0

دستور حذف صفر از پول ملی

architect0811
architect0811
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6050

دستور حذف صفر از پول ملی

دستور حذف صفر از پول ملی
زمانی که روند مهار تورم با مشکل روبرو می شود دولت با حذف صفر از واحد پولی کشور سعی در کاهش نرخ تورم براساس حذف صفر از پول ملی دارد.

[-] اندازه متن [+]

به گزارش روز یکشنبه سرویس اقتصادی جام نیوز، علی محمد احمدی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در خصوص سیاست های پولی اظهار داشت: زمانی که روند مهار تورم با مشکل روبرو می شود دولت با حذف صفر از واحد پولی کشور سعی در کاهش نرخ تورم براساس حذف صفر از پول ملی دارد.

وی در ادامه افزود: حذف صفر از پول ملی موجب کاهش حجم پول در گردش و هزینه های چاپ اسکناس می شود.

وی تصریح کرد: حذف صفر از واحد پولی بیشتر جنبه روانی دارد اما از نظر قدرت خرید چندان تاثیرگذار نیست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نبود تدابیر لازم در کنار حذف صفر موجب بازگشت تورم و از بین رفتن آثار مثبت این سیاست می شود

یک شنبه 22 مرداد 1391  11:25 AM
تشکرات از این پست
nikbakht88
architect0811
architect0811
کاربر طلایی1

پاسخ به: دستور حذف صفر از پول ملی

سلام خدمت استاد گرامی اقتصاد

میشه راجع به مزیت های این کار و .............. یه توضیحی بدید.( البته اینجا یه چیزایی گفته )

ممنون

یک شنبه 22 مرداد 1391  10:40 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5887

سلام و تشکر

تورم انواعی دارد مثل تورم فشار تقاضا، تورم فشار عرضه یا تولید و ... نوعی از تورم تورم انتظاری است. زمانی که مردم به شرایط اقتصادی اطمینان نداشته باشند، حتی با یک حرف و ابراز نظری واکنش نشان می دهند و در قیمت ها دستکاری می کنند. 

با وجود انواع تورم و بدترین نوع آن که تورم انتظاری است، رفته رفته قیمتها بالا می رود و امکان حمل اسکناس بامشکل مواجه می شود.  از طرفی چاپ اسکناس که هزینه گزافی را به بانک مرکزی متحمل می کند در اثر تورم بالاتر می رود.

دلایل فوق و چندین دلیل دیگر دست در دست داده اند تا دولت بفکر چاره ایی بیفتد. یکی از این راه حل ها حذف سه صفر است. در کوتاه مدت اجرای این طرح هزینه زیادی را در بر دارد (هزینه چاپ مجدد اسکناس) اما در بلند مدت باعث سهولت در انجام معاملات می شود و این طرح توجیه اجرایی پیدا می کند.

در رابطه با تاثیر آن بر تورم انتظاری نظرات مختلف است. و امید به کاهش آن اندک است.

در مجموع مزایای طرح سهولت مبادلات و معایب آن هزینه چاپ اسکناس های جدید است. شاید با یک تحلیل هزینه فایده، وضعیت خنثی ایجاد شود. اما در بلند مدت (با این میزان تورم)، وزنه فایده بیشتر از هزینه آن و اجرای طرح توجیه پذیر می شود. شاید یکی از دلایل تاخیر در اجرای آن همین موضوع باشد.

موفق باشید.

یک شنبه 22 مرداد 1391  11:05 PM
تشکرات از این پست
architect0811
architect0811
architect0811
کاربر طلایی1

نقل قول nikbakht88

سلام

در رابطه با تاثیر آن بر تورم انتظاری نظرات مختلف است. و امید به کاهش آن اندک است.چرا ؟

بعد وقتی میخوان این کارو انجام بدن چرا میان و خبر چاپ اسکناس 20 هزار تومنی رو میدن

راجع به تورم انتظاری هم فکر نکنم اونقدر بین مردم شدید باشه یا بوده باشه که با کوچکترین مسئله ای عکس العمل نشون بدن اونم مردم ایران

دوشنبه 23 مرداد 1391  10:24 AM
تشکرات از این پست
nikbakht88
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1

نقل قول architect0811

نقل قول nikbakht88

سلام

در رابطه با تاثیر آن بر تورم انتظاری نظرات مختلف است. و امید به کاهش آن اندک است.چرا ؟

بعد وقتی میخوان این کارو انجام بدن چرا میان و خبر چاپ اسکناس 20 هزار تومنی رو میدن

راجع به تورم انتظاری هم فکر نکنم اونقدر بین مردم شدید باشه یا بوده باشه که با کوچکترین مسئله ای عکس العمل نشون بدن اونم مردم ایران

سلام و معذرت بابت تاخیر در پاسخ سوال شما

تازه متوجه ادامه سوال شما شدم. البته خوب متوجه نشدم!! در مورد چاپ اسکناس درشتر اگر منظور شما بوده، این طرح مفید و مناسب است. اولا هزینه های چاپ اسکناس بالا است و چاپ اسکناس کم بها تر مثل 1000 یا حتی 2000 خیلی صرف نمی کند (اگر اشتباه نکنم حداقل هزینه چاپ یک اسکناس 500 تومانی است). و ثانیا در شرایط تورمی با کاهش ارزش پول، برای امور اقتصادی، باید مقدار بیشتری پول به همراه داشت. وقتی اسکناس ها درشتر باشند حداقل مزیت آن (علاوه بر صرفیدن هزینه چاپ) حمل مقدار کمتر پول است.

در رابطه با تورم انتظاری، متاسفانه این نوع تورم خیلی ملموس است و عدم اجرای صحیح سیاستهای اقتصادی و عدم اجرای دقیق بیانات مسئولین ارشد دولتی بخصوص در بخش اقتصاد (بد قولی)، به این امر دامن زده است.

موفق باشید.

چهارشنبه 15 شهریور 1391  3:54 PM
تشکرات از این پست
architect0811
architect0811
architect0811
کاربر طلایی1

نقل قول nikbakht88

سلام
ممنون از لطف شما
و سپاس بابت پاسخگویی و ووقتی که گذاشتید
راجع به امضاتونم باید بگم که خیلی شرمنده کردید
نمیخوام مظلوم نمایی کنم ولی بهتر بود که اینکارو نمیکردید
همیشه پیروز و موفق باشید

چهارشنبه 15 شهریور 1391  5:18 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1

نقل قول architect0811

نقل قول nikbakht88

سلام
ممنون از لطف شما
و سپاس بابت پاسخگویی و ووقتی که گذاشتید
راجع به امضاتونم باید بگم که خیلی شرمنده کردید
نمیخوام مظلوم نمایی کنم ولی بهتر بود که اینکارو نمیکردید
همیشه پیروز و موفق باشید

سلام 

خواهش می کنم. این کمترین کاری است که می توانم انجام بدهم.

اینکه کاربری از تالار گفتگو شروع بکار کند و در عرض چند ماه برترین کاربر چندین تالار بشود، (این موفقیت  از سر استعداد ذاتی شما در جلب مخاطبان ناشی می شود و پشتکار شما باعث آن شده است.) اما مایه افتخار بنده است.

سعی می کنم تا زمانی که امکان دسترسی به سایت را دارم، به موارد ارسال شده رسیدگی کنم تا شما وقتتون را روی فعالیتهاتون داشته باشید که این امتیاز را همچنان حفظ کنید. در ضمن درخواست مدیریت تالار معماری (یا هر اسم مد نظر دیگر) را به مسئولین ارائه کنید تا زودتر با ایجاد آن، مشغول به فعالیت در زمینه رشته تحصیلی خود شوید.

موفق باشید.

چهارشنبه 15 شهریور 1391  11:00 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها