0

اخبار استان مرکزی

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

اخبار استان مرکزی

 

به نام خدا

 

 

تاپیک ویژه اخبار گردشگری و توریستی استان

 

 

 

کاربران گرامی تالار همسفران

 

سلام علیکم

 

با احترام به اطلاع شما بزرگواران میرساند ، متاسفانه  برخی از کاربران با درج اخباراستانها در زیر تالار هر استان آنچه هدف این تالار است را رعایت نمی کنند وباید مکررا در اینخصوص تذکر داده شود . دراین خصوص با هماهنگی با مسئول محترم ارشد انجمن ها مقرر شد تایپیکی به نام اخبار استان در زیر تالار هر استان ایجاد شود تا در سایر مطالب تالار اختلال و بی نظمی  بوجود نیاید

 لذا با عنایت به این مطلب خواهشمند است کاربران گرامی قبل از درج اخبار به موارد ذیل توجه داشته باشند :

 

·         با توجه به اینکه در صفحه اول سایت اخبار وجود دارد نیاز نیست  هرگونه اخباری را در این تالار درج کنید

 

·         اخباری مدنظر هستند که حالت کاربردی ، آموزشی و ارتباط با موضوع تالار مثلا در خصوص دیدنیهای تاریخی ، فرهنگی ، طبیعی و سایر مسائل مرتبط با گردشگری در استان مربوطه باشد .

 

·         از درج اخبار روزانه و تاریخ مصرف دار بپرهیزید

 

 

·         اگر مطلب شما حاوی تصویر میباشد پهنای عکس از 400 بیشتر نباشد ، زیرا موجب بهم ریختگی  فرم صفحه میشود .

 

·         در صورت عدم موارد فوق ضمن اینکه اخبار مربوطه حذف میشود امتیاز شما در سایت نیز کسر میگردد .

 

(ارسال تاپیک ها و پست های خبری در تالار های همسفران اکیدا ممنوع-ارسال خبر فقط با رعایت شرایط مذکور و در تاپیک مربوطه)

 

 

از اینکه موارد مذکور را رعایت میکنید از شما متشکرم 

 
 
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
شنبه 18 شهریور 1391  4:52 PM
تشکرات از این پست
zahra_53 fatemeh_75 ali_81
irani77
irani77
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 104
محل سکونت : فارس

پاسخ به:اخبار استان مرکزی

خبر دیگه ای نیست؟

جمعه 12 آبان 1391  2:08 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان مرکزی

بزرگترین فرش گل کشور رونمایی می‌شود

 همزمان با عید سعید غدیر خم؛ عضو شورای شهر شهرستان محلات گفت: همزمان با عید سعید غدیر خم بزرگترین فرش گل کشور در این شهرستان رونمایی خواهد شد.

قاسم رییس اکبری در گفت‌وگو با ایسنا افزود: پس از احداث یک نمونه فرش در دومین کنگره هیدروپونیک در شهریور ماه سال جاری در محلات و به دنبال پیشنهاد مهندسین ایستگاه تحقیقات گل و گیاهان شهرستان و ارائه نمونه‌های مشابه این طرح در برخی از کشورها و دربرگیری استقبال مردم، در نهایت این طرح در شورای شهر محلات به تصویب رسید.

وی در ادامه تصریح کرد: قرار شد در این طرح از سرشاخه‌های گل که دور ریز گلکاران بود، استفاده شود تا ابتکاری هم در این زمینه صورت گرفته باشد.

عضو شورای شهر محلات خاطرنشان کرد: این فرش گل به متراژ هزار متر مربع و همزمان با عید سعید غدیرخم به مدت چهار روز پذیرای بازدید علاقه‌مندان خواهد بود.

رییس اکبری بیان کرد: این فرش گل در زمین چمن مصنوعی جنگل شهرستان محلات پهن خواهد شد.

وی در پایان گفت: این فرش گل با همکاری ایستگاه تعاونی گل و گیاه، دانشگاه مهرگان، شرکت تعاونی گل و گیاه و شهرداری محلات رونمایی خواهد شد.
 

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

جمعه 12 آبان 1391  11:53 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان مرکزی

تالاب کویری اراک در معرض تهدید قرار دارد
 
 
تالاب کویری اراک با جلوه های بکر طبیعی و گردشگری سرمایه ارزشمند زیست محیطی است که به دلیل دخالت های نابه جای انسانی در معرض تهدید قرار گرفته است.

زیست نیوز- ضرب آهنگ قلب تپنده این تالاب کم نظیر چندین دهه است که طنین متوازن خود را از دست داده و تنها در سایه تدبیر و مهر در ترمیم جراحات زیست محیطی التیام می یابد.

تالاب میقان اراک یکی از مرتفع ترین نقاط شوره زار ایران است که میانگین ارتفاع آن از سطح دریای آزاد یکهزار و 670 متر است و از جمله آخرین حلقه های اکولوژیک حوضه آبریز دشت اراک محسوب می شود.

به نقل از ایرنا، این تالاب کویری دارای 11 کیلومتر طول و 16 کیلومتر عرض است و حوضه آبریز آن با وسعت پنج هزار و 481 کیلومتر مربع به صورت کاسه بسته ای بین رشته کوه های زاگرس و کوه های مرکزی قرار گرفته است.

بخش وسیعی از این حوزه به وسعت تقریبی سه هزار و 538 کیلومتر مربع دشت و مابقی تپه ماهوری و کوهستانی است که مجموعه ارزشمندی از گونه های گیاهی و جانوری را در خود دارد.

دریاچه این تالاب به مساحت حدود 12 هزار هکتار ناحیه ای کم ارتفاع و مردابی با آب شور است که تمامی آب های سطحی منطقه و آب های حاصل از نزولات جوی به آن وارد می شود.

در سال های پربارش، سطح آب دریاچه تالاب میقان کاملا با آب پوشانده می شود و در سال های کم آبی با تبخیر بالا، سطح آبی تالاب کوچک شده و محیط اطراف آن به حالت کویری و نمکزار در می آید.

تالاب کویری میقان اراک در 15 کیلومتری شمال شرقی شهر اراک در سال 87 به عنوان منطقه شکار ممنوع تحت حمایت سازمان محیط زیست کشور درآمده و وسعت دامنه آبی و اراضی اطراف آن 25 هزار هکتار است.

شن های روان بخش کویری این تالاب در گذشته ای نه چندان دور شهر داوود آباد و روستاهای میقان، ده نمک و ترمز را تهدید می کرده و هجوم شن ها با وزش باد به طوری بوده که تپه های شنی در مقابل منازل ایجاد می شده است.

با اقدامات بیابانزایی دهه اخیر توسط منابع طبیعی استان مرکزی علاوه بر مهار این معضل، پهنه کویر نیز با گونه های آتریپلکس و قره داغ سبز شده و طیفی از گیاهان و جانوران به چرخه حیات طبیعی این اکوسیستم افزوده شده است.

در قلب این تالاب بزرگترین ذخیره سولفات سدیم خاورمیانه و جهان چون گنجی عظیم نهفته است که نزدیک به 60 درصد از منابع سولفات سدیم کشور را شامل می شود.

به عقیده کارشناسان افزایش برداشت از معادن کویر به مفهوم شخم زدن آن است و به دلیل سست بودن خاک آن می تواند در دراز مدت با انتقال چتر ریزگردها بر فراز اراک حیات و سلامت ساکنان آن را به خطر بیندازد.

دخالت های انسانی در دل تالاب کویری میقان در چند دهه اخیر وضعیت این تالاب را برهم زده که از جمله آن می توان به ساخت و تعریض جاده داخل تالاب و قطع ارتباط اکولوژیکی قسمت شمالی با جنوب، ساخت سد در بالادست حوزه آبریز و کاهش آب ورودی به تالاب، ورود پساب تصفیه خانه فاضلاب شهر اراک و فاضلاب شهرک صنعتی ایبک آباد و پساب های کشاورزی اشاره کرد.

تغییر کاربری اراضی و چرای بیش از حد دام در منطقه، شکار غیر مجاز پرندگان و زنده گیری پرندگان توسط حاشیه نشینان، استقرار فرودگاه اراک و کارخانه املاح معدنی ایران در حاشیه تالاب بدون ارزیابی زیست محیطی از دیگر مشکلاتی است که سیر تغییرات مخرب در این تالاب را تسریع کرده است.

گونه های گیاهی موجود درتالاب کویری میقان اراک از زمره گونه های ارزشمند اقلیم شور است که از جمله آن می توان ˈخارشترˈ،ˈتاج خروسˈ،ˈعلف شورˈ ،ˈگلرنگˈ ،ˈاسپندˈ ، ˈتاغˈ و ˈآویارسلامˈ را نام برد.

پوشش گیاهی کناره تالاب در دشت رسوبی به دلیل پایین بودن درصد نمک و آب متنوع تر است و بیشتر در این بخش گیاهان یک ساله با بارندگی های اسفند ماه و اوایل بهار رشد می کنند.

تاکنون 205 گونه پرنده در استان مرکزی شناسایی شده که 67 درصد از این گونه ها در تالاب کویری میقان اراک مشاهده شده است.

 

بر اساس ارزیابی های علمی تنوع پرندگان تالاب میقان اراک 27 درصد از گونه های پرندگان شناسایی شده کشور را شامل می شود که این مهم بیانگر اهمیت این بوم زیست برای پرندگان بومی و مهاجر است.

در محدوده تالاب کویری میقان اراک 140 گونه پرنده ثبت شده که 40 گونه آبزی و 50 گونه کنارآبزی و 50 گونه نیزدر اقلیم خشک زیست دارند.

در میان طیف متنوع گونه های جانوری تالاب میقان اراک 27 گونه نادر و آسیب پذیر شناسایی شده که محیط زیست استان مرکزی ایجاد و تقویت حلقه حمایتی از آن ها را در برنامه دارد.

یکی از پستانداران بسیار نادر در تالاب کویری میقان اراک ˈزرده برهˈ است که در معرض انقراض است و اقدامات خاص برای حمایت از آن جریان دارد.

شهرت تالاب میقان اراک به عنوان زیستگاه دائمی و موقت پرندگان است و این تالاب هرساله پذیرای بیش از 12 هزار قطعه درنای خاکستری مهاجر است.

درناهای خاکستری که جزو پرندگان حمایت شده زیست محیطی جهان است هر ساله در مسیر کوچ سالانه خود از سیبری در اواسط آبان ماه در تالاب کویری میقان اراک زیست دو ماهه دارند و با بارش اولین برف زمستانی به سمت مناطق جنوبی کشور و آفریقا پر می گشایند.

این پرندگان در مسیر بازگشت کوچ در اوایل بهار نیز چندگاهی را در تالاب میقان اراک بیتوته می کنند و حیات این زیستگاه به عنوان یکی از حلقه های کلیدی کوچ درناها است.

ˈچوب پاˈ، ˈفلامینگوˈ، ˈخوتکاˈ ، ˈچنگرˈ، اردک نوک پهنˈ ، ˈهوبرهˈ ، ˈتنجهˈ ، ˈآنقوتˈ ،ˈحواصیلˈ ، ˈاردک سرسبزˈ و ˈغاز خاکستریˈ از نمونه های موجود در حلقه زیستی پرندگان تالاب میقان اراک است.

