0

نکات جادویی خانه داری

 
iran313
iran313
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 1561
محل سکونت : اصفهان

نکات جادویی خانه داری

نکات جادویی خانه داری

1. رفع لکه های شمع از فرش :

اگر تکه شمع داغی روی فرش افتاده ، یک برگ کاغذ خشک کن یا کاغذ قهوه ای بردارید و روی سطح سوخته یا شمع بگذارید . اتو را داغ کنید . و روی محل مورد نظر قرار دهید تا شمع جذب کاغذ شود .

2. شستشوی گل مصنوعی :

برای نظافت گلهای مصنوعی از آب نیمه گرم همراه با مخلوطی از مایع ظرفشویی استفاده کنید . و گلها را داخل این محلول درست شده قرار دهید و سپس با گذشت چند دقیقه ، با اب نیمه گرم ، شست و شوی دهید .

3. باران و شوره کفش :

اگر نشاسته ای از سفیدی یا شوره هایی روی کفش خود دیدید ، مخلوط آب و سرکه که یکی از نتیجه بخش ترین محلولهای شیمیایی دست ساز است را آماده کنید و روی کفش بمالید . خواهید دید که هیچ اثری از شوره باقی نخواهد ماند

4. نکته هایی بر تزئین منزل به سبک مدرن :

مدرنیسم سبکی است که بیشتر به شییوه تفکر ارتباط دارد تا منزل ارایی . اما سبکی نیز به نام مدرنیسم در طراحی منزل به وجود آمده که طراحی ساده را توصیه می کند . هر وسیله بنا به کاربرد خود در خانه قرار داده می شود و وسایل زائد در این سبک جایی ندارد .

5. دیوارها :

تا حد امکان باید گچکاریها را محو کرد . به همین منظور باید رنگ گچبری دیوار را به رنگ سفید درآوریم تا مشخص نباشد . از کاغذ دیواری نباید در سبک مدرن استفاده شود ، برای تنوع می توانید به یکی از دیوارها اینه نصب کنید .

6. پنجره ها :

برای داخل شدن حداکثر نور به داخل خانه ، پنجره ها حتی الامکان باید ساده باشند . و پرده ای که به آنها نصب می شود ، از جنس کتان ابریشمی یا حتی از کرکره های بسیار ظریف سفید رنگ باشد . در سبک مدرن ، نور نقش مهمی ایفا می کند ، به همین منظور با سفید کردن دیوارها و پرده ها خانه روشن تر به نظر می رسد .

7. کف :

کف خانه حتی الامکان باید یکپارچه و بدون درز باشد . می توانید یا فرش بزرگ پهن کنید . که کف را یکپارچه بپوشاند یا اینکه کف را سنگ کنید و یک قالیچه ساده روی آن پهن کنید .

8. اسباب خانه :

در سبک مدرن مسلماً باید از جنس چرم و چوب بباشند و نباید از مبلهای بزرگ راحتی در خانه استفاده کرد . تعداد گیاهانی که در خانه قرار داده می شوند ، نباید از یک یا دو عدد بیشتر شود . بلکه باید از گیاهان با طراوت استفاده شود . در سبک مدرن وسایل تزئینی بسیار کم در خانه به کار می روند و می توانند شامل نقاشیهای مدرن یا مجموعه های ظریف باشند .

9. طریقه تمیز کردن گلدان

برای تمیز کردن گلدانی که خاک آن را خالی کرده اید ، ولی هنوز جرم دارد، لازمست آن را ابتدا با آب سرد بشویید و سپس محلول غلیظی از سرکه ونمک را داخل گلدان بریزید و مدتی صبر کنید ، تا اینکه جرم ها از دیواره گلدان جدا شود.

10. طریقه تمیز کردن ظروف چینی

اگر می خواهید ظروف چینی شما تمیز و براق شود ، آنها را داخل دیگی که پر از آب سرد و پودر لباسشویی است ، قرار دهید و زیر دیگ را روشن کنید تا آب به جوش آید . و چند دقیقه ای به همان حالت بجوشد.

11. لکه های کهنه

لکه هایی را که از مدتها پیش بر روی رومیزی و یا لباس باقی مانده اند را با محلول زیر پاک کنید : دو تا قاشق غذا خوری پودر لباسشویی ، سه قاشق غذا خوری سرکه و یک لیتر آب گرم را با هم مخلوط کرده و لکه را با آن بشویید .

12. لکه قیر :

برای از بین لکه قیر روی پارچه ، از بنزین و کره می توان استفاده کرد .

13. لکه ناشی از زنگ زدگی :

اثر زنگ فلزات ، به خصوص رگه های فلزی بر روی لباس را می توان با لیمو ترش از بین برد . لیمو ترش را از وسط به دونیم کنید و آن را روی لکه مورد نظر فشار دهید ، و آب آن روی لک زدگی بریزد . سپس یک لایه نمک روی آن ریخته و لباس را در مقابل آفتاب آویزان کنید .

14. چرا مربا کپک می زند ؟

یکی از دلایل کپک زدن مربا آنست که کاملاً پخته نشده است . اگر مربای شما کپک زده یک لایه از روی آن را با قاشق بردارید . و بقیه مربارا دوباره بپزید . هنگام تهیه مربا ، از قاشق چوبی استفاده کنید .

15. یخچال را کجا بگذاریم؟

هرگز یخچال را در نزدیکی اجاق گاز یا آبگرمکن قرار ندهید ، زیرا حرارت ناشی از پخت و پز اجاق گاز ، باعث کاهش عمر دستگاه می شود . محل استقرار یخچال باید بین 15 تا 20 سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد .

16. راه مناسب برای باز کردن یخ مواد منجمد شده

برای آب کردن یخ خوراکی منجمد شده ، آنها را در یخچال بگذارید . این کار علاوه بر اینکه باعث می شود مواد غذایی با سرعت کمتری از حالت انجماد خارج شوند، در انرژی مصرفی توسط یخچال نیز صرفه جویی خواهد کرد.

 

 

امیدوارم لبخند امام زمان روزی شما باشد. باتشکر/

 

جمعه 31 شهریور 1391  4:49 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:نکات جادویی خانه داری

 

چطور مواد غذایی را سالم نگه داریم؟

آیا شما هم از جمله افرادی هستید که از بازار ، میوه و سبزیجات تازه می خرید اما سه روز بعد متوجه می شوید که همه آنها خراب شده اند؟

چند راه حل ساده می تواند از هدر رفتن این مواد غذایی مفید جلوگیری کند .

 

اگر یخچال تان دماسنج ندارد یک دماسنج یخچال بخرید

مواد غذایی باید در دمای بین ۳.۵ تا ۴ درجه سانتیگراد (۳۵ تا ۴۰ درجه فارنهایت ) نگهداری شوند تا تازه بمانند اما قابلیت تنظیم دما در اغلب یخچالها محدود است و ما معمولا" فقط می توانیم بین دو گزینه سرد و سردترین یکی را انتخاب کنیم ، علاوه بر این ، دمای تعیین شده برای این دو گزینه در یخچالهای مختلف متفاوت است. از دماسنجهایی استفاده کنید که به دیواره داخلی و یا روی یک از قفسه ها نصب می شوند."

روی ظروف حاوی مواد غذایی برچسب بچسبانید

یک راه حل ساده برای جلوگیری از خراب شدن مواد غذایی این است که روی ظروف آنها یک برچسب بچسبانید و تاریخی که پلمپ آنها را باز کرده اید را بنویسید.

به محل قرار دادن مواد غذایی در داخل یخچالتان دقت کنید

طبقه بالای یخچال معمولا" نسبت به طبقات پائینی دمای بیشتری دارد پس موادی که قرار است مدت بیشتری در یخچال بمانند و به سرمای بیشتری احتیاج دارند را در این طبقه قرار ندهید. گوشتها را باید در بالا ترین طبقه یخچال که معمولا" سردترین نقطه یخچال است قرار دهید. شیر را در جایی قرار دهید که دمای مناسبی داشته باشد ، قراردادن شیر در طبقه های روی درب یخچال کار درستی نیست زیرا این طبقات به اندازی کافی سرد نیستند.

از سیبها در یک بخش مجزا نگهداری کنید و مواد غذایی دیگر را در کنار آن قرار ندهید زیرا سیب ها یک گاز طبیعی از خود منتشر می کنند که می تواند مواد غذایی دیگر را فاسد و خراب کند.

غذاهای باقیمانده از وعده های غذایی را منجمد کنید

نگهداری و استفاده به موقع از غذاهایی که از یک شام مفصل باقی مانده است کار سختی است اما اگر به درستی آنها را جمع آوری و نگهداری کنید می توانید درست و به موقع از آنها استفاده کنید ، برخی غذاهای پخته شده ۴ روز در یخچال سالم می مانند اما برخی مواد غذایی مثل گوشت و سالادها زودتر فاسد می شوند و معمولا" فقط ۳ روز سالم می مانند. اگر قصد ندارید غذاهای باقیمانده را ظرف این مدت مصرف کنید آنها را منجمد کنید.

