را بخواهم چه نخواهم .

       هر انسانی امواج خوب يا بد دارد . در واقع ما دائم در حال ارتعاش هستيم . اگر تو ذوق زده ، خرسند ، قدر دان ، شاکر يا مفتخر باشی؛ امواج       مثبت بيرون می دهی و اگر عصبانی ، غمگين ، نااميد و سرخورده باشی و احساس بيهودگی ، بد بياری يا شکست خوردگی کنی؛ امواج منفی از خودت بيرون می دهی .

       بسيار مهم است که با ارتعاشات خود در تماس و از آن آگاه باشی چون آنچه را از خودت ساطع می کنی؛ قانون جذب ، بيشتر از همان را به تو برمی گرداند .

فرمول سه مرحله ای برای جذب آگاهانه :

1 . خواسته ات را مشخص کن .

2 . ارتعاشاتت را بالا ببر .

3 . آن را بپذير .

       واکنش قانون جذب ، درست مثل واکنش ذهن توست . قانون جذب آنچه را تو نمی خواهی؛ می شنود . وقتی به ندای درونت گوش می دهی که افعال و عبارات منفی به کار می برد؛ در واقع توجه و انرژی خودت را به چيزهايی می دهی که آنها را نمی خواهی .

       اگر کنجکاوی بدانی که در هر زمينه ای از زندگی ات امواج مثبت می فرستی يا منفی کافی ست به آن زمينه نگاهی بيندازی و ببينی چه چيزی دريافت می کنی . اين جور شدن و تطابقی بی نقص است .

      توجه به تضاد و شناسايی آن به عنوان چيزی که دلت آن را نمی خواهد؛ تو را در قبال آنچه می خواهی روشن تر می کند .

      با تضاد ، خواسته ها ی خود را مشخص کن . در يک برگه آنچه را نمی خواهی بنويس و در روبروی آن آنچه را که می خواهی . بعد بر روی آنچه نخواسته ای خط بکش .

      تمام چيزهايی را که باعث می شود احساسی خوب به تو بدهد؛ شناسايی کن و بيشتر به آن بپرداز . يادت باشد هر ارتعاشی که از خودت ساطع کنی، آينده ات را خلق می کند .

      خواسته هايت را در خط مقدم ذهنت قرار ده و توجه و انرژی و تمرکز مثبت خودت را به آن معطوف کن . از عبارات تاکيدی استفاده کن .عبارت تاکيدی جمله ای ست که از طريق تکرار در ذهنت جايگزين می شود و طرز فکر تو را دوباره برنامه ريزی می کند . مثلا من بدنی سرحال و خوش و خرم دارم .

       قانون جذب در برابر کلماتی که به کار می بری يا افکاری که به ذهن می آوری واکنش نشان نمی دهد . قانون جذب صرفا در برابر آنچه در مورد گفته ها يا افکارت احساس می کنی، واکنش نشان می دهد .

سه عامل اصلی برای عبارت مربوط به خواسته وجود دارد :

شروع مطلب ، اصل مطلب و خاتمه مطلب .

      عبارت پذيرفتن قانون جذب ، صرفا به معنی عدم شک و ترديد است و مهمترين عامل در روند جذب آگاهانه . پذيرش ، همان عدم شک و ترديد است . سرعت قانون جذب نسبت مستقيم با ميزان پذيرش دارد .

      قدر دانی و شکر گذاری نيز بالاترين شکل ارتعاش است . می توانی برای قدردانی از هر چيزی وقت صرف کنی .اين احساسی است که به سپاس و امتنان تو متصل است و خيلی اهميت دارد .

      دفتر يادداشت روزانه ، برای مدرک قانون جذب در زندگی ات کمکت می کند؛ آن را بيشتر باور کنی . بيشتر شوق و ذوق داشته باشی، بيشتر بپذيری و بيشتر اعتماد کنی .

      آنچه را به خواسته ات نزديک است ، گرامی بدار . عبارت« من در روند کار قرار دارم» را به کار ببر .عبارت «من تصميم گرفته ام» را به کار ببر .

      اطلاعات کسب کن . وظيفه تو اين است که خواسته ات را مشخص کنی و آنچه را بدان نياز داری تا خواسته ات را آشکار کند ؛ بپذيری .وظيفه تو اين نيست که سعی کنی از لحاظ عقلانی از مسائل سر در بياوری بلکه بايد بگذاری قانون جذب جوابها را برايت بياورد . يادت باشد هر موجی که بفرستی همان را دريافت می کنی .

اميدوارم با " قانون جذب" زندگي تان را بهبود بخشد!

 

 

خدایا صدای پیامبرت یونس را در دل ماهی شنیدی اجابت کردی
صدای من را هم بشنو و اجابت کن
او هم بنده تو بود
و من هم بنده توامEmbarrased
 
سه شنبه 14 آذر 1391  9:59 AM
تشکرات از این پست
farshad42 iran313 abdo_61 saeid_189
farshad42
farshad42
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مهر 1389 
تعداد پست ها : 78
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:عوامل دستیابی به آرزوها

آرزوهای ما زیاده و باید به آرزوهایی فکر کنیم که در صورت رسیدن به آن اثر مثبت و سازنده داشته باشه

سه شنبه 14 آذر 1391  11:03 AM
تشکرات از این پست
iran313 yasbagheri abdo_61 saeid_189
دسترسی سریع به انجمن ها