تالاب میقان اراک با چشم اندازهای زیبا در اوج و فرود پرندگان در عرصه دریاچه، جلوه های منحصر به فرد در طلوع و غروب خورشید، صحنه های خلق شده با نمک و شب های پر ستاره کویری پتانسیل بزرگی را در تبدیل شدن به قطب گردشگری دارد .

برنامه مناسب برای ایجاد فرصت های گردشگری کویرگردی، قایقرانی، پرنده نگری و برقراری تورهای علمی زمینه ای برای اشتغال و درآمدزایی مردم روستاهای منطقه است که باید مورد توجه مسوولان ذیربط قرار گیرد.

مردم روستاهای حاشیه این تالاب کویری بیشتر دامدار و کشاورز هستند و در سایه خوش ذوقی مسوولان می توان از ظرفیت های روستاگردی برای رونق صنعت توریسم منطقه نیز بهره برد.

جبران زیان های وارده به تالاب کویری میقان اراک از موضوعات مهمی است که باید هر چه سریعتر با برنامه ای هدفمند دنبال شود چرا که از دست رفتن ارزش های این زیست بوم و شتاب گیری بیابانی شدن آن به شدت بر کیفیت هوای اراک و کیفیت زیست کانون های جمعیتی همجوار اثرگذاری منفی دارد.

کارشناسان زیست محیطی و اجتماعی هشدار می دهند که در صورت ادامه روند تخریبی فعلی در تالاب میقان اراک، به سرعت بستر برهم خوردن اکوسیستم تالاب و کویری شدن آن مهیا می شود.

در صورت وقوع چنین بحرانی با صرف میلیون ها ریال نیز جبران دخالت های غیرفنی امکان پذیر نخواهد بود و چالش های اجتماعی و فرهنگی و زیست محیطی منطقه حاد می شود.

ورود بدون نظارت حجم بزرگی از پساب های فاضلاب به حوزه تالاب کویری میقان اراک در درازمدت علاوه بر آلودگی منابع آب زیرزمینی، تهدید جدی برای سلامت گونه های گیاهی و جانوری خواهد بود.

با توجه به اینکه ایجاد کمربند حفاظتی تالاب های کشور یکی از تکالیف جدی برنامه پنجم توسعه است، می طلبد تمامی امکانات و دستگاه های متولی در ساماندهی شرایط اکوسیستم حساس و شکننده تالاب میقان اراک به کار گرفته شود.

 

تلاش مضاعف محیط زیست استان مرکزی به منظور افزودن نام تالاب میقان اراک به لیست کنوانسیون جهانی رامسر اقدامی ضروری است که می تواند مانع تخریب بیشتر این زیست بوم شود.

 

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

یک شنبه 10 دی 1391  4:09 PM
تشکرات از این پست
mohsenshabani
mohsenshabani
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2227
محل سکونت : روی کره خاکی

پاسخ به:اخبار استان مرکزی

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران از اراك، در ميان 10 شهر استان مرکزي نراق داراي ويژگي هاي خاصي است که سفر به آن را دوست داشتني مي کند.بافت تاريخي نراق با ترکيبي از بناهاي تاريخي، معابر سنگ فرش و آب روان و باغهاي حاشيه آن آرامشي را براي ساکنان به همراه دارد که در جاي ديگري از شهرهاي کشور قابل مشاهده نيست.

از راه ابريشم گرفته تا آبشار گيسو، خانه فاضلين نراقي، امامزاده سليمان، امامزاده زبيده خاتون، امامزاده يحيي، بازار و کاروانسراي شمس السلطنه، آب انبار حاج عبدالباقي تاريخ نراق را تشکيل مي دهند.

اين شهر درجنوب استان مرکزي و جزو شهرهاي دليجان است و حدود 140 کيلومتر با اراک فاصله دارد.جمعيت اين شهر حدود چهار هزار نفر است و نکته جالب اين است که با وجود دانشگاه آزاد در اين شهر، شش هزار دانشجو وارد نراق شده اند که از سويي فرصت و در صورت نبود برنامه يک تهديد است.

نراق از شمال به کوه ال، از طرف مغرب در 18کيلومتري شهرستان دليجان، از جنوب در 20 کيلومتري روستاي سينقان و از شرق در 22 کيلومتري مشهد اردهال - مرقد مطهر امامزاده سلطانعلي فرزند امام محمد باقر(ع)- قرار گرفته است.

ارتفاع اين شهر از سطح دريا 1650 متر و مساحت آن با احتساب مزارع اطراف شهر حدود 70 کيلومتر مربع است.

آرامش اولين هديه نراق به گردشگران

نراق شهر کوچک و تاريخي است با داشتن فضاي تاريخي و دست نخورده از طراوت و آرامشي برخوردار است که هر مسافري را ساعت ها در دل آرام خود پناه مي دهد.

گذر در کوچه پس کوچه هاي اين شهر کوچک انسان را به دل تاريخ مي برد، دنيايي به دور از حساب و کتاب هاي امروزي.

هواي دلچسب خنک، سکوت و آرامش کوچه ها، شاخه هاي درختهايي که از حياط ها به ديوارهاي کاهگلي بيرون زده و به رهگذران سلام مي کنند، پله هاي بلند آب انبارهايي که تا عمق زمين مي رود و خنکاي آب را ميهمان برق چشمهاي آنها مي کند... مردم صميمي و ساده همه و همه خبر از گذشته گمشده اي است که دلتنگي را برطرف مي کند و لحظاتي را مي تواني فارغ از دود و ماشين تنفس کني.

زيبايي و تاريخي بودن اين شهر را مي توان با بافت قديمي يزد مقايسه کرد، شهري به دور از دود و ترافيک و ماشين.

سالانه بيش از 20 هزار نفر از نراق ديدن مي کنند

اين روزها نراق خود را براي پذيرايي از ميهمانان نوروزي آماده كرده است.

آمار گردشگري استان حاکي است سالانه بيش از 20 هزار نفر از اين شهر بازديد مي کنند که البته قابليت آن بيش از اين آمار است.

بافت تاريخي اين شهر در قالب سه محله اصلي در بيش از 16 هکتار قرار دارد.

از سال 1383با همکاري شهرداري و شوراي شهر نراق احياي بافت قديم اين شهر آغاز و مرمت بخش هاي اصلي آن به پايان رسيد.

اکنون خانه فاضلين نراقي از مراجع تشيع و صاحب کتابهاي متعدد ديني احياء شده است و آماده استقبال از گردشگران است.اين شهر و تمام اجزاي تشکيل دهنده آن مانند، راه، مسجد، کوچه، بازار و... حفظ شده است، و از سوي ديگر، اين شهر در مسير مناطق گردشگري قم، اصفهان، دليجان قرار دارد و مي تواند به قطب گردشگري تبديل شود.

نراق قابليت ثبت جهاني دارد

براي تعريف نراق براي آنهايي که به آنجا نرفته اند مي توان به شهرهاي ديدني ماسوله و بافت قديمي يزد اشاره کرد و نراق شهري از اين دست ها شهرهاي قديمي با ديوارهاي کاهگلي است وبه گفته صاحب نظران، اين شهر قابليت ثبت جهاني دارد.

توجه به اين شهر و ايجاد زيرساختهاي گردشگري مي تواند رقم قابل توجهي به ارز آوري گردشگري استان اضافه کند.

استان مركزي زمينه هاي زيادي براي جذب توريسم دارد وتحقق زمينه هاي گردشگري استان نيازمند اعتبارات مناسب و جذب سرمايه گذار است که گامهايي در اين زمينه برداشته است اما کافي نيست.

تمام هفته گناه و غروب جمعه دعا             کمی خجالت از این انتظار هم خوب است           الهم عجل لولیک الفرج

یک شنبه 6 بهمن 1392  8:15 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها