0

معجزه «ما» شدن

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

معجزه «ما» شدن

 

 

بسیاری از زوج های جوان لازم است تا در همان بدو ازدواج برای تسلط بر گرامر یك زبان جدید ناآشنا تلاش كنند و آن همان «ازدواج» است، اما استفاده از این ادبیات زبانی و به كارگیری واژه هایی چون «ما» و یا «با هم» به جای «من» یا «خودم» چندان آسان نخواهد بود.

به نظر می رسد «ما شدن» برای زوج های تازه ازدواج كرده یك امر توافقی است. شما مقدمات عروسی را با یكدیگر فراهم می كنید، با یكدیگر عروسی می كنید و قباله ازدواج را نیزكه ثابت می كند شما قانوناً هویت یكدیگر هستید ، دریافت می كنید،اما برای تحكیم و افزایش این حس وحدت و حفظ آن، تلاش مشترك از سوی زوجین بسیار مهم است.

به عبارت دیگر ایجاد این اتحاد جدید و مجزا برای زوجین بسیار اهمیت دارد. اما شوهرها و زن های بسیاری هستند كه بعد از ازدواج هرگز رابطه زناشویی شان را در اولویت قرار نمی دهند و همچنان در رابطه با خانواده خود تنیده اند و بیشتر به كمرنگ نشدن ارتباط شان با والدین و خواهر و برادرشان فكر می كنند یا موارد بسیاری وجود دارد كه زوج یا زوجه ماهیت ازدواج را درك نكرده است و نمی خواهد بپذیرد كه پس از این، دوستان، شغل یا دیگر علائق اش در اولویت نیستند. شما باید بتوانید بگویید «اول همسرم». بله، شما پدر و مادرتان را دوست دارید و به آنها احترام می گذارید. اما این رابطه شما با همسرتان است كه تكیه گاه شما در زندگی خواهد بود؛ پس اگر بتوانید آن را در همان ابتدای ازدواج برقرار كنید، زمانی كه زندگی به مراحل دشوار خود برسد، خیلی راحت تر خواهید توانست به آن تكیه كنید.

دگرگونی ذهنی از «من» به «ما» شاید شگفت انگیز باشد. وقتی از زندگی خسته اید و نیاز به چند روز آرامش دارید، دیگر نمی توانید بدون اطلاع همسرتان به خانه پدری تان یا اتاق دوران كودكی تان بروید یا با دوستان تان به رستوران یا مسافرت بروید. شما دیگر عضو یك گروه هستید و در قبال فردی جدید در زندگی تان مسئولید. براساس جدیدترین مطالعه دانشگاه «مینه سوتا» از ۱۰ هزار زوج جوان، ۹۷ درصد زوج های خوشبخت، «همدلی» را اولویت اصلی خود می دانند، در حالی كه میان زوج های ناراضی، این میزان تنها ۲۸ درصد است.

همچنین ۹۷ درصد زوج های خوشبخت از گذراندن اوقات فراغت شان در كنار یكدیگر لذت می برند، اما فقط ۴۳ درصد مردان و زنان ناراضی از این كار لذت می برند. جالب است بدانید زوج های خوشبخت تقریباً ۲ برابر بیشتر از زوج های ناراضی، تصمیم های زندگی شان را به طور مشترك گرفته اند. آمارها همچنین حاكی است كه دوستان و والدین همسران ۸۱ درصد زوج های خوشبخت خیلی به ندرت درباره تصمیم گیری های آنها دخالت دارند. البته برای زوج های ناراضی این میزان ۳۸ درصد است.

ایجاد یك محدوده سالم به دور همبستگی تان همیشه آسان نیست. برای بیشتر زوج های تازه ازدواج كرده، مشكلات با خانواده زن یا شوهر از اهمیتی یكسان در مقایسه با مشكلات مالی یا رفتار و حالات همسر برخوردار است.

یك نظام جدید

زمانی كه شما ازدواج می كنید، یك نظام جدید به وجود می آید كه نیاز به مراقبت و تغذیه دارد. ما معمولاً تعریف درستی از «ما» نداریم و بیشتر با خودمختاری و استقلال شخصی آشنا هستیم. اما معنی همبستگی واقعی، برداشتن گام های بعدی و اولویت بخشیدن به رابطه با همسران مان است. سعی كنید آداب ویژه ای برای زندگی تان ایجاد كنید؛ یعنی برای پیوند بیشتر با همسرتان برنامه داشته باشید؛ مثلاً قبل از خواب حتماً ۱۰ دقیقه ای با هم صحبت كنید. صبحانه را هر روز حتماً كنار هم بخورید و یا آخر هفته به رستوران بروید. برنامه صحبت روزانه تنظیم كنید؛ كارشناسان امور زناشویی پیشنهاد می كنند كه زوج ها مانند كارفرمایانی عمل كنند كه برای ایجاد فضای شاد و بهره وری بیشتر در كارگران، سیاست هایی را اتخاذ می كنند.

جلسات دائمی «صحبت» داشته باشید

برای شروع بهتر است بابت تلاش روزانه همسرتان ابتدا از او تشكر كنید. در ادامه از آنچه در طول روز برای تان اتفاق افتاده تعریف كنید. از همسرتان بخواهید تا اگر مسأله ای او را آزار داده است، درباره اش توضیح بدهد. مواردی كه برایتان اهمیت دارد، در قالب درخواست بدون اعتراض مطرح كنید و در آخر بهتر است نسبت به برنامه های آینده تان با ابراز امیدواری و خوش بینی صحبت كنید.

اگر در زندگی تان به مرحله تصمیم گیری مهمی رسیدید، صرفاً نپرسید آیا این تصمیم برای من یا همسرم مناسب خواهد بود یا خیر، بلكه آن را به موضوعی برای مشورت و گفت وگو تبدیل كنید و ببینید آیا برای «زندگی تان» مناسب خواهد بود.

مشكلات و دغدغه های روزانه

پیوندهای زناشویی نیاز به مرزهای «نیمه نفوذپذیر» دارند كه به دوستان و خانواده زوجه این امكان را می دهد تا با او در ارتباط باشند، اما این امر با برنامه ها و خواسته های شما تداخل پیدا نمی كند؛ هرچند خانواده زن یا شوهر شاید از این مسأله گله مند باشند..ازدواج شما نوعی «دوره گذار» برای والدین تان است. رابطه تان را با آنها قطع نكنید؛ شما به حمایت و مهربانی آنان نیاز دارید و در تصمیم گیری هایتان، به شكل مهربانانه و ملایم با آنان رفتار كنید.

كلمه رمز برای ابراز علاقه تان به همسرتان درست كنید كه فقط شما و او متوجه آن شوید. این كار زمانی كه شما در محیط شلوغی هستید، به كمك شما خواهد آمد.

مجموعه این عوامل به شما كمك می كند تا بتوانید به یك حس و زبان مشترك برای سریع تر رسیدن به همان «ما» دست یابید و محیطی سرشار از آرامش در زندگی خود فراهم كنید.

سیاوش تلیانی

روزنامه ایران

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

یک شنبه 1 مرداد 1391  5:12 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها