بجنورد - استاندار خراسان شمالی گفت: این استان آمادگی برپایی نمایشگاه توانمندی های افغانستان در بجنورد را دارد.
|
|
|
به گزارش ایرنا، 'ابوطالب شفقت' در كارگروه توسعه و تجارت خارجی خراسان شمالی و افغانستان در بجنورد اظهار داشت: ما تمام امكانات را برای برپایی نمایشگاه افغانستان در بجنورد، مركز استان خراسان شمالی فراهم خواهیم كرد.
وی اضافه كرد: برپایی نمایشگاه افغانستان در بجنورد، زمینه مناسبی برای شناخت توانمندی های این كشور و همچنین نیازهای اقتصادی آن خواهند بود.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی گفت: علاوه بر آن ما آمادگی برپایی نمایشگاه توانمندی های استان در كابل پایتخت افغانستان را نیز داریم.
شفقت افزود: این استان با استقرار در محور آسیایی و نزدیكی با كشورهای آسیای میانه و هم مرزی با این كشورها و استانهای شمالی كشور و مشهدالرضا (ع) از موقعیت جغرافیایی خوبی برای تبادلات اقتصادی برخوردار است.
وی اضافه كرد: این استان توانمندیهای زیادی در بخش صنایع فلزی، محصولات كشاورزی و مصالح ساختمانی دارد كه می تواند مورد استفاده كشور افغانستان قرار گیرد.
وی اظهار داشت: ما آمادگی داریم تا این امكانات را برای تامین نیازمندی های افغانستان به این كشور منتقل كنیم و سطح روابط تجاری را بیش از گذشته افزایش دهیم.
استاندار خراسان شمالی گفت: افغانستان در آستانه رشد و توسعه قرار دارد و قطعا برای رسیدن به جایگاه مناسب اقتصادی نیاز به برخی زیرساختها دارد كه می توان از این استان این نیازمندی ها را تامین كرد.
شفقت سفر هیات تجاری افغانستان به خراسان شمالی و بازدید از زیرساختهای اقتصادی این استان را زمینه ساز توسعه مبادلات تجاری بین خراسان شمالی و افغانستان خواند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی خراسان شمالی نیز گفت: سفر هیات تجاری افغانستان براساس دعوت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن این استان انجام شده است.
'محمد صمدی' افزود: ما از گسترش روابط تجاری با كشور افغانستان به دلیل اشتراكات فرهنگی و مذهبی استقبال می كنیم.
وی اضافه كرد: براساس نشستهایی كه با هیات تجاری افغانستان در استان انجام شده به توافقات خوبی در زمینه صادرات محصولات خراسان شمالی به این كشور رسیده ایم كه باید این توافقات در نشست میز مذاكره خراسان شمالی با تجار افغان به قرارداد بدل شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی نیز گفت: این استان با برخورداری از موقعیت طبیعی مناسب از قابلیت های خوبی در بخش تولید مواد غذایی و محصولات كشاورزی برخوردار است.
'سیدمحمدابراهیم حسینی' افزود: خراسان شمالی با داشتن واحدهای بزرگ صنعتی و اقتصادی چون پتروشیمی، سیمان و مجتمع فولاد و لوله گستر و آلومینا از لحاظ برخورداری از صنایع بزرگ جایگاه خوبی در سطح كشور دارد.
وی اضافه كرد: امروز اكثر تولیدات واحدهای بزرگ استان به خارج از كشور صادر می شود و میزان صادرات استان در سال جاری به 148 میلیون دلار رسیده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: 10 درصد از صادرات ما به كشور افغانستان است كه زمینه افزایش میزان صادرات بین دو طرف وجود دارد.
وی افزود: ما در بخش مصالح ساختمانی، محصولات كشاورزی و پتروشیمی و صنایع فلزی قابلیت زیادی برای صادرات داریم و از سرمایه گذاری خارجی نیز در این بخش ها حمایت خواهیم كرد.
هیات تجاری افغانستان عصر روز گذشته سفر سه روزه ای را به استان خراسان شمالی آغاز كرده است