 

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

شنبه 1 مهر 1391  3:21 PM
تشکرات از این پست
iran313
iran313
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 1561
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:نکات جادویی خانه داری

جدول نظافت منزل

دو کلمه حرف حساب درباره بشوربساب


داشتن خانه‌اي تميز و مرتب به اين معني نيست که وقت زيادي براي اين کار اختصاص بدهيد و وسايل تزئيني، گلدان‏ها و مجسمه‏ها را هر هفته تميز کنيد. در زندگي روزمره خيلي مواقع پيش مي‏آيد که افراد به دليل کار و مشغله زياد، وقت کافي براي نظافت خانه ندارند. در مدت زمان کم هم مي‏شود خانه‏اي تميز و مرتب داشت و آلودگي‏ها را از خانه بيرون کرد. فقط کافي است برنامه داشته باشيم و بدانيم چه طور اين کار را انجام دهيم. براي اينکه بدانيد براي نظافت خانه چه چيزهايي و آن هم هرچند وقت يک‌بار نياز به نظافت دارند، به اين مطلب نگاهي بيندازيد.

هر روز


پس از استفاده از وسايل آنها را جمع کنيد و سر جاي‌شان بگذاريد.ظرف‏ها را بشوييد. ميز آشپزخانه و قسمت روي کابينت‏ها را با دستمال تميز کنيد. اجاق گاز و ذرات غذايي را که روي آن ريخته، پاک کنيد و سطل زباله را خالي کنيد.
براي پيشگيري از ته‌نشين شدن رسوب و تجمع ميکروب، شير آب را تميز کنيد.سينک ظرف‌شويي را شسته و خشک کنيد.
ملافه‏ها را مرتب و اتاق‏ها را جمع و جور کنيد.
هر هفته،
يک بار
شستن حمام و توالت
شستن ملافه‏ها و روبالشي‎هاتميز و مرتب کردن يخچال
گردگيري و تميز کردن تلويزيون
دو بار
کفپوش‏هاي چوبي را با دستمال گردگيري کرده و تميز کنيد. در غيراين صورت ممکن است آلودگي و جرم روي آنها باقي بماند و براي از بين بردنش نياز به سابيدن و خراشيدن داشته باشيد.وسايل اضافه‌اي را که موجب به هم ريختگي خانه مي‏شود، برداريد.
اگر در منطقه آلوده‏اي زندگي مي‏کنيد، از پرندگان خانگي نگهداري مي‏کنيد، يا بچه داريد و خانه‏تان زود به زود کثيف مي‏شود، دوبار در هفته خانه را جاروبرقي بکشيد. اگر تعداد افراد خانه‏تان کم است، ساعات زيادي در خانه نيستيد و رفت و آمد زيادي نداريد، هفته‏اي يک‌بار جاروبرقي هم کافي است.

هر ماه


چهارچوب درها و سطوحي که در معرض ديد نيست را جارو برقي کرده و دستمال بکشيد.
پارکينگ، حياط، بالکن و راهروها را جارو بکشيد.سطح مبل‏ها و صندلي‏ها را تميز کرده و با برس مخصوص گرد و خاک آنها را بگيريد.
هر ماه سقف يکي از اتاق‏ها را تميز کنيد. پادري جلوي حمام و توالت را بشوييد و براي گرفتن گرد و خاک قاليچه‏ها، آنها را در فضاي باز برده برس بکشيد و بگذاريد مدتي زير نور آفتاب بمانند.
پنکه سقفي و دريچه‏هاي کولر را گردگيري کنيد...

جدول نظافت منزل
هر فصل


وسايل و مبلمان چوبي را تميز کنيد. براي اين کار ابتدا با دستمال مرطوب گرد و خاک‏شان را گرفته، سپس با دستمال ديگري آنها را خشک کرده و سپس روغن بزنيد.گرد و خاک باقي مانده و تار عنکبوت‏ها را از گوشه و کنار سقف، راه پله‏ها و جاهاي ديگر برداشته و تميز کنيد.
فيلتر هود آشپزخانه و تهويه هوا را تميز کرده يا تعويض کنيد.اجاق گاز را به‌طور کامل و به دقت تميز کنيد. در صورتي که زياد از آن استفاده مي‏کنيد، لازم است اين کار را در فواصل کوتاه‏تر انجام دهيد.هر شش ماهپنجره‏ها را از داخل و بيرون تميز کرده و بشوييد. لازم است پنجره‏هاي آشپزخانه که نزديک اجاق گاز يا سينک ظرف‌شويي هستند و زودتر کثيف مي‏شوند هر سه ماه يک‌بار تميز شوند.
به وسايلي که در زير زمين، خرپشته و پارکينگ انبار کرده‏ايد سري بزنيد و آنها را مرتب کرده و وسايل اضافه را دور بيندازيد.اتاق خواب را تميز کنيد. زير تختخواب را جارو کرده و تشک‏ها را با چوب ضربه بزنيد و بتکانيد.
بالش‏ها را در معرض هواي آزاد و زير نور آفتاب قرار دهيد.کمد لباس‏ها را مرتب کرده و لباس‏هاي اضافه‌اي که مربوط به فصل نيست را کنار بگذاريد.
ظروف نقره را تميز کنيد.

هر سال

مبلمان سنگين را جابه‌جا کرده و قسمت زير و پشت آنها را تميز کنيد.زير فرش‏ها و قاليچه‏ها را جارو بکشيد و قاليچه‏هاي کثيف را بشوييد.
فرش‏ها و پرده‏ها را تميز کنيد.
اين کار را مي‏توانيد با بخارشو انجام دهيد. در صورتي که خيلي کثيف هستند آنها را بشوييد.ديوارها را بشوييد.
لوسترها را تميز کنيد.
منبع:www.salamat.com

امیدوارم لبخند امام زمان روزی شما باشد. باتشکر/

 

یک شنبه 2 مهر 1391  12:00 PM
تشکرات از این پست
IRAN313
IRAN313
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 1561
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:نکات جادویی خانه داری

كدام‌ظرف‌براي‌آشپزخانه‌بهتر‌است‌؟

از صبح كه فعاليت‌ خانم خانه شروع مي‌شود، ظرف‌هاي مختلفي در طرح‌ها و رنگ‌هاي متنوع و البته با جنس‌هاي متفاوت به كمك او مي‌آيند. در حقيقت از روزگاران قديم تا امروز، انسان‌ها از ظرف‌هاي مختلفي براي آشپزي و تهيه غذا استفاده كرده‌اند.
در هر زمان و هر مكاني هم با توجه به نيازهاي مردم و امكانات در دسترس، ظرف‌هايي خاص انتخاب مي‌شد. مثلا در قديم بيشتر از ظرف‌هاي سنگي استفاده مي‌كردند كه كم‌كم با پيشرفت انسان اين ظرف‌ها هم جاي خود را به مدل‌هايي جديدتر داد. مادران و مادربزرگ‌هاي ما هم بيشتر از ظروف مسي استفاده مي‌كردند. ولي امروزه، ظرف‌ها معمولا يا نچسب است يا پيركس و ديگر خبري از ظرف‌هاي مسي قديمي نيست. اما هر يك از اين ظرف‌ها مزايا و معايب خودش را دارد، يعني نمي‌شود يك نوع ظرف را صددرصد عالي و نوع ديگر را صددرصد مضر دانست.

ظرف‌هاي مسي


ظرف‌هاي مسي در آشپزخانه‌هاي قديمي جايگاه ويژه‌اي داشت. ولي امروزه كمتر كسي از اين گونه ظرف‌ها استفاده مي‌كند.جالب است بدانيم كه پختن غذا در ظرف‌هاي مسي، خواصي هم دارد، اما اگر مقدار مسي كه وارد غذا مي‌شود از حد معيني بيشتر باشد، اين ويژگي ممتاز تبديل به نكته‌اي منفي مي‌شود. البته امروز هم بعضي از خانواده‌ها فقط به دليل خاصيت استفاده از اين نوع ظرف‌ها، ترجيح مي‌دهند در ظروف مسي غذا درست كنند.اما علاوه بر خواصي كه براي سلامت انسان دارد، ظروف مسي داراي ويژگي‌هاي ديگري هم است. به عنوان مثال اين نوع ظرف‌ها مانند ظروف نسوز عمل مي‌كند و در اثر آشپزي خراب نمي‌شوند. در ضمن، برخلاف پيركس كه گاهي ممكن است در اثر حرارت آسيب ببيند، اين نوع ظرف‌ها هيچ وقت چنين صدماتي نمي‌بينند.
البته ظروف مسي حتما بايد داراي لايه‌اي از جنس قلع يا استيل يا نيكل باشد. بنابراين وقتي كه داخل ظروف مسي تغيير رنگ بدهد، بايد آنها را به رويگري ببريد و با كشيدن لايه‌اي داخل آن، مشكل را حل كنيد و به قول بعضي‌ها آن را به سفيدگر بسپاريد. در غير اين صورت، اگر در ظرفي كه تغييررنگ پيدا كرده است غذا بپزيد، نه‌تنها سودي نمي‌كنيد بلكه دردسرهايي هم براي شما ايجاد مي‌شود.

ظرف‌هاي نسوز و نچسب


اين نوع ظرف‌ها كه معمولا در اغلب خانه‌ها هم يافت مي‌شود، داراي مزايا و معايبي است. ظروف نسوز از فلز ساخته مي‌شود و براي اين‌كه قابليت نچسب و نسوز بودن را پيدا كند، لايه‌اي خاص داخل آن مي‌كشند.
هنگام شستشوي اين نوع ظرف‌ها بايد بيشتر دقت كرد و آنها را آرام و با ملايمت شست. همچنين بايد حواستان باشد، قاشق فلزي به كف يا ديواره‌هاي ظرف برخورد نكند. چون اگر لايه نچسب آن از بين برود، نه‌تنها قابليت‌هاي خود را از دست مي‌دهد بلكه موجب بروز بيماري نيز مي‌شود. پس حتما از خراشيده شدن و خط افتادن اين گونه ظروف جلوگيري كنيد.
ظروف نچسب را نبايد وقتي خالي است، به مدت طولاني روي حرارت زياد بگذاريد. چون اين حرارت باعث مي‌شود دودي از آن بلند شود كه بسيار مضر است.مصرف كمتر روغن از مزاياي پخت غذا در اين نوع ظرف‌هاست، يعني اگر هنگام پخت غذا از اين ظروف استفاده كنيد، با حداقل ميزان روغن مي‌توانيد غذايتان را بپزيد.

پيركس


معمولا از اين نوع ظرف‌ها بيشتر در فر و مايكروفر استفاده مي‌شود. اين نوع ظرف، به راحتي شسته و تميز شده و هيچ وقت ساييده و خراشيده نمي‌شود. ولي هنگام استفاده از ظرف‌هاي پيركس بايد مراقب تغيير دماي ناگهاني باشيد، چون ممكن است اين ظرف‌ها در اثر تغيير ناگهاني دما بشكند.

ظرف‌هاي آلومينيومي


شايد نام ظروف آلومينيومي را كمتر شنيده باشيد و تصور كنيد كسي از آنها استفاده نمي‌كند، اما مردم معمولا اين نوع ظرف‌ها را به اسم روحي يا رويي مي‌شناسند، در حالي كه اين ظرف‌ها به طور عمده از جنس آلومينيوم است.پخت و پز در اين گونه ظرف‌ها باعث مي‌شود مقداري آلومينيوم در غذا آزاد شود كه براي بدن مضر است. پس اگر از اين نوع ظرف‌ها استفاده مي‌كنيد، بهتر است غذاهاي ترش، شور و غذاهاي حاوي گوجه‌فرنگي را درون آنها نپزيد. چون اين غذاها باعث مي‌شود آلومينيوم بيشتري در غذا آزاد ‌شود.

ظر‌ف‌هاي سفالي


ظروف سفالي براي پخت غذا مناسب است ولي بايد دقت كنيد كه آن را روي حرارت مستقيم و زياد گاز نگذاريد. چون اين كار باعث مي‌شود ظرف به راحتي بشكند. اگر مي‌خواهيد در اين نوع ظرف‌ها غذا بپزيد، حتما از شعله‌پخش‌كن استفاده كنيد و حرارت زير آن را نيز كم كنيد.

ظرف‌هاي چدني


اين ظرف‌ها براي پخت و پزهاي طولاني‌مدت مفيد است چون حرارت را به خوبي در خودش نگه مي‌دارد و گرما را زياد منتقل نمي‌كند.

ظرف‌هاي استيل


اين ظرف‌ها در مقابل ضربه مقاوم هستند و هرگز خراشيده نمي‌شود. در ضمن شستن آنها هم بسيار راحت است، اما ظرف‌هاي چدني حرارت را به طور يكنواخت منتقل نمي‌كند. در ضمن اين نوع ظرف‌ها، براي گرم‌كردن غذا هم مناسب نيست، چون نازك است و غذاي داخل آن خيلي زود مي‌سوزد و ته مي‌گيرد.


روزنامه جام جم

امیدوارم لبخند امام زمان روزی شما باشد. باتشکر/

 

دوشنبه 3 مهر 1391  12:41 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها