جام جم آنلاين: گروهي از دانشمندان پس از انجام تحقيقات گسترده در بخش مركزي اقيانوس آرام به اين نتيجه رسيدهاند كه مرجانهايي كه در گذشته تنشهاي گرمايي را متحمل شده و توانستهاند كماكان به حيات خود ادامه دهند، به احتمال زياد در آينده نيز ميتوانند اثرات گرمايش جهاني را پشت سر بگذارند.
تحقيق اخير امكان تهيه نقشهاي گويا از تاثيرات گرمايش جهاني را در اقيانوسها هموار ميسازد. در ضمن اين تحقيقات به دانشمندان كمك خواهد كرد تا بتوانند زيستگاهها و محلهايي را كه مرجانها به واسطه تغييرات جوي قادرند در آنجا سازگاري بيشتري با محيط داشته باشند، شناسايي كنند.
سيمون دونر، همكار تحقيقاتي اين پروژه و استاديار دپارتمان زمينشناسي يوبيسي كه هماهنگكننده اين سري تحقيقات ميداني بوده، ميگويد: «گروه تحقيقاتي ما تازه شروع به شناسايي زيستگاههايي كرده كه مرجانها در آينده راحتتر و بهتر ميتوانند در آنجا به حيات خود ادامه دهند. دادههاي اخير جنبهاي حياتي براي پيشبيني وضعيت صخرههاي مرجاني و برنامهريزيهاي آتي دارند. مقصود از برنامهريزي اين است كه چگونه ميتوان به مرجانها در مقابله با شرايط حاكم چه در حال و چه در آينده كمك كرد؟
زماني كه درجهحرارت آب خيلي بالا ميرود، جلبكهاي دريايي كوچك كه منبع عمده غذاي مرجانها را تشكيل ميدهند و عامل بسيار مهمي در ايجاد رنگدانههاي مرجاني هستند، كمكم از بين ميروند. اين پديده را كه باعث سفيد و بيرنگ شدن مرجانها ميشود «مات شدن مرجانها» مينامند كه در نهايت نتيجهاي بجز مرگ مرجانها در پي نخواهد داشت، اما در نواحي گرمسيري جلبكها توانستهاند خود را با تغييرات گرمايي بيشتر سازگار نمايند و همين مساله به مرجانها هم كمك ميكند.