0

دوران عقد فرصت طلایی اما زودگذر

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

دوران عقد فرصت طلایی اما زودگذر

 

 
 دوران عقد فرصت طلایی اما زودگذری است! شما فرصت دارید تا پیش از شروع زندگی مشترک، همدیگر را بیشتر بشناسید و آماده تر زندگی تان را زیر یک سقف شروع کنید اما اضطراب انتخاب درست، مواجه شدن با مسائلی که پیش بینی اش را نمی کردید، و آماده شدن برای برگزاری مراسم عروسی شما را مشوش می کند و تا چشم به هم می زنید، می بینید که فرصت تمام شده است!
رعایت کردن نکاتی ساده در این زمینه می تواند به بهتر شدن رابطه شما کمک کند و در عین حال بیشترین شناخت را برای شما به همراه داشته باشد.
 
**اگر می خواهید ارتباطی سالم، منطقی و پربار داشته باشید، یادگیری مهارت های ارتباطی را جدی بگیرید. مهارت های ارتباطی فرصتی است برای تعیین چارچوب های زندگی مشترک و پاسخ مثبت دادن به احساسات و عواطف همسر. علامت این که کسی مهارت های ارتباطی کافی ندارد این است که معمولا سخنان و رفتارهای نسنجیده هر چند کوچک و به شوخی دارد که می تواند یک دلخوری بزرگ به وجود آورد و شیرین روابط را کم کند.
 
** ارتباط با همسر و خانواده اش به طور مستقیم یا غیرمستقیم به صورت کلامی و غیرکلامی، آگاهانه یا ناآگاهانه، انتقال دهنده پیامی است، پس بیندیشید هر بار چه پیامی می دهید!
 
**ارتباط با همسر، حساس، پر بها و زیباست اما برای آنکه به وظایف شغلی، تحصیلی، خانوادگی شما و اطرافیان تان لطمه نخورد، برای ارتباط تان برنامه داشته باشید.
 
**با شنیدن صحبت های همسرتان، ارزیابی هدایای او، انتخاب هایش، (نوع و رنگ لباس، کتب و...) علاقه ها، سلیقه ها، احساسات، عواطف و نقاط حساس شخصیت او را پیدا کنید و در عمل آن ها را لحاظ کنید.
 
**رفتار احترام آمیز، بهترین شیوه حفظ حریم های فردی – اجتماعی و مقدمه ارتباط مثبت است.
 
**برقراری و حفظ یک ارتباط پایدار و سازنده با شناخت ویژگی های زیستی، تمایلات و نیازهای روانی امکان پذیر خواهد بود.
 
**چگونگی ارتباطات دوران عقد، تعیین کننده روابط بعدی شماست؛ پس این دوران را تنها صرف احساسات عاشقانه نکنید.
 
**یکی از عوامل مهم تعیین کننده جایگاه اجتماعی شما، رفتارهای پسندیده و محترمانه با اطرافیان تان است.
 
**اگر می خواهید روانی با نشاط، فکری سالم و خاطری آسوده داشته باشید با همسرتان صادقانه، محترمانه و دوستانه رفتار کنید.
 
**فردی که همسر خود را دوست دارد، در برخورد با او، صداقت را سرلوحه رفتار و گفتار خود قرار می دهد. «صداقت است که آدمی را نیکوکار می کند و نیکوکاری به بهشت راه می کند». همسران صادق، دروغ نمی گویند و دورویی نمی کنند و به وعده های خود عمل می کنند در حالی که ملزم به گفتن همه چیز هم نیستند.
 
** در صورتی که خصوصیت مثبت همسرتان را به صورتی برجسته بنگرید همیشه به او وفادار خواهید ماند.
 
**برای همسرتان به گونه ای احترام قائل شوید که از او انتظار تمکین و تواضع دارید.
 
**عشق و علاقه و محبت خود را با دادن هدیه ای مناسب یا دعوت به میهمانی به همسرتان نشان دهید.
 
** توجه و محبت به افراد مورد علاقه همسر (والدین و...)، ارتباط شما را با او صمیمی تر خواهد کرد.
 
** شما می توانید با استفاده از کلمات و رفتارهای زیبا و متناسب با شخصیت همسرتان، رابطه ای صمیمانه با او برقرار کنید.
 
**برای جذاب شدن ارتباط، رفتارهای غیر کلامی مثبت (سر تکان دادن، حرکات چشم و دست و...) را چاشنی مهارت های ارتباطی کلامی قرار دهید.
 
**سخنانی که بین شما و همسرتان ردوبدل می شود، امانت است. برای استحکام زندگی بایستی همسران امانتدار یکدیگر باشند، برای هم خیرخواهی کنند و عیوب، ایرادها، قول و قرارهایشان را با هم در میان بگذارند.
 
**توجه داشته باشید امید و صبر را همراه زندگی خود نموده اید؛ هر گاه برای آینده هدف های والایی، تعریف و برنامه ریزی کنید.
 
همسران صادق، دروغ نمی گویند و دورویی نمی کنند و به وعده های خود عمل می کنند در حالی که ملزم به گفتن همه چیز هم نیستند
 
**خوش خلقی، کدورت ها را به دوستی تبدیل می کند چنان که آفتاب یخ را به آب.
 
** اخلاق انسانی، معنویت و ایمان مذهبی است که می تواند شما را در طول زندگی علاقمند، وفادار، رازدار یکدیگر و امیدوار و صبور نگاه دارد.
 
** انسان طالب زیبایی است و زیبایی طلبی، مقدمه ارتباط؛ پس شما زوج های جوان نیز با آراستن و پیراستن خود برای یکدیگر با هم رابطه ای سازنده و محترمانه برقرار کنید.
 
** دروغ هر چند کوچک باشد سخنان راست شما را تحت الشعاع قرار می دهد و اعتمادتان را از یکدیگر سلب می کند و شما را در سراشیبی گناه قرار می دهد. حتی یک نگاه بیجا نیز می تواند رابطه شما و همسرتان را مخدوش کند.
 
**در مورد مسائل خصوصی همسرتان بیهوده کنجکاوی نکنید؛ زیرا این گونه رفتار کردن می تواند موجب لجبازی، بی اعتمادی و پنهان کاری او شود.
 
**بی جهت در سوابق همسرتان کنکاش نکنید، حال را ببینید و آن را سرمایه آینده ای روشن قرار دهید.
 
** دو چشم، دو گوش و یک زبان دارید پس بیشتر بنگرید، بشنوید و کمتر بگویید؛ زیرا با پر حرفی برخی رازها و عیب ها آشکار می شوند و زمینه کدورت ها فراهم می شود.
 
**رعایت موقع شناسی در سخن گفتن مهارتی است که با تجربه ی، بیشتر شنیدن و کمتر گفتن به دست می آید.
 
** تعریف، تمجید و انتقاد شمشیرهای دو لبه ای هستند که باید بیجا و بموقع و بر اساس ظرفیت همسرتان بکار گرفته شوند.
 
**برای حفظ وقار خود، خانواده هایتان و جامعه و همچنین رعایت حال مجردها، بین رفتار خود و همسرتان در خلوت و جلوت تفاوت قائل شوید.
 
**همیشه در زندگی خود این اصل را به یاد داشته باشید که فردا روز بهتری خواهد بود.
 
**زندگی مشترک، فرصت با هم بودن و با هم اوج گرفتن، امانتی است در دست شما و همسرتان، آیا کسی را دلسوزتر از خودتان برای حفظ این امانت می یابید؟
 
**برای دستیابی به آرامش کامل، توکل بر خدا و توسل به راهنمایان دینی را سرلوحه برنامه های زندگی مشترکتان قرار دهید.
 
**شتاب را از زندگی خود حذف کنید. بگذارید صبر، شما را در پیشبرد اهدافتان همراهی کند.
 
**پادزهر دعوا و مشاجره، نگاه واقع بینانه، اولویت سنجی و گذشت دو طرفه است. پس توجه داشته باشید که بعد از هر گونه دعوا و مشاجره قهر نکنید!
 
**عیب جویی آسان تر است و عیب پوشی عاقلانه تر! همسران لباس یکدیگرند. پس عیب یکدیگر را فاش مکنید.
 
**در هنگام برخورد با مشکلات، به جای سرزنش یکدیگر، با همدلی، همفکری و هماهنگی درصدد حل مشکل باشید.
 
**به همسرتان نشان دهید که در هنگام صحبت کردن او با تمام وجود به سخنانش گوش می دهید، رعایت این امر نشانه احترام و علاقه شما به همسرتان است و البته احترام او را نیز نسبت به شما بر می انگیزد.
 
**اگر در این دوران در مورد انتخاب همسر شک و تردید به سراغتان آمد، ابتدا معیارهایتان را مرور کنید و سپس از فردی آگاه و معتمد راهنمایی بگیرید.
 
**به یاد داشته باشید که پس از هر سختی، آسانی هست، پس با مشکلات و سختی ها با صلابت و امیدوار برخورد کنید.
 
**گذشت و ایثار بهترین راه حل اختلاف سلیقه هاست. گذشت معجزه می کند اگر هر دو طرف خود را به آن مقید بدانند.
 
**مشکلاتی که بر سر راه شما قرار می گیرد روحتان را صیقل می دهد تا بتوانید در زندگی مشترک با گام های محکم تری پیشرفت کنید، قدر این فرصت ها را بدانید و به جنبه رشد دهی آن ها برجسته نگاه کنید.
 
برگرفته از کتاب آیینه و شمعدان
 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

سه شنبه 24 مرداد 1391  2:41 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:دوران عقد فرصت طلایی اما زودگذر

 

دوران عقد و تکینک‌هایی که باید بدانید

 

در شرایطی که به دلیل عوامل اقتصادی شروع زندگی مستقل به سرعت برای زوجین امکان‌پذیر نیست، دوران عقد گزینه‌ی مناسبی برای جوانان به شمار می‌آید
 
 در این دوران همسران می‌توانند ضمن شناخت از روحیات یکدیگر و تمرین برای زندگی مشترک‌، نیازهای روحی و جسمی یکدیگر را تا حدی برآورده ساخته و از زمینه‌های انحراف دور بمانند.
 
روابط، برخوردها و تعاملات همسران در این دوران از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چراکه درحقیقت این ارتباطات خشت اول زندگی همسران جوان بوده و زمینه‌ساز روابط آینده‌ی آن‌ها است.
 
 زوج‌هایی که با روش‌های صحیح ارتباط آشنا هستند و آن‌ها را به کار می‌برند، مشکلات کمتری در روابط خود تجربه می‌کنند و اگر هم با مشکلی روبرو شوند به خوبی از عهده‌ی حل و فصل آن برمی‌آیند.
 
 ایجاد محبت و کشش اولیه، اعتماد، تعامل با خانواده همسر، احساس رضایتمندی و بسیاری موارد دیگر از مؤلفه هایی است که در این دوران پایه‌گذاری شده و به طور مستقیم متأثر از احترام متقابل در بین زن و شوهر است.
 
احترام متقابل به معنای اهمیت و ارزش قائل شدن برای طرف مقابل و توجه به خواسته ها و نیازهای اوست. حفظ این احترام در دوران عقد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و همسران جوان می‌بایست توجه زیادی به آن داشته باشند‌.
 
در ارزش آن همین بس که اگر زن و شوهر حرمت یکدیگر را در این دوران حفظ نکنند، اثرات سوء آن در زندگی آینده گریبان آن‌ها را گرفته و حتی ممکن است به بنیان خانواده لطمه بزند. به برخی از این تاثیرات سوء توجه کنید:
 
از بین بردن محبت و اعتماد
 
بی‌احترامی ها سبب کاهش علاقه طرفین می‌شود و اعتماد و دلگرمی آن‌ها را نسبت به هم کم‌رنگ کرده و باعث دوری و فاصله گرفتن از هم در طی زندگی مشترک می‌شود.
 
فرو ریختن همیشگی دیوارهای حرمت
 
همسرانی که در دوران عقد احترام یکدیگر را حفظ نکرده‌اند، در زندگی مشترک نیز برای هم حرمت قائل نیستند. آن‌ها که اکنون به اصطلاح روی‌شان به هم باز شده است با بروز کوچک‌ترین مسأله و مشکلی احترام دیگری را زیر سؤال برده و به هم توهین می‌کنند.
 
احساس کم ارزشی و تأثیر آن بر وفاداری
 
حفظ احترام متقابل در دوران عقد به شکل‌گیری احساس ارزشمندی در همسران منجر شده و در نهایت به رضایتمندی از ازدواج منجر می‌شود. در‌حالی‌که با بی‌احترامی به همسر، وی که خود را کم ارزش فرض کرده، در بلند‌‌مدت از زندگی مشترک دل‌زده شده و حتی گاهی به دنبال کسی می‌گردد که برایش ارزش قائل بوده و احترامش را حفظ کند.
 
بی‌علاقه گی به مراوده با خانواده همسر
 
جوانی که به تازگی وارد خانواده‌ی جدیدی شده، به دنبال به دست آوردن جایگاه مناسب و تأثیر‌گذاری بر روی خانواده همسر است. بی‌احترامی به همسر در حضور خانواده سبب بروز اختلافات، رنجش ها و گاهی کینه های عمیقی در فرد می‌شود که تا سال‌ها بعد در کم و کیف رابطه با خانواده او مؤثر است.
 
حال که لزوم حفظ احترام متقابل در دوران عقد معلوم گردید، می‌توانید با رعایت نکات ریز و با اهمیتی در راه حفظ این حرمت ها قدم بردارید.
 
- به افکار و نظرات او احترام گذاشته و هرگز او را تمسخر نکنید.
 
- در هنگام بحث و مجادله آرام باشید و از الفاظ زشت و ناسزا استفاده نکنید.
 
- به اعضای خانواده‌ی او احترام بگذارید و با علاقه در جمع های آن‌ها شرکت کنید.
 
- هرگز در مقابل دیگران بحث و جدل نکنید.
 
- هنگام ملاقات با او آراسته و مرتب بوده و مهیای پذیرایی از او باشید.
 
- از خانواده‌ی خود بخواهید که با او به احترام برخورد کنند.
 
- در جمع با او مهربان بوده و به او توجه ویژه نشان دهید.
 
- در هنگام آمدن به استقبال او رفته و همیشه او را بدرقه کنید.
 
- به مناسبت‌های مختلف برایش هدیه گرفته و در میان اعضای خانواده به او تقدیم کنید.
 
- خواسته‌ها و نظرات او را در نحوه‌ی لباس پوشیدن و ظاهر خود در نظر بگیرید.
 
- در غیبت اعضای خانواده اش احوال پرس آن‌ها بوده و به مسائل آن‌ها اهمیت دهید.
 
- در نهایت به نیازهای فیزیولوژیک او پاسخ داده و سعی کنید که از روابط جنسی با یکدیگر لذت ببرید.
 
 حمیده گلستانی
 
 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

سه شنبه 24 مرداد 1391  2:55 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:دوران عقد فرصت طلایی اما زودگذر

 

دلهره‌های شیرین دوران عقد

پس از آشنایی‌های اولیه و رسمیت‌ یافتن ارتباطات، دوران عقد با دلهره‌ها و نشاط و خاطره‌هایش آغاز می‌شود.
 
به تدریج طرفین با روحیات و اخلاق و رفتار هم آشنا می‌گردند و حتی از عکس‌العمل های یکدیگر و واکنش‌ها در مواقع مختلف مطلع خواهند شد.
 
زوجین از هر قشر و طبقه‌ای باشند، به دلیل کثرت رفت و آمدها و حتی دخالت‌های اطرافیان و قیاس‌ها و حساسیت‌های خاص خود دچار تردید و گاه بدگمانی‌ می‌گردند.
 
حرف‌هایی از روی غرض یا حتی دلسوزانه با بیان ناخوشایند، آنان را نسبت به آینده به هراس و تفکر می‌اندازد.
 
قضاوت‌ کردن به معنای تحمیل عقاید و دیدگاه‌های خود به دیگران است و قضاوت‌های عجولانه و پیش‌داوری‌های سطحی و سرشار از ایراد و بغض فقط زندگی را به خطر می‌اندازد.
 
از آن‌جایی که احتمال عدم پذیریش یا سازگاری با خصوصیات یا اعمال همسر در این دوران زیاد خواهد بود، مراقبت از احساسات یکدیگر و احترام به عقاید مخالف هم نیز توصیه می‌شود.
 
 گاه کار و برنامه‌ای وعده داده شده و سهل‌انگاری صورت گرفته است
 
. عدم کسب نتیجه دلخواه، همسران را نسبت به هم دلسرد می‌کند. در این شرایط با فرصت دادن به یکدیگر برای ابراز دلایل این اتفاق از رنجش یکدیگر بکاهید.
 
ضمن این‌که صبوری و تحمل افراد در دوران عقد به علت فشارهای روانی موجود نسبت به زمان‌های دیگر ممکن است کمتر باشد
 
 که این مساله نیز نیاز به هم صحبتی و هم‌فکری درباره‌ی خصوصیت‌های هم و رفع تنش‌هایی که ناشی از داوری‌ها و قضاوت‌های زودهنگام است، دارد.
 
 لیلا کیانیان
 
 

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

سه شنبه 24 مرداد 1391  2:56 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:دوران عقد فرصت طلایی اما زودگذر

 

به چشم بر هم زدنی گذشت...

 

 

دوران عقد و دغدغه‌های آن
 
 دوران عقد فرصتی طلایی است برای زوج که قبل از ورود به زندگی مشترک، یکدیگر را بهتر بشناسند و با آمادگی بیشتر زیر یک سقف بروند.
 
 اما نباید فراموش کرد که این دوران بسیار زودگذر است و به قول بسیاری از افراد در چشم بهم زدنی تمام می شود. در دوران عقد برای بهتر شدن رابطه، زن و مرد باید به نکاتی توجه کنند. در این دوران ارتباط و شناخت نکات مهمی هستند که باید به هر دو توجه کرد.
 
دوران عقد را می توان دوران ارتباط و شناخت نامید، چرا که رابطه های جدید در این دوران شروعمی شود. رابطه با خانواده ی همسر، دوستان و همکاران همسر که هر کدام می تواند نوعی رابطه ی ناشناخته برای فرد باشد و او را نیازمند یادگیری اصول لازم برای ایجاد یک رابطه ی صحیح نماید.
 
هر یک از این انواع ارتباط به طور مستقیم یا غیر مستقیم، آگاهانه یا ناخودآگاه انتقال دهنده ی پیامی است، پس باید اندیشید که هر بار چه نوع رفتاری را در پیش دارید و چه پیامی را به دنبال آن منتقل می کنید.
 
موضوع مهم دیگر در این دوران توجه است. زن و مرد باید در این دوران به همه چیز و همه کس توجه کافی را داشته باشند که مهم ترین آن توجه به یکدیگر و شناخت هم و نیازهای یکدیگر است.
 
در این دوران باید زن و مرد احساسات یکدیگر را درک کنند و به آن‌ها پاسخ مناسب دهند. چرا که گاهی اوقات از روی شناخت ناکافی حرفی گفته می شود یا شوخی کوچکی منجر به ایجاد کدورت بین دو طرف می گردد.
 
 در این دوران باید در کنار همه ی وظایف شغلی، تحصیلی و... برای ارتباط با همسر و توجه به او و شناخت او، زمانی را در نظر گرفت.
 
در راستای ارتباط با همسر و شناختن او می توان به صحبت‌ها، علاقه ها، سلیقه ها و... توجه کرد و نقاط حساس فرد مقابل را شناسایی کرد و با توجه به این حساسیت ها، رفتار مناسبی را در پی گرفت.
 
دوران عقد و رفتارهای این دوران تعیین کننده رفتارها و روابط بعدی زن و مرد است، پس بهتر است در این دوران رفتار محترمانه ای با یکدیگر و اطرافیان داشته باشند.
 
همسران باید توجه داشته باشند که دوران عقد، دورانی بسیار حساس است و شناخت اولیه و کامل تر زن و شوهر از یکدیگر در این دوران شکل می گیرد.
 
 پس نباید این دوران را بی توجه به همسر و اوضاع زندگی و با بی خیالی پشت سر بگذارند، چرا که اگر همسرشان را در دوران عقد نشناسند و نتوانند پاسخگوی نیازهای او و اطرافیان باشند، در زندگی مشترک نیز با مشکل مواجه خواهند شد.
 
توجه به همسر در این دوران باعث می شود که فرد برای شروع زندگی مشترک انگیزه ی بیشتری داشته باشد و مشتاق تر باشد. اما اگر توجه فرد با بی توجهی و بی تفاوتی همسرش روبه رو شود، مسلماً ناامیدی و شک را در دل او می اندازد و تردید را به وجود می آورد که ای کاش ازدواج نمی کرد یا با فرد دیگری که توجه بیشتری به او دارد ازدواج می کرد و...
 
 بسیار پیش آمده که سخنان افرادی را می‌شنویم که از بی‌توجهی همسرشان در روزهای عقد گله مند هستند. زنانی که می گویند همسرشان برای با آن‌ها بودن ارزشی قائل نیست
 
و حتی ساعتی از کارش را کم نمی کند تا وقتش را با آن‌ها بگذراند یا وقتی با ذوق و شوق او را مهمانی دعوت می کنند، بهانه‌ای آورده و تنهایی را ترجیح می دهد و هدیه ای را که برای او می خرند با بی‌توجهی کنار می اندازد.
 
 مردهایی که از همسرشان دلخورند، چرا که هنگام روبه رو شدن با آن‌ها به خودشان نمی رسند و مثل همیشه بی آرایش و ساده حاضر می شوند و....
 
نباید فراموش کرد که دوران عقد فرصتی است برای با هم بودن اما نه در همه لحظه ها. پس باید قدر لحظه های با هم بودن در این دوران را دانست و با توجه کردن به همسر و نیازها و احساسات او، دوران خوب و به یاد ماندنی ای را برای یکدیگر ساخت. توجه به احساسات همسر موجب صمیمیت و نزدیکی میان همسران می‌گردد.
 
 سمانه استاد
 
 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

سه شنبه 24 مرداد 1391  2:57 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:دوران عقد فرصت طلایی اما زودگذر

 

 

تفاوت‌هایی که از آن‌ها بی خبریم!

هیجان و نشاط و اضطراب روزهای اول، مجالی برای تأمل در رفتارها و آداب نمی‌گذارد، به تدریج از آشنایی‌های ابتدایی که می‌گذرد و روابط تحت‌تأثیر رفت و آمدها و آداب و رسوم شکل می‌گیرد، توجه به تفاوت‌ها و شباهت‌ها، تردید در تحکیم ارتباطات را در پی خواهد داشت.

 به دلیل عدم آشنایی از فرهنگ و آداب و گاه تعجیل در انتخاب و شدت علاقه‌مندی، توجه و تفکری نسبت به وضعیت خانواده‌ها نمی‌شود و شاید اصل هم‌کفو بودن زوجین نادیده و بی‌اهمیت تلقی می‌گردد.

دوران عقد با وجود لذت و شادی خاص خود زمانی مناسب جهت آگاهی از اوضاع زندگی یکدیگر است گرچه این امر باید قبل از عقد صورت گیرد و با اطلاع کامل، همراهی را برگزید.

 ولی به دلایلی از جمله ناآگاهی زوجین و خانواده‌ها از لزوم این نوع تحقیقات و شرم و حیای خاص و... به پس از عقد موکول می‌شود.

فرهنگ و قوانین رایج هرکس چیزی است که طی مدت‌ها و سال‌ها نهادینه گشته است. تقابل سنت‌های مختلف و آداب متفاوت زوجین ممکن است در نظر هم، جدا از بی اهمیت بودن، مضحک هم به نظر آید که رنجش و اندوه را سبب شود،

 به دلیل شرایط رایج و مرسوم دوران عقد، طرفین خواهان مطرح کردن همسر در مقابل دیگران خواهند بود که در نتیجه‌ی آن بسیاری از تفاوت‌ها، در روابط با سایرین روشن می‌گردد.

گاه مراتب و مقام اجتماعی و اقتصادی طرف مقابل، این اندیشه را متأثر می‌سازد که نیازی به هماهنگی وضعیت فرهنگی و همسانی در فرهنگ و سنن نیست، غافل از این‌که گاه کوچک‌ترین مسأله به بزرگ‌ترین مشکل تبدیل می‌گردد.

بسیاری از آداب و مراسم در خانواده‌های سنت‌پذیر، نمود بیشتری دارند و خانواده‌های امروزی آن‌ها را طرد می‌کنند. در خانواده‌هایی که فرزندان برخلاف رسم و آیین زندگی می‌کنند نیز مشکل، فراوان خواهد بود.

 بنابراین لازم است که خانواده‌ها و بخصوص جوانان قبل از ازدواج به این موارد توجه داشته باشند؛ چرا که تأثیر و نفوذ عدم هماهنگی در وضعیت اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی از همان ابتدای آشنایی لازم است.

 در نظر گرفتن و توجه به نحوه‌ی معاشرت‌های خانوادگی، روابط اجتماعی، آداب و رسوم و عقاید خانوادگی که دختر و پسر در آن، رشد و تربیت یافته‌اند، مهم است.

 لیلا کیانیان

 

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

سه شنبه 24 مرداد 1391  3:00 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:دوران عقد فرصت طلایی اما زودگذر

 

استرس های شیرین مخصوص دوران عقد

 

آشنایی با یک فرد تازه برای سهیم شدن تمام لحظات زندگی علاوه بر شادمانی و زیبایی انکار ناپذیر آن، دشواری‌‌ها و فشارهای روانی خاص خود را نیز داراست.
 
هر چه این آشنایی تازه‌تر باشد، شادمانی و همراه آن استرس‌‌هایش بیشتر خواهد بود. چرا که در همان حال که همسران از کشف شباهت‌ها و تفاوت‌‌های یکدیگر بهره می‌برند یا اندوهگین می‌شوند یک دغدغه ذهنی دارند: اینکه از عهده مسوولیت جدیدشان به خوبی برآیند.
 
 آنان باید شیوه زندگی‌شان را از "من" به " ما" تغییر دهند. در این تغییر شیوه زندگی دچار فشارروانی مضاعف می‌شوند، استرس یک امر اجتناب ناپذیر است و هر اتفاقی که در زندگی رخ می‌دهد خوشایند یا ناخوشایند، مقداری فشار روانی به همراه دارد. فشارهای روانی تحت عنوان استرس در واقع به دو بخش استرس و یوسترس تقسیم می‌شوند.
 
یوسترس؛ تغییرات مثبتی است که در زندگی ایجاد می‌شود و شخص احساس نیاز می‌کند. که باید جهت همراه شدن با این تغییرات در خود سازگاری ایجاد نماید از جمله این تغییرات مثبت، ازدواج است. استرس تغییرات منفی است که در زندگی فرد ایجاد می‌شود و باز هم لازم است که فرد سازگاری نشان دهد، مانند: ورشکستگی و مرگ عزیزان.
 
در ازدواج با اینکه تغییرات مثبت است اما نمی‌توان این فشار روانی حاصل از آن را نادیده گرفت. گاهی عدم مهارت کافی به دلیل ابتدایی بودن در مسیر زندگی مشترک و در نتیجه نداشتن تجربه لازم سبب می‌شود که فشارهای روانی بر عملکرد رفتاری همسران تاثیر گذارده و آنان اضطراب ‌های درونی‌شان را از طریق رفتارهایی نظیر پرخاشگری یا عصبانیت‌‌ نشان دهند.
 اغلب خانواده‌ها و حتی خود همسران آشنایی کافی با طبیعی بودن مقوله اضطراب ناشی از استرس‌های دوران عقد را ندارند به همین دلیل واکنش‌‌های نادرستی بروز می‌دهند. مثلاً در عوض حمایت از همسران و تلاش برای هماهنگی آنان در مقابل رفتارهایی که نادرست می‌پندارند به شیوه‌ی مبارزه جویانه‌ای اقدام به تلافی می‌نمایند.

 غافل از این‌که در این دوره که حساس‌ترین دوره زندگی همسران است به دلیل شرایط گذار آنان از نقش‌های گذشته و ورودشان به میدان مسوولیت پذیری، حافظه‌ها بسیار قوی می‌شوند و هر نکته و رفتاری در خاطرشان ثبت می‌شود.

در واقع این یک اصل روان‌شناسی است که هر وقت هیجان بالا می‌رود اتفاقی که در آن لحظه هیجانی رخ می‌دهد در خاطره انسان می‌ماند. عشق در خانه معنابخش زندگی است و خانه‌ی بی مهر لطف و صفایی ندارد.

بعضی از افراد به‌گونه‌ای زندگی می‌کنند که گویی افراد خانواده، صرفاً همخانه‌ی آن‌ها هستند و بس. در خانواده‌هایی که مهر و محبت طرفین دیده نمی‌شود یکنواختی حکم فرماست و زندگانی در چنین فضایی ملال‌آور است.

عدم توجه به این اصل سبب شده است که انسان‌ها حتی با گذشت سالیان طولانی از زندگی مشترک‌شان خاطرات خوشایندشان را به وضوح به‌یاد آورند.

نمونه‌‌های فراوانی وجود دارد از عروس‌‌ها یا دامادهایی که امروزه آزاری را که از خانواده‌ی همسر در 6 تا 9 ماه اول زندگی مشترکشان تجربه کرده‌اند، با جزئیات کامل برای نوادگان خود تعریف می‌نمایند. البته قوت حافظه در تمام مراحل هیجانی تمام دوران‌‌های زندگی در ثبت کامل آن لحظه‌‌ها، افزایش می‌یابد.

 مهتاب علی نژاد

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

سه شنبه 24 مرداد 1391  3:10 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:دوران عقد فرصت طلایی اما زودگذر

 

كشاكش فرهنگی خانواده‌ها در دوران عقد

 

دوران عقد، دورانی است که خانواده جدید تشکیل شده است، اما این خانواده‌ی کوچک به دلیل این‌که هنوز با والدین خود زندگی می‌کنند و استقلال کامل ندارند، مستقل نشده است.
 
در نتیجه، این دوران زوجین جوان را برای پذیرش مسؤولیت‌های خطیر زندگی مشترک آماده می‌کند. اما بسیاری اوقات مدیریت ناصحیح خانواده‌ها باعث می‌شود نه‌تنها زوج جوان برای این گذار آماده نشوند، بلکه با مشکلات جدیدی مواجه شوند. در این دوران همسران جوان عمدتاً هنوز با خانواده‌های خود زندگی می‌کنند.
 
 به دلیل این‌که هنوز وابستگی‌های اقتصادی به خانواده‌ها وجود دارد؛ مسؤولیت اقتصادی خانواده به طور کامل منتقل نشده و در این دوران ابهاماتی در پذیرش مسؤولیت‌های اقتصادی و غیر اقتصادی وجود دارد که می‌تواند منشا مشکلاتی برای زوجین شود. این مشکلات از سوی خانواده‌ها تشدید می‌شود.
 
زوجین ممکن است انتظارات خانواده‌ها را تأمین نکنند و این دلخوری از سوی خانواده‌ها به زوجین منتقل می‌شود. در خانواده‌های مختلف حدود مسؤولیت‌ها در این دوران متفاوت است و این می‌تواند به تعریف انتظارات متفاوت والدین منجر شود و اختلافاتی بین خانواده‌ها نیز به وجود آورد.
 
 این اختلافات وقتی تشدید می‌شود که هر یک از طرفین بخواهند انتظارات طرف مقابل را بر اساس فرهنگ خود یا حتی کمبود‌های خود تعریف کنند و در برابر تفاوت انتظارات، انعطاف‌پذیری نشان ندهند. تفاوت در فرهنگ خانواده‌ها به انتظارات پیش‌بینی نشده محدود نمی‌شود و در همه امور، اسباب دخالت خانواده‌ها را فراهم می‌کند.
 
حتی درباره‌ی حدود روابط زوجین در این دوران در فرهنگ‌های مختلف اختلاف‌نظر پیش می‌آید و زمینه دخالت والدین را فراهم می‌کند. در این دوران والدین با بحران روحی دیگری نیز مواجه می‌شوند و آن ترس از دست دادن فرزندشان است.
 
آنان از این که فرزندشان جذب خانواده همسرش شود، وحشت دارند و کشاکشی بین والدین به وجود می‌آید که برای زوجین نیز ایجاد مشکل می‌کند.
 
در این دوران والدین سعی در دیکته‌ی فرهنگ خود به خانواده‌ی تازه تشکیل شده دارند و آن ها را تحت فشار می‌گیرند تا در این خانواده‌ی جدید فرهنگ خودشان نشو و نما پیدا کند. این کشاکش غلبه‌ی فرهنگی نیز منجر به بروز مشکلاتی بین زوجین می‌شود.
در دوران عقد فرصت بسیار خوبی برای زوجین فراهم شده تا فارغ از فشار مسؤولیت‌های زندگی دورانی را با هم سپری کنند تا ضمن شناخت از یکدیگر خاطرات خوشی تولید کنند و تمام عمر از آن بهره ببرند.

 

در این دوران فرصتی فراهم شده است که زوجین به تفاهم‌هایی دست یابند و برای خانواده‌ی جدید خود فرهنگ مستقلی ایجاد کنند. در این دوران می‌توانند بر سر هنجارهایی که مورد تفاهم هر دو آن هاست، به توافق برسند و بدون تعصب به این‌که ریشه‌ی این هنجار در کدام خانواده است، آن را در خانواده خود اجرا کنند.
 
پس از آغاز زندگی مشترک به دلیل فشار مسؤولیت‌های زندگی زوجین فرصت این کارها و بسیاری کارهای دیگر مانند تفریحات مشترک و... را ندارند.
 
 اما اهمیت و رسالت این دوران به دلیل درک نادرست والدین از آن نادیده گرفته می‌شود و نه تنها به زوجین در برآوردن آن‌ها کمکی نمی‌شود، بلکه از سوی آن‌ها موانعی هم فراهم می‌شود.
 
والدین باید اهمیت این دوران و نقش مهم آن در زندگی مشترک را درک کرده و با مدیریت صحیح روابط خود با فرزندان‌شان، آن‌ها را در انجام رسالت‌ها و وظایف زوجین در دوران عقد یاری کنند.
 
 در این دوران، والدین باید به مدیریت احساسات خود بپردازند و بپذیرند که با ازدواج فرزندشان خانواده‌ی جدیدی تشکیل شده که از حق استقلال برخوردار است و باید استقلال این خانواده را به رسمیت بشناسند و به آن‌ها اجازه دهند که این خانواده جدید برای خود فرهنگ و هنجارهای مستقلی داشته باشد که الزاماً نباید مشابه فرهنگ موروثی و یا خواسته‌های آن‌ها باشد.
 
والدین باید با مدیریت محیط، فضایی فراهم کنند که زوجین بتوانند بهتر یکدیگر را بشناسند و تعامل مفیدی با هم داشته باشند. مدیریت ناصحیح والدین در این دوران می‌‌تواند مولد بحران‌هایی در زندگی زوجین باشد که بنای این خانواده را سست کرده و امکان ایجاد خانواده‌ای محکم را از آنان سلب کند.
 
 ناهید هاشمیان
 

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

سه شنبه 24 مرداد 1391  3:17 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها