آنگاه كه گردآمدگان در غدیر خم، چشم بر دهان محمد مصطفى دوختند تا در جمع یكصد و بیست هزار نفرى خود، سخنانش را بشنوند. نبى اكرم صلی الله علیه و آله پس از حمد و ثناى خداوند و دعوت مردم به سوى خاندان گرامى نبوت و چنگزدن به ریسمان ولایت على بن ابیطالب علیه السلام فرمودند:
«اى گروه مردمان!
آن نور خداى تبارك و تعالى در من قرار گرفت و پس از آن در وجود على علیه السلام، آنگاه از او در نسلش تا «قائم المهدى علیه السلام» كه بازگیرنده حق است و جلبكننده همه حقوق از دست رفته ما.
- «الا و ان خاتم الاوصیاء منا القائم المهدى» ؛ آگاه باشید كه خاتم اوصیاء مهدى قائم علیه السلام از ماست.
- «الا انه الظاهر على الدین كله» ؛ آگاه باشید كه او بر همه ادیان پیروز مىشود.
- «الا انه المنتقم من الظالمین» ؛ آگاه باشید كه او انتقامگیر از ستمگران است.
- «الا انه فاتح الحصون و هادمها» ؛ آگاه باشید كه گشاینده و درهم كوبنده مرزهاست.
- «الا انه مدرك بكل ثار لاولیاءالله عز و جل» ؛ آگاه باشید كه او خونخواه همه بندگان صالح خداست.
- «الا انه قاتل كل قبیلة من اهل الشرك» ؛ آگاه باشید كه او كشنده هر قبیلهاى از مشركان است.
- «الا انه الغراف من البحر العمیق» ؛ آگاه باشید كه او نهرى خروشان از اقیانوسى بیكران است.
- ... آگاه باشید كه او یاور دین خداى تبارك و تعالى است.
- ... آگاه باشید كه او هر دانشمندى را به دانش و هر نادانى را به نادانى مىشناسد.
- ... آگاه باشید كه او برگزیده و انتخاب شده خداوند است.
- ... آگاه باشید كه او وارث هر دانش و در برگیرنده آن است.
- ... آگاه باشید كه او آنچه بگوید از پروردگارش مىگوید و هشدار دهنده به امر ایمان است.
- ... آگاه باشید كه او رشید و كامل و نیرومند و متین است.
- ... آگاه باشید كه فرمانروایى جهان هستى به او واگذار شده است.
- ... آگاه باشید كه هر كس از (پیامبران و امامان) پیش از او، نوید آمدنش را دادهاند.
- ... آگاه باشید كه او تنها حجت بازمانده خداوند است، بعد از او حجتى نیست، حقى جز با او و نورى جز در پیش او نیست.
- ... آگاه باشید كه احدى بر او چیره نیست و كسى او را شكست ندهد .
- ... آگاه باشید كه او ولى خدا در روى زمین، و داور او در میان مردم و امین او در آشكار و نهان است.
منبع:
بحارالانوار، ج 37، صص213 - 211.