0

هجوم سوسك‌هاي آلماني به خانه‌ها در تابستان

 
iran313
iran313
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 1561
محل سکونت : اصفهان

هجوم سوسك‌هاي آلماني به خانه‌ها در تابستان

هجوم سوسك‌هاي آلماني به خانه‌ها در تابستان

تابستان فصل ورود سوسك‌ها به اتاق‌ها و آشپزخانه‌هاست اما كنترل اين مسئله با استفاده از سم‌هاي مناسب امكانپذير است.
ايام گرما كه مي‌شود يكي از دردسرهاي خانواده‌ها، مبارزه با حشره خانگي و چندش‌آور سوسك است كه پاي آدم را به داروخانه‌ها و مراكز فروش سموم شيميايي و احياناً عطاري‌ها باز مي‌كند تا بالاخره دواي رهايي از اين حشره را پيدا كند.
اينكه آيا اين سوسك‌ها بيماري زا هستند يا نه، اينكه چرا بيشتر شب‌ها به سراغ خانه‌ها مي‌آيند، چطور مي‌شود با آنها مبارزه كرد، از چه سمي بايد استفاده كرد و در نهايت چرا برخي از افراد از آنها مي‌ترسند سؤالاتي است به دنبال جوابش رفتيم.

سوسك‌ها ناقل بيماري نيستند

ياور راثي، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران مي‌گويد: سوسك‌هاي خانگي كه سوسري هم ناميده مي‌شوند واقعاً معضل بزرگي هستند. دو نوع سوسري معمولاً شايع هستند يكي نوع آمريكايي است كه سوسري‌هاي بزرگ و بالدار و با جثه بزرگ هستند. اين سوسري‌ها مخصوص فاضلاب‌ها هستند و دوست ندارند وارد منازل مسكوني شوند ولي وقتي هوا گرم مي‌شود يا نمي‌توانند مواد غذايي پيدا كنند از طريق فاضلاب‌ها وارد اماكن مسكوني مي‌شوند.
وي مي‌افزايد: مبارزه با آنها سخت نيست و اگر سم مناسبي تهيه شود و هر چند وقت يكبار در فاضلاب ريخته شود مي‌توان با آن مبارزه كرد ولي اگر مجتمع آپارتماني وجود دارد براي اين كار بايد همه با هم به صورت مشترك اين كار را بكنند.
راثي تصريح مي‌كند: براي جلوگيري از ورود سوسري‌ها از زير در خانه‌ها بهتر است لاي درها پوشانده شود. همچنين مي‌توان از سموم پايروتروئيد استفاده كرد كه در اغلب سم‌فروشي‌ها وجود دارد يا از سم مالايتم در حد معقول استفاده كرد چون اگر بيشتر از حد مصرف شود مشكل‌ساز مي‌شود.
وي ادامه مي‌دهد: مشكل اصلي در سوسري‌هاي دومي است كه به آنها سوسري‌هاي آلماني مي‌گويند و با توجه به اينكه اين حشره‌ها همه‌چيزخوارند از كاغذ و چوب گرفته تا مواد دفعي انسان مي‌تواند در انتقال بيماري‌ها اثر داشته باشد.
راثي مي‌گويد: اندازه آنها كوچك است و بيشتر در آشپزخانه هستند. مهمترين مسئله اين است كه آشپزخانه بهداشتي باشد و زياد شلوغ نباشد و مواد طوري چيده شود كه امكان رؤيت وجود داشته باشد. مبارزه با سوسري آلماني سخت است. ابتدا نبايد اجازه ورود آنها راداد اما معمولاً با وسايل كهنه وارد منازل مي‌شوند.
اين متخصص حشره‌شناسي پزشكي خاطرنشان مي كند: تخم‌هاي اين سوسري‌ها داخل كپسولي هست. يك زوج سوسري پتانسيل توليد هزاران سوسري ديگر در سال را دارند. لذا اگر به خانه‌ها ورود پيدا كردند بهتر است دور تا دور خانه را به اندازه 2 تا 3 سانتي‌متر از سموم مجاز پودري و محلول سم‌پاشي ريخت ولي چون اين سم‌ها روي تخم اين حشرات مؤثر نيست امكان دارد والدين را بكشد و تخم‌هاي بعدي خود را نشان دهند لذا بايد بعد از 2 تا 3 ماه دوباره سم پاشي كرد.
وي مي‌گويد: سوسري‌ها معمولاً حشرات ترسويي هستند. در حاشيه‌هاي اتاق راه مي‌روند و اغلب شب‌ها بيرون مي‌آيند. سموم بهداشتي محدوديت‌هايي دارند. اغلب براي سوسري‌ها سموم پاپروتروئيد استفاده شود كه به دو صورت پودر و مايع وجود دارد. اين سموم مشكل ندارند و نيازي نيست يك شبانه روز خانه خالي شود. بهتر است اين سموم از داروخانه‌ها يا نقاطي كه سموم كشاورزي مي‌فروشند خريداري شود.
راثي ادامه مي‌هد: برخي سموم هم وجود دارند كه مي‌تواند اثرات مخربي روي بدن انساني ايجاد كنند لذا بايد به دستور‌العمل استفاده از سم دقت كرد. سوسري‌ها به طور مستقيم در انتقال بيماري نقش ندارند چون قطعات دهاني آنها جونده است و نمي‌توانند عامل بيماري را وارد سيستم خوني كنند ولي چون در همه جا هستند و پاها و بدنشان با همه جا در تماس است اگر روي مواد غذايي بيايند مي‌توانند عامل بيماري را منتقل كنند اخيراً مشخص شده مواد دفعي سوسري‌ها بسيار آلرژي‌ و حساسيت‌زاست و مي‌تواند حساسيت‌هاي شديد ايجاد كند.

سمي‌ بخريد كه هيج گونه گاز يا مواد نفتي در آن بكار نرفته باشد

محمد خصوصي، دبير انجمن توليد‌كنندگان سم شيميايي مي‌گويد: سم نمي‌تواند عامل بيماري باشد و اين سوسك‌ها و لاشه‌هاي آن است كه مي‌تواند ناقل عفونت باشد اما لذا بعد از استفاده از سم صبح به صبح بايد خانه را جارو كرده و باقيمانده سوسك‌ها را جمع‌آوري كنند.
وي‌ مي‌افزايد: يك نوع اسپري داريم كه خطرناك‌ترين اسپري است و هم نفت در آن بكار رفته است هم گاز. 150 گرم سم را با 2 برابر نفت و گاز مخلوط مي‌كنند و استفاده مي‌كنند. در مورد سم‌هاي پودري، با كائولن يا دالت يا كربنات كلسيم است.توصيه مي‌شود كه سمي بخرند كه حلال آن آب باشد و هيچ گونه گاز يا مواد نفتي در آن به كار نرفته باشد.

ترس از سوسك غير منطقي است

مصطفي تبريزي، عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي مي‌گويد: 2 نوع ترس داريم يكي منطقي يكي غير منطقي. ترس‌هاي غير منطقي مانند ترس از محيط بسته، ترس از حمام و ترس از سوسك، همگي آموختني هستند يعني ياد مي‌گيريم كه بترسيم. همچنين برخي يادگيري‌ها مشاهده‌اي است مثلاً بچه‌اي مي‌بيند پدر و مادر از سوسك مي‌ترسند بچه هم ياد مي‌گيرد و مي‌ترسد يا اينكه شرطي مي‌شويم يعني يك حادثه‌اي كه براي ما ناراحت‌كننده است همراه با حادثه‌اي ديگر مي‌شود مثلاً اگر در يك فضاي بسته اتفاق بدي چند بار اتفاق افتد نسبت به فضاي بسته ترس ايجاد مي‌شود.
وي مي‌افزايد: تمام اين ترس‌ها قابل حل هستند. يكي از راه‌هاي مقابله و حل اين ترس‌ها غرقه‌سازي است يعني از همان چيزي كه مي‌ترسد غرق در آن شود بچه را در تاريكي بگذاريم چند ساعت بماند تا ترسش بريزد كه توصيه نمي‌شود زيرا در برخي مواقع به فرد شوك وارد مي‌شود.
اين روانشناس تصريح مي‌كند: راه ديگر درمان آن، حساسيت زدايي است يعني نرم نرم حساسيت را كم مي‌كنند. مثلاً اگر از هواپيما مي‌‌ترسد ابتدا به او گفته مي‌شود يك نقاشي از هواپيما بكش و در كنار نقاشي خاطره خوش هم ايجاد مي‌كنند در مرحله بعد ماكت يك هواپيما را درست مي‌كنند و باز هم در كنار آن خاطره خوش ايجاد مي‌كنند و بعد عروسك‌ هواپيما خريده مي‌شود و بعد هواپيماي واقعي را نشان مي‌‌دهند و در نهايت او را سوار هواپيما مي‌كنند. از اين روش براي حساسيت‌زدايي سوسك هم مي‌توان استفاده كرد.

منبع : روابط عمومي راديو سلامت

 

امیدوارم لبخند امام زمان روزی شما باشد. باتشکر/

 

چهارشنبه 5 مهر 1391  12:52 PM
تشکرات از این پست
Leila1382
دسترسی سریع به انجمن ها