0

چگونه مثبت اندیش شویم؟

 
iran313
iran313
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 1561
محل سکونت : اصفهان

چگونه مثبت اندیش شویم؟

چگونه مثبت اندیش شویم؟

 

خوش بینی و عموماً مثبت نگری از منظر روانشناسی خصوصاً در این اواخر از اهمیت زیادی برخوردار بوده است، و افرادی همانند «مارتین سلیگمن» از دانشگاه پنسیلوانیا و «سیکزنت میهالی» مجارستانی تبار از دانشگاه شیکاگو با برافراشتن پرچمی به نام «روانشناسی مثبت اندیشی» به این دیدگاه، بیشتر دامن زده اند.

 

راهکار

 

1 . برای ایجاد خوش بینی و تقویت آن باید از «لحظه»ها استفاده کرد. برای استفاده بهینه از زمان در این جهت، می توان از شیوه مشهور پیشنهادی امام صادق (ع) (تقسیم سه گانه نگاه به گذشته، حال و آینده) بهترین استفاده ممکن را بُرد. بدین صورت که از تجربه گذشتگان در زمان حال، استفاده کنیم تا آینده ای روشن، جلوه گر شود.

این، به جای غُصّه خوردن برای گذشته و نگرانی همیشگی به خاطر آینده است.

 

2 . باید از امکانات موجود، هرچه هست، استفاده نماییم و منتظر کامل شدن تمام وسایل و زمینه های مورد نیاز نمانیم ؛ چرا که اوّلاً «فردا دیر است» و ثانیاً آنچه اکنون داریم، هرچه باشد، بالأخره بخشی از چیزهایی است که باید باشند. یک ضرب المثل چینی می گوید: «اگر در جنگل زندگی می کنی، قدر چوب را بدان» و عُرفا گفته اند: «هر سفر دور و درازی، با یک گامْ آغاز می شود».

خوش بین بودن، هزینه چندانی نمی خواهد. فقط کافی است تصمیم و عزم جدّی در کار باشد.

به قول نویسندگان کتاب «رمز موفقیت»، اگر بر این باور باشیم که «ما وارثان بحقّ مُلک الهی هستیم» و همواره با این نگاه، حرکت کنیم و بیندیشیم، تمامی آرزوهای ما به تدریج، جامه عمل خواهند پوشید.

 

3 . بعد از توجّه به زمان و گرفتن تصمیم قاطع، نوبت به مرحله عمل (یعنی شروع «مثبت اندیشی» در عرصه رفتار) می رسد و یکی از بهترین شیوه هایی که در این مرحله می تواند بسیار مثمر ثمر باشد، «تلقین» است.

دکتر «امیل گوئه» معروف ترین فردی است که کاربرد این تکنیک را مطرح نموده است. اساس این تکنیک بر استفاده از ضمیر ناخودآگاه استوار است؛ یعنی اینکه به واسطه تلقین نمودن، افکار مثبت و شادی بخش را هوشیارانه به اندرون خود بکشیم و برای حفظ و بقای آنها کوشش نماییم و افکار منفی و بدبینانه و مبتنی بر توهّم و خیالات واهی و وسوسه ها و کوته نظریها را دور بریزیم و به یاد داشته باشیم که شادی و نشاط واقعی و پایدار، در درون خود ماست. پس آن را به وسیله تلقین و ابزارهایی از این قبیل، از درون خود، جستجو نماییم.

این نکته را نیز توجه داشته باشیم: همچنان که تلقینِ مسائل مثبت به خود و دیگران در زندگی، از جمله نگاه خوش بینانه به اطراف و مسائل، زمینه ساز به وجود آمدن زندگی آرمانی می شود، تلقین منفی نیز می تواند اثرات بسیار مخرّبی را از خود به جای بگذارد. از باب نمونه پیامبر اکرم فرمود: «کذب را تلقین نکنید ؛ چرا که شما را گرفتار خود می کند» و در ادامه فرمود: «پسران یعقوب - که درود خدا بر او باد - نمی دانستند که گرگ، انسان را می خورد، تا اینکه پدرِ آنها، فال بد زد و این مطلب را ناخواسته به آنها تلقین نمود و همین، سبب شد که انگیزه های بدی در آنها بیدار شود و مرتکب چنان ادعای دروغینی شدند».


1. نگرش مثبت، اِلوود همپتن، ترجمه: فهیمه نظری، مؤسسه ایزایران، 1381ش، ص 11.

2. عوالی اللئالی، ج 1، ص 291، ح 155.

3. مسند الشهاب، ج 2، ص 261، ح 822 .

4. غرر الحکم، ح 4466.

5. سوره زخرف، آیه 40.

6. تحف العقول، ص 324.

7. بحارالأنوار، ج 12، ص 221.

8. اینترنت، والتر اندرسون، ترجمه: سید سعید علوی نایینی.

9. رمز موفقیت، دیل کارنگی و جیمز آلن و الا وایلر، ترجمه: محمدجواد پاکدل و مسعود میرزایی، نشر پارسا، ص 162

امیدوارم لبخند امام زمان روزی شما باشد. باتشکر/

 

شنبه 11 آذر 1391  8:09 AM
تشکرات از این پست
yasbagheri abdo_61
دسترسی سریع به انجمن ها