خانه گله داری
خانه گله داری واقع در بخش مرکزی شهرستان بندر عباس و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. این بنا مربوط به اواخر دوره قاجاریه و اوایل دوره پهلوی میباشد و مالک آن شخصی به نام حمزه گله داری بوده است . این بنا در دو طبقه ساخته شدهاست که طبقه پایینی آن فاقد ارزش معماری است ولی طبقه ی بالای آن دارای بعضی از ارزش های معماری میباشد.
حمام گپ
این حمام بزرگترین حمام شهر در دوره قاجاریه می باشد که تا اواخر دهه پنجاه ازآن استفاده می شده است . حمام ازدو قسمت زنانه و مردانه تشکیل شده و مصالح آن سنگ ، آجربا ملات ساروج ، گچ و دردهه اخیر سیمان بوده است .حمام گپ در دوره پهلوی دوم باراه اندازی لوله کشی شهری دربندرعباس به تاسیسات لوله کشی مجهز می شود و دربخش هایی ازآن از دوش استفاده می شده است .
قلعه فین
این بنا درقرن دهم هجری مقارن با حکومت صفوی و پادشاهی شاه عباس یا اندکی پیش از آن یعنی زمان تسلط پرتغالی ها برجزیره هرمزوبندرعباس بنا شده این قلعه بر روی تپه ای مرتفع قرار دارد. قدمت این قلعه را از روی سفالهای بدست آمده میتوان به قرون میانه اسلامی نسبت داد قلعه مذکور و احتمالاً در زمان ساخت جنبه نظامی داشتهاست و دارای برج و باروها و تاسیسات بسیار است . حسینیه کربلایی ابوتراب و مسجد آن ، قبرستانی متروک و قدیمی و آثار چندین خانه قدیمی در اطراف قلعه دیده می شود .
گنبد سرخ
این بنا در60 کیلومتری شمال شرقی بندرعباس ، در روستایی به نام گنبد سرخ دربخش جرونات قرار دارد ومتعلق به سده میانی دوره اسلامی است که در میان قبرستان قدیمی واقع است این بنای مربع شکل دارای چهار درگاه درچارطرف ودیوارهایی به طول تقریبی چهارمتر می باشد .
مجموعه برکه های باران
این مجموعه شامل 6 برکه یا آب انبار مربوط به دوران صفویه است و درگذشته ازمنابع ذخیره آب شیرین بندرعباس بوده وهربرکه دارای چهاردهانه اصلی برای برداشت آب بوده است . این برکه ها در فضای مشجر وسیعی درخیابان 22 بهمن بندرعباس قراردارند و دارای گنبدهای موزون زیبا و منحصر به فردی هستند و مصالح آنها از سنگ و ملات ساروج است .
اسکله قدیم
اسکله قدیم بندرعباس ، هم اکنون از مراکز دیدنی مورد توجه مسافران استان هرمزگان است که در کناره ی جنوبی بلوار طالقانی قرار گرفته است . این اسکله در سال 1318 شمسی ساخته شده و دارای 185 متر طول و 4.20 متر عرض است .عظمت اسکله ی جدید و تاسییسات آن نیز بسیاری از تازه واردان به این شهر را جذب خود می کند .
مسجد جامع دلگشا
اين بنا در نبش بلوار طالقاني ( ساحلي ) و خيابان مسجد جامع بندرعباس قرار گرفته و از آثار قرن دوازده و سيزده هجري قمري محسوب مي گردد . اين بنا شامل شبستان دو قسمت قديمي الحاقي است . بخش قديمي داراي ستونهاي متعدد با سر ستونهاي گچبري شبيه به مسجد گله داري و مسجد دژگان است این بنای تاریخی درشهر بندر عباس واقع می باشد.
مسجد جامع بندرعباس
مسجد جامع بندرعباس در سال ۱۱۷۵ هجری قمری توسط شخصی به نام زین العابدین ابوالقاسم اوزی احداث شدهاست. این مسجد به علت همجواری با مرقد امامزاده شاه محمد تقی به مسجد امامزاده نیز مشهور است. این مسجد از نظر زیبایی یکی از کاملترین مساجد جنوب به شمار می آید، محراب و منبر زیبای آن، و مناره جذاب آن، و درون مسجد دارای تزیینات گچبری ارزندهای است و قدمت آن به دوره زندیه میرسد.