0

امام خمینی(ره) برخلاف علامه طباطبایی مخالف تعامل فلسفی با غرب بود

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

امام خمینی(ره) برخلاف علامه طباطبایی مخالف تعامل فلسفی با غرب بود

نسخه چاپيارسال به دوستان
در گفت‌وگو با فارس مطرح شد
امام خمینی(ره) برخلاف علامه طباطبایی مخالف تعامل فلسفی با غرب بود

خبرگزاری فارس: نویسنده کتاب «روش‌شناسی شارحان حکمت متعالیه» با تاکید بر روش‌شناسی فلسفی امام خمینی(ره) و علامه طباطبایی گفت: امام باور داشت نیازی به تعامل فلسفی با غرب وجود ندارد،‌در حالی که علامه با غربی‌ها تعامل فلسفی داشت.

خبرگزاری فارس: امام خمینی(ره) برخلاف علامه طباطبایی مخالف تعامل فلسفی با غرب بود

حجت‌الاسلام رضا لک‌زایی محقق و پژوهشگر در گفت‌وگو با خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس درباره تفاوت‌های فلسفی امام خمینی و علامه طباطبایی اظهار داشت: امام خمینی(ره) و علامه طباطبایی هر دو حکیم حکمت متعالیه بودند اما در تعریف فلسفه تفاوت عمده داشتند؛ علامه طباطبایی آموختن و فهمیدن فلسفه را به تنهایی مطلوب به ذات می‌دانست.

وی افزود: فرمایشی از امام خمینی(ره) مضمونی شبیه به این جمله دارند: فهم، مقدمه عمل کردن است و صرف فهم فلسفه، گاهی حجاب اکبر می‌شود.

نویسنده کتاب «روش‌شناسی شارحان حکمت متعالیه با تاکید بر روش فلسفی امام خمینی و علامه طباطبایی» ادامه داد: نگاه امام به علم راهبردی و مقد‌مه‌ای است، تفاوت دوم این است که مباحث انسان‌شناسی در آثار امام خیلی پررنگ‌تر از انسان‌شناسی علامه طباطبایی است.

وی ادامه داد: برداشت امام از فلسفه مبتنی بر انسان‌شناسی و برداشت علامه مبتنی بر جهان‌شناسی است. امام از انسان شروع می‌کند بعد از قرآن، احادیث، روایات و برهان به عنوان منابع شناخت استفاده می‌کند.

لک‌زایی گفت: علامه طباطبایی در آثار فلسفی فقط از برهان استفاده می‌کند و از نظر استدلالی به ابن‌سینا نزدیک‌تر است، اما امام به ملاصدرا.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امام باور داشت نیازی به تعامل فلسفی با غرب وجود ندارد و غرب از لحاظ فلسفی چیزی ندارد و باید غربیان فلسفه را از ما یاد بگیرند علامه با غربی‌ها تعامل فلسفی داشت به این دلیل از برهان استفاده کرد.

انتهای پیام/ک

 
 
چهارشنبه 14 تیر 1391  2:38 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها